Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā "celt" vīrieti?

Reitings 6
Reģ: 19.11.2012
Pat speciāli piereģistrējos, lai paprasītu sieviešu viedokli.
Droši vien ikviena no mums dzirdējusi, ka labas sievas ir tās sievietes, kas prot "celt" savu vīru. Respektīvi, dara, dzīvo un izturas kaut kā tā, ka vīrietis ļoti daudz sasniedz, ir spēcīgs, nodrošina ģimeni, kalnus gāž un tā tālāk. Un sievietei tādai arī jābūt, lai vīrieti balstītu un viņš varētu nest vienu uzvaru pār otru.

Jau kādu laiku aizraujos ar austrumu kultūrām, jogu un astroloģiju. Un tad nu dabūju zināt, ka tieši es personīgi esmu vainīga pie tā, ka mans vīrs ir tāds kā tagad ir. Un, ja tā padomā, ir mainījies, un uz slikto pusi. Kad iepazināmies, viņš bija pašapzinīgs, veiksmīgs, spēcīgs. Bet gadu gaitā ir kļuvis par vāju, neveiksminieku, kuram nav mērķu, neko negribas censties. Un es viņam to tagad pārmetu, bet izrādās, ka tieši es to visu veicināju.

Es esot kaut kāda tāda, kas nomāc vīrieti vai kaut kā apslāpē. Nevis tā kā vajag - ceļ.
Tad nu tās sievietes, kas ir tās cēlējas, varbūt var padalīties ar padomiem, kā jūs tieši darāt. Vai arī kādas esat un kā to panākat?
19.11.2012 19:43 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
zini,ja vecim iekšā nekā nav vai gadu gaitā noplacis neko diži pēkšņi neuzcelsi.
19.11.2012 19:46 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es arī esmu dzirdējusi par šo uzskatu, ka sieviete ir tā "cēlēja", to apliecina arī teiciens, ka sieviete ir kakls, kas groza galvu (vīrieti).
Es neesmu spilgts piemērs, bet varu lepoties, ka esmu savu draugu ietekmējusi tādā ziņā, ka viņš aizgāja studēt nozari, kas pašam ļoti patīk un tagad ir jau maģistrantūras students :) Kad mēs satikāmies, viņam, iespējams, pat nebija nodoma studēt augstskolā. Studiju laikā es viņu morāli atbalstīju, kad viņš bija noguris no darba/mācībām/brīvdienu trūkuma.
19.11.2012 19:48 |

Reitings 6
Bet pirms manis bija! Bija iekšā tā degsme, uzņēmība, biznesa domāšana un apgriezieni. Un tieši tas spēks mani sajūsmināja un es iemīlējos.
Bet es to visu iznīcināju... es viņu tā kā "nogalinu", kā teica Šiva. Un, ja es nemainišu savu attieksmi, viņš pamazām vienkārši aizies bojā :(
Es vienkārši esmu šausmīgi ambicioza, ar tieksmi konkurēt ar vīrieti, nevis balstīt, egoistiska, vīrišķīga.
Gribu iemācīties būt sieviete :)
19.11.2012 19:50 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
lai jaunu neveidotu,kā piedabūt vīru,lai par savu veselību sāk rūpēties, tik nolaudīga attieksme.
19.11.2012 19:53 |

10 gadi
Reitings 2911
Reģ: 27.08.2009
Kas tieši tev to teica - ka tu viņu gremdē? Astrologs?

Par to vīrieša nomākšanu un apslāpēšanu, manuprāt, tās ir diezgan lielas muļķības. Ja vien tu tiešām klaji nezāģē viņu katru dienu par katru sīkumu (bet neizklausās, ka tā varētu būt, ja tu pirmām kārtām vainu meklē sevī).

Un vēl, manuprāt, nav tādas supersievietes, kuras māk "celt" un tādas, kuras nemāk. Nozīme ir cilvēku saderībai, ja sapas, ja ir tā dvēseliskā, garīgā, fiziskā saikne, abi saprot viens otra dzīves uztveri, viens otra sapņus, tad arī viens otru ceļ un viss ir forši (pie noteikuma, ka kaut nedaudz paši piestrādā pie attiecībām un visas negācijas negāž pār otra galvu).
19.11.2012 20:12 |

Reitings 6
Jā, ka es esmu atbildīga par viņa pagrimumu.

Nu šī sirdsapziņa man pamodās tikai tagad, kad to uzzināju. Līdz tam grauzu un zāģēju un vainoju par to, kāds viņš ir.
19.11.2012 20:16 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Mazāk austrumu gudrības lasīt.
19.11.2012 20:16 |

10 gadi
Reitings 1649
Tas pats Šiva arī tev varētu pateikt, ko mainīt tavā dzīvē.
Bet vispār, piebremzē ar ambīcijām, nezāģē, dod vīrietim brīvību un pavēro, kādas izmaiņas notiek. Iesaku arī vairak uzticēties vīrietim tādā ziņā, ka uzticēt viņam kādus svarīgus pienākumus, nepārbaudot viņu. Lai dara pats un domā pats, kā labāk. Īsak sakto, atlaid grožus. :-)
19.11.2012 20:31 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Es uzskatu, ka rietumu pasaules cilvēks nav savienojams ar austrumu kultūru. Mums ir citāds dzīvesveids, citas vērtības. Un to visu mēs nemaz nespējam izprast. (Protams, vienmēr ir izņēmumi, cilvēki, kuriem tas ir aicinājums.)

Un vispār, kāpēc atsaukties uz kkādām šivām... Mums taču ir pašiem savas atziņas.

Kā vēsta mūsu tautas teiciens - katrs pats savas laimes kalējs.
19.11.2012 20:45 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Par manām attiecībām laikam varētu teikt, ka esmu "cēlusi" savu vīrieti. Šo divu gadu laikā viņš no tusētāja bez kāda noteikta mērķa savā dzīvē ir kļuvis par vīrieti, kurš strādā savam vecumam labu darbu, nesen ievācāmies labā dzīvoklī, turklāt viņš kaļ nopietnus nākotnes plānus.
Es pati tajā vecumā, kad sākām satikties, biju kļuvusi samērā nopietna. Biju tikko sākusi mācīties universitātē, ar saviem plāniem, kurus arī mēģināju piepildīt. Es domāju, ka viņš negribēja atpalikt.
Man gan šķiet, ka manis dēļ viņš pakāpās arī vienu soli atpakaļ -- nepabeidza skolu, jo gribēja ātrāk sāt patstāvīgu dzīvi, bet tāpēc vajadzēja darbu. Tās abas lietas nebija īsti savienojamas.

Man jau šķiet, ka vīrieši paši "ceļas" tad, kad patiešām grib kopīgu nākotni ar savu draudzeni. Grib labāku dzīvi kopā, iespējams, ģimeni. Ar varu tur neko nevar izdarīt un arī nevajag.
19.11.2012 20:55 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
vajag celt viiriesha pashapzinju, nevis to niicinaat aaraa. tad arii naaks viss paareejais.
19.11.2012 21:00 |

Reitings 1516
Jā, Kristai arī taisnība!
19.11.2012 21:02 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man liekas, tu jau pati atbildēji, kāpēc tā ir noticis-tu ar viņu sacenties, esi ambicioza, vīrišķīga utt.iespējams viņš jau ir iedzīts kompleksos, tev droši vien ir stiprāks raksturs un esi viņu ''apdzēsusi"'. Man šķiet, ka vīrieši īstenībā ir ļoti jūtīgi un tie, kas gūst lielus panākumus karjerā, ir veiksmīgi, daudz strādā, grib, lai mājās viņus sagaida maigas aitiņas ar siltām vakariņām un apbrīnas pilnu skatienu. Viņi negrib pārnākt mājās un turpināt "konkurēt", viņi grib atslābināties. Diemžēl lielākā daļa vīriešu neiet kopā ar izteikti stiprām/ambiciozām( karjeras ziņā)sievietēm, viņos rodas kompleksi.Stiprai sievietei nepieciešams nu ļooooti stiprs vīrietis(bet tādu reāli ir maz). Parasti tās ''cēlājas" ir vairāk mājsaimnieces tips, pavarda turētējas, ne karjeristes, tādas, kas reāli atbalsta vīru, ir viņa ''aizmugure" un vienmēr ir viņa ēnā.
19.11.2012 21:03 |

Reitings 6
Krista, nu, lūk, tieši esmu grāvusi viņa pašapziņu. To jau arī tieši nezinu, kā to celt
19.11.2012 21:05 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tie, kas gūst lielus panākumus karjerā, ir veiksmīgi, daudz strādā, grib, lai mājās viņus sagaida maigas aitiņas ar siltām vakariņām un apbrīnas pilnu skatienu

pietiek ar to, ka "nezaagjee" un uzklausa vajadziigaa briidii. tieshi gudra sieviete speej dot vajadziigo atbalstu un padomu, nevis aitinja. aitinju miitu ir izdomaajushas sievietes, kuru klaatbuutnee daudzi viirieshi nespeej ilgi uztureeties.
19.11.2012 21:08 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ar "aitiņu" biju domajusi maigu, paļāvīgu, paklausīgu, labā noskaņojumā utt.
Jā, gudras, piekrītu, bet ne gudrākas par vīrieti un ne ar karjeru vienā līmenī, nerunājot vispār par lielākiem sasniegumiem;)
19.11.2012 21:39 |

Reitings 6
Nu, jā... šo gadu laikā, kopš esam kopā, esmu šausmīgi strauji augusi karjeras ziņā un mērķtiecīgi pat apsteidzot savu vīru
19.11.2012 21:41 |

Reitings 1516
Nepiekrītu, Jackie.
Kaut vai mans piemērs -- man ir augstāka izglītība nekā draugam, esmu kvalificētāka un strādāju darbu, kurā nepieciešama lielāka piepūle. Bet es neuzskatu un nekad arī neesmu radījusi viņam iespaidu, ka nenovērtēju viņa darbu -- galu galā, viņš dara to, kas viņam patīk, viņš ļoti ātri kāpis pa karjeras kāpnēm savā jomā, kā arī pelna vairāk par mani.
Bet es izturos pret viņu tā, kā gribētu, lai izturas pret mani. Es novērtēju viņa darbu, palielu par sasniegumiem, mēģinu palīdzēt ar padomu, ja viņš to jautā. Un es nekad neizgāžu uz viņu (vai jebkuru citu) savu slikto garastāvokli, ja man bijusi stresaina diena.
Kristai ir taisnība -- nav jābūt stulbākai par vīrieti, lai liktu viņam justies novērtētam, tieši otrādi.
19.11.2012 22:06 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Nav tas atkarīgs tikai no sievietes, vīrietis nav kaut kāda elektroniska mantiņa, kuram jārāda, ko ir jādara un kā ir jādara. Viss atkarīgs no paša vīrieša, rakstura, uzskatiem, utt.
Sieviete, kas viņam ir blakus, ir mīlestības daļa, atbalsts, bet ne ietekmes objekts.
Ja vīrietis ir mainījies uz slikto pusi, tad ne jau tava astroloģija pie vainas, bet gan tava vīrieša kaut kāds pesimistiskais vai depresīvais periods. Varbūt viņam ir lūzumposms, nepatīk tas, ko viņš dara, vajadzīga jauna iedvesma.

Ja viņš vaino tevi, tad pajautā sev - ko tu dari vai saki viņam tādu, kas lauž viņa pašapziņu un mērķtiecību?
19.11.2012 22:51 |

Reitings 188
Krista +++

Visiem veiksmīgajiem vīriešiem, kas ir manā paziņu lokā, draudzenes ir mērķtiecīgas, gudras, spējīgas atbalstīt vīrieti, kad tas nepieciešams, un sniegt gudru padomu. Vīrietis arī ir tikai cilvēks, kam dažreiz nepieciešams plecs, bet aitiņas uz to nav spējīgas.
19.11.2012 23:01 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits