Meitai neveicas - ko darīt?

Reitings 14
Reģ: 28.11.2012
Sveikas!

Man ir meita,iet jau 7.klasē.Mani uztrauc viena vienīga problēma - visus 7 gadus viņai neveicas matemātika.
Lai kā viņa sevi piespiestu to darīt,stundām rēķināt mājās,iet pie skolotāja uz konsultāciju,tāpat viņai bija visas nesekmīgas atzīmes matemātikā.
Privātskolotāju mēs neņemam,jo tas ir pārāk dārgi,un es pat jau sāku domāt,ka arī tas nevarētu līdzēt,ja jau pat parasts skolotājs neko nevar izdarīt.
Visos priekšmetos meita ir sekmīga,pat teicama,jo atzīmes nekad nenokrīt zemāk par 8,bet matemātikā vienmēr liecībā saņem 3.
Es pat nezinu,ko lai vairs daru,un visticamāk,viņa to ir pārņēmusi no manis,tomēr man šis priekšmets skolā vismaz bija novērtēts ar sekmīgu,tomēr ne labu atzīmi.
Viņa plāno tālāk pēc 9.klases iet vidusskolā - tomēr ko viņa tur iesāks ar tādām sekmēm matemātikā? Viņa visticamāk nepavilks,kur nu vēl augstskolā.
Es redzu,ka viņai neiet,un tā gribas viņai palīdzēt,-tomēr kā lai es to izdaru,ka tas nav manos spēkos?
28.11.2012 16:12 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
ja bērns patiešām cenšas, tad neviens normāls pasniedzējs neliks mazāk par 4
28.11.2012 18:01 |

Reitings 14
Reģ: 28.11.2012
bet viņai ir tāda skolotāja,kura centību neskatās,viņa konkrēti liek atzīmi,kuru,piem.par k/d nopelna. viņa atklāti pasaka,ka meitas zināšanas ir viņai vienaldzīgas,un viņai tikai vajag,lai stundās nepļāpā un rēķina,kaut vai nepareizi.
28.11.2012 18:05 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lauma, es domāju, ka šeit ir vērts runāt ar skolas mācību daļu par to, ka bērnam ir mācīšanās grūtības tieši matemātikā, ka bērns cenšas, regulāri apmeklē konsultācijas un savās iespēju robēžās dara visu (es ceru, ka tas tā arī ir), bet panākumu nav, noderētu arī konsultācija pie skolas psihologa, kas šo visu apstiprinātu un tad kopīgi ar skolotāju, skolas vadību, bērnu, vecāku un psihologu meklēt risinājumu. Galu galā tā var būt indifiduālā pieeja un mācību vielas un uzdevumudiferencēšana... ir tikai jārunā, protams, pie nosacījuma, ka bērns tiešām lien no ādas laukā cenšoties, bet tik un tā panākumu nav, nevis ir vienkārši atmetis ar roku un stundās dara, ko grib.
28.11.2012 18:11 |

Reitings 355
Reģ: 20.06.2012
ja meitenei nebūs skaidrs, kāpēc viņai matemātika ir vajadzīga, tad var līst kaut no ādas lauka,bet rezultātu nebūs. saku to pēc pieredzes, jo skolēns jau it kā saprot, ka to vajag, bet visticamāk līdz galam tomēr nesaprot.
pašai matemātika ir melnais caurums, visur atzīmes, kā atzīmes, matemātikā nesekmīgs vai 4
lai iegūtu 4 vajag treniņu, treniņu, treniņu! ja tā nebūs, tad atklāse pirms kd neradīsies + konsultācijas vajag apmeklēt, vajag jautāt, prasīt, pārvarēt to nepatiku, jo vienīgais, kam tas traucēs būt viņa. ne jau skolotājai vajag to matemātiku, bet viņai! jo kas gan būs vēlākās klasēs? īpaši pamatskolā, kad viss ir svarīgi, vsk jau vieglāk, es ar vājām zināšanām kaut kā to visu pavelku, galvenais, beigt jsut nepatiku un mēģināt saredzēt to, kā veidu, lai iegūtu to, ko vēlos, respektīvi - profesiju
28.11.2012 18:46 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
visi ieteikumi ir vienlīdz labi,man nav ko piebilst,tikai to - ka man matemātika bija stipri viduvēja,visus skolas gadus vilku uz 6. bija arī 7,bet reti.
28.11.2012 18:54 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bez matemātikas, protams, var iztikt, un ārsti, tulki un skolotāji ir burvīgas profesijas. Jā.

BET:

Es neuzskatu, ka tas, ka bērnam 7. klasē neiet matemātika, liecina, ka bērnam uz to nav nu nekādu dotību. Tur 99%, ka ir kāda cita vaina.

Apgūstot matemātiku uz normālu atzīmi, viņai būs iespēja IZVĒLĒTIES no plašāka skaita studiju programmu, tas viņai neliegs iet uz Mākslas Akadēmiju par glezontāju. Kāpēc sliktu skolotāju dēļ apcirpt savam bērnam nākotnes iespējas?

Man pašai matemātika skolā gāja lieliski, olimpiādēs zelta medaļas pelnīju. Apetīti pret matemātiku atsita augstskolā. Tagad esmu svešvalodu speciāliste. No savas pieredzes varu teikt, ka ļoti daudz ko tajā vecumā (un arī vēlāk) ietekmē tieši skolotāji. Man skolā nu nekādi nepatika vēsture, bet tagad tā ir mana aizraušanās. Garlaikoja svešvalodu stundas. Vienkārši tolaik man ar attiecīgajām skolotājām nebija izveidojies pareizais kontakts (nebija viņas ne sliktas skolotājas, ne nepatīkamas personas - vienkārši kaut kas nesaskanēja).

Tā kā ja vari, sameklē kādu studentiņu, kas varēs palīdzēt, pārējā laikā strādā ar bērnu no grāmatām pati. Varbūt paveiksies un izrādīsies, ka matemātika - tas taču ir forši!
28.11.2012 18:59 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es vispār ar visu savu nožēlojamo matemātikas līmeni nekad neesmu jutusies sliktāka vai nespējīgāka vai sabiedrībai mazāk derīga. Man ir talanti citās jomās, par intelekta līmeni arī nesūdzos. Matemātika iedzinusi tādu riebumu pret to un skaitļiem kā tādiem, ka godīgi sakot, gribās izmantot kalkulatoru pat tad, kad mierīgi varu izrēķināt galvā. Vienkārši principa pēc. :D Smieklīgi, bet man tā, goda vārds pamatīgi bojāja dzīvi skolā. Fizika arī nepadevās, bet patika, jo redzēju jēgu tam visam, likās interesanti uzzināt kā piemēram, viss dabā un sadzīvē darbojas. Ķīmija tāpat, taču mazliet mazāk. Matemātiku ienīdu no visas sirds, tie skaitļi un formulas likās bezjēdzīgi un kā kaut kas abstrakts, netverams un nevajadzīgs. Fizikā visām formulām vismaz redzēju jēgu, gribējās arī pašai "rakt" dziļāk. :)
28.11.2012 19:01 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
Lou - tu augstskolu esi beigusi? kāds tev amats ir tagad? jautāju intereses pēc:)
28.11.2012 19:07 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Balāde, vēl mācos. Topošā viscaur radošas profesijas pārstāve. ;)
28.11.2012 19:17 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Beidz uzskatīt, ka meitai neveicas un aizsūti pie matemātikas privātskolotājas :D
28.11.2012 20:50 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Man tieši tas pats bija un ir ar to matemātiku. Līdz 6 klasei dabūju tur 4,bet vēlāk nē! Vidusskolā arī visu laiku tikai vieni 2 vai 3. Nu neieskaidros man to priekšmetu neviens! Riebjas man vispār šie 3 priekšmeti,ķīmija,matemātika,un fizika!
28.11.2012 20:58 |

Reitings 2224
Es atkal pamatskolā biju matemātikā profiņš, kā aizgāju uz vidusskolu, tā tik uz 4 un 5 vilku, jo nemācījos to matemātiku vairs, un viņa palika aizvien grūtāka.
Es uzskatu, ka pašai ir jāsēžas klāt un ar meitu kopā un jāpilda, ja nevarat atļauties privātskolotāju. Varbūt pat, ka meita nemaz tik slikti nemācās un viņai ir sekmīgas zināšanas, bet skolotājai, kkas neapmierina, vai ir uzēdusies uz bērnu?
Man skolas laikā šāds gadījums bija klasē, ka viena pasniedzēja manam klases biedram visu laiku lika nesekmīgas atzīmes, kaut gan viņš nebija dumjāks par citiem.
28.11.2012 21:02 |

Reitings 284
Reģ: 09.11.2012
Nav ko dzīt bezjēdzīgi galvā viņai no grāmatām, vai stāstīt...! Reāli, iedali sev laiku, mierīgi ar meitu abas patrenējaties praktiski. Kaut vai ar končām vai ko tādu, sevišķi teksta uzdevumus. Jo bērns agrāk to visu izprot praktiski, reāli dabā, tad pamazām radīsies jau sajēga ko, kā, kāpēc darīt. Sāc ar elementāriem "cieto riekstu" uzdevumiem, loģiskās domāšanas raisīšanai! Saku no pieredzes.
Ar cieņu, bijusī 3 karaliene matemātikā, fizikā un ķīmijā! :D
28.11.2012 21:05 |

Reitings 119
Reģ: 19.06.2011
Kā var būt VISAS nesekmīgas, es nesapratīšu? Mājasdarbi taču arī ir jāpilda un nevienā no tiem viņa arī neiegūst sekmīgu atzīmi?

Es absolūti nebiju spīdeklis matemātikā - pamatskolā bija ļoti riebīga pasniedzēja, kura necieta meitenes, tāpēc augstāk par 4 nebija iespējams dabūt, bet vismaz sekmīgi. Tā kā mācījos valodas vidusskolā, matemātika bija ļoti zemā līmenī un es to neņēmu nopietni vispār un nemācījos tajā - beigās dabūju 5. Visos pārējos priekšmetos gan bija 8+, taču, lai arī, cik ļoti man matemātika būtu pie kājas, es vienmēr dabūju sekmīgu.

Varbūt vaina ir skolotājā?
28.11.2012 21:40 |

10 gadi
Reitings 2563
Man nav gandrīz nekādu šaubu, ka problēmas cēlonis meklējams kaut kur pagātnē, kāds noteikti viņai ieskaidrojis (kaut vai neapzināti), ka viņa neko nejēdz no matemātikas, tāpēc arī neveicas. Vajag viņai kaut kā palīdzēt atgūt ticību sev. Lai gan nezinu, vai nav jau par vēlu. Vajadzēja ātrāk par to domāt. Un vajag vairāk ticēt savam bērnam, bērns jau arī jūt, ka viņam netic.
28.11.2012 21:42 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Ja jau citos priekšmetos meitene pelna labas atzīmes, tad jau noteikti nav nekāda muļķīte, tālāk piekrītu tam, ko Lovisa teica.
28.11.2012 21:46 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Lauma, arī man nekad nav veikusies matemātika, visu skolas laiku, ir bijušas gan 1, gan 2, gan 3 balles. Bet pēc pamatskolas es aizgāju uz profeni. Jā, arī tur man neveicās ar matemātiku, bet tur piever acis, ja tā var teikt... un ieliks to 4, kaut par centību! Pamatskolā, kad gāju ģimnāzijā, tur stingrāk skatījās. Profenē bija jākārto kontroldarbs, tests, uzdevumi matemātikā, lai tiktu pie vidusskolas exāmeniem. Jā, man pietrūka laikam 2 punkti līdz tiem vajadzīgajiem punktiem, kas bija nepieciešami, lai tiktu pie exāmena un skolotāja vnk pievēra acis un pielaida mani. Ģimnāzijā vai parastajā videnē diezvai tā darītu. Tiku pie exāmena un jā, vienalga dabūju F līmeni. Tajā pašā profenē vēl man neveicās pāris priekšmeti, un arī tajos ielika to pašu 4. Ko ar šo gribēju teikt, lai meita pārdomā vai tiešām negrib iet profenē, vidusskolā būs grūtāk.
28.11.2012 22:01 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Nevar tā būt, ka tikai matematikā slikti, bet citur teicamniece!!! Tad jau drīzāk kaut kur kaut kas dramatiski izlaists (bet neticās, ka teicamniece varētu kaut ko izlaist), bet varbūt skolotājs uzēdies.

Noteikti nevajag savu bērnu norakstīt ja neiet matemātikā. Matemātika reālajā džīvē aizņem ļoti mazu nišu! Tad jau svarigāk pārzināt ģeogrāfiju, literatūru, vēsturi un pareizi gramatiski rakstīt! Bet matemātika.... Es mācos par mediķi un mums matemātika vsp nav nepieciešama arī eksāmenu neskatījās kad stājos. Tā kā var pat ļoti labu profesiju apgūt ja matemātikā vsp ir F līmenis. :)

Manai māsai arī bija slikti ar matemātiku (bet ir slikti arī fizikā un tml un vsp atzīmes nav izcilas), bet gāja pie privātskolotājas un matemātikā tgd ir stabils 5-6 nevis 3nieki kā agrāk. Mēs esam apmierināti, jo skaidrs ka uz fizmatiem jau neies bet sekmīgs ir!
28.11.2012 23:00 |

Reitings 71
Reģ: 16.10.2012
Ai nu beidziet, arī es matemātikā biju tuvu nullei, lai kā visus gadus centos, bet nu esmu beigusi mediķus, kas nu nebūtu tā sliktākā profesija, un lieliski iztieku bez matemātikas.
28.11.2012 23:25 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Nav tāda skolēna, kuram nevar iemācīt matemātiku. Ar tādu domu esmu vienmēr ķērusies klāt saviem privātskolēniem. Man patika tie, kuri bija nesekmīgi, jo tad arī sasniegtais rezultāts bija gaidītāks un pārsteidzošāks. Neatceros nevienu, kura sekmes nepieaugtu vismaz līdz 8 nedz skolēnu, nedz vēlāk jau studentu vidū, taču toreiz es ieguldīju ļoti daudz laika, lai nodarbībām sagatavotos. Ir jārunā ar skolēnu par viņu. Ir jāsaprot, kurā jomā matemātika varētu būt interesanta viņam, tad jāparāda, ka matemātika ir kas vairāk par to, ko māca skolā.
Un es toreiz mācīju, neņemot samaksu par to.
Nereklamēju sevi, jo man līdz februārim nav laika noteikti, bet iesaku pameklēt kādu privātskolotāju, kurš tomēr meitai palīdzēs. Cenas visiem nav augstas.
Un vēl iesaku, lai meita pievēršas mūzikai, arī tā palīdz apgūt matemātiku, lai dzied, sāk spēlēt kādu instrumentu, dejo, arī tā var palīdzēt apgūt matemātiku. Veiksmi!
29.11.2012 07:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits