Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

audiogrāmatu blogs

Reitings 282
Reģ: 18.05.2012
vai Jūs vēlētos šādu blogu lasīt? :) šodien ienāca prātā, ka varētu sākt rakstīt, Latvijā vēl nekas tāds nav, cik esmu meklējusi
15.12.2012 14:39 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kas konkrēti tajā blogā būtu?

Tevis lasītas audiogrāmatas? Apskats/recenzijas par latviski pieejamajām audiogrāmatām (kuru ir stipri vien maz)? Apskats/recenzijas par angliskajām audiogrāmatām (ar ko atšķirtos no grāmatu kā tādu recenzijas, saturs taču neatšķiras)?
15.12.2012 14:43 |

Reitings 282
manis ierunātās audiogrāmatas - vajadzēja laikam pieminēt uzreiz :)
15.12.2012 14:44 |

Reitings 17280
Vajadzēja gan :)

http://librivox.org/

Šeit ir vesels projekts, kur brīvprātīgie ielasa grāmatas dažādās valodās.

Latviski, kā jau minēju, audiogrāmatu pieejamība ir minimāla, tā kā, domāju, interesenti būtu. BET ir viens "bet". Kā ar autortiesībām? Ja jau tagad ofisā vairs radio nemaksājot nevar klausīties, tad visdrīzāk, ka, ja tavs blogs kļūs populārs, tev var rasties problēmas.

Risinājums būtu izvēlēties ar autortiesībām neaizsargātus darbus un tulkojumus. Bet te atkal jājautā, vai tiešām būs tik daudzi, kas gribēs baudīt Blaumani tavā izpildījumā?
15.12.2012 14:49 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ideja interesanta (arī, atbildot uz 57days jautājumu, Blaumanis patīk :D), bet es šādu blogu neizmantotu. Jo audiogrāmatas vispār nelietoju, bet ja lietotu - citā valodā, lai attīstītu savas zināšanas tajā.
15.12.2012 14:53 |

Reitings 282
57 days - paldies, par šādām "sīkām" niansēm es aizdomājusies nebiju :D tā ir tām ašajām idejām. jāpadomā vēl par šo tēmu.
15.12.2012 14:56 |

Reitings 17280
Blaumanis no latv. klasikas ir viens no retajiem, kas patīk arī man. Vēl no veciem (tātad ar autortiesībām, iespējams, vairs neaizsargātiem) tulkojumiem ir šis tas labs (Lindgrēne). Bija nesen aktīvs tāds projekts kā pasakas.net, kur bija brīvi pieejamas audiogrāmatas latviski ("Anna no Zaļajiem jumtiem", "Ronja laupītāja meita", šis tas no Žila Verna) bet šobrīd tas saturs ir pieejams vairs tikai no Latvijas bibliotēku tīkla, arī, domājams, autortiesību dēļ. Vēl daudz audiogrāmatu bija tajā e-bibliotēkā, ko nolinčoja un slēdza, šķiet, gadus divus atpakaļ.

Es lasu valodu mīļotāju forumus, un ārzemnieki, kas mācas latviešu valodu, bieži jautā, kur dabūt audiogrāmatas. Tai publikai tiešām vislabāk derēs Blaumanis. Bērniem - bērnu grāmatas.

Es personīgi audiogrāmatas klausos daudz, vai nu angliski, vai svešvalodās (apguves nolūkos). Es tavu blogu ieteiktu citiem, bet pati nelietotu.
15.12.2012 15:02 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Kā ar autortiesībām? Ja jau tagad ofisā vairs radio nemaksājot nevar klausīties, tad visdrīzāk, ka, ja tavs blogs kļūs populārs, tev var rasties problēmas.

Un radīsies arī, jo pat tām esošajām audiogrāmatām ir savi izdevēji, kuriem viss ir apmaksāts, lai nerastos autortiesību pārkāpumi.
Doma ir ļoti laba, bet diemžēl tīri autortiesību dēļ nevar tikt realizēta tik vienkārši, ja vien tev nav jau savi sponsori un atrunātas tiesības.
15.12.2012 15:05 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Vispār forša ideja un pašai gribētos anonīmi (autortiesību dēļ) ko tādu pasākt. Diemžēl man ir pastulba balss un nesanāktu baudāmi.
Vai kāda ar to nodarbojas? Es tiešām gribētu klausīties Blaumani! Bez maksas, protams. :D

Šonakt meklēju latviešu autoru audiogrāmatas, čābīga situācija. :/
20.07.2014 04:49 |

Reitings 7
Reģ: 14.12.2014
Ja vienkārši interesē ''palasīt'' audio grāmatas, tad te var atrast info kur tās vislabāk iegādāt. Protams, tur gan raksts ir par klausāmgrāmatām citās valodās. Bet parokoties pa to blogu var atrast arī rakstus par audiogrāmatām / klausāmgrāmatām latviešu valodā (piemēram, audio formātā tgd ir pieejama pat bībele) - http://www.audiogramatas.lv/2014/11/lielakais-audio-gramatu-veikals.html
02.02.2016 13:46 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits