Vispirms vēlos sacīt, ka nekādā gadījumā negribu nevienu apvainot un sacīt - visi vienādi.
Tā kā šeit apgrozās daudz dāmas vecumā 20 - 25 gadi, tad jautāju šeit. Tīri ziņkāres dēļ.
Pēdējā laikā esmu ievērojusi, ka iepriekš minētā vecuma sievietes nesaprotamu iemeslu dēļ nesveicinās. Tas varētu šķist smieklīgi, taču viens gadījums, otrs, trešais... kāpēc?
Piemēram, vakar divi tādi gadījumi - telpā esmu es un kolēģe, nāk trešā kolēģe, kopā ar mums nepazīstamu sievieti, kolēģe jau tai dienā vairākkārt satikta, neko nesaka, bet jaunā sieviete, ienāk telpā un... vienkārši ignorē mūs - ne sasveicinās, pat ne paskatās uz mūsu pusi. Piebildei - telpa maza, nevar nepamanīt tanī esošos cilvēkus. Otrs gadījums - ienāku telpā es, pasveicinu neredzētu jaunu sievieti, viņa uz mani paskatās ar teju nosodošu skatienu un pat ne vaibstu nepakustina, nerunājot jau par to, lai atņemtu sveicienu.
Daži līdzīgi gadījumi bija arī pāris nedēļas atpakaļ, taču vakar aizdomājos... tas ir kāds jauns komunikācijas veids? Vai varbūt jauniešiem vairs nemāca, kas ir pieklājība, etiķete? Vai tas jau ir kļūst tāds nevajadzīgs un rudimentārs process?