9

Reitings 577
Reģ: 29.01.2009
Saka jau ka šie esot skaistākie 9 mēneši sievietes dzīvē , bet man liekas ka šie ir garlaicīgākie un visādu aizliegumu pilnie mēneši :(

Man vienai tā vai ? Vai arī jums kādai bija grūti pie tā visa pierast ?
22.12.2012 21:25 |

Reitings 110
Reģ: 19.12.2012
Monro, atceros, ka sava mazuļa pirmās kustības sāku just ap 21. nedēļu.
23.12.2012 19:29 |

Reitings 7743
Tāda burbulēšana (vēlāk izrādījās, ka kustības) puncī sajutu dažas nedēļas pirms 16. nedēļas, kad jutu jau izteiktas kustībiņas. :)
23.12.2012 19:39 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Par to,ka beernins loti juut,kas notiek "mammas pasaulee" taa tiesaam ir taisniiba!Es ,ar otro beerninu ,visu laiku straadaaju slimniicaa-bija kaadreiz loti gruuti briizi!Esmu jau rakstiijusi ,ka man bija taads moments jaapaardziivo- "jaanonem no virves sieviete"...Tiesi sis beernins ir daudz juutiigaaks uz visu,alergiskaaks!Tajaa pasaa laikaa ,varu teikt,ka loti iejuutiigs pret cilveekiem,iipasi veciem cilveekiem!Visi vienmeer saka,ka tiesi vins buutu loti labs aarsts!
Pirmo beerninu izneesaaju mieraa un klusumaa slimniicaa!Daudz lasiiju ,klausiijos muuziku,lasiiju daudz biograafijas,maakslas graamatas-jaasaka ,ka sis beerns man ir izdevies taads vairaak gariigi bagaataaks-zinosaaks vairaakaas jomaas...!:)
23.12.2012 19:54 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
. Protams, bija sliktā dūšas, bet tā nav slimība, var darīt visu ko pirms tam , tikai ar mazāku atdevi. Ja grūtniecību uzskata kā kaut ko briesmīgi ierobežojošu, tad varbūt vispār nedzemdēt bērnus? Priekš kam sevi tā mocīt. Savādāk nebūs nekādu pozitīvu atmiņu, ko savam mazulim stāstīt. Bērniņs jūt mammas attieksmi grūtniecības laikā.

ja pavadi vairaak laika zem sisteemaam slimniicaa/ aarsta kabinetaa nekaa jebkur citur vai naakaas iet 2h ar sapampushaam, saaposhaam kaajaam pa lietu tikai taapeec vien, ka jebkuraa transportliidzeklii saac vemstiities, ir gruuti saskatiit to lielo skaistumu. un arii gruutnieciibas laikaa nebrauksi ar moci, netrieksi motorlaivu pa vilnjiem, nekaapsi klintiis, necilaasi svarus un nebrauksi ar riteni, taa kaa tas atkariigs no sievietes, cik daudz aizliegumu katrai buus.
23.12.2012 20:00 |

Reitings 377
Reģ: 29.11.2012
Jaa,nu tiesam apskauzu meitenes,kuras saka, ka speja izbaudit so periodu. Man,piemeram, ir arsts nozimejis gultas rezimu,kad jaizvairas no fiziskam aktivitatem. Ieest ari neko gandriz nespeju, vemju rita,pusdienas,vakara, un sad tad ari nakti. Tiesam sobrid nespeju ne par ko priecaties, velos tikai, lai mazais atrak klat.
23.12.2012 20:01 |

Reitings 120
Ma šie 9 gaidīšanas mēneši bija paši labākie! :) Pirmkārt, man nekad, pat ne sākumā, nav mocījuši nelabumi, slikta dūša, otrkārt, mans vīrietis nenormāli mani lutināja šajā laikā, treškārt, man bija tāda enerģija, nevaru pat aprakstīt vārdos! Treškārt, es visu laiku kaut kur gāju - koncerti, pasakumi, ceļojumi - 7. mēnesī biju pat Ukrainā (jā, trakā es :) ). Vienvārdsakot, nejutu nekādus aizliegumus (īpaši jau tādu nemaz nav - nē alkoholam, cigaretēm, trekniem ēdieniem). Izbaudi!
23.12.2012 20:01 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man tas laiks slimniica laikam bija interesants ar to ,ka iepazinos ar interesantaam sievieteem,kuras satiku arii veelaak dziivee!Ar vienu kluvaam loti labas draudzenes!Domaajaam muusu beerni arii draudzeesies:)!Diivaini-abi pat gaaja vienaa skolaa,bet draugi nebija nekad!
Maniem beerniem loti patiik ,ka staastu par to laiku!:)Viniem arii patiik klausiities ,kaa iepazinos ar teeti un visu "pa so liiniju"!:)
23.12.2012 21:17 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
ja pavadi vairaak laika zem sisteemaam slimniicaa/ aarsta kabinetaa nekaa jebkur citur vai naakaas iet 2h ar sapampushaam, saaposhaam kaajaam pa lietu tikai taapeec vien, ka jebkuraa transportliidzeklii saac vemstiities, ir gruuti saskatiit to lielo skaistumu. un arii gruutnieciibas laikaa nebrauksi ar moci, netrieksi motorlaivu pa vilnjiem, nekaapsi klintiis, necilaasi svarus un nebrauksi ar riteni, taa kaa tas atkariigs no sievietes, cik daudz aizliegumu katrai buus

Ja tev ir tāda attieksme, tad neesi vēl gatava bērniem. Un kāpēc nevar braukt ar riteni ? Braukt ar laivu? Grūtniecēm ir daudz citu interesantu aktivitāšu, kuras ir nepieciešamas šajā laikā.
Un ne visām ir sapampušas kājas, un ne visas 9 mēnešus pavada slimnīcā.
24.12.2012 10:05 |

Reitings 7497
es gāju diez gan daudz ciemos pie draugiem, vairākas dienas nedēļā gāju uz spa (man kā studentei Islande SPA maksāja 25Ls mēnesī), kad visi brauca uz kalnu - braucu līdzi un ēdu gardumus kafejnīcā un pastaigājos. ar meitenēm pat gājām uz tādiem mierīgākiem bāriem pasēdēt :) nez - garlaicīgi nebija it nemaz.
24.12.2012 10:13 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Un kāpēc nevar braukt ar riteni ?

Vispār jau ar riteni gan nedrīkst braukt, cik sievietēm šādā veidā nav radušies spontānie aborti...
24.12.2012 11:16 |

Reitings 10333
ne jau km jābrauc. :D
Un es vēlreiz atkārtošos, ka ir daudz citu lietu ko darīt.
24.12.2012 11:22 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ļoti patika grūtniecības laiks, līdz kļuvu tankkuģa apmēros un knapi kustējos, tā mans partizāns arī dzimt neplānoja nostaigāju pilnas 42ned un pēdējās 3ned jau bija mokošas,jo tā girbēju satikt, bet kā nedzima tā nedzima, aizbraucu uz slimnīcu un ārste tā arī pateica tur nekas neliecina,kad tuvākajā laikā kas notiks, stimulēja. Pat aizliegumiem-nav dižo aizliegumu, vienkārši jādomā pašai ar galvu, te vēl nesen bija jaunā māmiņa,kas prašija vai Alpos var slēpot,es jau neslēpotu,bet visādi citādi dzīve kā parasti, tik kg aug, spārdās, ļoti patika gaidīšanas laiks.
nu jau meitai tūlīt gads, tik forši atskrien samīļojas, aizskrien, tas laiks tik ātri paskrēja, pašlaik jau plānojam otru mazulīti.
24.12.2012 11:36 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
biju ļoti ļoti tieviņa, pirmās kustības sajutu īsi pirms 16ned, kā kutināšanu, kā ar spalvu pār vēderu pārlaida
24.12.2012 11:40 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
kurā mēnesī sieviete sajūt bēbja pirmās kustības?

Es sajutu 16.ned un 2 dienas. :)
24.12.2012 11:41 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Mademoiselle, ko tu tā ieciklējies? Nu nebūs visām kā tavām draudzenēm, radiniecēm un kam tik vēl ne. Dažiem cilvēkiem ne tās sistēmas, ne vemstīšanās nesaistās ar kaut ko skaistu un, ja fiziskais stāvoklis ir nomācošs, kāda tur vēl baudīšana. "Neesi gatava bērniem", jopcik, it kā gudra meitene pēc komentāriem liecies, bet nu šitais... :D Ja daļa zinātu, kāda ir grūtniecība un dzemdības, nekad nebūtu gatavas bērniem. Tas, ka sieviete nespēj tos 9 mēnešus izbaudīt kā tu iedomājies, nav nekāds labas/sliktas mātes rādītājs.
24.12.2012 11:45 |

Reitings 10333
Es jau neteicu, ka tās ir/ būs sliktas mammas. :D
Bet ne jau visiem būs sistēmas, ne visiem būs sapampušas kājas, būs kam tā būs, protams, ka nekas patīkams tas nav, bet te, pēc komentāriem, liekas, ka tas ir kaut kas tik briesmīgs un nāvējošs, ka bail :D
Varbūt vienkārši man tā tēma ir tāda- jūtīga :D
24.12.2012 11:50 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Kaa var teikt, ja sieviete nav staraa par gruutnieciibu, tad beernam nav gatava? Sakars? Es piemeeram vispaar negribu buut staavoklii, bet beernu gan gribu. Forshi buutu, kaa manai mammai - viss mieriigi, nekaadi sliktumi un puncis arii izskatiijaas tikai kaa neliela riepinja. Ar shausmaam gaidu savu naakotnes gruutnieciibu :D
24.12.2012 11:51 |

10 gadi
Reitings 522
Reģ: 31.01.2009
Es tiku pagulēt gan slimnīcā, gan mocījos ar traku toksikozi, bet tāpat uzskatu, ka tas ir skaists laiks... tomēr iekšā aug jauna dzīvība, kuras kustības jūti katru dienu. Tas ir ļoti brīnumaini un atsver visas neērtības.
Manuprāt, ja sieviete pati pieiet tam ar tādu noskaņu, ka "fui, grūtniecība ir grūta, man būs slikti utt.", tad diez vai viņa VĒLAS to laiku izbaudīt...
24.12.2012 13:32 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
hmm.. man tagad rit 7.mēnesis, esmu laimīga, priecājos,ka šo laiku izbaudu ar mazuli "divatā", kur es, tur viņš. un tas priecē, un tad tās visas labās domas, ko viņam sūti, ka ar nepacietību gaidi un gribu viņu turēt uz savām rokām.
Man nebija un nav nekādu nelabumu, tikai grūtāk sameklēt lielās ziemas drēbes, to arī uzskatu par to vistrakāko, kā arī tas,ka visu laiku man ir auksti, bet tie tādi sīkumi.
Kad uzzināju,ka būs bēbuks, tad gaidīju visus nelabumus, utt. Bet laikam jau tas,ka gatavojos uz trakāko, atnesa to visu patīkami :)
Dažreiz pat tikai paskatoties spogulī, vai ieejot veikalā, vai sajūtot kustības, patiesi rodas tā sajūta,jā, tur viņš ir :)

Ne vienmēr vajag domāt to sliktāko... ;)
24.12.2012 14:01 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Mademoiselle! - nezinu kaads ir tavs dziivesveids, bet nu laikam maneejais ir daudz aktiivaaks fiziskajaa plaanaa par taveejo, kopsh nedriikstu dariit 90% no lietaam, kas patiik (es nerunaaju par alko un cigareteem). nekad neesmu teikusi, ka gruutnieciiba ir briesmiiga, bet neesmu arii tik prieciiga par pashu procesu, lai veeleetos piemeeram, buut visu atlikusho muuzju staavoklii. viegli katraa zinjaa nav. pati ideja par augoshu beerninju ir ljoti forsha un kustiibu sajuutas ir vienreizeejas, bet dazkaart fiziskaa pashsajuuta liek veeleeties, kaut tie meeneshi aatraak aizriteetu un vareetu mazo uz rokaam panjemt.
mani aarkaartiigi izbriina latvieshu sievieshu tipiskaa nezeeliiba un patiess prieks pateikt kaut ko ljaunu viena otrai, un es nerunaaju tikai par sho diskusiju. pati esmu aarzemees un tur neviens nemetaas virsuu par taadaam lietaam. tieshi otraadi - tiek atklaati izrunaatas arii negatiivaas gruutnieciibas puses un sievietes viena otru uzmundrina, ir saprotoshaakas un liidzjuutiigaakas, it iipashi ja pashas ir gaajushas tam cauri. tiek atklaati runaats par peecdzemdiibu depresijaam, garastaavoklja mainjaam, saapeem, baileem. nav jaabaidaas, ka uznaaks vaajuma mirklji un paareejaas nomeetaas ar akmenjiem.
24.12.2012 20:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits