Sirds pilna

Reitings 74
Reģ: 10.09.2012
Sveikas Meitenes! Stāsts ir baigi likločiem pilns , bet es centīšos tā samērā īsi izstāstīt savu bēdu un varbūt kāda no Jums spēs man kādu labu padomu dot. Esam ar draugu jau krietnu laiciņu kopā, sākums bija vnk ideāls (nu kā jau sākums) domaju ,ka patiešām man ir ''ideālais vīrietis'' mīļš, gādīgs, nodrošināts,rūpīgs,humora izjūta, nu katrā ziņā tāds kā es iztēlojos savu ideālo vīrieti. Visi radi,draugi,paziņas tikai un vienīgi par viņu spēja labus vārdus teikt, viņš visiem bija kā lācītis. Gāja laiks un tad sākās nopietnas problēmas ar alkoholu (protams pats viņš to neatzīst) domaju ,ka gan jau pāries jo tad bija mums tāds saspringts laiks, nēēē palika arvien ļaunāk ,alkohols,ballītes,vazāšanās apkārt,visādu sūdu vārīšana..nu no Ideālā vīrieša viņš pārvērtās par staigājošu murgu! Piedzēries ir ļoti agresīvs lamā mani viss necenzētākos vārdos kādos vien var un nākamā rītā lūdzas piedošanu un taisnojas ,ka nesaprot kas ar viņu notiek, ka mīlot uttt...blaa blaa. Pagaišnedēļ gandriz jau no viņa aizgaju jo dzirdejau tadus vardus no viņa tikai par to ,ka es pa tel. teicu vinam ,ka pec darba aizbrauksu viņam pakaļ uz turieni kur vins kartejo reizi dzer kamer stradaju un brauksim mājās (to visu cenšos mīļi teikt un prātīgi jo zinu ,ka viņš ātri aizsvilstas) un tad sākās bļe Tu pī pī pīīīīī pī pīīīīīīī..... nomirsti! Nezinu kur man bij prāts ,bet piedevu un nu ir nākamā nedēļa..Un vakar bija pilnīgi tas pats. Es esmu izmisumāā, es viņu no sirds mīlu , bet neesmu laimīga, viņš mani morāli grauj kopā, apvaino,nerespektē,nav mājās,dzer un ir vel visādas briesmīgas izdarības ,bet tās nevēlos pat atcerēties un uzskaitīt. Kā tāvar mainīties cilvēks , pilnīgi pārtapt par briesmoni :( Visi saka, ka man jaiet prom , bet man ir tik grūti aiziet..
25.11.2012 11:45 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Šodien modē domāt par "karmām", "astroloģiju", tikai ne par prātu, savu izvēli un gribasspēku.

Es ar nesaprotu, kas tas par sviestu panesies. Tā parasti domā vāji cilvēki, kuri negrib saskatīt problēmas īstajā gaismā!
25.11.2012 14:21 |

10 gadi
Reitings 631
Reģ: 29.01.2009
tikai katrs pats sev var palīdzēt! nav meitenei jāuzņemas mātes Terēzes loma!

johaidī, ja es varu pateikt "čau", tad arī Tu to vari!

un, ja Tu viņu tik tiešām TIK ĻOTI mīli, tad ļauj, lai paiet laiks. lai viņš pierāda, ka tiešām grib būt ar Tevi kopā, piem., gadu vispār nedzerot!
jo solījumi ir ar pliku roku ņemami, par viņa izmaiņām var liecināt tikai laiks, kuru viņš pavadījis skaidrā.
un arī tad.. vienmēr pastāv iespēja norauties. cilvēkiem ar tieksmi uz alkoholu risks pastāv VIENMĒR.
25.11.2012 14:25 |

Reitings 9
Reģ: 25.11.2012
Es vienubrīd arī gribēju ticēt karmai. Domāju, ka tā ir nolemtība, jo viņš mani jau ļoti mīlēja - izņemot tās reizes, kad dzērumā kliedza, apsaukājās, žņaudza - tas viss nāca ar laiku. Viss sākās ar dzeršanu, tad biežāku dzeršanu, tad pacēla balsi, beigās pacēlās roka.
25.11.2012 14:29 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Savulaik es diezgan daudz ballējos, man bija daudz draugi, tostarp arī pāris alkohola pārlieku cienītāji. uzskatu, ka katram cilvēkam ir sava atklarība- vai tas būtu alkohols, narkotikas(tostarp, cigaretes) vai azartspēles(3 populārākās) un citas.
Tomēr alkohols, cik mana pieredze liecina, ir tāda lieta, kas parāda to, kāds cilvēks ir patiesībā. Viņš pazaudē mēra izjūtu.

Ir itin daudz džeku, kas aiziet uz Vecrīgu, sadzerās un tad iet kauties. Nez.. it kā uz Vecrīgu būtu jāiet kauties.. Nea- uzskatu, ka šādi viņš izlādē savu testosteronu. Citi, piemēram, to izlādē trenažieros vai basketbolā.

Ir atkal daudz cilvēku, kas pēc trakas ballītes pamostas ne pie savas otras pusītes. Un šo "kļūdu' noraksta uz alkoholu. Nez.. Es uzskatu, ka alkohols atkal jau ir tikai katalizators. īstās problēmas meklējamas dziļāk jau paša pāra attiecībās vai to uztverē.

Un Tavs gadījums man arī nav svešs. Es vienmēr esmu uzskatījis, ka ,mīlestība sastāv no 3 lietām - uzticības, cieņas un iekāres. Ja kāda trūkst, tad par pilnvērtīgu mīlestību arī vairs nevar runāt.
Un, ja cilvēks apdzerās un sāk lamāt "MĪĻOTO" trīsstāvīgiem vārdiem, tad dziļi iekšā viņam kaut kas nav kārtībā ar cieņu pret Tevi.

Es, piemēram, esmu redzējis arī pārus, kur sieva/draudzene ar vienu skatienu spēj nolikt savu iedzērušo mužiku pie vietas. Lai cik viņš būtu liels un spēcīgs, vai varens. Un, tas nenozīmē, ka viņš ir lupata. (lasīt- lupata, alkohola reibumā) Tas nozīmē, ka viņš ciena viņu, un zina, ka viņa mīļotajai ir tiesības dusmoties.

Un tam nav nekāda sakara ar to, kāds Jums sekss, vai cik Tu seksīga, jo iekāre- tā jau ir cita tēma.
Cieņa ir problēma..
25.11.2012 14:30 |

10 gadi
Reitings 13520
Es vakar skatījos vienu raidījumu, kur sieviete dzīvoju ar veci - dzērāju un narkomānu. Viņš viņu sita, izturējās pretīgi, bet jūtas, protams, bija stiprākas par visu un tā sieviete nekādīgi nevarēja aiziet projām! Viņa vēl piedzemdēja sīko no tā vīrieša, bet vienalga nekas nemainījās - un viņa aizgāja prom tikai pēc tam, kad vecis vnk dusmu uzplūdā sagrieza viņai seju un draudēja ar nazi nogalināt sīko, kurš tajā brīdī gulēja gultiņā... Nu tad čiksei pieleca, ka nevar tā riskēt ar savu un bērna dzīvību, dzīvojot ar tik agresīvu cilvēku, kurš pietam ir dzērājs un kuram dzērumā vnk širmis aizbrauc, un aizgāja no viņa...!
Ar to es gribu teikt, ka mūc prom, ko kājas nes! Sievietes jau cieš līdz pēdejam un tad vnk kādā brīdim vīrietim var "aiziet ciet" pa nopietno! Ar cilvēku, kurš pastiprināti lieto alkoholu joki ir mazi...
p.s. mans tēvs arī dzēra, mamma aizgāja prom no viņa, kad vienu vakaru šis satrakojās un grasījās viņai pārgriezt rīkli ar virtuves nazi! Pirms tam gan bija normāls cilvēks, pilnīgi neagresīvs, bet tiklīdz iedzēra, sākās visādās izdarības...
25.11.2012 14:30 |

Reitings 42
Reģ: 06.11.2012
Excite, ļoti labs posts par problēmu!
25.11.2012 14:34 |

Reitings 74
Karma- mmmm nee man liekas, ka tās nu gan ir muļķības.
Prima nu mana situācijā ir gan dzeršana ,kliegšana, ardīšanās utt, bet paldies dievam fiziski iespaidota neesmu no viņa puses. Nu ir bijis ,ka pagrūž vai paķer kkā ne tā, bet nu tā nē. Es negribētu sagaidīt to momentu ,ka notiek arī tas, nē nē nē :/ (ahh ātri darbdiena skrien :) )

miss_grape- diez kā cilvekam izdotos nedzert gadu mīlestības vārdā, ja viņš pat to nevar divas nedēļas izdarīt mīlestības vārdā? Viņam nu gan nāktos ar sevi pacīnīties.
25.11.2012 14:46 |

Reitings 74
Excite, liec par daudz ko aizdomāties.
25.11.2012 14:52 |

Reitings 119
Reģ: 19.06.2011
Paty - iesaku doties prom no viņa, tev pašai tā būs daudz labāk. Un domāju, ka reāli palīdzēt viņam tu varētu tad, ja viņš to no sirds vēlētos - tad tu būtu vienīgā, kas spēj viņu izvilkt no bedres. Taču, ja viņš pat neatzīst, ka viņam ir problēma... Man šķiet, ka viņš drīz uzskatīs, ka tu esi viņa problēma un neliec viņam mieru...

Es vienmēr brīnos, kā šādi cilvēki atrod ceļu uz mājām (vārdu tiešākajā nozīmē)...
25.11.2012 14:52 |

10 gadi
Reitings 631
paty, ja jau divas nedēļas nevar noturēties.. par ko tad te vēl iet raidījums? :)
25.11.2012 14:54 |

Reitings 74
zini kā visu laiku galvā skraida domas, bet ja nu šoreiz točna viss mainīsies, varbūt piedot? varbūt es pati vainīga? bet pie kā? nēee iešu prom! Nee neiešu, mīlu viņu un gan mainīsies! nē nemainīsies, Tu taču to zini! Bet ja nu tomēr? Nēēē! utt.. uttt... utt... Un kā es dzīvošu bez viņa ? Es taču viņu mīlu, tik ļoti! Gan jau izdzīvosi, viss būs tieši daudz labāk! jā drošvien! bet ja nu nē? utt uttt... nevaru tikt skaidrībā vairs par neko!!!!!!
25.11.2012 14:59 |

Reitings 9
Pēc pamešanas mani vēl ilgi apbēra ar pārmetumiem - kā tu varēji mani pamest grūtā brīdī? Nodevēja! Mums taču bija ĪSTA MĪLESTĪBA! Tu esi pie visa vainīga, ka es dzēru!
Tam sekoja- es saprotu, ka visu darīju nepareizi, es mainīšos, mūsu mīla ir stiprāka par alkoholu utt.

Par laimi nesalūzu, jo siltās jūtas bija jau pāraugušas naidā.

Turklāt patīkami pamosties smaržīgā guļamistabā, nav peregars un žēlošanās, atvainošanās.
25.11.2012 15:03 |

10 gadi
Reitings 631
"Turklāt patīkami pamosties smaržīgā guļamistabā, nav peregars un žēlošanās, atvainošanās." - žetons par šo izteikumu.
tā arī IR jābūt..

paty, nu nemainīsies viņš, es Tev saku. :) arī es pietiekami biju cerējusi..
un tagad tik ļoti priecājos, ka nav mums ne bērnu, ne laulību, esmu jauna, skaista, neprecēta un vēl visu dzīvē varu sasniegt.

kopā ar dzērāju tu nolem savu dzīvi bedrei.
25.11.2012 15:05 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Mans viedoklis par šo tēmu būs vissavādākais. Es tomēr iesaku nepamest draugu tagad vai vispār (skaties pēc situācijas). Ir ļoti daudz tādu pašu cilvēku kā Tavs draugs, vienīgais viņi saprot savu problēmu un tā ir jāsaprot arī Tavam draugam. Vai viņš apzinās, ka viņam ir problēmas ar alkoholu? Ja jā, piedāvā viņam aiziet pie Anonīmajiem alkoholiķiem. Kas tie ir un ko dara varat kopā izlasīt šeit http://www.aa.org.lv/sad.php?sad_id=64

Un Tev pašai mudīgi jāsāk iet pie Al-anon (tie ir alkoholiķu tuvinieki, kas cieš no tādām pašām problēmām, kā Tu. Vienā vārdā sakot - līdzatkarīgie)

http://www.alanon.aa.org.lv/news_list.php
25.11.2012 15:06 |

Reitings 74
Kaitiņa- Mani tavs ieteikums nobiedēja :s
25.11.2012 15:08 |

Reitings 9
Paty.. es tā domāju 2 gadus. Apkārt cilvēki juta, ka kaut kas nav labi, protams, neapjauta, ka ir pavisam traki.
Draugi man palīdzēja atvērt acis. Sapratu, ka varu dzīvot labāk, apkārt ir vīrieši, kas nedzer kā sivēni.
Diezgan ilgi biju nikna uz sevi, nespēju piedot, ka varēju tā sev darīt pāri.

Bieži vien šād alkoholiķi trāpās kārtīgām, atbildīgām meitenēm. Tāpēc arī ir grūti viņus pamest. Ir atbildības sajūta.. kā tā, neies plinti mest krūmos pie grūtībām attiecībās, es taču varu palīdzēt...
25.11.2012 15:08 |

10 gadi
Reitings 631
Jā, tieši tā. Alkoholiķi netrāpās tur kurai katrai neprašai, bet tieši sakarīgām būtnēm.
25.11.2012 15:11 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
paty, kāpēc?

Esmu kopā ar ļoti līdzīgu personu un esmu pārcietusi visu to pašu ko Tu. Galvenais ir saprast savu problēmu.

• Anonīmie Alkoholiķi ir vīriešu un sieviešu sadraudzība, kurā viņi dalās savā pieredzē, spēkā un cerībās, lai atrisinātu savu kopējo problēmu un palīdzētu citiem atveseļoties no alkoholisma.

• Vienīgā prasība piederībai ir vēlēšanās atmest dzeršanu.

• AA nav ne iestāšanās, ne dalības maksas; mēs paši sevi uzturam, pateicoties mūsu pašu ziedojumiem.

• AA nav saistīti ar sektām, konfesijām, politiku, organizācijām vai iestādēm; neiesaistās diskusijās, ne atbalsta kādu lietu, ne uzstājas pret to.

• Mūsu galvenais mērķis ir palikt skaidrā un palīdzēt sasniegt skaidrību citiem alkoholiķiem.

un kā minēju ir arī Al-anon, tie ir līdzatkarīgie. Ja godīgi - ne reizi neesmu tur bijusi, man arī bija bail, jo vispār nepatīk daudz svešu cilvēku, kautrējos, utt. Man draugs gribēja, lai eju, bet es pagaidām neesmu gatava. Bet ja nu kādam palīdz ..

Al-Anon ir pasaules mēroga organizācija, kas piedāvā pašpalīdzības programmu alkoholiķu ģimenēm un draugiem.

AL-ANON MĒRĶIS

Palīdzēt alkoholiķu ģimenēm un draugiem atveseļoties no alkoholisma slimības ietekmes.
Tāpat ALATĪN ir atveseļošanās programma jauniem cilvēkiem.

Mūsu atveseļošanās programma, kas pārņemta no Anonīmajiem Alkoholiķiem, pamatojas uz Divpadsmit Soļiem, Divpadsmit Tradīcijām un Divpadsmit Kalpošanas Principiem.
Al-Anon nav reliģiska organizācija vai padomdevēja institūcija. Tā nav ārstēšanas iestāde, tā nesastāv nevienā citā organizācijā vai biedrībā.
Al-Anon biedriem nav ne iestāšanās, ne dalības maksas. Al-Anon iztiek tikai no savu biedru labprātīgiem ziedojumiem.
Vienīgais noteikums, lai kļūtu par Al-Anon vai Alatīn biedru, ir fakts, ka Jums tuva cilvēka alkoholisms ietekmē Jūsu dzīvi.
25.11.2012 15:15 |

Reitings 9
Mani vēl biedē fakts, ka noslieci uz alkoholismu ir iespējams pārmantot tālākās paaudzēs. Būtu nepatīkami kaut kad nākotnē raizēties par bērniem.
25.11.2012 15:18 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Ja klausīsi Kaitiņai sagandēsi tikai sev dzīvi!
Tas jau vien, ka tavs mīļais cilvēks novēl tev nāvi ir nenormāli slimi un tur nav 2 domu, ka jāiet prom.
25.11.2012 15:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits