Ziemassvētku tēriņi

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Kā jūs parasti darās ar svētku tēriņiem? Dzīvoju ikdienā nu tā... no algas līdz algai, viss izrēķināts. Bet kā nāk svētki... tā ārprāc. Dāvanas kaut vai tikai pašiem tuvākajiem - tāpat savācās summiņa, nu vismaz 50 lati. Uz Ziemassvētkiem braukt pie ģimenes - benzīns, ciema kukulis, alko, ēšana uz vairākām dienām - arī 50 lati. Jaunā gada pasākums - ar kā minimums 50 lati. Faktiski visa alga aiziet svētkiem. A kur pārējais mēnesis, janvāris, rēķini. Man tas viss šausmīgas galvassāpes sagādā :( Kā jums ar šo?
30.11.2012 10:58 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Par nākamā gada dāvanām vienmēr sāku domāt jau uzreiz pēc Ziemassvētkiem, šie svētki man ļoti patīk un mūsu ģimenē tie nebūt nav komercializējušies. Dāvaniņas bieži vien taisām paši, lai gan jāatzīst, ka nereti tas izmaksā vairāk, kā kaut ko nopirkt veikalā, toties mīļāk un personiskāk.
Daļu dāvanu sākām gādāt jau pirms pāris mēnešiem.
Jau kaut kad te minēju, ka vienīgajam apdāvināmajam bērnam esam sākuši meistarot leļļu māju, rēķinu, ka izmaksas kopā tai būs ap 20 ls, toties prieks ne tikai bērnam, bet arī mums pašiem un arī viņas vecākiem būs :)

Vīra ģimenei esam pasūtījuši krūzītes, sataisījām smukas bilžu kolāžas, ko drukāt virsū, klāt būs pašgatavoti saldumi.
Savai ģimenei nopirku lielu termosu, jo bieži rīkojam lielas ģimenes/radu/draugu sanākšanas vecāku lauku mājās un mūždien ir kāds, kurš skraida un vāra visiem kafijas, līdz ar to dāvana būs ļoti noderīga + visiem arī pašgatavotie saldumi.
Vīra tēta ģimenē vēl tādi skolas vecuma bērni, līdz ar to nopirkām galda spēli visai ģimenei + protams pašgatavotie našķi, jo viņi tiešām to novērtē :)

Pa lielam dāvana nav sagādāta tikai vīram.

Mūsu ģimenē ir tā iegājies, ka dzimšanas dienas un vārda dienas ir tās reizes, kad izpausties ar lielām dāvanām, bet Ziemassvētki ir ģimenes svētki, viss negriežas tikai ap dāvanām - katru gadu Ziemassvētkos visi sanāk kopā, kopīgi gatavojam svētku vakariņas, dziedam Ziemassvētku dziesmas, skaitam dzejolīšus, spēlējām kopīgas ģimenes spēles..
Tāpēc arī nekādas loterijas, ar domu, lai katram tiek viena liela dāvana, mums nekad nebūs pieņemamas, jo Ziemassvētki nav "lielu dāvanu" svētki, kad gribas katru mīļo cilvēku iepriecināt, kaut ar smuku kartiņu un šokolādi.
Par vīra ģimenē, kur visi ir lieli materiālisti, man ar savu pārlieku lielo Ziemassvētku noskaņu šad tad ir izdevies radīt tādu patiesi ģimenisku un mīlestības pilnu gaisotni.
30.11.2012 20:02 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Kad manam mazajam brālim bija 10 gadi, viņš visu rudeni bija krājis savu uz skolu doto kabatas naudu un Ziemassvētkos visiem ģimenes locekļiem bija nopircis dāvaniņas, lai arī man toreiz tika kāds "štruntiņš", tas bija tik bezgala mīļi un jauki...
30.11.2012 20:07 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Man šī gada beigās ir nenormāli izdevumi, z-sv dāvanas + es vēl precos + jauno gadu sagaidīsim pirtī, protams īrētā, ehh. Man gan ir iekrājumi šādiem gadījumiem, bet nu tāpat
30.11.2012 20:12 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Kad manam mazajam brālim bija 10 gadi, viņš visu rudeni bija krājis savu uz skolu doto kabatas naudu un Ziemassvētkos visiem ģimenes locekļiem bija nopircis dāvaniņas, lai arī man toreiz tika kāds "štruntiņš", tas bija tik bezgala mīļi un jauki...

Tas man šķiet ļoti, ļoti jauki, kad bērni par to aizdomājas paši un izdara tā. Protams, tās ne vienmēr būs pasaulē noderīgākās dāvanas, taču tik forši. Bērns domājis par svētkiem, krājis savu naudiņu, padomājis par ģimeni. Tā forši :)
30.11.2012 20:17 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es pērku dāvanas tikai mammai, tētim, māsai, pāris draugiem. Draugie iegādājos kaut ko ne tik dārgu, bet zinu, ka noderīgu. Vecākiem un māsai robežās 1-20 Ls. Man ir tāda problēma vēl, ka decembra beigās ir arī mana dzimšanas diena, tur sanāk extra tēriņi + janvara beigās mammai un māsai dz. dienas...Sanāk, ka gandrīz mēnesi man ir svētki, bet kaut kā sanāk atrast naudu, turklāt naudu nekrāju iepriekš, saņemšu rīt-aizparīt algu un tad tērēšu...Iespējams, man ir tā, ka ienākumi nav noteiktos datumos, bet vairākas reizes mēnesī, līdz ar to šī problēma nav tik asa....

P.S. piekrītu, ka jādāvina dāvanas, kas ir noderīgas un gaidītas, nevis kko iegrust un miers, ar tekstu "Nu tas jau handmade utt" (pret pašgatavotām dāvanām nekas nav pret, tieši otrādi, bet ja zinu, ka saņēmējs tiešām priecāsies, nevis gaida kaut ko citu).
30.11.2012 20:36 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es,piemeeram,gribu labu skropstu tushu,to arii viiram prasiishu,ok,vinja maksaas uz 20 latiem,bet kaut kas taads,ko es ljoti gribu un viirs ar prieciigs ,ja var uzdaavinaat akut ko,kas mA beidzot patiik!! Vlks paeedis,kaza dziiva..visgruutaak ir ar viira vecvceaakiem,vinjiem ir jau 78 gadi...galiigi nezinu,kodaavinaat...
30.11.2012 20:39 |

Reitings 870
Reģ: 16.08.2012
nav lieli tēriņi, dāvana tikai māsai, un braucot ziemassvētkos pie manas ģimenes atvedam tā teikt, groziņu, pīrādziņus, karstvīnu u.c, jaunajā gadā varbūt 5 ls par šampi un kādu kūku.

Uz svētkiem max iztērējām Ls25,-
14.12.2012 02:56 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Lielas dāvanas nepērku. Šogad domāju, ka ar visiem svētku prieciņiem (ne tikai dāvanas, bet, piemēram, rotājumi dzīvoklim, sveces, dažādi gardumi svētku galdam) iekļaušos 100 LVL. Īpaši nekrāju, jo šādu summu varu atļauties, dzīvojot taupīgāk pa mēnesi.
14.12.2012 06:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits