Labākā draudzene..bija

Reitings 467
Reģ: 29.03.2010
Sveiki!
Nesen saskāros ar nepatīkamu lietu. Biju ierakusies savos darbos, skolā un arī attiecībās ar vīrieti. Izrādās, ka biju veltījusi par maz laika savai labākajai draudzenei, un, nesazinoties ar viņu pietiekami bieži, neko nezināju par to, ka viņa ir izšķīrusies ar savu draugu un jūtas slikti.
Bet, kā gan es to varu zināt, ja man neviens pat neuzzvana un neraud klausulē? Domas lasīt nemāku..un tagad saņēmu smagu vēstuli no viņas, ka tā vairs nav nekāda draudzība, un kad biju viņai vajadzīga, es biju aizņemta ar ko citu..jūtos nepatīkami, jo daļa taisnības tur ir, bet pagale nedeg viena. Par cik nedzīvojam blakus, taču pateikt varēja, ka kaut kas tāds noticies, es, protams, visu atliktu malā.
Tagad to visu nožēloju un man viņas tiešām pietrūkst, bet kā saprotu, viņa ir atradusi jaunus draugus, arkuriem tagad pavada laiku. Esmu jau zvanījusi un rakstījusi pēc tam, ar cerību, ka tas bija tikai tā..bet nekā.
Tā kā nāk X-mas, man bija doma kādu dienu nopirkt kādu kūku un negaidot vienkārši aizbraukt ciemos, piezvanīt pie durvīm..un..cerēt, ka mani aicinās iekšā un viss būs labi.
BET man ir bail, ka būs atraidījums, kas liks justies vēl trakāk. Esmu runājusi ar daudziem, tie saka, ka tā nav draudzene, lai nepūlos..vai arī ar laiku pāries.

Ko darītu jūs? Vai riskēt un iet ciemos, par spīti visam?
14.12.2012 21:16 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Nu manuprāt, Tava draudzene tiešām jūtas sarūgtināta,jo ar savu vienaldzību un iniciatīvas trūkumu aizvainoji viņu.....Tu biji aizņemta ar savām lietiņām un nepamanīji,ka līdz ar to nepievērsi draudzenei to uzmanību,ko senāk.....pagale nedeg viena,jā.....ja vienam visu laiku iz jāizrāda iniciatīva, jāzvana pirmajam,jāmeklē tevi,utt..tas nav patīkami....Viņa noteikti gaidīja,kad Tu atcerēsies par viņu un Tavs laika trūkums viņas jūtas mazliet "nokāva"....
Arī man ir bijusi līdzīga SITUĀCIJA,tikai mainītās lomās un tāpēc varu iedomāties,kā jūtas Tava draudzene,kas viņu mudināja palikt vēsai.....
Ko lai iesaka?
Sagatavo dāvaniņu un ierosini tikties, piem. kādā kafejnīcā,ja nevēlies iet pie viņas uz mājām, vai saki,ka vēlies satikties ar viņu un tad pie tikšanās arī uzdāvini, saki,ka viņa Tev bija un ir mīļš cilvēks, ka labprāt nākotnē labotu savu kļūdu un sagaidi,ka arī viņā kļūs atvērtāka....nu un ja viņa noraida tādu variantu,tad Tu vismaz zināsi,ka esi gājusi,mēģinājusi, darīji,kas bija no Tevis atkarīgs un ...nu un viss....
Katrā ziņā - lai izdodas!
15.12.2012 15:21 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Ja jūti,ka negribu viņu zaudēt, es ieteiktu darīt kaut ko lietas labā,ideja par kūku nav slikta.Un ja arī būs atraidījusi, zināsi,ka vismaz kaut ko būsi darījusi,nekā vēlāk šaudīt sevi ''kā būtu bijis,ja būtu to izdarījusi''
Man bija draudzene kopš divu mēnešu vecuma, pēdējos gados ik pa laikam un ik ilgāki ilga tie kasīšanās periodi.Viņa nesaprot mani, es viņu.Tagad neesmu runājusi ar viņu pusgadu un sapratu to,ka man viņa nepietrūkst. Tā kā tas viss drošvien ir uz labu.
15.12.2012 15:30 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es riskētu
15.12.2012 15:41 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
es ļoti labi saprotu tavu draudzeni, un pāris mēnešus atpakaļ ar ļoti smagu sirdi pārtraucu jebkādus kontaktus ar savu labu draudzeni..

vienīgais, ka es nerakstīju drūmo "skaidrojumu" vēstuli. vienkārši aizsūtīju viņai nejauši atrastu ļoti vecu draugu saraksti, kur mēs viena par otru rakstījām kas mums patīk draudzenē. un tad izdzēsu viņu no visiem sociālajiem tīkliem un telefona. bet nu man jau bija pieriebiesun ļoti bēdīgi, ka vienmēr es rakstu, interesējos, piedāvāju satikties, bet atpakaļ saņemtu tikai īsas atbildes, ka nav laika, tas un šitais darāms un kas vēl jādara.. nu kad nav intereses, tad nav, move on.
15.12.2012 15:41 |

Reitings 467
Reģ: 29.03.2010
Paldies par padomiem, mēģināšu ar kūku, mēģināts nav zaudēts:)
15.12.2012 22:08 |

Reitings 36
Reģ: 18.08.2012
Tuva draudzene tomēr ir savs cilvēciņš, neuzskatu, ka tā būtu pazemošanās, ja abpusēji viena otru saprotat un draudzība ir ĪSTA! Turklāt viņai, domājams, ir slikti - pametis puisis, jūtas vientuļa un šādā brīdī viņai ir vajadzīga sava draudzene, kaut arī virtuāli tiek sacīts kaut kas cits. Es ietu. Noignorētu to negatīvo teikto no viņas puses (''tā vairs nav nekāda draudzība''..)
jo to visu atsvērtu vairums pozītīvā, kas ir bijis un varētu turpināties. Un turklāt tā tika teikts tāpēc, ka Tu vaiņai pietrūksti. ;)
Tiešām nelaistu vaļā savu draudzeni, nespēju pat iedomāties kā būtu, ja zustu sakari.. tāpēc jāpiekāpjās kādu reizi, varbūt nākamo to darīs viņa.
Tā kā nezinu Jūsu ''stāvokli'' vados pēc savējā.
15.12.2012 22:49 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
tā noteikti nav pazemošanās, ja aiziesi pie viņas pati, arī draudzībā ir brīži, kad labāk piekāpties otram, pārkāpt sev pāri un palūgt piedošanu, pat ja varbūt nejūties vainīga. kaut kāda lepnuma dēļ nav vērts zaudēt draudzību, jo draugi ir viena no lielākajām vērtībām pasaulē :)
15.12.2012 23:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits