Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

īrēt istabu?

Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
kāda no jums noteikti ir īrējusi istabu? kā ir tādā īrētā istabā? īrējāt komunālajā vai pie saimnieka.. pensionāres? kāda pieredze? kā ir sadzīvē (mazgāšanās un ēst gatavošana), droši jutātes (naktī un prombūtnes laikā pa mantām)....
esmu dzīvojusi kojās, bet tas nav tas pats.. manuprāt:D
14.12.2012 11:27 |

Reitings 90
Reģ: 29.01.2009
Es īrēju istabu 5-cu istabu dzīvoklī, kur katrā istabā bija pa īrniekam!
Ja tavi dzīvokļa biedri ir daudz maz okey, tad viss kārtibā! Protams vannas istabas un virtuves dalīšana nav ērta, bet mums bija izveidojies tāds kā grafiks, jo visi neieradās vienā laikā mājās!
Par drošumu - mums katra istaba bija slēdzama līdz ar to, par to nevajadzēja domāt!
14.12.2012 11:33 |

Reitings 677
up
14.12.2012 14:16 |

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
Jau gadu īrēju istabu 3-istabu dzīvoklī pie vecas pensionāres.
Vienā istabā dzīvo viņa pati, divās istabās dzīvo īrnieces. Vienā es un draudzene, vienā istabā cita meitene.
Neērtības nav, mantas atstāt bail nav, durvis slēdzamas istabās nav, vienā tikai ir, un nekas nekad nav pazudis. Par vannasistabu runājot, citreiz gadās, ka divi cilvēki vienā laikā sadomā iet dušā, bet no tādas situācijas viegli izkļūt. Kurš kaut kur steidzas, tas arī tad pirmais iet uz dušu :)
Par virtuvi runājot, arī turp neērtības nav. Smieklīgi sanāk tad, kad visas reizē ierodas mājās un sāk taisīt ēst. Tad gan tā pamazām vietiņas :)

Pat salīdzināt ar koju dzīvi nevar. Kojās esmu dzīvojusi 3,5 gadus.
14.12.2012 14:36 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
bez slēdzamas istabas man nepatiktu, jo var gadīties, ka kāds ložņā pa mantām
14.12.2012 14:37 |

Reitings 1248
Vienīgais labums kojām- kursa biedri viegli pieejami, ja ir kāda nesaprašanās ar mācībā, ir pie kā aiziet un pajautāt padomu.
14.12.2012 14:37 |

Reitings 1248
Mēs viena otru ļoti labi pazīstam un uzticamies, skaidri zinu, ka neviens pa citas mantām neložņā. Ja kādreiz ir kaut kas ievajadzējies, bet otras nav mājās, zvans otrai un pajautā, vai drīkst aizņemties.

Tas ir ļoti atkarīgs no tā, ar kādiem cilvēkiem dzīvo kopā. Man ir ļoti paveicies.
14.12.2012 14:42 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Varu izstāstīt par draudzenes pieredzi. Viņa kādu laiku īrēja istabu pie ļoooti vecas pensionāres - no sākuma viss bija kārtībā, tad jau sāku teikt, ka pārāk aizdomīgi, tomēr vecs cilvēks ir vecs un ar citu domāšanu (pārsvarā). Protams, ar laiku sākās sarežģījumi - pie draudzenes nāca puisis palikt pa nakti, vecenītei viņš nepatika pēc izskata, pateica, ka drošvien arī slikts raksturā(kas nav tiesa, burvīgs cilvēks) un sāka draudzenei skalot smadzenes, līda viņas istabā utt. Nu beigās sanāca kā es teicu, ka nekas labs nesanāks, draudzene izvācās un aizgāja dzīvot pie puiša. Es nevēlētos īrēt istabu pie veca cilvēka. Tikai ar jauniešiem un atlases kārtībā..
Ā, nu ja to tā arī var nosaukt, tad 3istabu dzīvoklī vienā istabā dzīvoju es, otrā brālis un trešā viens pārītis.. Reizēm bija jautri, bet brīžiem piebesīja atstātie trauki, pēc atgriešanās no vecākiem zem manas gultas mētājās prezervatīvs, pie šallēm un cimdiem koridorī arī, tēja un citi produkti pa bikiņam zuda.. nu tā. (Tā vispār bija stulba situācija, prezervatīvu atrada mans brālis, tad man bija 17 gadi, viņa sejas izteiksme bija briesmīga, bet manējā arī. Muļķīgi bija skaidrot situāciju, labi, ka viņš saprata :D )
14.12.2012 14:43 |

Reitings 1248
Es laikam varu priecāties, kar kundzīti, pie kuras īrēju istabu . Viņa domāšanā nav nemaz tik aizspriedumaina. Ja grib meitenes pasēdēšanu ar draugiem pirms klubiņa, viņa neiebilst, pie mums nāk un paliek mūsu puiši citreiz, viņa neiebilst.
Ir gadījies, ka pat jautā, kāpēc sen nav nācis draugs ciemos un uz vakariņām ?! - Tas ir periodos, kad tiešām ir ļoti aizņemts un laika atnākt nav .
Paldies Dievam, pagaidām, nekad nav gadījies ka produkti pazūd vai piepildītus prezetvatīvus kādā stūrī atrod :D
14.12.2012 14:59 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
nu tas jau arī atkarīgs, cik vecs cilvēks, tai kundzītei bija 85 vai pat vecāka :)
14.12.2012 15:05 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
Īrēju istabu, vienā saimniece, otrā es. Dzīvoklis liels, nav standarta dzīvoklis.
Darba grafiki sanāk tā, ka praktiski viņu nesatieku, dzirdu, ka vakarā atnāk. Ēst taisu pēc darba, kad viņa vēl nav, ar 'vannasistbas sadalīšanu nekad nav bijušas problēmas, neesmu arī no tām, kas stundām iespundējas tur un sazin ko dara.
Pret ciemiņiem nav iebildumu, ir palicis pie manis draugs un draudzene uz visu nedēļas nogali.
Kaķis foršs :D
Ar kārtību problēmu arī nav, traukus mazgāju uzreiz pēc ēšanas, citreiz ja kas palicis viņai, nomazgāju, bet parasti katra savus traukus uzreiz nomazgā un viss.
Par drošību vispār nesatraucos, ir ļoti jauks un godīgs cilvēks. Reizēm kaut ko uzdāvina :D
Principā jau tikai satieku no rīta koridorā kad es uz dušu, viņa uz darbu. :)
Maksāju noteiktu summu par visu kopā- īre un komunālie, nemainās katru mēnesi.
Bet nu man vēl noveicies, ir dzirdēti arī neveiksmīgāki stāsti ar jaukšanos dzīvē un tml.
14.12.2012 15:11 |

Reitings 677
paziņa,kad meklēja istabu, tad uzdūrās tantei,kas bija kategoriski pret ciemiņiem. tikai mamma drīkstot iet. droši vein slikta pieredze:D dzirdēti jau visādi stāsti, tāpēc tāda nedroša esmu. kursa biedrenei bija mistiski pielikts pie maksas, vienreiz 70Ls,aks uz sitiena bija jāsamaksā. a kā ir ja jāmaksā atsevišķi komunālie. tad saimnieks parāda to rēķinu,lai zin godīgi, cik ir puse,lai nečakarē...

ĪVA* tev tok forša tantiņa patrāpījusies:)

vannasistaba un virtuve laikam jau tāpat kā ģimenē, kad visi grib un šeptē un tā. mājās tik vari nokomandēt un aizrādīt, svešam jau tā nedarīsi:D kur nu vēl vecai tantei,lai savāc aiz sevis matus dušā:D
14.12.2012 15:18 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Esmu gan kojās dzīvojusi, gan dzīvoklī. Jā ir liela atšķirība.
Es dzīvoju ļoti jaukā komunālajā uz Brīvības ielas. Mēs bijām 6 (vai 5) cilvēki kopā. Bija tā, ka vispār gandrīz nejutu ka dzīvoju ar kādu kopā. Visi katrs par sevi. Jutos pilnīgi droši, retu reizi kāda ballīte notika, kuru arī praktiski nejutu un jutos labi. Sākumā slēdzu savas istabas durvis pa nakti ciet (nezināju kā tur ir un tā), bet pavisam drīz pārstāju to darīt, jo tiešām ļoti droša sajūta. Tur bija un ir ļoti laba namu pārvalde, vismaz man patika.
Savukārt citreiz meklējot (jau citu komunālo) viss kas bija jāredz. Nolaisti milzīgi dzīvokļi ar nez cik istabām, bez maz labirintiem (protams, romantiski tādi dzīvokļi tikai ne tad, ja kaut kur izlien vecs vecis, kurš te dzīvo un tā). Uz Tērbatas ielas bija istaba, kura smirdēja, dzīvokļa koridors tumšs. Tas, kurš izrāda istabu kaut kāds aizdomīgs vīrietis. No šitā es aizgāju neatskatīdamās.
Vēl vienā dzīvoja laikam ģimene ar sīko kurš pliks skraidīja, izskatījās pēc hipijiem :D
Un bija normālas istabas.
14.12.2012 15:22 |

Reitings 677
sludinājumos jau skatījos,ka daudz tāds istabas,kas vēl daudz maz ciešāmas, bet tās koplietojamās telpas - wc, duša, virtuve - nu šausmas. gribas pat teikt,ka antisanitāri apstākļi:D
un ar aizdomīga paskata onkuļiem ar negribētu dzīvot kopā... fui
14.12.2012 15:26 |

Reitings 500
gaishums

Iesaku vienkārši īrēt ar jauniešiem, tad būs ok. Ja arī kas nebūs, varēsi atrast citu vietu.

ar 'vannasistbas sadalīšanu nekad nav bijušas problēmas, neesmu arī no tām, kas stundām iespundējas tur un sazin ko dara.

Vot es parasti tā daru, man patīk visu lēnām. Bet vienmēr bija tā, ka neviens pat neparaustīja durvis. Tik brīvi es tur jutos. (komunālajā)
14.12.2012 15:33 |

Reitings 500
un ar aizdomīga paskata onkuļiem ar negribētu dzīvot kopā... fui

Nē tas bija saimnieks dzīvoklim nu tāds ar kuru nav jādzīvo kopā!
14.12.2012 15:34 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
es īrēju istabu, bet reāli sanāk pus dzīvoklis :D jo vannasistabā man arī ir savi plauktiņi, virtuvē arī un es nesēžu tikai savā istabā. saimnieci nekad neesmu redzējusi, jo izrādās, ka meitene, kura izīrē man, pati tikai īrē to dzīvokli.
14.12.2012 15:46 |

Reitings 677
a tās istabiņas atradāt sludinājumos vulgaris? ss.lv zip.lv? vai caur paziņām?
14.12.2012 15:49 |

Reitings 1248
gaishums, tiešām man paveicies ir :)

atradu istabiņu caur paziņā :) jau daudzus gadus jaunieši pie viņas īrējuši istabiņas. Kad kāds beidz mācīties vai kaut kā tā, tad atbrīojās istaba un uzreiz vienmēr piesakās kāds cits īrēt :)
14.12.2012 16:57 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
īrēju lielā pritātmājā pie diviem pensionāriem. viss ideāli.
esmu tur tikai no pirmdienas līdz trešdienai, ceturtdienās pēc skolas uzreiz pa taisno uz mājām. ar mazgāšanos viss kārtībā. tīra vannasistaba. pēc sevis, protams, sakārto vannaistabu. lai mati nav vannā, lai nav pludojoša grīda. pašai savs plauktiņš tur, dvielis. viss kā vajag. ar gatavošanu tur neaizraujos, bet, ja gribētu gatavot, tad nekādu problēmu nebūtu. brīva virtuve visu dienu. apmēram esmu ievērojusi, kādos laikos viņi ēd, tāpēc, ja gribētu gatavot, gatavotu tad, kad virtuve ir brīva. ā, man ir pašai savs ledusskapis, kas ir ideāli. par savām mantām jūtos droši. durvis taisu istabai ciet netaisu, tikai reizēm. viņiem ir ideāls suns, un tas reizēm pie manis dzīvojas.
14.12.2012 17:04 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
p.s. runājot par pensionāriem. abi divi ir forši. netraucē mani, vienmēr pieklauvē, ja vēlas ienākt, turklāt runā pa tēmu, nevis tāpat parunāties. jau daudz gadus abi izīrē istabas, tāpēc jau pieraduši. vienīgais, kas nedaudz traucē, ka pārmet, ka pa maz ēdu, bet tā... viss ideāli. esmu apmierināta.
14.12.2012 17:08 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits