Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sušī rīsu pagatavošana

 
Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
Priecīgus jums visām svētkus. :)
Tātad, kā jūs pagatavojiet sušī rīsus? Pirms pāris dienām pirmo reizi gatavoju tos mājās un man sanāca tāda vairāk kā putra un pieļauju, ka tas arī bija iemesls tam, ka sojas mērce īsti nesūcās cauri. Varēju mērcēt 10, 15 min un efekts nekāds.
Taisīju pēc šī video http://www.youtube.com/watch?v=8wqMMdyBEls
Bet, lūdzu, rakstiet soli pa solim, šodien gribu našķoties. :)
27.12.2012 19:23 |
 
Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
up
27.12.2012 19:37 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Man vienmēr sanak tāda kā putra un man domāt, ka tā arī jābūt. Rīsiem ir jābūt nedaudz tādiem ķepīgiem. Nevis tā kā parastiem rīsiem (irdeniem).
27.12.2012 19:39 |
 
Reitings 79
Reģ: 29.01.2009
Paņemu rīsus, parasti izmantoju Valdo apaļgraudu rīsus(uz paciņas uzzīmēts sušī) skaloju zem tekoša ūdens, kamēr ūdens ir tīrs( nav balts) un lieku aukstā ūdenī uz 14 minūtēm vārīties. Tad, kad gatavs mudīgi nokāšu un nolieku, lai padziest, aptuveni pēc 5minūtēm apleju ar rīsu etiķi, nemaisu, bet tā it kā pārvelku pāri, lai tas etiķis tiek dziļāk.
Pirmajā reizē, kad gatavoju man arī sanāca kā putra, bet tagad tas rīsa grauds tāds sajūtams un nav tāds ķepīgs, bet paši rīsi labi līp un ar to problēmu nav.:)
27.12.2012 19:52 |
 
Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Oi,kā es saējos ideālus šuši pagājušo piektdien. Draugs, kurš strādā šuši, bija atnesis speciālo katlu,kur viņus vāra un tie nu garšoja ideāli. Ir jāzin proporcijas ūdenim ar rīsiem.
27.12.2012 19:54 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Iesaku izlasīt šo te rakstu. Pateicoties Avokado kursiem un Larisai uzskatu sevi par eksperti sushi gatavošanā! http://www.mammamuntetiem.lv/articles/12766/ka-es-iemacijos-gatavot-susi/
Protams, raksts neiemācīs ne 10 daļu no tā, ko var iemācīties seminārā, bet te ir pareizā tehnika un proporcijas.
27.12.2012 19:58 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man mājās ir liela suši grāmata un tur kā variants ir teikts, ka pēc skalošanas, rīsus aplej ar ūdeni tā, lai mazliet pārsedz rīsus(kāds 1cm) un pavāra tikai dažas min, pēc tam katlam uzliek vāku un ļauj briest 40min.
Man pašai parasti tie rīsi visai neizdevās, bet ar to uzbriešanu(kad atstāj katlā), ir baigi labi. ;)
28.12.2012 09:06 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
pirmkārt, jau ir tie speciālie suši rīsi. viņus vajag kārtīgi noskalot. es to darījus vismaz reizes 10. jāskalo ir tik ilgi, kamēr vairs nav duļķains ūdens. līdz kristāltīram es netiku, jo tik un ta duļķojās, bet manas rokas vairs nespēja izciest to auksto ūdeni :D
tālākais process ir līdzīgi kā saka paris. gan jau kās variācijas atšķirās. man zināmā variācijā ir tā, ka tās 40 min vāra uz pavisam nelielas uguns.
28.12.2012 09:15 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
un jā rīsi pēc am noteikti vairs nebūs ēdami. tam ir tā jābūt, ka tā masa būs ķepīga un vairs nekur neizmantojama.
28.12.2012 09:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits