Mani draugi vienmēr saka, ka es zinu, kā svētkus radīt par īstiem svētkiem!
Pašai jau gan tā neliekās, bet, ja jau citi tā saka, tad izstāstīšu savus Ziemassvētkus....
Mūsu gatavošanās notiek jau laikus - ar adventes vainagu, ar kalendaaru, kur omiite sashuvusi masinus ar ciparinjiem un nu protams, ka es katru vakaru tur ielieku kadu saldumu, pie salduma tiek tas, kursh pirmais pamostas...
iepriekshejaa ziemassvetku vakaraa mes uztaisam tadu, kaa karstviina un mandariina vakatu, visi seezham pie gimenes galda, dzeram karstvinu, edam mandarinus, apelsiinos sprauzham krustnaglinjas - tiiri dekoratiivi, par cik mums ir virtuve kopaa ar viesistabu, tad cepam piparkuukas, sainjojam teeva un maates gimeneem mazas davaninjas, vispar musu gimene nav piementas davanas, bet beernem davanas sarupejam gan. Protams, man tada tradicija, ka katru gadu pie kamina sprauzhu ieprieksheejo gadu ziemassvetku bildes, domau, ka tavai mammai butu ljoti patikami redzet iepriekshejo un bernibas laiku ziemassvetku bildes :)
Dazhreiz taisam dekorus, kraasojam burcinjas, taisam sveces... visu ko...kas tikai satuvina gimeni un liek sedet kopaa...
Ziemassvetku riitaa pamostamies, apedam pa piparkukai, un gaidam mammas masas un teeta braalja gimenes, jo musu tradicija ir taada, ka satiekamies pa dienu, esam sarunajushas kura nu gimene ko atnes ko uzlikt uz galda, viena gimene sagreizh rosolu, omites atved ievarijumus, bet zosi cepam kopigi, kad ieliekam zosi, tad nu ejam uz baznicu. pec baznicas paedam, skaitam dzejoljus, speeleejam speeles - aliasu un veel dazhas, kuras jau mes visi zinam sen no muusu galvaam.....
tas taa isumaa, protams jau laikus notiek sagatvosanaas darbi kopiigi atvelejam vakaru eglites pushkjoshanai, kad visi satiekas uz vakarinjaam...
Meginat mammai katru mirkli veidot ipashu, ja jums nav eglites, nu noziedojat to laiku aizbraucat uz mezhu pakalj eglitei, ja tada iespeja, ja nee ejat kopaa uz veikalu izveleties...pavadat pec iespejas vairaak laika :)