Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

olas, olas, olas

 
Reitings 112
Reģ: 27.06.2012
man majas ir loti daudz olas, tad nu izdomaju vrb no vinam varetu uztaisit kadu desertu.. vienigias tadu,kur nav vajadzigi milti.
ir kadas idejas? :)
19.11.2012 16:04 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Krems Brulē.
19.11.2012 16:05 |
 
Reitings 29
Reģ: 25.08.2012
creme brule vai creme caramel, tur vajag olas un pienu vai saldo krējumu, ja pareizi atminos! :)
19.11.2012 16:06 |
 
Reitings 238
Reģ: 06.03.2009
http://www.receptes.lv/receptes/no:olu-baltumi/
19.11.2012 16:07 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Sulīgie mandeļu un olu baltumu cepumi

Sastāvdaļas:

* 240 g olu baltumu
* 500 g baltā cukura
* 150 g mandeļu skaidiņu
* citronu eļļa (ja ir un ja vēlies)

Rezultāts:
10 lieli cepumi

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni 120 grādus karstu, vislabāk – konvekcijas režīmā. Izklāj divas pannas ar cepamo papīru.
2. Ar mikseri saputo olu baltumus ar sāli, līdz olas ir viegli uzputojušās, – apmēram 1 minūti.
3. Tad, mikserim darbojoties, četrās daļās, katru daļu lēnā straumītē, pievieno pūdercukuru, pēc katras pievienošanas reizes kārtīgi saputojot. Turpini putošanu apmēram 7–8 minūtes, līdz olu baltums ir tik stingrs, ka, paceļot slotiņas, tas nekrīt lejā, bet paliek karājoties pie slotiņām.
4. Iecilā mandeļu skaidiņas. Uz plātīm klāj cepumus 15 cm diametrā, lai sanāktu 10 cepumu (5 uz katras plāts).
5. Liec plātis cepeškrāsnī un cep 2 h. Pēc divām stundām atver viegli krāsns durvis, ieliec pašā augšā starp durvīm un krāsni koka karoti un ļauj atdzist pavisam kādas 6 h.

Olbaltuma kūkas

Sastāvdaļas:

* 3 vidēju olu baltumi
* 230 g pūdercukura
* 50 g lazdu riekstu, grauzdēti, bez miziņas
* ½ citrona miza, sarīvēta
* vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni 160 grādus karstu. Ar cepampapīru izklāj vienu lielo cepeškrāsns pannu.
2. Rupji sakapā lazdu riekstus.
3. Tīrā bļodā liec olbaltumus un puto. Kad izveidojušās pirmās vieglās putas, pievieno apmēram 1 lielu ēd.k. cukura, turpinot putošanu un neizslēdzot mikseri. Nākamo cukura porciju pievieno, kad iepriekšējais jau labi iemaisījies. Tā pa vienai vai divām karotēm, pēc katras labi sakuļot, iemaisi visu pūdercukuru. Tas prasīs apmēram 7–9 minūtes. Olbaltums ir gatavs, kad tas ir ļoti spīdīgs un, paceļot slotiņu, tas no tās nenokrīt, bet turas klāt ļoti stingri. Līdz ar pēdējo cukura porciju pievieno arī vaniļas ekstraktu.
4. Olbaltuma masā iecilā (nemaisot pārlieku aktīvi) lazdu riekstus un citrona miziņu. Uz sagatavotās plāts liec 4 lielus cepumus/kūkas un liec krāsnī. Cep 20 minūtes. Tad samazini temperatūru uz 120 grādiem un turpini cepšanu vēl 35 minūtes. Izslēdz krāsni, ļoti uzmanīgi paver durvis 2 cm platumā un ieliec koka karoti. Atstāj cepumus atdzist krāsnī vismaz 6 h vai, vislabāk, visu nakti.
19.11.2012 16:07 |
 
Reitings 112
Reģ: 27.06.2012
jaukum, varetu pameginat tavus mandelu cepuminus.. vel man doma bija par so

http://www.receptes.lv/receptes/sniega-olas-ar-vanilas-kremu-un-praline/
19.11.2012 16:09 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Krista mājaslapā www.cetrassezonas.lv lieliskas receptes!daudz ko pati gatavojusi esmu no turienes :)
19.11.2012 16:20 |
 
Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
bezē cepumi :)
19.11.2012 16:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits