Nost ar smēķēšanu!

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Čau, meitenes!:)

Aktīvi lasu šo forumu, nolēmu beidzot arī pati piereģistrēties un padiskutēt ar Jums:) Varbūt kādreiz arī pati ko vērtīgu varēšu ieteikt kādai meitenei, kā man ir gadījies ar Jums.
Nolēmu "izkratīt" savu sāpi, kura mani moka jau ilgstoši un iespējams, ka tuvojoties Jaunajam gadam, kad raksturīgas pārdomas par mērķiem utml, arvien vairāk sāku aizdomāties, ka jāsaka "STOP" smēķēšanai.
Vai Jūsu vidū ir veiksmes stāsti un kādai pēc ilgstošas smēķēšanas ir izdevies atmest vai varbūt starp Jums ir kāda meitene, kura arī plāno atteikties no smēķēšanas uz visiem laikiem?
Es smēķēju jau vairākus gadus, bet šogad man jau tas ir kļuvis pretīgi. Allaž esmu bijusi ar stipru gribasspēku un visus mērķus esmu izpildījusi, raisot pat citos apbrīnu, bet tieši tas mazais draņķis cigarete man ir neuzveicama. Zinu, ka tās ir nepareizas iedomas, bet nevaru iedomāties rītu bez cigaretes un kafijas. Kad ir stress-ir jāuzsmēķē. Alkoholu lietoju reti, bet ja lietoju, tad bez cigaretes tam nav jēgas:( Turklāt man ir darbs un kolektīvs, kurā vairums smēķē un katrs smēķētājs zin, kas ir "kopīgās pauzes" ar kolēģiem.
Esmu lasījusi Karra grāmatu un tā man nepalīdz. Prieks, ka ir kam palīdz.
Tagad esmu jauna, man ir 21, draugi saka, ka ja nezinātu, nepateiktu, ka smēķēju. Seja nav pelēcīga, esmu dzīvespriecīga, bet mani iekšēji nomoka apziņa, ka smacēju pati sevi nost. Turklāt pēc pāris gadiem noteikti būšu māmiņa un es sev nekad nepiedotu, ja smēķētu.. , tāpēc jādomā TAGAD UZREIZ un nav ko vairs atlikt.
Tikai gribētos dzirdēt arī citu viedokļus-kam izdevies atmest vai kura vēlas to darīt:)

Starp citu, biju atmetusi un 7 mēnešus nesmēķēju. Biju laimīga un pārliecināta, ka nemūžam vairs nesmēķēšu. Tad vienā ballītē iedzēru, sapriecājos, ka viena cigarete neko jau nenodarīs.. Nākamajā rītā piemodos ar cigarešu paciņu blakus un 5 kg klāt, kuri radušies, atmetot smēķēšanu. (Es sportoju intensīvi laikā, kad atmetu, nesēdēju uz saldumiem). Nu lūk, tas mani tagad sagrāva vēl vairāk-bailes, ka tik un tā atsākšu..

Vispār, laikam pārāk gari sarakstīju. Lai visām jauka diena:)
Priecāšos par viedokļiem:)
20.12.2012 11:04 |

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Es smēķēju 7,5gadus.
Esmu beidzot sākusi mest nost, jā ik pa 3nedēļam uzrodas brīdis,kad uzpīpēju 1-3cigaretes (pārsvarā 5dienā), bet tas ir progress ļoti liels :) jo es nesmēķēju vairs dienu dienā paciņu u.t.t.
Un sajūtas ir super.
Es pat īsti negribēju mest nost,man patika pīpēt,patika pilnā dūmu sajūta plaušās, bet laikam nostrādāja klikšķis galvā.
Es smēķēju tumsā un lieliski varēja redzēt, kā ievelkot maz dūmu izpūšot to ir kaudze- Tajā brīdī domāju KO GAN TAS VISS DARA MANĀS PLAUŠĀS?
Vēl palika žēl sava organisma,saprotu,ka kādreiz vēlēšos būt māte, tā nu visu salasot kopā vienā jaukā dienā NĒ un viss :)

Veiksmi, Turies!
20.12.2012 20:24 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
kopa esmu nosmekejusi jau 8 gadus.
Pirms nepilna gada atmetu. saka palikt slikti pec ierastas smekesanas un ar laiku sapratu, ka jutos daudz labak ja nepipeju. protams, tas viss bija mana galva, ko biju sev ieskaidrojusi, ka pipesana mani nedara laimigu, un ka bez tas jutisos vel labak.
Tev pasai jastrada ar sevi - jamegina sev iestastit, ka ta smekesana tavai veselibai nodara launu un ta ka es nakotne planoju berninu, tas manu trumpi - atmesanas velmi padarija vel stipraku.
21.12.2012 11:27 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Meitenes, Jūs mani iedvesmojiet, kurām izdevās atmest:)
Menda-manējais ari mokās, plānojam atmest abi.
21.12.2012 11:29 |

Reitings 209
Reģ: 29.01.2009
Es smekeju no 16 gadiem,tagad man 27,tatad 11 gadus :D Biju meginajusi atmest,vispar darijam to kopa ar viru ,atmetam abi viena diena, nu vispar vins atmeta,es atsaku :D
Bet tagad kautka viss sagriezas kajam gaisa,piedzima mazais un es saku nejusties labi. Tad kur ta vairs pipet ieshu,ka tapat jau nelabi! Ta nu atmetu smekeshanu,kafijas dzershanu un alko viena diena! Es saku,ka viss ir iespejams :)
21.12.2012 11:34 |

Reitings 874
Es arī esmu kādu laiciņu (lasīt gadus) smēķējusi, un ir bijuši pāris neveiksmīgi mēģinājumi atmest. Tagad esmu nolēmusi pieķerties Karra grāmatai, un mēģināt atmest, jo pa šo laiku VISI draugi, radi, kas smēķēja ir atmetuši!

Par pieņemšanos svarā - tā gan ir taisnība, bet mani tas neuztrauc. Pāris kg klāt nekaitēs. Taču tām, kurām tas uztrauc, varu izstāstīt, ko man stāstīja kosmetaloģe, kura atmeta. Atmešanas sākumā vajadzētu minimāli uzņemto kaloriju daudzumu, jo kamēr smēķē, vairogdziedzeris, kurš regulē vielmaiņu organismā strādā pastiprināti un process notek paātrināti, kad atmet, tad vairogdziedzeris sāk strādāt 2x lēnākā režīmā un tikai pēc 2-3 mēnešiem atgriežas savā normālajā darbības režīmā, tāpēc tieši pirmos mēnešus jāseko līdzi, cik kalorijas tiek uzņemtas. Tas gan arī protams, katram ir ļoti individuāli, bet teorētiski, tas ir vieglākais veids, kā neiedzīvoties liekos kilogramos. Bet arī nedrīkst strauji samazināt uzņemto kaloriju daudzumu.
21.12.2012 11:35 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Nelasiiju visu,jo baigais slinkums.
Bet viss ir galvaa!! Ja tieshaam gribeesi-atmetiisi. Veiksmi. :)
21.12.2012 11:40 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Smēķēju 5 gadus un tik tikko bija manas nesmēķēšanas divu gadu jubileja. Atzīšu, ka šo divu gadu laikā esmu novilkusi kādas 10 cigaretes. Godīgi? Nezinu, kā cilvēks to var darīt ikdienā-migrēna man garantēta jau pēc 1 cigaretes, tad vajadzētu loģiski padomāt - ko smēķētājs īsti velk sev plaušās..?
Atmetu viegli, jo to darīju pakāpeniski (tieši tādu metodi parasti rekomendē). Rudens pusē izsmēķēju kādas 5 ciagretes nedēļā un decembrī pieliku tam punktu pavisam. Lomkas bija kādā otrajā nedēļā, bet ātri izmetu no galvas, visdīvainākais bija šajā pavasarī - pusotru gadu pēc atmešanas, kad ejot uz mājām izjutu tādu vēlmi, ka gribēju kādam skolniekam atņemt un aizskriet prom. Pazvanīju draugam, viņš mani nokaunināja un paŗgāja vēlme. :)
21.12.2012 11:40 |

Reitings 2494
mans tētis atmeta smēķēšanu - tā vienkārši - es pat nezinu kāpēc.. bet vienā dienā (1. decembrī) bija izdomājis - viss.. pietiek.... tas gan bija pirms kādiem gadiem 10 noteikti.. un meš tik Ziemassvētkos uzzinājām, ka šis jau mēnesi kā nepīpē... :D

Mājās iekšā nekad nepīpēja .. kad draugi teica - ejam uzpīpēt - šis tik gāja līdzi - beigās draugi šokā - bet kā jūs vispār zinājās, ka viņš (mans tētis) vairs nepīpē... un ģimene bija riktīgi priecīga - bija mums leilākā ziemassvētku dāvana :)

Tā kā to es Ziemassvētkos bieži atceros... kādreiz būs jāuzprasa - kāpēc viņš atmeta.. pēc 20 gadu pīpēšanas - beidzot izdomāja :)
21.12.2012 11:58 |

Reitings 61
Reģ: 13.12.2012
Veiksmi tām, kuras cenšas atmest ;)

Pati praktiski nekad neesmu smēķējusi (ūdenspīpi neskaitu). Ļoti, ļoti reti ievelku kādu dūmu tad, kad ir bijis iedzerts par daudz, tādēļ patiešām nezinu un pat nespēju iedomāties kā ir tad, kad ir atkarīgs no smēķēšanas. :)
21.12.2012 12:04 |

Reitings 144
Reģ: 04.08.2012
Sirsnina. - Atsūtīsi lūdzu man to Karras grāmatu? :)
21.12.2012 13:13 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Smēķēju 8 gadus. Šogad kardināli mainīju dzīvi un izlēmu, ka jāmaina arī attieksme pret sevi. Jaunais draugs bubināja reizēm, ka negrib redzēt mani smēķējot, bet tas mani īpaši nespēja iespaidot- sak, mana dzīve, ko gribu, to daru. Tomēr oktobra vidū izdomāju, ka nafig pīpēt, ja tik daudzi to nedara un viņu dzīve nav garlaicīgāka. Tā kā visas manas draudzenes pīpē, tad domāju, ka varbūt būs mazāks kontakts, jo neieisim kopā, bet man sanāca. Džeru tabex. principā pēc instrukcijas vadīties nav jēgas - tablete jāiet tad, kad jūti, ka tūlīut jau gribēsies uzpīpēt, jo instrukcija "nezin", cik daudz tu cigaretes nopīpē. Principā izdzēru laikam 2plāksnītes tablešu (tas ir ļoti maz) un man atsita visu garšu. Līdz šim nepīpēju. Arī ballītēs nē. Kad uznāk besis, viss grūti, esmu mēģinājusi, bet man vēmiens nāk no pāris dūmiem. Pati brīnos, ka man tik viegli tas viss sanāca, domāju, ka vaarbūt tas kkā saistīts ar mēness fāzēm.
21.12.2012 13:27 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
sorry, daudz kļūdu, steigā rakstīju.
vēlējos tikai piebilst, ka tad, kad dzēru tabletes daudzi par mani smīkņāja - tjipa ja nevari bez tabletēm, tad tāpat neatmetīsi, bet man ļoti palīdzēja tieši tabletes.
tagad jūtos ļoti labi - elpot vieglāk, pa kāpnēm kāpt, ādas stāvoklis daudz labāks. Beeeet - protams, ar ko ir jārēķinās, ja neesi pati par sevi superlaida - svara pieaugums. manā gadījumā tie bija 8 kg. Es gan ceru, ka taad, kad mans organisms sapratīs, ka es vairs nesmēķēju, svars nostabilizēsies. Mans vīrietis gan teica, ka mīl un mīlēs mani tādu, kāda es esmu, ar visiem maniem kg (kaut gan nevarētu īpaši teikt, ka man ir liekais svars). Es ticu sev un novēlu to arī tev :)
21.12.2012 13:33 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Varu arī mazliet padalīties ar pieredzi ..
Smēķēju kopš 15 gadu vecuma ar pārtraukumiem. Ja visu to laiku ņemtu un sadalītu, tad, apmēram, pusi gada dūmoju, pusi nē. Atmetu vienmēr sporta dēļ, jo činčiki pa ausīm birst ārā un normāli nevar turēt aktīvi kko darot. Atsāku vienmēr stresa vai bezdarbības dēļ.
Novērojumi - kad nesmēķē, galva daudz labāk strādā un enerģijas kopumā ir vairāk, lai kaut ko aktīvu darītu. Kad smēķē, tad slinkuma velniņš bieži lēkā uz pleca un mētājas ar tekstiem:"Izdarīsi rīt" .., sexu gribas ievērojami mazāk .. vispār nauda baigi aiziet uz to!
Piekrītu, ka viss tas ir galvā un mierīgi var sevi pārliecināt, ka nevajag .. visspēcīgākais iemesls, kāpēc nesmēķēt = finansiālais .. iedomājies - maksā par to, ka savu veselību bojā :D Kur var būt vēl briesmīgāks naudas izmešanas veids? :D Tad vēl mute smako pēc pīpēm .. fuuii :D Mana kolēģīte arī vienmēr mani pēc smēķēšanas normāli nolika .. (tagad nesmēķēju jau kādu laiciņu). Par ilgtermiņa sekām nemaz nerunāsim ..
Kr4 - nafig smēķēt! :D
21.12.2012 13:55 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Smēķēju,kad gribu un arī tikai tad,kad ballējos.Skaidrā man vienkārši ''neiet iekšā''
Decembrī ir sanācis tā,ka daudz ballīšu un tad sanāk uzvilkt pa dūmam,bet tā neballējos tik bieži.Pirmo reizi laikam pamēģināju 17 gados tad bija liela pauze un šovasar festojot uzvilku.Vasarā mēdzu arī iziet uz balkona, iekrist pufā, klausoties mūziku,tādā siltā vakarā uzsmēķēt, noskaņai.Arī,kad ballējos, vairāk par 3-4 cigaretēm neiziet.Neliekas,ka būtu atkarība.Varu iepauzēt pusgadu, varu uzsmēķēt,kad vēlos.Diezgan līdzīgi,patiesībā, kā roxy.
21.12.2012 14:50 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
Šogad ir jau 5 gadi kā nesmēķēju vispār. Pirms tam smēķēju 6-7 gadus un bija arī periodi, kad izsmēķeju paciņu dienā, tā teikt biju heavy smoker, bet tad manā dzīvē nāca periods, kad daudzi faktori sakrita vienā, un smēķēšana vairs nelikās nepieciešama un aktuāla. Man parādījās draugs, kurš nesmēķēja/nesmēķē vispār (neskaitot cigārus vienreiz vai divreiz gadā). Viņš nekad nav mani spiedis atmest, kaut gan uzsvēra, ka būs pirmais, kurš mani atbalstīs, ja atmetīšu smēķēšanu. Otrkārt,sapratu, ka smēķēšana pamatīgi bojā manus zobus un tā kā veselīgi zobi ir viena no svarīgākajām lietām, ko pamanu cilvēkos, tad arī tas bija vislielākais motivātors atmest smēķēšanu. Treškārt, finansiālais aspekts, sapratu, ka labāk to naudu, ko "izmetu" cigaretēs, nopērku sev ko foršu vai palutinu sevi ar kādu procedūru. Ceturtkārt, smēķējot parādās nelaba elpa un arī drēbes savelkās ar dūmiem ko pats smēķētājs nejūt, bet apārtējie (nesmēķētāji) gan. Pietkārt, nesmēķējot ir vairāk enerģijas un arī ēdiens garšo "savādāk", labāk. Seškārt, aizdomajos, ka bieži smēķējot cilvēks ne tikai bojā savu veselību, bet arī apkārtejo (manā gadījumā - drauga).

Kas man palīdzeja atmest? Hmm, neesmu lietojusi ne medikamentus, ne košļenes, ne plāksterus. Vienkārši vienā dienā, sēžot ar savu draugu kafejnīcā un smēķējot, pateicu, ka tā ir mana pēdējā cigarete. Pēc tā brīža nosmēķēju vēl tikai divas cigaretes nākamajās pāris dienās un viss. Atceros, ka vēl kādu nedēļu manā somā bija cigarešu paciņa, bet kaut kā neprasījās uzsmēķēt. Piekrītu tiem, kas saka - viss ir mūsu galvās, bet arī piekrītu tam ,ka dažiem ir grūtāk tikt galā ar atkarībām un tad ar vienu vien gribasspēku nepietiek. Domāju,ka lielu lomu spēlē arī vide, kurā cilvēlks dzīvo un strādā. Ja kādam dzīvesbiedrs, draugi vai kolēģi ir aktīvi smēķētāji, tad arī atmest smēķēt ir jāsaņēmas daudz vairāk. Liene, padomā, kas konkrēti Tevi varētu motivēt atmest - veselības problēmas, finansiālais jautajums, smaka, enerģijas trūkums utt?

Varu teikt, tas, ka cilvēks, atmetot smēķēt, pieņemas svarā ir viens liels mīts. Piemēram, personīgi es nokritos svarā, jo, atmetot smēķēt, garša kļuva intensīvāka un vairs neprasījās vairāk ēdiena. Domāju, tie, kuri pieņemas svarā cenšas aizstāt smēķēšanu un tad, lai nesmēķētu "aizēd" cigareti.
Tagad man pat neticās, ka manā dzīvē bija periods, kad biju heavy smoker. Ļoti nepatīk cigarešu dūmi, jo uznāk galvassāpes un nelabumi.
21.12.2012 15:59 |

10 gadi
Reitings 218
Reģ: 06.01.2013
Esmu izbijusī smēķetāja. Jau vairāk kā gadu nesmēķēju un esmu par to tikai priecīga :) Smēķēju no 14 gadu vecuma. Ar šodienas prātu izklausās šausmīgi.
Kā es atmetu?!! Mana pieredze ir līdzīga ar Yesterday . Tas likās grūti pirmajā nedēļā,bet pēc tam! Easy :) Man arī kolektīvā ļoti daudzi smēķēja, neticēja, ka man izdosies, pat zobgalīgi pajautāja, vai tiešām pa kluso pēc darba ''nevelku'' aiz stūra. Bet es viņus apsēdināju uz līdzenas vietas! Man kārdinājums acu priekšā ir katru dienu, daži draugi smēķē, man ģimenē, bet es nepadodos. Es sev saku,ka man tas nav vajadzīgs. Tas būtu tāpat kā 60,- Ls, kurus vidēji katrs pīpmanis iztērē par cigaretēm mēnesī, paņemt vnk sadedzināt. Vienkārši tāpat vien?!!! Diez vai kāds veselīgi saprātīgs cilvēks tā darītu!
Arī man rīts sākās ar kafiju un 3 cigaretēm. Bet mēģinot atmest, no rītiem nedzēru vairs kafiju, dzēru tēju, zaļo tēju. Tagad varu mierīgi dzert kafiju, cigarete pat neprasās. Un kad bija tāda vēlešanās uzpīpēt, ņēmu piparmētru konfektes un mocījos ar tām :D Tas, ka lieto tabletes vai kādus citus palīglīdzekļus, nenozīmē, ka nevajag šajā cīņā iesaistīt gribasspēku. Vajag! Vajag tikai vēlēties.
Galvenais Tev pašai vēlēties atmest un vairs nesmēķēt....pie kājas, ko domā kolēģi, ko draugi, jo tā ir Tava veselība un Tava dzīve. Novēlu Tev piedzīvot to brīdi, kad pie ikrīta kafijas krūzes Tev nemaz nenāks doma prātā par cigareti! Domāju, ka Tu to vari. Lai veicas ;)
06.01.2013 19:37 |

Reitings 18
Reģ: 07.01.2013
Sveika, man ir līdzīga situācija, varbūt metam kopā? :D neviena no manām draudzenēm nesmēķē, draugs nevēlas atmest un ir grūti, kad nav ar ko padalīties, esmu mēģinājusi atmest uz nedēļu, ilgāk neizdodas, jo vienmēr pienāk pirmais tusiņš vai ja vēl nervi uzdot :( aaa pati izjūtu lielus sirdsapziņas pārmetumus par šo :(
07.01.2013 14:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits