Iedod vai aizdot?

Reitings 436
Reģ: 16.06.2011
Kā ir jūsu attiecībās - jūs naudu mēdzat aizdod vai iedot? Ietekmējos no kaimiņu portāla un savas ne tik personīgās pieredzes. Zinu pāri,kuru tā dara,ne gluži čekus veikalā dala un tad skatās,kas mans,kas tavs un rēķina, bet,piem,meitene pajautā puisim latiņu autobusam,vakarā atdod. Sanāk tādas aizņemšanas. Abi dzīvo kopā,pelna ok, bet ne par viņiem stāsts.
Par jums.
05.12.2012 13:33 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Mana nauda ir mana un viņa nauda ir viņa. Ja ko gribu nopirkt un man nesanāk, es nepērku(apģērbs, kurpes utt.), man ne īpaši patīk aizņemties..
Būtu grūti taisīt kopīgo budžetu, bet esam vienojušies, ka es pērku pārtiku un gatavoju, bet viņš maksā dzīvokļa rēķinus.
Pa veikalu staigājot gan groziņš mums ir viens, bet pie kases jauki sadalām paņemto. Viņš maksā par to, ko viņš paņēma(čipši, alus utt.). Mana misija nav pelnīt, lai nopirktu viņam alu un čipšus :D savu misiju veiksmīgi pildu pērkot pārtikas produktus. Ja man pašai tie čipši tā garšotu, tad arī nopirktu, bet tā kā gandrīz viņus neēdu, tad arī nepērku. A par ēšanu ārpus mājas, kad uzaicina viņš tad arī maksā, kad uzaicinu es, tad es maksāju. Mūsu vecums nav nekāds lielais, tāpēc man ir pieļaujams šāds modulis - tad, kad viņš vai es pelnīsim vairāk, tad arī dzīvošana būs cita :)
Mums drīzāk pastāv tāda kā atlīdzināšana, ja es viņam nopirku alu un čipsus, tad, kad es gribēšu, nopirks man sieru un vīnu, augļus u.c. :)
05.12.2012 15:04 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kas ir tas skaistais, patīkamais, kas man jādara, piemēram?

sievietes pamata būtība ir radīt mieru mājās, pēc kā tas vīrietis/vīrs ilgojas,ja atnākot mājās vīrieti sagaida neapmierināta sejas izsteiksme , kurai nekas nepatīk, kurai neko nevajag, tad šādas attiecības ir mirstošas. Pamats radīt harmonisku vidi, būt enkuram.
05.12.2012 15:09 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
drostala - Tev jau ir draugs/ vīrs, kas Tev "nedod" un no kā nemāki paņemt vai Tu tikai vispārīgi gribi zināt, kas darāms (teorētiski, ja pieņem, ka tāda ir pasaules kārtība), kad satiksi savu nākamo?
05.12.2012 15:11 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Vispār, jā, ir jāskaidro :) Es esmu par to daudz dzirdējusi, te arī daudz runāts. Bet es patiešam nezinu, ar ko praktiski, jā, tieši šajā mirklī sākt. Jo man nav ne tāds piemērs ģimenē, ne puisim tāds ir bijis ģimenē. Un man liekas, ka tās, kas te par to runā, viņam tas viss notiek tik dabiski un organiski. Ka tādam cilvēkam no malas nesaprast
05.12.2012 15:14 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
womankind, man ir draugs, bet mums nav tāds modelis, bet es gribu tādu :)

DIO, man ir tā, ka es strādāju daudz ilgak un mājās nāku velāk, līdz ar to tīri pat teorētiski nevaru "sagaidīt" vīrieti mājās.
05.12.2012 15:17 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
drostala, tas nav burtiski jāsaprot. Doma ir pamatā mācīties novērtēt to, ko otrs dara, pieņemt un kopt attiecības kopā, aizmirst par necieņu, rupjību, kliegšanu, jo tas attiecības bojā vistiešākā veidā. Tā vietā, lai rīkotu strīdu, ka vīrietis kaut ko nav izdarījis, mācīties būt tolerantai, pacietīgai, atgādinošai. Nav jau viegli dzīvot kopā (taču dzīvojot kopā ir jāiemācās rēķināties ar otru cilvēku, arī tam otram ir savas domas, jūtas un sava kārtība ) Priecāties par sīkumiem jāmācās un ne tikai. Un nekautrēties izteikt savas vēlmes un ieklausīties otra vēlmēs (jo tās taču ir attiecības) ... ja kaut ko ļoti gribas, tas tiks iedots, ir tikai jāmācās ne tikai paprasīt, bet arī priecāties to saņemt.
05.12.2012 15:28 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
nu mēs uz pusēm par īri un komunālajiem. Ēst pērkam katrs savu reizi īpaši neko nedalot.ja pērkam kko lielāku piem skapi tad uz pusēm.katrs par savu mašīnu maksā pats.ir gadījies,ka es savācu viņa mašīnu no servisa un samaksāju 100+ ls.tādā gadījumā viņš man atdod,jo man nav jāmaksā par viņa mašīnu un otrādi.
05.12.2012 15:44 |

Reitings 870
Reģ: 16.08.2012
visa nauda mums kopēja, sastādām sarakstus ko katram vajadzētu, finanšu plānu tā teikt, lai zin cik paliek pāri :D

uz veikalu ejam ar sarakstu un atlaižu katalogiem ;)
05.12.2012 15:51 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
+
Manuprāt, ideālā attiecību pasaulē tā arī ir, ka vīrietim ir jāļauj būt par apgādātāju, materiālo vērtību nesēju ģimenē, bet sieviete rūpējas par emocionālo pusi (visu skaisto, patīkamo, mieru un apmierinājumu radošo ģimenē).

tā kā vecajos laikos,sievietes sargā ģimenes pavardu, vīrieši karo un strādā.
05.12.2012 16:19 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
Drostala-nebūtu jābūt tā,ka Tu strādā viņš nē.
un vēl jūties vainīga par to,ka nespēj viņu sagaidīt,
tad,kad viņš rūpēsies par Tevi tik daudz,ka mājās varēsi viņu sagaidīt pirmā,ar karstām vakariņām,tad arī par to priecāsies.
kamēr tā nav, Tev ir vīrietis jāmotivē kaut ko sasniegt, jāatbalsta un jādod viņam spēks,lai viss neaiziet pašplūsmā.
un jācer,ka viņam būs gaiša galva uz pleciem un viņam izdosies kaut ko sasniegt.
05.12.2012 16:22 |

Reitings 227
Reģ: 08.11.2012
Mums ar vīrieti vienmēr sanāk iedot nevis aizdot un viņš no manis nemaz nekad neprasīs naudu arī ja pietrūks - šajā ziņā vecmodīgs; uz katra mēneša beigām vēl pajautā vai man vēl ir nauda un vai tiešām nevajag iedot neko un tāpat ņem un kaut ko ieskaita :) Un tā kā pērku pārsvarā pārtiku un bērnam šo to, tad pietiek ar to, ko esmu nopelnījusi un tad vīrietim paliek dzīvokļa un auto izdevumi. Tā kā esam ģimene, tad mums neeksistē nekāda būšana parādā.
05.12.2012 16:49 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
vīrs uzstāj kopīgs budžets, naudu neaizdodam, visu kas virs 50Ls pirkumus apspriežam vaijag/nevajag mums to. Ir reizes,kad aizved uz Spici, iedod savu karti, paņem bērnu un man ir stabīli 1-2st laika sev, tik žēl,kad maz ko normālu var nopirkt.
05.12.2012 16:54 |

Reitings 1242
Reģ: 29.01.2009
Nu mums ir tā, ja tā ir liela summa, kas nepieciešama, tad noteikti atdodu. Bet ja kāds latiņš, vai divi, tad parasti neatdodu. Savukārt vīrietis mans, ja no manis aizņemās, tad līdz santīmam atdod. Nevis tāpēc, ka es prasītu, bet tāpēc, ka viņš ta ir radis darīt. Uz mana rēķina nedzīvotu.
Veikalu čekus nedalam, jo to es uzskatu,ka ēdiens nav tā lieta par kuru būtu jāpārmet, ka tu apēdi vairāk, tad vairāk arī maksā utt. Ja tiek pirkts alkahols, tad par to vīrietis arī maksā.
05.12.2012 17:02 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
mums ir viens liels kopīgais maciņš, saņemam algu saliekam visu kopā, apgērbu un sadzīves mantas ejam parasti pirkt kopā, bet ta ņemam katrs naudiņu cik vajag un viss ok, un tā mums ir jau kopš pirmās kopādzīvošanas dienas, viņs pateica mana nauda kopš šīs dienas būs mūsu (es tolaik nestrādāju)
05.12.2012 17:19 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vienmeer ir paticis taa,ka man ir kaut kas ,ko varu piemest gimenes budzetaa!:)Es nepelnu lielu naudu un noteikti nespeetu paliidzeet arii saveejiem ,ja viirs nepaliidzeetu!Taapeec man patiik tas,ka viirs man iedod ,ja vajag,bet tomeer man pasai arii ir ...!
Man ir jaamaacaas dziivot uz viira reekina!Tas laikam ir gruuti taada tipa sievieteem ,kaa es ...taadaam loti speeciigaam ,varosaam!
Te bija labi pateikts,ka muusu dienaas sieviete grib buut vienaadaa liimenii ar viirieti!Tur tik liela taisniiba-ir tik loti gruuti mainiit sevi,laut viirietim ruupeeties par savu sievieti.
Man nepatiik aizdot saviem radiem.Ja dodu, tad dodu...Ja nav, tad nav!
05.12.2012 18:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits