Es uzkodām parasti gatavoju lavašus, jo tos var sarullēt jau iepriekšējā dienā un tad svētku diena brīva.
Parasti taisu trīs variantus (no armēņu lavaša, tas vislabākais)
Ar lasi: uzsmērē "Kāruma" svaigo sieru ar zaļumiem, uzliek sagrieztu lasi, svaigu gurķi, dilles, rīvētu sieru, majonēzi, satin un gatavs.
Ar šķiņķi: uzsmērē kādu no svaigajiem sieriem vai dzintariem, sagrieztus lapu salātus, smalki sagrieztu šķiņķi, papriku, konservētus ananāsus, sieru un majonēzi, satin un gatavs (sastāvdaļas nav jāliek biezā slāni, citādi baigi milzīgie lavaši sanāks!)
Ar tunci: atkal kāds siers (šeit man liekas vislabāk klasiskais "Dzintars", konservēti gurķi, konservēts tuncis savā sulā, rīvēts siers, majonēze, var likt klāt arī sīpolus.
Iepriekšējā vakarā satinu un lieku uz nakti ledusskapī, pirms servēšanas sagriežu mazās šķēlītēs, sanāk ļoti daudz gabaliņu un visiem garšo.