Kaut kas jauns?

Reitings 38
Reģ: 30.08.2012
Vispirms vēlos sacīt, ka nekādā gadījumā negribu nevienu apvainot un sacīt - visi vienādi.
Tā kā šeit apgrozās daudz dāmas vecumā 20 - 25 gadi, tad jautāju šeit. Tīri ziņkāres dēļ.

Pēdējā laikā esmu ievērojusi, ka iepriekš minētā vecuma sievietes nesaprotamu iemeslu dēļ nesveicinās. Tas varētu šķist smieklīgi, taču viens gadījums, otrs, trešais... kāpēc?
Piemēram, vakar divi tādi gadījumi - telpā esmu es un kolēģe, nāk trešā kolēģe, kopā ar mums nepazīstamu sievieti, kolēģe jau tai dienā vairākkārt satikta, neko nesaka, bet jaunā sieviete, ienāk telpā un... vienkārši ignorē mūs - ne sasveicinās, pat ne paskatās uz mūsu pusi. Piebildei - telpa maza, nevar nepamanīt tanī esošos cilvēkus. Otrs gadījums - ienāku telpā es, pasveicinu neredzētu jaunu sievieti, viņa uz mani paskatās ar teju nosodošu skatienu un pat ne vaibstu nepakustina, nerunājot jau par to, lai atņemtu sveicienu.

Daži līdzīgi gadījumi bija arī pāris nedēļas atpakaļ, taču vakar aizdomājos... tas ir kāds jauns komunikācijas veids? Vai varbūt jauniešiem vairs nemāca, kas ir pieklājība, etiķete? Vai tas jau ir kļūst tāds nevajadzīgs un rudimentārs process?
23.11.2012 09:19 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Jā, jaunieši sveicina mazāk un pieaugušie - gaida, kad jaunie sveicinās pirmie, kamēr paši skatās taisni vai sāņus.

Man bērnībā tika mācīts sveicināties, bet man nez kāpēc tas vienmēr dziļi riebās :D Bieži manu sveicienu nedzird, jo runāju klusi un vecāki cilvēki jo īpaši nedzird un domā, ka tad nu esmu dikti nepieklājīga.
Ir pat bijis gadījums ar viena ex tēvu. Gāju garām un sveicināju, bet šis laikam nedzirdēja, jo pēc tam manam ex sūdzējās, cik es nekulturāla. Tad nu viemnēr viņu sveicināju īpaši skaļi :D

Man daudzi saka, ka runāju ļoti klusi un lai mācos skaļāk, bet reāli es to nejūtu, man liekas, ka runāju normāli, dzirdami.
23.11.2012 13:47 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Par mutisku sasveicināšanos vēl tā, pārsvarā jau tomēr sveicinās. Bet esmu pamanījusi, ka jaunas sievietes arvien retāk sarokojas.
23.11.2012 13:51 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
te, kur es dziivoju ir savaadaak. jau ir pierasts, ka uz ielas biezhi vien sveicina pilniigi nepaziistami cilveeki, pasmaidu un atbildu. bet darbaa, bankaas, utt visi laipni sveicinaas, tápéc man atvaljinájumos Latvijá ir nedaudz baisi - tás drúmás sejas....
23.11.2012 13:53 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
man šķiet, ka sveicināšana ir pozitīva lieta. jo pat ja ir slikts garastāvoklis, lai sasveicinātos ir jāsaņemas. un tas ir pozitīvs aspekts mūsdienu drūmajā sabiedrībā. īstenībā reizēm šķiet, ka ja kāds izrāda pieklājību, tas izskatās pat kā tāda ekstra :D es jūtu, ka jo vairāk attīstos, jo vairāk gribās būt pieklājīgai. tāda kā gaiša domāšana.

tomēr esam sabiedrības sastāvā. kad bija mežoņi, kuri vēl pat runāt neprata, tad arī droši vien nesveicinājās.
23.11.2012 18:15 |

10 gadi
Reitings 2563
chanely, nopietni?? Vai tad sievietes arī sarokojas? Man likās, ka tā drīzāk tāda veču lieta, tie vienmēr un visur sarokojas, bet ka sievietes tā darītu, nekad neesmu redzējusi.
23.11.2012 18:34 |

Reitings 503
Reģ: 11.05.2011
Arī to esmu novērojusi. Man piem 1. kursā, mācamies kopā jau 3 mēnešus, bet ir cilvēki, kam saku čau, vnk noblisī un neko neatbild. Vairāk tādus nesveicinu :D Arī tas ka daudzi pasniedzēji tiek uzrunāti uz Tu: "Tu vari atnākt?" utt. pie tādas leksikas lkm tgd jāpierod :D
Man pašai no bērnības mācīts sveicināties. Atceros, bērnībā, mūsu mājā dzīvoja vēl viens pavecāks pāris. Un es biju sapratusi, ka jāsveicinās ikreiz, kad cilvēkus satiec. Un tad bija dienas, ka vinji tika sveicināti desmitiem reižu, noteikti es jau zb biju :D
vienīgi man kkā pielipis ir "sveiki" visiem, nevis oficiālais "labdien". bet nu vsmz ir.
23.11.2012 18:34 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Man darbā arī ir daži tādi eksemplāri. Vienkārši dīvaini (lasīt neaudzināti) cilvēki!
23.11.2012 18:38 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Lovisa

Protams, ka sievietes sasveicinās. Interesanti kāpēc tad tikai vīrieši? Viņiem ir kaut kādas savādākas rokas? Vai kaut kāda slepena vispasaules vīriešu biedrība? :D

Man patīk sarokoties, tikai tas diemžēl gandrīz nenotiek.
23.11.2012 18:56 |

Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
Man ir 20. Ienākot kādā telpā vienmēr sasveicinos, pasaku paldies un atvados. Tā esmu audzināta. Es šokējos, ka ieeju mammas vecajā darbā, pasaku ''Labdien'' un klusums.. Noteikti nesaku tā, ka nevarētu dzirdēt, turklāt, ja arī ir diena, kad domas ir citur un tiešām nedzirdi, vai tiešām tas viņām visām vienā dienā?! Ejot ārā, atvadījos. Un tur sievietes ir no 30 uz augšu..
23.11.2012 19:13 |

10 gadi
Reitings 2563
Anna, nu jā, sasveicinās, protams, bet parasti jau iztiek bez tā rokas spiediena. Vīrieši gan, cik esmu novērojusi, vienmēr sarokojas, kad satiekas. Man kursā arī, ienāk auditorijā džeks, sasveicinās, sarokojās ar visiem puišiem, pat tad, ja tā īsti nemaz nepazīst un tikai tad iet apsēsties un visi tā dara (man tas tā baigi forši liekas :) ). Meitenes taču gan tā nedara, vnk sasveicinās un viss. Varbūt tikai iepazīstoties vai kādās oficiālās situācijās, vai ar vecākiem cilvēkiem, bet citādi nevaru iedomāties.
23.11.2012 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)