Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rauga mīkla

 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Sveikas! Kāda var man izstāstīt, kā panākt, lai sasodītā rauga mīkla uzrūgst? Esmu gatavojusi vismaz 4 reizes, no tām tikai 1 reizi man izdevās. Šodien pat mēģinu jau 2.reizi. Pirmais mēģinājums jau guļ miskastē.
Daru visu, kā rakstīts uz paciņas, pēc internetā atrastām receptēm, bet bezjēdzīgi. Labāks ir sausais vai ''slapjais'' raugs? Es izmantoju sauso, kurš it kā jālieto 3x mazāk, nekā otrs, bet es lieku tikai uz pusi mazāk.
Dāāā, esmu nenormāli dusmīga! :@
25.11.2012 18:19 |
 
Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
vienmēr izmantoju to kubiciņraugu.
ar graudiņiem ir sanācis,ka nesanāk
25.11.2012 18:21 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Nu uzraksti, kā tu visu darīji, kādas proporcijas, tad varēsim pateikt, ko dari ne tā :)
25.11.2012 18:22 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Uzsildīju pienu ap 100ml, pievienoju 10g raugu, atstāju, lai ievelkas. Izkausēju 70g sviestu, sakūlu olu ar cukuru. Aptuveni 500g miltos ielēju olu, padzisušu sviestu un raugu, samaisīju.
25.11.2012 18:27 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Bet kāpēc nelieto slapjo raugu? Man vienmēr izdodas. Taisu pēc Monikas Zīles receptes.
http://www.apollo.lv/zinas/monikas-ziles-piradzini/371025
Tur ir aizmirsts pieminēt cik daudz pienu, ja nemaldos tad bija 1,5-2 glāzes
25.11.2012 18:27 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
+ ūdeni, cik vajag.
25.11.2012 18:28 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc olu liec?
25.11.2012 18:29 |
 
10 gadi
Reitings 267
Reģ: 29.01.2009
kad mīkla iejaukta, noliec to siltumā.
otra iespēja, ka mīkla nerūgst ir tad, ja raugs applaucēts (pieliets pārāk karsts piens)
25.11.2012 18:40 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Siltumā noliku.
Ola bija tajā receptē, kas raugam uz paciņas.
Hmm, laikam piens par karstu bija... bet ne ļoti karsts
Viss, rītdien iešu pirkt kubiciņraugu.:)
25.11.2012 18:45 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Paldies jums! :)
25.11.2012 18:45 |
 
10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
uudens temperatuura nedriikst buut par aukstu vai karstu ( temperatuura ''nogalina'' rauga bakteerijas)
uz 50 g rauga ir jaaliek 1l uudens + saals/cukurs un milti, lai konsistence buutu kaa jau miiklai. nekaads piens un olas nav vajadziigas. var pievienot visaadas seeklinjas/ auzas vai riiveetus burkaanus :)
protams, lai rauga miikla peceltos buutu ieteicama silta vieta :)
25.11.2012 19:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits