Emocijas

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es nevaru saprast vai tas tāds vecums man uznācis, vai ir kāds cits iemesls... Vakar ar draugu runājāmies un sapratām, ka mums ir izbeigušās emocijas ( šoreiz nav runa par mūsu savstarpējām jūtām, mīlestību bla bla bla).

Kā izpaužas emociju trūkums? Nu tas ir tā, ka kad bijām padsmitgadīgi, bija laikam tā saucamais bērna prieks iekšā, gāju uz ballīti, bija tā foršā sajūta, ka nezini ko no vakara gaidīt, un bija tāds kā prieks un satraukums ejot, tāpat arī nopērkot ko jaunu vai ilgi kārotu bija tāds riktīgs prieciņš, a tagad viss ir tā, kaut kā vienalga...

Tagad ejot uz ballīti vai vienalga, kādu pasākumu, galīgi nav patīkamā gaidīšanas sajūta, sajūsma un prieks, ir vienkārši nu tā, kā dienas plānā ir vakarā būt tur, un tad vakara plānā paballēties un ap tikiem un tikeim kratīties mājās... viss tā bez emocijām... ( protams ballējam no sirds un jautrojamies taj brīdī emocijas itkā ir, bet arī vairs ne tādas)

Pirkām mašīnu, aizgājām abi uz salonu parakstījām līgumus utt... iekāpām mašīnā un aizbraucām mājās, sieviete kas tos papīrus rakstīja vēl noteica "Jūs gan kā zeķubikses nopirkt esat atnākuši". Nebija ne emociju nekā. Kad man tēvs uz 18 gadu jubileju uzdāvināja totāli norūsējušu 2 golfu, kuram tehniskā bija nopirkta ne izieta, es spiedzu un raudāju no laimes :D a te pirkām mašīnu no salona un emocijas 0 :(

Kā atgūt to bērna prieku par lietām?? ... man traki patika tā sajūta, bet tagad šķiet viss ir izdzīvots un nav nekā jauna un neprognozējama... un man pat vēl nav 25 :(
29.11.2012 09:04 |

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
Pēc būtības vajadzētu būt tā, ka bērns ienes lielu prieku ģimenē, bet diemžēl tas nāk komplektā ar pienākumiem un tu saproti, ka vairs nevari izturēties kā bērns un kļūsti pārlieku pieaugusi. Varbūt tas mainīsies, kad bērns pieaugs, kad sapratīšu, ka viņš par sevi var pats +- parūpēties.
29.11.2012 10:42 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Varbūt trūkst dzīvē jaunu lietu? Iesaku sākt sportot, piemēram, skriet! Redzēsi, kā uzlabosies oma un gūsi pozitīvas emocijas :) Vismaz man tā bija! Pēc katra skrējiena jūtos labi un pašas fantastiskākās sajūtas ir tieši pēc noskrieta lielāka gabaliņa nekā bija izplānots- pat laimes sajūta :)
29.11.2012 10:43 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
kamene

Mjā bērns bēbīša vecumā paņēma daudz spēkus, bet tieši tad man emocijas bija, JO esot mājās dien dienā ar bēbi, bija nerēāls satraukums un prieks, kad varēju izrauties uz kādu ballīti utt.. jo tā nebija ikdiena... tagad mazais paaudzies ( 3 ar pusi gadi) un no dzīvokļa kurā dživojām tikai mēs ( es ,draugs un bērns) pārvācāmies uz manas mammas māju ( jo tā visiem izdevīgāk naudas ziņā un palšumi, daba utt... un tāpat Rīgā vien ir tik ne centrā) Un tad tagad ja ir kāds pasākums, mamma pieskata un es varu iet, neesmu vairs piesieta un tad nu arī līdz ar brīvību zuda prieka sajūta, un atkal viss kļuva paredzams :D
29.11.2012 10:55 |

Reitings 340
Reģ: 29.01.2009
Nepiekritīšu par to, ka trūkst jaunu lietu - es savā dzīvē visu laiku mēģinu kaut ko jaunu ieviest, bet to prieku tas tāpat neatgriež.
29.11.2012 11:03 |

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
Roxy

Es esmu pārāk liela egoiste (atzīstu), man vajag visu uzmanību man un ir grūti pieņemt, ka tagad ar kādu man tā ir jādala. Zinu, tā nedrīkst teikt, bet bērns to man ir atņēmis. Es būtu priecīga, ja man būtu kam atstāt viņu pieskatīt, kamēr pati varu veltīt laiku sev. Šobrīd es esmu piesieta un nevaru pat tik daudz kā uz veikalu viena aiziet :( kur nu vēl runāt par kaut kā jauna uzsākšanu. Tāpēc tas prieks arī ir zudis. Tajā pašā laikā man ir sirdsapziņas pārmetumi, ka gribu kaut kur aiziet, bet mazā jāatstāj kādam pieskatīt kaut gan uzskatu, ka tā jau laiku maz ar viņu pavadu.
29.11.2012 11:22 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Man ir lidzigi. Diezgan gruti ir par kaut ko priecaties ilgstosi, ok paris minutes ir labi un tad jau atkal prieks pazud. Esmu daudz celojusi, perku dizaineru brendus, bet ta pat tas prieks kaut kur pazud. Jo viens ir skaidrs, tas prieks nav nauda un materialas vertibas.
Pedeja laika laimiga es jutos, kad satiku savu virieti. Kad bijam kopa, tad jutos tik labi, ka likas, saja bridi es varetu ari mirt.
Prieks ir kaut ka jaatrod sevi, savas sajutas, to nevar nopirkt vai kads cits iedot.
29.11.2012 11:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits