Piekrītu kristai, tas ir gaužām bēdīgi, kad tā... es pat teiktu diskriminē citu cilvēku izskatu, kas neatbilst šodien un šeit pieņemtiem standartiem par veselīgumu, koptumu un skaistumu.
Protams, arī gludi mati var būt skaisti, neapšaubāmi, ka ir pozitīvi mainīt frizūras. Man arī mājās ir taisnotājs un retumis to lietoju, lai mainītu frizūru, bet ne tāpēc, lai panāktu mistisko "koptumu un matu falšo veselīgumu". Nevajag arī pārprast. Bet ir patiesi uzkrītoši tas, ka tad, kad runā par matu veselīgumu, ar to tiek šodien saprasti tikai taisni, gludi, spīdīgi un gari mati kā lellei Bārbijai.
Sanāk tā nedaudz pretrunīgi, tik daudzas nicina mākslīgo skaistumu, bet jūsmo tieši par nedabīgo (es nesaku, ka nav cilvēki ar perfekti taisniem Bārbijas matiem, bet to īpatsvars ir tik niecīgs pret to, ko pārējās dara ar saviem matiem).
Kaut kā es nemanīju šeit diskusijas un dabiski izteiktus (bez diskusijām) komplimentus tām, kurām ir tā pretējā matu struktūra. Nemanīju, ka kāda izveidotu diskusiju ar jautājumu kā iegūt kuplākus, viļņāinākus matus un ieliktu piemērus ar lūk apmēram tādas struktūras matiem vai afro-čirku matiem.
Bet tiklīdz kādai ierauga keratīngludus, taisnus, garus matus, tā aumaļām metas izteikt komplimentus pat ne par to, cik skaisti mati izskatās, bet gan, cik veselīgi tie ir.