Pasaules gals?

Reitings 217
Reģ: 15.11.2012
Pasaules gals. Aktuāla tēma, jo šobrīd par to daudz tiek runāts un meitenes beztēmā arī spriež, kādus pārtikas uzkrājumus veidot un kurus pagrabus apzagt. :D
Bieži vien pieminot pasaules galu iemetas smiekliņš: "Jā, kātad!", bet vai tiešām? Šoreiz ne par Maiju pareģoto pasaules galu, bet tā pati šeit pieminētā elektrības pazušana uz kādu laiku. Dažiem tas tiešām būs pasaules gals, ja runa ir par vairākiem mēnešiem/gadiem.

Situācija ir pilnīgi reāli iespējama. Kādreiz aizrāvos ar fiziku un atcerējos tēmas par pusvadītājiem, kas šobrīd ir pilnīgi visā elektronikā: elektroierīces, automašīnas, telefoni, nu viss viss, kas tiek darbināts ar elektrību. Kā var pazust elektrība uz ilgu laiku? Paaugstinātas saules aktivitātes ietekmē, nav runa par saules aktivitāti, kas te ik pa brīdim notiek, kad var redzēt ziemeļblāzmas, bet par daudz daudz lielāku aktivitāti, kas sabojā pilnīgi visus ieslēgtos pusvadītājus. Šada situācija ir bijusi uz zemes 1859.gadā (dažos avotos piemin 200 gadu ciklu), tātad atkārtoties var vēlreiz, protams, toreiz elektronika bija cita līmeņa un tāpat vajadzēja 2 gadus, lai visu sabojāto atjaunotu (kas jau nu toreiz viņiem bija).
Iedomājoties situāciju, kad nav elektrības, automašīnas izmantot nevar, OMG, šis liek aizdomāties, viss taču apstāsies, vistrakāk pilsētās: siltuma nav, pārtikas nav, sakaru nav, transporta nav (izņemot riteni). Vai tad šo nevar nosaukt par pasaules galu?
Nedaudz par tēmu: http://www.delfi.lv/news/national/politics/petijums-specigs-saules-uzliesmojums-latvija-var-nest-aukstaku-laiku.d?id=42702336
16.11.2012 14:03 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Gaidam decembri, ja tad nebūs pasaules gals, tad turpmāk viss būs kārtībā.
Agrāk vispār nebija ne interneta ne televizora. Būs vismaz vairāk laika priekš sevīm, varēs iet ciemos tāpat kā agrāk, kad visiem vēl nebija telefons.
Būs vairāk laika priekš roku darbiem, un lasīsim grāmatas. :D
16.11.2012 15:03 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Un jaunaako rakstu lasiju ka . pasaules gals ir atlikts jo atrada jaunu Maiju kalendaru ..

Tu vispār tekstu lasīji?? Runa nav par kaut kādiem kalendāriem, bet par reāliem fizikas likumiem!

Es, kad lasīju par šo, sabijos nedaudz. Ja kaut kas tāds notiks, es nojūgšos, jo tajā dienā mans mīļotais būs citā pilsētā, dzīvoklī, kurš sildās ar elektrību, un man nav ne jausmas, kā viņš tiks šeit, uz vecāku mājām, kad es viņu satikšu, ja vsp satikšu. Un jā. Šausmīgi.
16.11.2012 16:03 |

Reitings 3022
Man ir krāsns apkure un kartupeļi iz laukiem. un ritenis. karoč, es izdzīvošu :D Ja kas, var iet kājām :D
Morāle - jāiepērk briketes apkurei un jāuzlādē pāris akumulatori. Un jāpielej mašīnai bāka.
bet ja nopietni - beidziet murgot
16.11.2012 16:09 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Viena mana draudzene šitam arī svēti tic un nopietni gatavojas - iepērk sveces tonnām, pārtiku, jo kā nekā - saules gaismas nebūs divus mēnešus, elektrības arī nē. Vārdu sakot, būs lielā tumsa utt utjp. Mani tas uzjautrina, jo es tam vienkārši neticu un nenodarbinu savu prātu ar paniskām domām no sērijas ''ak, jel, ak, jel, nu tik būs jāsaka ardievas elektrībai''.
16.11.2012 16:18 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
eest gatavot varu arii uz ugunskura, viesistabaa sildiities pie kamiina, patiik lasiit graamatas, izveelos iet biezji vien ar kaajaam nevis ar mashiinu, dodu priekshroku skaidrai naudai nevis kartei un pagrabs pilns ar labumiem. 2 vaardos - buus nelielas neertiibas, bet dziivot var.
16.11.2012 16:21 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
piekrītu kristai. Nekas jau tāds nenotiktu, cilvēki paliktu iespējams ne tikai cilvēcīgāki bet arī veselīgāki, ietu laicīgi gulēt, gatavotu veselīgu ēdienu, silti ģērbtos, super, es pat gribu tādu "pasaules galu" :D Vienīgi žēl, ka internets nebūtu, bet samierinātos :D
16.11.2012 16:27 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Pasaules galu varētu vasarā, kad Latvijā saule riet pieņemamā laikā :D
16.11.2012 16:33 |

10 gadi
Reitings 5929
Ja nebūtu elektrība, mūsu uzņēmumam darbs vnk apstātos , nebūtu vienkārši nekāda jēga strādāt :D Nu normāls bezalgas atvaļinājums sanāktu :D
16.11.2012 16:34 |

Reitings 488
Reģ: 18.10.2009
Esmu jau vairākus pasaules galus esmu pārdzīvojusi, tāpēc par šo arī īpaši neuztraucos :D
16.11.2012 16:35 |

Reitings 7497
parfait,
tāpat tu īpaši par algu nevarētu nopirkt, jo gandrīz nekas netiktu saražots. tā kā chill :D :D
p.s. mana uzņēmumam gan būtu daudz darba, jo mēs nodrošinātu jums enerģiju :D :D es kļūtu par miljonāri :D
16.11.2012 16:38 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Kaitina tie cilvēki,kas saka ''jau kuro reizi pasaules gals,utt'',tiešām kaitina. Labi,iepriekšējie nebija taisnība. A ja nu tagad ir? Kā viņi to var zināt,ka nebūs? Tikai tapēc,ka iepriekšējie nebija? Es ticu tam. Nebūs pasaules gals,bet jauna ēra būs. Un elektrība var tiešām pazust,bet LV tas būs maigāk,kā piem Kanādā un Amerikā. Ne visi idzīvos. Būs haoss apkārt,cilvēki sāks zagt,jo veikali būs tukši,ēst nebūs ko. Izdzīvos stiprākie. Tas viss ir saistīts ar new world order - illuminati. Daudzas slavenības kas to pārzin,ir teikuši decembri labāk pavadīt ar ģimeni,neceļot,utt. Tas pats reperis The Game,viņš teica,ka 21.dec pavadīs ar bērniem un no mājas ārā,viņš teica,ka jauna ēra būs. Citi to sauc par pasaules galu,kā gribat... Bet ne visi izdzīvos. Tāpēc labāk ir sagatavoties ar pārtiku,svecēm,sērkociņiem,utt. Neko nezaudēsiet,ja arī pasaules gala nebūs.
16.11.2012 16:39 |

Reitings 7497
īstenībā tas ir līdzīgi kā ar mājsaimniecību taupības paradoksu :

kāds sāk runāt "tūlīt būs krīze, ekonomējam". visi sāk mazāk terēt, uzņēmumi, kas kaut ko ražo sāk mazāk pelnīt, nespēj nomaskāt kredītus un tiešām sākas krīze :D

vai arī viena omīte pasaka otrai "rīt sāls maksās 10 Ls par paciņu, jānopērk", otra trešajai, trešā ceturtajai - un beigas visa sāls izpirkta, sacelta ažiotāža un nākamajā dienā sāls tiešām maksā 10 ls par paciņu :) tas tāds primitīvs piemērs.

mēs līdz 21.decembrim vēl tiešām varam paspēt izraisīt kādu krīzi, t.sk. enerģētisko :D
16.11.2012 16:43 |

Reitings 217
Fail man ar šo diskusiju. Tēmu saprata tikai retā. Jāsāk cept nagu lakošanas un seksa tēmu diskusijas, vismaz vairāk domubiedru būs. ha ha ha :D
16.11.2012 16:52 |

10 gadi
Reitings 2858
mēs visi reiz mirsim. :D
16.11.2012 16:59 |

Reitings 217
souljagirl,
līdzīgu teicienu dzirdēju matemātikas lekcijā, tēma smaga un no blakus sola dzirdu klusu: "Tagad mēs visi mirsim!" :D
16.11.2012 17:01 |

10 gadi
Reitings 2858
oo, es arī to esmu izbaudījusi matemātikas, fizikas un ķīmijas stundās :D:D:D
16.11.2012 17:03 |

Reitings 2943
Nu dažreiz tā gadās, ne par šo tēmu vien.

Protams var jau bļaut "man nekas neinteresē", "neko negribu zināt", "neticu", "muļķības", bla bla bla un tā tālāk, bet ir lietas par ko vajadzētu vienkārši padomāt pirms to visu izbļauj. Nuarī šoreiz tā- ieņemts viens galvā un to arī bļauj. :)

Es arī tajā pašā beztēmā runāju ne jau par pasaules galu kā tādu ka būs BLADĀaaaaac un mēs visi pa gaisu un tāda Zeme vispār vairs neeksistē. Mana stiprā puse nav fizika un tādas lietas, tapēc es labprāt uzzinātu kāda gudra cilvēka viedokli. Atradu NASA speciālistu viedokli par šo visu un pie tā arī palikšu savā ticībā. Jo nu tiešām padomājot kāda masu psihoze sāksies pasaulē, ja jaut 24 stundas uz visas pasaules nebūs elektrība... Trīs dienas ārpus pilsētas iedzīvotāji izdzīvos točna, bet par pilsētu es gan neesmu tik pārliecināta. Un kas būs pēc mēneša? Tūkstošiem cilvēku kuri ir totāli atkarīgi tehnikas, satiksmes un dzīvo lielvalstīs vienkārši sajuks prātā.
Un kas zin kas kaut pēc tām 3 dienām notiks ar tehniku kura būs pārstājusi darboties? Visa informācija būs zudusi, jeb vienkārši atkal varēs ieslēgt un viss? Man piemēram viss darbs tikai ir pie datora un konkrētas programmas, ja visa tā pēctam nebūs tad man arī tā gaisma neko nedos, jo nebūs vairs darba līdz ar to arī naudas un viss pārējais.
Ja arī šogad tas nebūs, tas tomēr var būt citu gadu un vienkārši liek aizdomāties, ka tāda situācija tāpat var novest pie cilvēces gala, jo no visas tehnikas un elektrības šajā laikā esam ļoti atkarīgi...
16.11.2012 17:05 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Pumčik,ja tu runā par to video YouTube,kur tas NASA čalis,teica ka nekas tāds nav gaidāms,muļķības.
NASA vienmēr ir slēpuši faktus,arī par 9/11,viņi tikai skalo smadzenes cilvēkiem,vienmēr viņi ir melojuši.
16.11.2012 17:10 |

Reitings 217
Pumčiks māk skaidrot labāk nekā es, un nav jāsaprot fizika, lai secinātu, ka bez eletrības būs haoss, bads un panika.
16.11.2012 17:11 |

Reitings 2943
Nē es rakstu atradu internetā, kur viņi atbild uz cilvēku uzdotajiem jautājumiem.

Nu bet kurš tad var zināt labāk, ja ne viņi?
16.11.2012 17:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)