Meitai neveicas - ko darīt?

Reitings 14
Reģ: 28.11.2012
Sveikas!

Man ir meita,iet jau 7.klasē.Mani uztrauc viena vienīga problēma - visus 7 gadus viņai neveicas matemātika.
Lai kā viņa sevi piespiestu to darīt,stundām rēķināt mājās,iet pie skolotāja uz konsultāciju,tāpat viņai bija visas nesekmīgas atzīmes matemātikā.
Privātskolotāju mēs neņemam,jo tas ir pārāk dārgi,un es pat jau sāku domāt,ka arī tas nevarētu līdzēt,ja jau pat parasts skolotājs neko nevar izdarīt.
Visos priekšmetos meita ir sekmīga,pat teicama,jo atzīmes nekad nenokrīt zemāk par 8,bet matemātikā vienmēr liecībā saņem 3.
Es pat nezinu,ko lai vairs daru,un visticamāk,viņa to ir pārņēmusi no manis,tomēr man šis priekšmets skolā vismaz bija novērtēts ar sekmīgu,tomēr ne labu atzīmi.
Viņa plāno tālāk pēc 9.klases iet vidusskolā - tomēr ko viņa tur iesāks ar tādām sekmēm matemātikā? Viņa visticamāk nepavilks,kur nu vēl augstskolā.
Es redzu,ka viņai neiet,un tā gribas viņai palīdzēt,-tomēr kā lai es to izdaru,ka tas nav manos spēkos?
28.11.2012 16:12 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man liekas, ka Tev ir ar savu meitu jāstrādā. Daudz jāstrādā. Jo nu 7.klase nav 11.vai 12.klase, kad varētu runāt, ka grūti - 7.klase ir diezgan pamati, kas kā jau te minēja būs nepieciešami tālāk ķīmijā un fizikā. Ja vajag, tad jums jāsāk no paša sākuma, jo nedrīkst šo aizlaist, kamēr vēl IR iespēja ko labot.
Tev jau nevajag lai meita mācītos matemātikā uz 10, bet padomā, ka viņai arī tā fizika un ķīmija ies tik slikti, tad tie jau ir 3 priekšmeti. Nezinu, kāda šobrīd ir sistēma ar nesekmīgajām atzīmēm atestātā, bet tas noteikti radīs problēmas, lai iestātos vidusskolā. Es vispār nesaprotu, kas ir jādara, lai 7.klasē (!!!) tikai nesekmīgas vienā priekšmetā dabūtu. Vai Tu mājās ar savu meitu vispār strādā, ja jau apzinies problēmu?
29.11.2012 07:39 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Ienīstu matemātiku!
29.11.2012 08:51 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man arī negāja matemātikā, bet man nāca privātskolotaja uz mājām un tā es to atzīmi izvilku uz normālu. Man gan fizika un ķīmija ļoti labi padevās. Bet nu, vajag savilkt jostas un no kkā atteikties, 10Ls par stundu, lai bērns būtu sekmīgs nav tik daudz!
29.11.2012 08:58 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Man skolas laikā atzīmes bija tādas normālas (vidējā aptuveni 7). Mācījos, mātemātiku vilku uz kādu 5. Ģeometrijā neiemācījos pamatus un to vispār nerubīju, bija visu laiku 1,2,3. Pārrakstot k.d., izspiedu 4.
Lieki teikt, ka šajā dzīvē bez matemātikas neesmu pazudusi. Protams, gāju mācīties tādu jomu, kur man matemātiku nevajadzēja. Mūsdienās dzīvi labi atvieglo arī kalkulators.
Bet privātskolotājs gan nepieciešams, ja paši netiekat galā.
29.11.2012 09:14 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
nevajag noniecināt sociālās un humanitārās zinātnes. kāda jēga no tehnoloģijas, ja nebūs iepriekšas zināšanas par to, kas vispār ir cilvēks.
29.11.2012 09:17 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ne pa tēmu, bet man vīrietim ir zināšanu robi matemātikā un dažreiz tas šķiet tik šokējoši, jo es, goda vārds, nesaprotu, kā var nesaprast.. Viņam tās ir sekas kaut kāda vielas apguves posma izlaišanai, kas tikai vilkās līdzi un auga lielumā. Iesaku autorei meklēt tajā virzienā..
29.11.2012 09:18 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Kad es mācījos pamatskolā, tad mūsu klasē bija meitene, kura bija nenormāli apzinīga. Viņa nebastoja stundas, viņai vienmēr bija izpildīti mājas darbi, viņa pierakstīja katru vārdu,kas nāca no skolotāju mutes, viņa labprāt gāja pie tāfeles, bet...matemātikā viņai vienmēr bija 3 balles.
Viņa gāja uz konsultācijām pēc stundām, viņa gāja pie matemātikas skolotājas privāti, bet tāpat bija 3 balles.
Es domāju,ka ir cilvēki,kas vienkārši nav matemātiķi. Tas gan nav iemesls, lai neietu vidusskolā, vai augstkolā un uzreiz meitu sūtītu uz gateri strādāt.
Es mācījos koledžā un man matemātikas nebija. Pat ne grama. Un es arī nebiju matemātiķe, kaut to 5nieku uz liecības dabūju.
29.11.2012 09:23 |

Reitings 633
Reģ: 29.01.2009
Viss, ko varu ieteikt (ja nevēlies maksāt privātskolotājai) ir - māci meitu pati, meklē robus viņas zināšanās. 7. klases viela nav ļoti sarežģīta, bet ja trūkst pamatu - tad ir kā ir.
29.11.2012 09:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits