Mazpilsēta

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Labvakar, dāmas! :)

Nesen atbraucu mājās no dzimtās mazpilsētas, biju satikties ar draudzeni, patarkšķēt, paklačoties. Sen nebiju bijusi, tāpēc uzzināju visādus jaunumus par vecajiem draugiem un paziņām. Mājupceļā pārdomāju visu dzirdēto un sapratu, ka tā man ir pavisam cita pasaule. Klausījos un brīnījos - vai man tiešām agrāk ar šiem cilvēkiem bija tik daudz kopīga? Protams, ne par visiem runāju, bet nu...

Pastāstiet, kādas ir sajūtas, kad jūs apciemojat savu dzimto pilsētu (šoreiz nerunāju par mīļajām vecāku mājām, bet gan tieši vecajiem draugiem)?
30.12.2012 22:51 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Es tikai priecājos, ka mums ir sakārtota infrastruktūra Koknesē. Zinu cilvēkus, kas iesniedza projektus, lai piesaistītu finansiālos līdzekļus. Jo tas palielina darba vietu skaitu, tas palīdz sakārtot vidi ap mums.
Tas, ka Tev ir jāsamazina ātrums, iebraucot apdzīvotā vietā – nu pats paklausies, pēc kā tas izklausās. Diemžēl abpus šosejai dzīvo cilvēki, arī mazi bērni utt.
Nu nevaram mēs tagad uzbūvēt ātrgaitas autobāņus, piedod. Saproti, neracionāli. Jāizmanto esošās ''iestrādnes” ar tik ļoti nīstiem luksoforiem apdzīvotās vietās.

Mūsu mīnus ir tas, ka mums nav tādu zemnieku/uzņēmēju paudzēs. Mēs esam jauna valsts, kas attīstās.
ERAF, ESF, KF – par tādiem arī esi dzirdējis, ka visu laiku piemini valsti un nodoļus?
+ malacis, ka esi apskatījis Latvijas administratīvo iedalījumu, tas tā, liekas zināšanas nekad nenāk par ļaunu.
Lai jauks svētdienas vakars, Excite :)
01.01.2013 22:00 |

Reitings 3084
ak šausmas, kāds svētdienas vakars :D
01.01.2013 22:03 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Piekrītu Kumeliņa pirmajai rindkopai par 100%.

Excite, viss, ko tu raksti, liekas +/- sakarīgs, bet tad tam visam vajag LIELAS un daudzas pārmaiņas. Uz doto brīdi nekas neizmainīsies, ja Ērgļiem nogriezīs to naudu asfaltētiem ceļiem, tad tur tiešām jāmaina.. ļoti daudz kas.
01.01.2013 22:06 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Madonnai- he... pareizi, katrs par sevi.. :D Kaa jau parasti... Tomeer VALSTISKI skatoties, D-pils shoseja ir noziimiigaaka par paaris Kokneses iedziivotaajiem. Tiem paaris Kokneses iedziivotaajiem var uzbuuveet 2 gaisa paarejas paari shosejai kaa tas ir pie Olaines, uz Jelgavas shosejas. Nevis izbojaat vieslielaako un noziimiigaako shoseju, pa kuru paarvietojas lielaas fuures uz/no Krievijas/Baltkrievijas, kas Diennaktii nodokljos Latvijai samaksaa vairaak kaa Koknese meenesha laikaa!
01.01.2013 22:07 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es daudz labaak dziivotu Ikskilee,kaa Rigaa!Es biju tik paarsteigta patiikamaa noziimee, cik sakaartota un simpaatiska izskatiijaas Ikskile !Viss atkariigs no pasa cilveeka!Bomzis var buut Riigaa un bomzis var buut laukos!:D
01.01.2013 22:08 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Pievienojos šim.

Šis gan pavisam noteikti ir kļūdains priekšstats! Viens sabiedriskā transporta veids nespēj nodrošināt vietas visiem braucējiem. Piemēram, Jelgava-Rīga (un otrādi) vilcieni kursē ļoti bieži, bet gandrīz vienmēr (vairāk, protams, rītos un vakaros) viss ir pārpildīts. Cilvēkiem jau nav vietu, kur sēdēt un daudzi stāv (jo īpaši, ņemot vērā, ka ceļā ir Olaines stacija).

pati, atzīšos, esmu saistīta ar šo maršrutu Rīga - Jelgava un otrādāk, zinu , kādos apmēros vilcienos ir cilvēki. Pat kāpjot savā vilcienā es redzu, kādas cilvēku masas ieplūst arī citos vilcienos, pietam, starppilsētu sabiedriskā transporta likvidēšana tik vienkārši nebūtu iespējama. un tas, ka pustukši autobusi braukā - kad? otrdien, trešdien? kāda situācija darās Rīgas autoostā pirmdienās, ceturtdienās, piektdienās un svētdienās - nav redzama? kad no augstskolām, koledžām, universitātēm, darba vietām cilvēki brauc katrs uz savu LV galu, uz mājām vai ciemos, vai vēl sazin kur.. nu nav tie autobusi lieta, kas būtu jālikvidē. nevienu reizi, kad es braucu caur Rīgu uz savu pilsētu, neesmu gājusi cauri pustukšai autoostai un pustukši autobusi tik tiešām nav nekāda biežā parādība, cik nu es esmu redzējusi. protams, vilcienam liels pluss ir tas laiks, cik paiet, līdz esi galapunktā ..
01.01.2013 22:08 |

Reitings 242
Reģ: 10.03.2010
Tu vispār saproti cik maksā telpu dekori, man arī mēbeles no Latvijas, pērku Latvijas dārzeņus un kas tev pašai ir, lai varētu teikt tā?

Un iznāk ka atbalstīt dekoru taisītājus nevajag un tas nav nekas īpašs, kaut gan arī tas ir neliels biznesiņš, no kura maksā nodokļus.
01.01.2013 22:12 |

Reitings 242
Kāda vēl pašpietiekamība laukos, ja rēķini arī tur ir jāmaksā? Un kādreiz laukos cilvēki arī nedzīvoja ilgi un bieži slimoja, ko bez ārstu palīdzības nevar izārstēt.

Un kā tev šķiet, ja Latvijā nebūs sava lauksaimniecība gana lielos apjomos, tad arī ievestās dārzeņu cenas neaugs tāpat kā cukuram?

Man pat daļēji sāk šķist ka tev nav saprašanas par to, ko iesaki.

Kā arī nemaz nekomentēji par grants seguma ceļu izmaksām ilgtermiņā un ierasto ceļu stāvokli tiem.

Un kā mēs kaut ko ražosim, ja visus lauku cilvēkus tu labprāt saliktu bloka mājās? Un nav nemaz tik viegli izsisties starp citām lielajām ES valstīm, kurām jau ir sena ražošanas un noieta tirgu vēsture. Bet tev jau laikam šķiet ka tas ir tik viegli kā iemācīties skaitīt.

Un tu esi uztaisījusi pati kādu biznesu, lai varētu te tagad par to runāt kā no kādas grāmatas?
01.01.2013 22:14 |

Reitings 3084
Tiek būvēta ātrgaitas šoseja Tīnūži- Koknese, tad arī varēsi ieskrieties. Domājams, šogad uz rudens pusi.
Novēlu ne tikai mācēt gudri runāt, bet arī darbus darīt. Nu, lietas labā.
01.01.2013 22:24 |

Reitings 649
He... atvainojos, ka iespeejams, kaadu shokeeshu, bet... esmu vinsh.. :P

Jaa, man ir bizness Latvijaa.. Starp citu- vari pasveicinaat Inesi Kaapinju.. :) Noteikti Koknesieshi vinju zina labi.. :P Tiesa gan prieksh razhojoshaa biznesa tur nav tirgus. Tieshi sho iemeslu deelj, ko mineeju. Katrs ir par sevi un paaraak daudz liidzekljus teeree tur, kur nevajadzeetu- lieki.

Par asfalteeshanu. Lai izbuuveetu "Eiropas standartiem" atbilstoshu celju, piemeeram, pie Kokneses, vajag, ja godiigi, nav ne jausmas, bet teikshu- 40 miljonus, no kuriem lielaako dalju sedz taa pati Eiropa. Tik un taa paliek laba summinja. Apmeeram 5-10 gadu Kokneses nodoklju summa, kas specifiski tiktu atlikts shaadam celjam. (Tas ir ttikai rupjsh pienjeemums)

Taalaak ir jaaveic regulaara celju uzkopshana, kas sevii ietver bedriishu laapiishanu katru pavasari, jo klimatisko apstaaklju deelj uudens sacieteejot, to uzpleesh DAUDZ vairaak kaa liidziigu celju Vaacijaa, jo tur vienkaarshi miinus graadi ir daudz retaak kaa pie mums. Tie ir jauni tuukstoshi. Tad paarliet jaunu asfaltu= jauni miljoni.

Bet nodroshinaat taada pasha izmeera neasfalteetu celju prasa 1) ieriikoshanu, kas prasiitu nu, teiksim, miljonu latu, jo jaasagatavo, protams attieciigi uzbeerumi un kas nu tur veel. Tad, noziimiigaakais pasaakums- Greideri- nez.. 100 000 viens. Vajag, nu, teiksim, vienu taadu gadaa.. Tas veel ar rezervi, jo lietotu to tikai nu, nez.. reizi meenesii.. Un tas.. arii viss..

Kopeejais rezultaats= asfalteets celshs 5 gados izmaksaa apmeeram 50 000 000, bet greidereets celshs apmeeram 1 100 000. Ir starpiiba?

Ak jaa.. mashiinas jaamazgaa biezhaak un varbuut kaads akmentinsh kraasu noskraapees..
01.01.2013 22:26 |

Reitings 220
Reģ: 28.10.2011
Ar savām bērnības draudzenēm vēl uzturu kontaktus, kādreiz iebraucu ciemos uz tēju, un tā, bet, godīgi sakot, es jau jūtu, ka runāt par ko paliek arvien mazāk un mazāk, man arvien mazāk interesē kā sauc to jauno draugu vai kolēģi... Attālums izšķir un mēs ļaujam tam notikt.
01.01.2013 22:29 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Kopš pārcēlos uz Rīgu ar vecajiem draugiem viss kontakts zuda. Un tagad, atskatoties pagātnē, ļoti, ļoti priecājos, ka tā. Man ir mērķi, plāni un lietas, kuras nākotnē gribu sasniegt, bet bijušie draugi joprojām nav tikuši tālāk par kārtējo ballīti un alus pudeli.
Uz savu dzimto pilsētu braucu katru mēnesi, paciemojos kādu laiciņu pie vecākiem, bet nekad nekādu ziņu vecajiem draugiem vairs nedodu. Labāk lai mazāk zin par mani un manu dzīvi, lai tiek galā paši ar savējo.
01.01.2013 22:40 |

Reitings 242
Es dzīvoju netālu no grantēta ceļa laukos, bet tas tiek greiderēts 4 reizes gadā un vēl aizvien nav tuvu pat ideālam stāvoklim. Lai tas būtu labs tas jāgreiderē reizi mēnesī aptuveni, jo pietiek, ka lietus laikā izbrauc pāris kravas mašīnas un bedres jau ir gatavas.

un granti ar nevar izmantot kuru katru, bet vajag arī atbilstoši Eiropas standartiem, kas izmaksā dārgāk, jo parasti jāved lielos attālumos.

Tā kā tavi aprēķini ir galīgi garām un tev tiešām nav izpratnes par grants ceļiem un to uzturēšanu
01.01.2013 22:44 |

Reitings 649
Let's agree to disagree! :)

Atvainojos, ja Tevi aizvainoju ar saviem apreekjiniem, bet ideja ir taada, ka, (PAMATIIGI) ietaupot naudu afalteejot celjus, paari paliks pietiekami nauda, lai Tev blakus esosho celju vareetu greidereet reizi meenesii, gan arii uztureet lielaakas noziimes asfalteetus celjus pienaaciigi labaa kvalitaatee, lai pa tiem vareetu kurseet labas kvalitaates autobusi, kuriem nebuutu jaabaidaas iebraukt kaadaa jaunaa bedree..
01.01.2013 22:51 |

Reitings 242
Bet tas ir tikai ceļiem, kuros reti brauc kravas transporti, bet kur kursē intensīvāk vispār nav iespējams dabūt labu ceļa segumu greiderējot kaut reizi nedēļā un regulāri ir arī jāpapildina arī grants daudzums uz ceļiem, lai neveidotos bedres, kuras nav aizgrēderējamas pavisam un ceļa segums jāmaina no jauna.

Tā kā vai lētāk nezinu, jo ar pašreizējo greideru skaitu to nebūtu iespējams izdarīt un tās vēl būtu ļoti lielas papildus izmaksas tā kā vai lētā nezinu, bet nekvalitatīvāk un bīstamāk mašīnām jau nu noteikti.
01.01.2013 22:57 |

Reitings 649
Un, ja par granti, tad taa ir viena lieta, kas Latvijaa ir pietiekami. Latvijaa ir smilts karjeri, grants karjeri, skjembu karjeri, u.c... Principaa viss celju buuvnieciibai ir pieejams tepat.

Tomeer, atskiriibaa no "normaalaam" valstiim, muuseejaa 90tajos savus karjerus nodeva privatizaacijai taapeec tie atrodas privaataas rokaas, attieciigi cenas materiaaliem atkal ir taadas, kas nevis domaa par valsts attiistiibu, bet par atsevisku cilveeku labklaajiibu, droshi vien- aarzemnieku.. Ja nemaldos, Lietuvaa un Igaunijaa karjeri ir valsts noziimes pasaakumi, kas nedriiksteeja nonaakt privaataas rokaas.
01.01.2013 22:57 |

Reitings 242
Bet arī, piemēram, no mana vietējā karjera granti nemaz pēc ES standartiem nedrīkst izmantot ceļu taisīšanai un bieži vien tā ir jāved no lieliem attālumiem, tā kā par grants karjeru daudzumu nevar būt ne runas šādos gadījumos tas ļoti sadārdzina procesu, jo nepieciešamas daudzas kravas, ko jāved lieli attālumi.

ES tagad regulē visu, tā apdarot daudzas lietas ievērojami dārgākas LV un citām ne tik attīstītajām valstīm.
01.01.2013 23:04 |

Reitings 414
Es dzīvoju mazpilsētā un mani bērnības draugi ir no šīs pilsētas. Daļa no bērnības draugiem nemācījās tālāk, daļa aizgāja uz Rīgu mācīties, daļa uz kādu no reģionālajām augstskolām. Jā ar lielu daļu kontakts ir zudis. Un uzskatu, ka tas normāli, jo mēs augām mainījāmies paši un mainījās vide ap mums. Satiekoties ar kādu no pagātnes draugiem, skolas biedriem ir jauki patērzēt par to, kas aktuāls ir noticis mūsu dzīvē. Jā ir arī tādi kadri, kam svarīgas ballītes un iedzeršana, bet tādi ir arī augstkolas solā atrodami. Satiekoties ar draugiem no pagātnes, mēs esam draudzīgi, taču nekas lieks un dziļi personīgs no katras puses netiek atklāts, jo lai arī kādreiz bijām tuvi, tagad esam sveši cilvēki. Tāpēc tiek pārspriestas dažkārtļoti vispārīgas tēmas, kas ko dara, kā izklaidējas utt. Atcerējos vienu sarunu ar vienu labu bijušo klasesbiedreni, viņa man stāstīja par to, kā izklaidējās, kāds strīds notika ballītē. Bet es zinu, ka šīs meitenes dzīvē ir ļoti daudz pūļu, lai saniegtu savas vēlmes un ballītes nav vienīgais dzīves mērķis..
01.01.2013 23:11 |

Reitings 649
Miss you... :)

He- piekriitu par ES- te nu mums domas sakriit. Tomeer demokraatijai ir briiniskiigs pluss.. Musu valsts VAR nepiekrist.. Respektiivi- Dombrovskis VAR nepiekrist.. Tiesa gan.. tad mees vairs nebuusim labinjie un "veiksmes staasts" buus beidzies, jo acumirklii ES saaks izmantot savas prieksrociibas un muusu atkariibu no vinjiem. Kameer vien Dombrovskis dara visu, ko vinji prasa un nedara NEKO muusu razhoshanas attiistiibai, tikmeer muus raada kaa piemeeru Griekjijai un Itaalijai.. Lai gan tie ir nesaliidzinaami piemeeri.. :P

Jaa... es skatiijos vienu raidiijumu, kur kaadas lielas celju buuves shefs staastiija, ka "iistajiem" celjiem vajagot to "iisto" granti, kas, kaa sagadies, kaa ne, ir ieguustama un atrodama, ak vai- tai pashaa Vaacijaa, kura, neshaubos, ir arii kapitaaldalju tureetaaja shim pasham uznjeemumam.. Nezinu- man jau liekas, ka akmens arii aafrikaa ir akmens. Un es nedomaaju, ka 2x daargaaka skjemba vesta no 10x lielaaka attaaluma speej kaut ko tik radikaali uzlabot muusu celjos.. tas, manupraat, ir tikai atkal paaris cilveeku variants, kaa no vaaji regulaatajiem ES fondiem, caur valsts kasi vairaak nopelniit..
01.01.2013 23:20 |

Reitings 242
Bet jāatceras, ka LV pieņem gandrīz visus, ja ne pat visus ES ieteikumus regulām kā obligātus, kaut gan citas valstis tā nedara un tā apgrūtinot daudz ko LV attīstībā.
01.01.2013 23:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits