Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērce

 
Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Muļķīgs jautājums,bet es nekad neesmu taisījusi gaļas un miltu mērci. Vai varat pateikt recepti? Izmantota tiks vistas gaļa.
11.12.2012 21:04 |
 
Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
vistas un miltu mērce? wow!
11.12.2012 21:06 |
 
10 gadi
Reitings 125
Reģ: 19.10.2012
Es daru tā- apcep vistas gaļu un sīpolus (atsevišķi) Liec mazā katliņā, pievieno nedaudz ūdeni, sāli, buljonu kubiciņu, piparus u.tt., mazliet pasautē. Pa to laiku krūzē sajauc apm. 2 ēd. k miltus ar nedaudz ūdeni, pārējo pielej pienu, visu kārtīgi izmaisi un maisot iejauc katliņā, pagaidi, kad uzmetīsies pirmais burbulis un gatavs;)
11.12.2012 21:09 |
 
10 gadi
Reitings 125
Reģ: 19.10.2012
Protams garšīgāk, ja pievienosi arī saldo krējumu;)
11.12.2012 21:10 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Apcep gaļiņu, ja maltā gaļa.
Pieber nedaudz pipariņus, vai kādas garšvielas garšo.
Kad apcepies, uzslēdz mazu uguni,pielej nedaudz ūdeni pagaidi līdz burbuli uzsit, un lēnām plānā kārtā apber visu kas pannā ar miltiem.. (dažas karotes) un tad samaisi uzmanīgi visu kopā, lai nerodas kunkuļi! Un tad liec klā krējumu.. vai nu skābo vai saldo, kāds nu tīk . un tad vnk samaisi visu kopā, un sildi līdz uzmet burbuli :)
11.12.2012 21:11 |
 
Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Milti, krējums... barojoši būs. Kāda nav mēģinājusi ar bezpiedevu jogurtu? Vai tas vienkārši neiet klāt tādām mērcēm?
11.12.2012 21:20 |
 
Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Bet paldies par receptēm!
11.12.2012 21:21 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Apcepu gaļiņu,tad lieku klāt saldo krējumu un sildu līdz sev vēlamajai konsistencei. Ja mājās nav pieejams saldais krējums,tad apcepu gaļiņu,pieberu miltus,visu kārtīgi apmaisu līdz milti viegli zeltaini un leju klāt pienu.
11.12.2012 21:22 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Mēdzu taisīt mērces ar bezpiedevu jogurtu. Sajauc kopā bezpiedevu jogurtu, sāli, kādus smalki sagrieztus dārzeņus (gurķis/paprika/burkāns), pieliec klāt smalki sagrieztu sīpolu var piespiest arī ķiploka daiviņu. Atsevišķi apcep vistas gabaliņus un liec tos klāt jogurta mērcītē. Bet šāds variants drīzāk derēs kādam lavašam, makaroniem. Lai gan varbūt arī ar rīsiem labi garšos :)
Var arī jogurts + mārutki + mazliet sāls, kādi dārzeņi, un vista, protams. Šīs mērcītes ļoti labi ar lasi garšo, bet tad pievieno vēl citronpiparus vai kādu karoti citrona sulas.
11.12.2012 22:17 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ja tās ir vistu kājiņas (jebkura vistas daļa, izņemot fileju), tad vienkārši kārtīgi novārot kamēr ūdens paliek pavisam maz katliņā (kas vārīšanās laikā jau ir pārvērties par buljonu), pievienot ķiplokus, mazliet olīveļļas, garšaugus un voilā mērce gatava, nav nepieciešami ne milti, ne krējumi, saldie krējumi... sanāk ļoti veselīgs ēdiens. Ar vistas fileju var rīkoties līdzīgi, bet jebkurā gadījumā viņa nesanāks tik sulīga, labāk lai ir dažādas vistas daļas tādā gadījumā :) Veselīgs, garšīgs, netrekns ēdiens.
12.12.2012 12:45 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits