Kāzas un viesi

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Kā jums liekas, tas ir ļoti nepieklājīgi uz kāzām aicināt viesus bez otrajām pusītēm?
Mēs gribam ļoti mazas kāzas. un daļa notiks uz jahtas, kur vairāk par 20 cilvēkiem nevar salīst. uz kāzām gribu aicināt tikai abu vecākus, brāļus, māsas. Un vēl atliek vieta tuvākajiem draugiem, bet tikai bez viņu otrajām pusītēm. Es labāk gribētu uzaicināt visus 6 draugus, nevis 3 no viņiem, bet ar otrajām pusītēm. Kā jums liekas?
09.12.2012 17:27 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Ja man būtu otra pusīte ar kuru nesen esmu uzsākusi attiecības un jaunais pāris nemaz viņu nepazītu labi,tad es neapvainotos,bet ja jau ilgāku laiku kopā būtu un draugi labi pazīst,tad gan apvainotos.
09.12.2012 21:48 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tad jau zaļumballēs ir ieeja tikai pāriem? Vientuļie deju partnerus neatradīs starp citiem vientuļajiem?

Nu, manuprāt, nav runa par deju partneriem vai garlaicību, bet par cieņu pret šiem draugiem. Ja autore pazīst draudzeņu vīrus, ir labi izklaidējusies viņu kāzās (!), tad, manuprāt, ir tikai normāli aicināt draugus kopā ar viņu laulātajiem draugiem vai neaicināt vispār nevienu. Cita lieta būtu, ja autore nepazītu draugu otrās puses vai ja viņiem tās būtu ļoti īslaicīgas attiecības, bet, manuprāt, pret precētiem/ilglaicīgi kopā esošiem pāriem tomēr ir jāizturas ar cieņu. Ja mani uzaicinātu šādi, man būtu ļoti neērti, it īpaši ņemot vērā to, ka droši vien dāvanu tāpat pirktu no kopīgā budžeta, justos tā it kā vienkārši uz manu vīru būtu prasti saekonomējuši. Ja līdzekļi ir tik ierobežoti, tad vienkārši vajag tiešām taisīt tuvākajiem ģimenes locekļiem, nevis taisīt tādu cirku. Galu galā kāzas nav meiteņu ballīte vai piektdienas vakars Vecrīgā, kur var aiziet ik pa laikam bez savas otrās puses, bet gan nopietns pasākums.
09.12.2012 21:52 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Tā ir jūsu diena un jūs varat aicināt ko gribat!!!Ja kāds apvainosies- tad nav īsts draugs un viss!!!

Īstus draugus parasti aicina uz kāzām. Un domāju, ka tie būtu tiesīgi apvainoties.
09.12.2012 22:08 |

Reitings 1852
Es domāju, ka IR atšķirība vai viņām tas puisis ir draugs vai vīrs! Ja draugs, tad , protams, tas nebūtu nekas noziedzīgs, ka uzaicina bez draugiem. ( ja tiešām līdzekļi un iespējas spiež).
Ja tie ir vīri, tad , nu, sorry, bez variantiem, ir jāaicina. MANS VIEDOKLIS.
Galu galā, kas jūs par tādām tik ļoti tuvām draudzenēm, ja viņas vīrus turi pa gabalu? Kāzās jau tak netarkšķēsiet par savām sieviešlietām untml. :D
09.12.2012 22:26 |

Reitings 227
Reģ: 26.09.2011
Jasmīns + tieši tā, īstus draugus parasti aicina uz Kāzām. Un smieklīgi ir teikt, ka īsts drauga sapratīs un neapvainosies:D
09.12.2012 23:32 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Man šķiet ka kāzu ideju pārvērtuši nevajadzīgā balagānā - atrādīt visiem, ka esi kādu dabūjusi .
obligāti aicināt visus , citādi kāds apvainojas . . Un būs kā nesenās kāzēs , kuras apmeklēju . Vīra radinieki aprunā sievas radus , divi vēl sakaujas, līgava asarās, un ne no laimes . še tev laimīgākā diena .
viss pasākums tik nesmuks, viens negatīvs
10.12.2012 01:21 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es arī zinu vienu gadījumu, ko Hanna minēja, ka neaicina otru pusi, jo pieliesies un sabojās dienu..rezultātā sieva arī negāja , jo vīru neaicināja, bet nu tas ir fakts , ka viņs pielietos. tā vienmēr ir bijis svētkos.
Bet par šo tēmu, es neietu bez drauga..
10.12.2012 09:19 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nu ja pāris nav precēts tad varbūt tas vēl nav tik liels "noziegums" bet sievu vai vīru neaicināt tas nu tiešām ir nepieklājīgi
10.12.2012 09:22 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es darītu kā pati gribētu, man nav jāaicina draudzeņu vīri/puiši tikai tādēļ, ka redz, viņi mani uzaicināja uz savām kāzām un es tagad esmu kko parādā! Tas ir pilnīgi muļķīgs uzskats. Uz kāzām var aicināt ko vēlas jaunais pāris, es tiešām nesaprotu, kopš kura laika tas ir pārvērsts par kkādu balagānu, kur jāaicina kāds, nevis tādēļ, ka pats to vēlies, bet tādēļ, ka tā vajag. Dīvaini, ka otras puses neapvainotos, ja draudzene svinētu dzd tikai draudzeņu lokā- tas tad būtu pilnīgi normāli. Man jau šķiet, ka kāzas ir ļoti intīms pasākums, tādēļ viesus var izvēlēties cik rūpīgi jaunais pāris vēlas. Ja manam draugam būtu jāiet uz tik intīmām kāzām, kur ielūdz tikai pašus, pašus tuvākos un mīļākos (kā piem. ģimeni un bērnības draugus), es noteikti saprastu- nesaskatu tur neko tik ārkārtīgi aizvainojošu.

Un vēl mani kaitina tie +1. Lielākajā daļā kāzu +1 ir tikai tiem, kuriem jaunais pāris 100% zina, ka ir otras puses. Bet vientuļie nevienu nevar paņemt līdzi, pat ja to gribētu. Tā jau arī sava veida necieņa un diskriminācija, bet pārīšiem tas šķiet pilnīgi ok.
10.12.2012 09:39 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ja līdzekļi ir tik ierobežoti, tad vienkārši vajag tiešām taisīt tuvākajiem ģimenes locekļiem, nevis taisīt tādu cirku. Galu galā kāzas nav meiteņu ballīte vai piektdienas vakars Vecrīgā, kur var aiziet ik pa laikam bez savas otrās puses, bet gan nopietns pasākums.
. Tādas varbūt TU kāzas iedomājies, bet tici man, tā nav. Katram tas ir savs.

un es pilnībā parakstos zem katra koshlenes vārda :)
10.12.2012 10:48 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Un vēl mani kaitina tie +1. Lielākajā daļā kāzu +1 ir tikai tiem, kuriem jaunais pāris 100% zina, ka ir otras puses. Bet vientuļie nevienu nevar paņemt līdzi, pat ja to gribētu. Tā jau arī sava veida necieņa un diskriminācija, bet pārīšiem tas šķiet pilnīgi ok.

Kāda vēl diskriminācija?! var jau paņemt to +1 draudzeni vai kādu māsīcu vai ko tmldz.
10.12.2012 11:59 |

Reitings 3743
Jasmīns, lasi uzmanīgāk! Ielūgumos uz draugu kāzām tiem, kuriem nav otras puses, vispār netiek ierakstīts "+1".
10.12.2012 13:08 |

Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
var jau paņemt to +1 draudzeni vai kādu māsīcu vai ko tmldz.

Koaa?? Ņemt uz draudzenes kāzām līdzi savu māsīcu? Tas kkāds tusiņš, kur ar draudzenēm savākties?
10.12.2012 13:15 |

10 gadi
Reitings 5929
Man arī pirms ielūguma izsūtīšanas paprasīja, vai ielūgumā likt +1 ar domu - vai man ir otrā pusīte nevis kāda druška, ko paķert līdzi :D
Lai nu kā, man arī neliktos īsti forši aicināt 1 cilvēku no pāra, pati tā nedarītu.
10.12.2012 15:00 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Nekādu paražu, nekādu spēļu un tā balagāna. Sirsnīgi un eleganti

Ja man ir daudz viesu un dažādas aktivitātes, tad tas nozīmē, ka manas kāzas nebūs sirsnīgas un elegantas? Ne jau no cilvēku skaita un tradīciju piekopšanas/nepiekopšanas tas ir atkarīgs.

Atbildot uz autores jautājumu, aicināt cilvēku bez otras pusītes, labi zinot, ka tāda ir, man šķiet ļoti muļķīgi. Ja tas ir naudas jautājums, tad labāk varbūt taisīt kāzas tikai ģimenes lokā, bez draugiem. Ja problēma ir tajā, ka par maz vietas, pameklē alternatīvas, kur uzņem vairāk viesu. :)
10.12.2012 15:11 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tie ir jūsu svētki un jūsu izvēles. Nekas nav obligāts. Piemēram, ja manu draugu uzaicinātu un mani nē, es nesēdētu stūrī sapūtusies. Neesmu viņam pielīmēta. Ja viņš tiek aicināts viens, tad viens un tā ir aicinātāju izvēle, ka viņi savā dienā vēlas redzēt viesos tikai manu draugu. Neuzskatu, ka jaunajam pārim ir kaut kāds obligāts pienākums aicināt arī mani, tikai tāpēc, ka draugs ir attiecībās. Viņi aicina tos, kurus vēlas. Man šķiet, ka jaunā pāra vēlēšanās ir jāsaprot un jārespektē, jo tie ir viņu svētki. Nevis kā citreiz mēdz darīt - aicināta viena, bet nē, vienalga atvelk līdzi boifrendu un vēl traci sarīko, kad viņš nav ierēķināts viesu skaitā. Tad sēdi mājās, ja nevari apmeklēt pasākumu viena. Man vispār liekas, ka pēdējā laikā pārāk daudz domā, nevis par to, lai pašiem diena būtu forša, bet gan - ko gan citi padomās, ja man būs zaļa kleita nevis balta, ko citi padomās par manu viesu izvēli utt.
10.12.2012 15:20 |

Reitings 133
Reģ: 14.10.2012
Es gan gribētu tādas kāzas, kā filmā, ka izejot no zaksa sagaida limuzīns, kurš aizved mūs līdz lidostai un mēs dodamies medusmēnesī un radi un draugi priecīgi māj un mēs esam prom no visām klapatām ar apvainošanos utt. :D
Bet autorei- protams, ja tavu draudzeņu otrās puses nav ne tev ne tavam topošajam vīram pazīstamas, tad kāpēc būtu jāaicina uz kāzām kuras ir tikai tuvākajiem?
Bet nu ja arī draudzeņu draugi ir labi pazīstami, tad jau gan būtu nesmuki neaicināt ;)
10.12.2012 16:17 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
godīgi sakot, man tas šķiet nepieklājīgi. vai nu aicini pāri, vai nu neaicini nemaz. neaicinātajiem taču var cilvēcīgi paskaidrot, mēs precamies, bet esam izlēmuši nelielas kāzas šaurā cilvēku lokā.. normāli cilvēki sapratīs.
tikai draudzenes bez puišiem vari uz vecmeitu ballīti aicināt.

jahta man šķiet forša ideja kāzām!
10.12.2012 16:32 |

Reitings 3743
Es īsti nesaprotu- kas tur ir nepieklājīgs? Uz bērēm var pa vienam iet un tas ir normāli, bet uz kāzām ne!
Man, piemēram, vienai no labākajām draudzenēm ir puisis jau kādus 2 gadus, kuru esmu redzējusi labi ja reizes 5-6. Man ar to cilvēku nav pilnīgi nekas kopīgs un man ar viņu nav ko runāt, jo katru reizi kā satieku viņu, viņš nekomunicē ne ar vienu un ķerās draudzenei rokā. Pie tam, draugu ballītes viņš arī neapmeklē (nav ieradies nevienu reizi, kad ir aicināts). Tādu es nemaz negribētu redzēt savās kāzās, kuras ir man mīļu cilvēku lokā. Ne jau es esmu vainīga, ka viņa ar tādu ir kopā, tādēļ man viņš nav visur jāaicina.
Es vispār sevišķi neizprotu šīs "visudaramkopā" un "visurjāietkopā" attiecības. Manuprāt, apvainosies tikai totāli egoisti, jo "KĀ?!?! ES NEESMU IELŪGTA, BET VIŅŠ IR?!"
10.12.2012 16:43 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Nu man labākajai draudzenei ir vīrs 5 gadus, bet mēs tikai sasveicināmies un atsveicināmies. Vairāk neesam nekad neko runājuši. Mums nav nekā kopīga. Viņš ir krievs un runā tikai kreiviski, latviešu nīdējs. Es principa pēc nerunāju krieviski.
10.12.2012 17:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits