Cēzara mērce ir viegli pagatavojama pašam, vispār pēdējā laikā miksēju mērces tieši ar olīveļļu un sinepēm, sanāk garšīgi pat vienkāršākie salāti.
Mērcei sastāvdaļas:
Rīvēts Parmas siers, olīveļļa, svaigs ķiploks, anšovu filejas, 1 ēd.k. sinepju, ½ tējk. Tabasko mērces, olas, sāls, svaigi malti melnie pipari, citrons. (proporcijas lielāko tiesu pēc sajūtām, vienīgi Tobasko mērci nedrīkst pārspīlēt)
Mērces pagatavošana:
Blenderī liec 3 olu dzeltenumus, 1 veselu olu, 1 ēdamkaroti sinepju un Tabasko mērci, ķiploka daiviņu, anšova fileju un nedaudz rīvēta Parmas siera. Sablenderē. Lēnām pievieno eļļu, līdz sabiezē. Nobeidz ar pilienu citrona sulas.
Un grauzdiņi vieglāk par vieglu, maizi sagriez kubiciņos, apsmērē ar olīveļļu un ķiploku un voilā krāsnī iekšā, kamēr paliek zeltaini brūns.