Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kausēt šokolādi

 
Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Jautājums tām, kas pašas ir gatavojušas šokolādes konfektes -gan baltās, gan melnās.
Kāda šokolāde ir labāka- vai var ņemt parastās veikalā nopērkamās tāfelītes (esmu lasījusi, ka tādu parasto balto šokolādi nevar kausēt- neesot garšīgi), vai labāk to šokolādi klučos (tirgū nopērkamo?), vai arī tos šokolādes čipšus (Gemosā?)...
Respektīvi, kāda ir jūsu pieredze ar šokolādes kausēšanu?
09.12.2012 17:42 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Protams šokolādes čipsi Gemosā būs vislabākie!
Bet es tādus nepērku jo Gemoss nav pa ceļam un gatavoju ar Laimas rūgto šokolādes tāfeli. Garšo labi!
09.12.2012 17:45 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ir nopērkamas speciāli šokolādes kausēšanai, taču tik pat labi var izmantot jebkuru šokolādi. Un šokolādi kausējot konfektēm , kūkām un kam citam vienmēr šokolādi jaucu kopā ar saldo krējumu.
09.12.2012 17:46 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Man nav pieredze ar konfetēm, bet šokolādes fondī parasti piena+melnā šokolāde tāfelītē (kāda nu labāk garšo) un saldais krējums.
09.12.2012 17:49 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
*konfektēm
09.12.2012 17:50 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Konfektes gan netaisu, bet šokolādi izmantoju garnēšanai. Ņemu Laimas tumšo sokolādi, lieku ūdens peldē, pievienoju saldo krējumu un gatavs.
09.12.2012 17:51 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Vislabākās jau, protams, būs kaletes, būs vieglāk un ātrāk, taču droši var kausēt arī parasto. Negaršīgu to var padarīt, kausējot nepareizi,neatbilstošā t° (nu, pārcepot to vnk) u.tml., bet tās konfektes var sanākt ne tik ļoti negaršīgas, cik "nesmukas", ja tā vispār var teikt :D Nu, var veidoties baltas strīpas u.tml. no t° maiņām.
09.12.2012 19:14 |
 
Reitings 314
Reģ: 29.01.2009
Pagājušajā gadā taisīju pati konfektes un tam izmantoju uz tirgus nopērkamo šokolādi, konfekšu glazūru taisīju no veikalā nopērkamās baltās šokolādes un laimas tumšās šokolādes. :)
09.12.2012 19:24 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Klau! Un kāda pieredze ar centrāltirgū nopērkamajām šokolādēm (tie kluči sveramie)?
Ir garšīga?
09.12.2012 19:28 |
 
Reitings 314
Reģ: 29.01.2009
Normāla. Ar baudu pie kafijas krūzes tādu negrauztu :D Bet konfekšu taisīšanai ideāla un konfektes sanāk dikti gardas :)
09.12.2012 20:45 |
 
Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Man veikalā nopērkamā baltās šokolādes tāfelīte nekusa (kura - neatceros). Tumšās kusušas labi.
Es izvēlos speciāli domātu kausēšanai. Ir arī tādi mazi šokolādes gabaliņi (iespējams tie paši šokolādes čipši), kuri labi kūst.
09.12.2012 20:50 |
 
Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Trifelēm parasti pati taisu šokolādes masu, izmantojot kakao, kuram klāt jau piejaucu sviestu, olas, saldo krējumu, iebiezināto pienu. Vārdu sakot masu taisu tāpat kā "saldai brunetei" :)

Kausējot, protams, var izmantot jebkuru jau gatavo šokolādi, tikai katra kusīs savādāk, atkarībā no sastāvdaļām.
09.12.2012 21:07 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Nezinu par balto šokolādi, bet melno izmantoju tikai to, kurai kakao procents norādīts vismaz 70, tā parasti arī norādīts receptēs, ko izmantoju.
09.12.2012 21:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!