seksam - NĒ līdz kāzāms

Reitings 74
Reģ: 03.11.2012
sveikas!
vienu dienu runāju ar savu paziņu, un uzzināju, ka viņa ar savu puisi ir kopā jau vairāk kā 3 gadus, bet viņa ir vēljoprojām nevainīga. Jautāju, kāpēc tā, viņa teica, ka negrib to darīt līdz kāzām. un uzzināju to, ka guļ katrs savā gultā, ja ir tāda iespēja, ja paliek viens pie otra pa nakti. jo esot tāda ticība.
ehh, nu nezinu, es laikam, ka tā nevarētu, un nabaga čalis, 3gadi jau jārauj kulakā, beet , manuprāt, tagad ir lielāka iespēja , ka viņu krāps, jo puisim taču vajag seksu.
bet ja tas ir mīlestības pēc, un 100% zina, ka viņi apprecēsies, ka tas ir īstais, respect!
manuprāt, mūsdienās šādu cilvēku ir ļooooooooti maz.

kāda ir jūsu attieksme? pazīstat kādu, kam ir līdzīgi?
25.12.2012 23:59 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Spotorno piekrītu tavam komentāram ar dažiem izņēmumiem. un tu jau tos zini :D Bet tai rindkopai, kas sākas ar mīlestība, es piekrītu- un mums ir tieši šāda dzīve.
bet, ja nebūs sexa, tad ar laiku zudīs arī viss pārējais. nu vismaz viens dzīvs piemērs man ir. nu labi, sex jau tajās attiecībās bija varbūt reizi mēnesī..
par to aktivitāti pēc kāzām- nav jau tās garantijas, ka viņa būs pēc tam, bet nav jau teikts, ka ja apprecēsies, ka tāda aktivitāte vispār būs. bet vismaz daudzas citas pārējas lietas ir izzinātas un atvieglo dzīvi, nevis domāt un mocīties.

mans kādreizējais sapnis bija, ka man būs sex tikai pēc kāzām. katram tas ir individuāli, bet vismaz man labāk ir pirms. es zinu, ka man vismaz nebūs kaķis maisā. tomēr daudz ko palaiž garām tie, kas sexu neizbauda pirms kāzām :) bet katram savi tikumi un vērtības :) kas ko vērtē augstāk :)
28.12.2012 13:58 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
tomēr daudz ko palaiž garām tie, kas sexu neizbauda pirms kāzām :)

Nedomāju gan, ka tā viennozīmīgi var pateikt, jo katram ir savādākas attiecības un uzskati. Piemēram, ja autores minētajā situācijā pa šiem gadiem tas potenciālais vīrs piekrāps viņu, tad es teiktu, ka pareizi vien viņa darīja, ka neatdevās tādam neuzticīgajam, kurš nepildīja savu solījumu (vienalga, ticības vai abpusējas vienošanās vārdā). Bet, ja pa šiem gadiem viņu nepiekrāps un turēs solījumu, tad uzslava vien ir, un tā jau ir tikai viņu personīgā darīšana un sajūtas. Ja viņi abi nejūtās sliktāki no tā, ka redz neizbaudīja mīlas priekus pirms, tad kā mēs varam nosodīt laimīgus cilvēkus? :)

Es ieteiktu tieši pretēji, mīlēties tikai ar to, kur ir tā abpusējā mīlestība, kur ir tā laimes sajūta atdoties viens otram, kur partneris ciena tevi nevis kā gaļas gabalu, bet gan kā kaislīgu, skaistu sievieti, kuru grib un mīl.

No vienas puses daudzās diskusijās, kur tiek jautāts par pirmās reizes vecumu, daudzas uzsver, ka vecumam nav nozīmes, bet no otras puses tik bieži tiek kultivēti tādi stereotipi, kur cilvēki, kuri mīlestību gaida (nevajag pārprast, galējības nav apsveicamas) tiek uzreiz noniecināti, ka viņi nezin, kas ir labs sekss vai prec "kaķi maisā". Es teiktu, ka tas ir visatļautīga dzīvesveida speciāli izdomātās un kultivētās pseido problēmas.

Šīs diskusijas problēmas mani personīgi neskar, es jau, protams, varētu nospļauties un vēsi lasīt, kā tiek kultivēts princips "jo vairāk-jo labāk, jo ātrāk-jo labāk", bet es neesmu vienaldzīga pret sabiedrībā notiekošo :)
28.12.2012 14:19 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Manuprāt, Spotorno, ir ļoti izsmeļoši komentāri,iesaku izlasīt!

Protams, ka mēs kars dzīvojam savu dzīvi,mums ir savi uzskati, dzīvesveids, bet nu es tomēr esmu par šad aveida attiecībām, nekā, kad meitene to darījusi ar n- tajiem.
28.12.2012 15:42 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ir viegli sludināt tikumību, ja neviens tevi negrib
28.12.2012 17:12 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
r viegli sludināt tikumību, ja neviens tevi negrib

Kā tad to saprast?:D Šeit jau diskusija par to, ka grib, bet gaida laulības.
28.12.2012 17:19 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
zili_rudzi ideāls teikums :D :D :D
28.12.2012 17:26 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
ir viegli sludināt tikumību, ja neviens tevi negrib

Tik labs teikums :D
Savā ziņā taisnība ir :D
28.12.2012 17:28 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
zili_rudzi, nu tavu komentāru var pagriezt arī citā gultnē. Līdz ar to nav jābūt tik kategoriskai :)
28.12.2012 23:01 |

Reitings 380
''ir viegli sludināt tikumību, ja neviens tevi negrib''. Laikam jau tas bija domāts vairāk uz komentētājām, kas atbalsta šo pāri.Bet tik un tā, manuprāt, komentārs nevietā, jo šeit ir runa par mūsu uzskatiem. Tas, ka cilvēks aizstāv tikumību, nevis piekopj pretēju dzīvesveidu, nenozīmē, ka viņu negrib vai ka viņai nav ar ko nodarboties ar seksu. Varbūt kāda pati dzīvo pēc šada uzskata, cita varbūt nožēlo agrāk izdarīto, tak nepazīsti meitenes, kas komentē, ka var tā vienkārši to nodefinēt, ka viņas neviens negrib!
29.12.2012 00:01 |

Reitings 86
Reģ: 29.12.2012
Kā jūs domājat, kāpēc kristīgas ģimenes, ticīgi cilvēki saglabā savu tikumību? Tāpat vien hobija pēc, sevis izaicināšanas pēc, prieka pēc?
Iesaku jums katrai aizdomāties par augstākām lietām.. katrai vienai - iztēlojaties brīdi, kad būsiet tuvu savai pēdejajai elpai.. vai esat kādreiz redzējušas cilvēku aizejam nāvē?
Cilvēks nedzīvo sava prieka pēc, lai izbaudītu visus priekus un savas iegribas apmierinātu. Cilvēks dzīvo tāpēc, lai pagodinātu Dievu, lai pēc nāves saņemtu mūžīgo dzīvību nevis mūžīgo sodu. Tāpēc Dievs ir devis cilvēkam saprātu un likumus pēc kuriem dzīvot. Tik daudzi nav redzējuši un nemaz nezin par lietām, kuras Dievs reāli dara un darbojas (kā piemēram sadziedinātas pazaudētās nevainības - JĀ, PATIEŠĀM). Kad cilvēks sajūt Dieva pieskārienu un Viņa bagātīgi izlietās svētības, viņš vairs negrib būt tas pats vecais grēkā ietērptais nīgrais, ļaunais, dusmīgais, izvirtīgais, netīrais, nekad līdz galam neapmierinātais. Viņš ir jauns! Es ceru, ka jūs to kādreiz piedzīvosit un novēlu jums to piedzīvot! Un nedzīvot stereotipos par vecmeitām, kuras nelaimīgi sagaida un nelaimīgi nodzīvo savu laulību, par puišiem un meitenēm, kuri nelaimīgi cieš pirms apprecas un neko neiegūst. Jā, ir grūti, IR GRŪTI! Bet stipri kristieši no laulības gūst daudz ko vairāk par vienkāršām seksa izpriecām (arī sekss daudziem ir ļooooooti labs, domājat, ka Dievs to nav spējīgs svētīt?? haha :D). Viņi pagodina Dievu, dzīvo svētītu dzīvi, ar tīru sirdi, pārliecībā un drošībā par to, ka Dievs pagādās par visām viņu vajadzībām. Netiklība ir posts! Tā ir neapmierinātība, netīra sirdsapziņa, bailes un neziņa.
29.12.2012 06:04 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Jauki, tagad forumā arī sprediķotāji nolasījušies. Jau pilnībā pietika ar dažām ļoti kategoriskām meitenēm, kuras vēl pamanās visu laiku citas nodēvēt par neaptēstām. Laikam cilvēki nemainās, savu viedokli cenšoties visiem pierādīt...

Jauku dienu gan tām, kurām ir sekss, gan tām, kurām nav! :)
29.12.2012 09:12 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
nekad neesmu sapratusi, kāpēc sekss starp diviem mīlošiem cilvēkiem ir netiklība? tad jau netiklība ir arī iet uz tualeti.
29.12.2012 10:48 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
zinu pāri,kurš līdz kāzām atturējās. aprecējās un vēl ir kopā. es gan neizprašņāju kā ir seksa jomā,vai viss kārtībā.
29.12.2012 11:19 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Izlasīju visu diskusiju un nedaudz izbesīja Spotorno, kas kā iestrēgusi plate maļ vienu un to pašu nemaz neiedziļinoties citu meiteņu teiktajā. Diskusijā jau vairākas reizes tika minēts, ka cilvēki nešķiras tikai tapēc, ka sekss ir slikts. Diez vai kāds skries iesniegt šķiršanos pēc pāris sliktiem dzimumaktiem, bet ka jau te viena rakstīja - pēc ilgāka laika viss uzkrājas un tad arī citas svarīgas sfēras neglābj. Un tad gan seko šķiršanās.

Spotorno taisnība tajā, ka tikai ar labu seksu attiecības neizvedosi, bet diemžēl bez tā seksa pat visideālākā saderība izčibēs.
29.12.2012 11:35 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Starp citu tās, kuras rakstīja, ka pašlaik valda maucība???? Palasiet kādu vēsturisku literatūru par cilvēku tikumiem - mēs pat tuvumā nestāvam antīkajām perversībām, viduslaiku falšajai kristietības uztverei aristokrātu rindās, renesanses atbrīvotībai! Mūsdienu pasaule nemaz nav tik izvirtusi kā dažām liekas. Ja domājat, ka viduslaikos apprecējās nevainīgi un visu mūžu bija uzticīgi sekojot kristietības dogmām, tad diemžēl tur gulēja visi ar visiem, STS bija gandŗīz katram otrajam aristokrātam, galmā bagātajiem bija kaudzem mīļāko - tas viss bija atklāti un meitene nevarēja atteikties no šādiem pienāķumiem. Galma dāmas ņēma priekša bagātie augstmaņi cik gribēja un tad sameklēja piespiedu vīrus! Bija normāli gulēt ar puisīšiem, un precējās vsp ar pusaudzēm. Bet romiešu prieka mājas, fallu skulptūras visās malās, publiskās orģijas.... Nu labrīt - mēs esam rāmi jēriņi.
29.12.2012 11:42 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Man atkal šķiet, ka lielākā daļa nesaprata, kas nav pieņemams Spotorno. Ne jau sekss pirms kāzām, bet tas, ka tiek tiražēts stereotips, ka jāizmēģina iepriekš, vai sekss ir labs, jo citādi pēc kāzām izrādīsies, ka seksā nesader un tad nu vairs neko. Un, spriežot pēc komentāriem, lielākā daļa tam piekrīt un tad nu mēģina un mēģina, un mēģina... un neizpratnē brīnās par tiem, kam bijis tikai viens partneris, un vēl pamāca, ka tā taču viņi pusi mūža zaudē, jo nav izmēģinājuši, vai nav kas labāks.
29.12.2012 12:17 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Cilvēks nedzīvo sava prieka pēc, lai izbaudītu visus priekus un savas iegribas apmierinātu. Cilvēks dzīvo tāpēc, lai pagodinātu Dievu, lai pēc nāves saņemtu mūžīgo dzīvību nevis mūžīgo sodu. Tāpēc Dievs ir devis cilvēkam saprātu un likumus pēc kuriem dzīvot.

Kā man šitas besī un tracina, es varu traka palikt. Un kā ar tiem mācītājiem, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem seksuāli izmanto mazgadīgus zēnus? Ticība bļin, ne? Baigā Dieva pagodināšana? Smiekli nāk. Divkosība starp baznīcniekiem ir vairāk nekā starp parastajiem. Pārāk uzpūsta tā ticības lieta.
Es ticu Dievam , bet ne tik fanātiski, un baznīcu arī reti, kad apmeklēju. Labāk mājas pielūgt Dievu nekā skatīties kāda sabiedrība apmeklē baznīcu, ļoti reti ir cilvēki, kas iet aiz pārliecība un dziļas ticības.
29.12.2012 13:21 |

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Visu diskusiju nelasīju, varu tikai uzrakstīt par sevi - es tā nevarētu, jāzina tomēr kāda ir gultas dzīve, no plikas precēšanās baudu neiegūt.
Citi var darīt, kā grib, bet šāda negulēšana līdz kāzām der tikai tiem pāriem, kas tiešām abi ir gatavi upurēties.
29.12.2012 13:27 |

Reitings 380
Man liekas, ka šī diskusija vairāk aizgāja nevis par šo konkrēto pāri, kas minēts diskusijas sākumā, bet gan par to, ka te citas teica,ka noteikti jāizmēģina pirms kāzām, ka jāizmēģina ar vairākiem, lai atrastu labāko, jo redz kādi meitenei ar puisi, kuru likās ideāls sekss,nepietika un pamēģinot ar citu puisi, tas pirmais viņai vairs nelikās ideāls, jo ar šo esot vēl ideālāk, ka ar pirmo ne uz pusi tik labi kā otro. Tad kāda šeit tikumība? Turklāt, ja tu mīli cilvēki,esi viņu patiesi mīlējis, kā tu spēj tik ātri ielēkt jau pie cita gultā un teikt,ka tagad mīli viņu?Ja pēc laikam uzradīsies atkal cits, pie kā iet.
Protams, ir cita runa par tiešām mīlošiem pāriem, kas ilgi ir kopā un vēl nav apprecējušies, bet viņiem ir intīmas attiecības, gluži par netiklību es to nedēvētu, vienkārši viņiem nav šādi stingri principi, kā ticīgajiem. Ja to dara 2 patiesi mīloši cilvēki, kas jau ilgi ir kopā un plāno kopdzīvi uz mūžu,manuprāt, tā nav netiklība, bet nu tās, kas ar vienu un otru laiž,te labāk neizteitkies.
29.12.2012 13:28 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
tritanija,
Starp citu tās, kuras rakstīja, ka pašlaik valda maucība???? Palasiet kādu vēsturisku literatūru par cilvēku tikumiem - mēs pat tuvumā nestāvam antīkajām perversībām, viduslaiku falšajai kristietības uztverei aristokrātu rindās, renesanses atbrīvotībai! Mūsdienu pasaule nemaz nav tik izvirtusi kā dažām liekas. Ja domājat, ka viduslaikos apprecējās nevainīgi un visu mūžu bija uzticīgi sekojot kristietības dogmām, tad diemžēl tur gulēja visi ar visiem, STS bija gandŗīz katram otrajam aristokrātam, galmā bagātajiem bija kaudzem mīļāko - tas viss bija atklāti un meitene nevarēja atteikties no šādiem pienāķumiem. Galma dāmas ņēma priekša bagātie augstmaņi cik gribēja un tad sameklēja piespiedu vīrus! Bija normāli gulēt ar puisīšiem, un precējās vsp ar pusaudzēm. Bet romiešu prieka mājas, fallu skulptūras visās malās, publiskās orģijas.... Nu labrīt - mēs esam rāmi jēriņi.

Taa kaa biju piemineejusi mauciibu muusdienaas, atbildeeshu shim komentaaram. Arii es esmu lasiijusi dazhaadus materiaalus par veesturi un esmu informeeta par tajos laikos valdosho dziivesveidu. Bet kaapeec ir jaaskataas tik taalu pagaatnee? Manupraat, daudz nesenaakaa pagaatnee shaada seksa kulta, kaads ir pashlaik, nebija. Man nav tik daudz gadu, lai spriestu, tachu kaut vai paskatoties uz videoklipiem - muuzikas, kura bija populaara manaa beerniibaa, videoklipos nav puskailu sievieshu, kas krata savus kjermenja labumus. Tagad katraa sevis cienoshaa jaunieshu un pat beernu (kaut vai saakoties Gossip Girl, vareeju veel sevi pieskaitiit beernu rindaam) seriaalaa ir sekss, sekss, sekss, savukaart, piemeeram, 96. gadaa iznaakushajam seriaalam "Sabrina the teenage witch" nav nekaada "es paarguleeju ar tavu puisi, ar kuru paarguleeja arii tava maasiica, kura paarguleeja arii ar manu puisi, kursh paarguleeja ar visiem seriaala varonjiem" sizheta. Pilns ar beernu un jaunieshu zhurnaaliem, kur 70% rakstu ir par seksu. Shaubos, ka taadi bija pieejami, piemeeram, padomju laikos (tas neapshaubaami nav slavinaajums, bet gan pamatojums, ka, iespeejams, bija kaads laika briidis, kad seksu nespieda virsuu beerniem). Televizors, internets.. Un kaut vai shii diskusija - vairums meitenju kultivee, ka jaaizmeegjina visus pirms atrodi savu iisto.

Es nesaku, ka buutu jaadziivo celibaataa vai nebuutu jaarunaa par seksu, tachu ar visu sho seksa kultu cilveeki pashi uzspiezh beerniem ar to nodarboties agraa jauniibaa un maukoties (nu jo viens partneris un kaazas ar vinju tachu ir "nepareizi"), bet peec tam briinaas par to, ka 14 gadiigas meitenes izskataas uz 30 gadiem utt. Bet kaa vinjaam jaaizskataas, ja vinjas jau dziivo visu pieaugusho dziivi, jo to gluzhi vienkaarshi vinjiem uzspiezh sabiedriiba?
29.12.2012 14:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits