marihuāna

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/443437-latvija_joprojam_daudz_jauniesu_lieto_marihuanu

22% pusaudžu ir lietojuši marihuānu. šausmas. tas tak nav normāli. un gan jau ka lielāka daļa nezina ka tas ir bīstams halucinogēns.
16.11.2012 08:52 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
RedHead, tad tas tīnis būs slikti lasījis, un palaidis garām to, ka, ja marihuāna ir nelegāla un neviens tirdzniecību nekontrolē, tad viņš, visticamāk, nopirks pērnā gada kļavu lapas.
16.11.2012 15:03 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Piekrītu parfait.
Redhead, te neiet runa par pīpmaņu aizstāvēšanu, te iet runa par divkosību un stereotipiem, es vēl cenšos izskaidrot, ka vainīgi ir paši cilvēki, nevis pati viela.
Un salīdzināts ar alkoholu un cigaretēm ir tādēļ, ka šīs abas vielas nodara lielāku kaitējumu! Un šeit atkal parādās divkosība.
16.11.2012 15:04 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Trekns +1 parfait. Pilnīgas muļķības par to audzināšanu. Būtu jau jauki, ja pasaulē viss tik vienkārši būtu, audzini savus bērnus kā labus cilvēkus, kas neko nelieto un tādi arī sanāks. :) Ak, tas droši vien notiek turpat, kur plūst šokolādes upes un dzīvo vienradži.
16.11.2012 15:04 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
zaptesburka,
un labi, ja tās būs kļavu lapas bez acetona
16.11.2012 15:05 |

Reitings 874
Ja zāli legalizētu, tad tur nebūtu visādu piemaisījumu un draņķu klāt.

Alkahols ir legāls - bet točku darbību un nelegālu tā tirdzniecību ar visādiem piemaisījumiem nav izdevies apakarot!
Domāju, tieši šis pats variants būtu ar zāli!
16.11.2012 15:05 |

Reitings 2304
Nu, nu, točkas jau pastāv priekš īpašas sabiedrības daļas. :)
16.11.2012 15:06 |

10 gadi
Reitings 8191
Es nesaprotu, kādēļ kāds vispār grib aizliegt tīras zāles legālu izplatību un labāk atbalsta ļevās pārdošanu aiz muguras?
16.11.2012 15:07 |

Reitings 4343
Misssssss, točku darbību nav izdevies apkarot, jo nav gana bargi sodi, un vispār šajā valstī daudz, kas nav sakārtots. Tas nav neiespējami - izskaust (vai vismaz ļoti būtiski samazināt šīs parādības). Citās valstīs taču situācija ir labāka.
16.11.2012 15:08 |

Reitings 7497
Misssssss,
bet tomēr tev ir iespēja aiziet uz Vīna Studiju un nopirkt tur labu vīnu, pirms tam pagaršojot dažādus variantus. un ja vīns izrādīsies sabojājies, tad tev būs čeks un tu varēsi kādam izteikt pretenzijas.

protams, var iet arī uz točku.
16.11.2012 15:10 |

10 gadi
Reitings 8191
Alkahols ir legāls - bet točku darbību un nelegālu tā tirdzniecību ar visādiem piemaisījumiem nav izdevies apakarot!
Domāju, tieši šis pats variants būtu ar zāli!

Tieši tā! Un neviens neapkaros arī kļavu lapas, bet jau atkal nonākam pie tā, ka tā ir cilvēku izvēle!!! Pirkt ļevu spirtu vai samaksāt vairāk un nopirkt kvalitatīvu alkoholu veikalā, kas nu jau arī kļūst apšaubāms. Točkās pārsvarā iepērkas bomāri un tie, kuriem ir pie dirsas kā, ka tikai apreibināties.

Reitings 2304
Vispār nesaprotu kāpēc tiek runāts par foršajiem kaimiņiem, kuri pēkšņi nespēs sevi kontrolēt un jauks zāli ar alkoholu vai vēl sazin ko. Tad jau, ja Latvijā legalizēs heroīnu, tā lietotāju skaits pēkšņi pieaugs? Man šķiet, ka tie, kas grib, jau sen lieto ne to vien. Ja protams, heroīnu nesāks reklamēt visās malās kā kaut ko normālu, jo ar alkoholu tas jau sen ir noticis - paskat cik reklāmās visiem jautri, visi laimīgi tiklīdz atver alus bundžu. :)

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
manaa kanaadas miestaa piipee gandriiz visi - studenti, maajsaimnieces, banku direktori, celtnieki un arii mans 65 gadiigais bijushais prieksnieks ar savu sievu, kura ir vinja vienaudze. reti kursh piipee ikdienaa, bet tie, kuri to dara, ir paargaajushi no opiju baazes zaaleem uz piipeeshanu un vinju aknas juutaas labaak (veezja slimnieki, cilveeki ar hroniskaam saapeem peec negadiijumiem utt). populaacija ir aarkaartiigi mieriiga un nav agresiiva. vieniigie agresiivie ir hroniskie alkoholikji, kuri seezj pie alko veikaliem. man pashai nepatiik piipeet, bet citi lai jau piipee. manu dziivi tas sliktaaku nepadara.
manupraat, marihuaanai vajag zaalju statusu ieviest, jo taa speej paliidzeet veezja slimniekiem.

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
info no jaunākā žurnāla Veselība numura (kā par tēmu!)- īsumā:
Kalifornijas zinātnieki pētījumā secinājuši, ka marihuānas smēķēšana līdz 35g. var pastiprināt sēklinieku vēža saslimšanas risku.
16.11.2012 15:11 |

Reitings 6037
marihuaanai vajag zaalju statusu ieviest, jo taa speej paliidzeet veezja slimniekiem

uz iepriekš minētā pētījuma pamata, ASV tiek diskutēts, vai tiešām marihuānu izmantot vēža sāpju remdēšanā...
16.11.2012 15:13 |

10 gadi
Reitings 8191
Var pastiprināt, bet ne jau izraisa! Var pastiprināt šizofrēniju, plānprātību, bet ne jau izraisa. Cigaretes pastiprina saslimšanu ar vēzi, bet tas jau nav tas pats, kur nu..
16.11.2012 15:13 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Paaris faktu par marihuaanu..
1)Pasaulee ir vairaak kaa 70 dazhaadu sugu lapinjas(kaa es to saucu). Taas sastopamas Indijaa, Afganistaanaa, Amerikaa, Eiropaa, visur. Un visur taa gadu simtenjus ir bijis kultuuraugs.
2)Ir tikai triis augi, kuri gadsimtus ir izmantoti un no kuriem var pagatavot gandriiz visu- kokvilna, lini un kanjepe. No kanjepeem var taisiit apgjeerbu, virves, eedienu. Un, protams, tas ticis izmantits arii mediciinaa un visaadiem rituaaliem. Arii kaa anesteezijas liidzeklis.
Es pilniibaa esmu paarliecinaats, ka slavenaa indiaanju "miera piipe" arii ir kaut kas ljoti tuvs lapinjai.

3) 2000 gadu laikaa nav fikseets NEVIENS(atkaartoju- NEVIENS) tieshi saistiits naaves gadiijums. Lai nomirtu no lapinjas, ir nepiecieshams izpiipeet 70!!! reizhu lielaaku devu kaa nepiecieshams, lai ieguutu kaifu, vai kaa nu kursh to sauc.
Ir, nenoliedzami, bijushi nesaistiiti gadiijumi, piemeeram, aizrijoties ar eedienu(shausmiiga apetiite biezhi vien ir normaala blakusparaadiiba) peec piipeeshanas, vai, pakluupot, smejoties un lauzhot kaklu. Bet tie ir tik reti, ka nav veerts piemineet. Tikpat reti kaa iespeeja, ka Tev kjiegelis Riigas centraa uz galvas uzlidos no kaadas maajas jumta- kas, nenoliedzami, arii ir iespeejams.
Tai pat laikaa Eiropaa katru gadu 200 000 cilveeku mirst smeekjeeshanas izraisiitu slimiibu deelj. Pieljauju, ka alkohola izraiisiitaas nelaimes buutu reizinaamas veel ar 5- autoavaarijas, naaves, sirds slimiibas, nosistas gjimenes agresijas leekmees, utt, utt..
4) Marihuaanu pirmo reizi saaka aizliegt apmeeram pirms 100 gadiem ieksh ASV- un nevis taapeec,ka kaads atklaaja taas negativo ietekmi, bet taapeec,ka taa reaali trauceeja alkohola un tabakas lobijam. Pieziimeeshu, ka alkohols un tabaka vienmeer ir bijushas miljardiem veertas biznesa nozares, bet lapinju katrs var izaudzeet pats savaa daarzinjaa.

un visbeidzot- viss, atkaartoju, itin viss, ko dara par daudz, ir kaitiigs- vai, lai tas buutu citronu eeshana, matu balinaashana, straadaashana, (ie)dzershana- jaa, arii zaaliites piipeeshana..

Ak jaa.. un taa kaa es itin daudz zinu par sho teemu un man bija tas gods pasham izaudzeet ar vienu lielu staadinju gjeneraalprokuroram kaiminjos, tad informeeju, ka ir divu veidu lapinjas- indica un salvica. Indica paarsvaraa ir Eiropaa sastopama- augumaa maza lapinja, kas velk uz chilu. Iepiipeejot, visa pasaule liekas tik lieliska- nu tik lieliska!! Un, klausoties kaut kaadu debilu muuziku, taa liekas vissssuperiigaakaa dziesma/muuzika pasaulee..
Un ir Salvica- taas ir paarsvaraa lielaas lapinjas, kas aug Afganistaanaa, piemeram(arii mana, savulaik izaudzeetaa)- taas ir taas, kuru rezultaataa var uztreneet presiiti kaadas paaris stundas smejoties par mazaa pirkstinja kustiibaam. Vai "piemiedz aci rokturis".. :D

Var arii cept cepuminjus.. :P Man sanaaca lieliski.. :D Iipashi, ja Tu nekad neesi piedaliijies kaadaa filmaa, tad Tev ir iespeeja to izbaudiit.. :D

Piebildiishu, ka alkoholu jaukt ar lapinju nevajag- ne reaalajaa dziivee, ne pat saliidzinot efektus. Tas ir kaut kas pilniigi savaadaaks. Ja ir lapinjas vakars- alkohols, lai paliek veikalaa, bet, ja ir izieshana tautaas, tad var arii kaadu glaazi.. :P
16.11.2012 15:14 |

Reitings 4343
Winterra, par šo
Cigaretes pastiprina saslimšanu ar vēzi, bet tas jau nav tas pats, kur nu..
sasmējos :D ++++++
16.11.2012 15:16 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Kā jau daudzas reizes esmu teikusi, esmu par marihuānu un aicinu parakstīties http://manabalss.lv/marihu-nas-dekriminaliz-cija/show?mode=all&type=top
16.11.2012 15:17 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Cilvēka organismā jau ir vēža šūnas un citi briesmoņi,tāpēc,jā jebkura narkotiskā viela pastirpina to,protams!
16.11.2012 15:18 |

Reitings 6037
Var pastiprināt, bet ne jau izraisa!

Tieši tā jau arī rakstīts! Kādēļ darīt, ko tādu, kas var palielināt risku? Tas pats par smēķēšanu.
Skolā vairāk vajadzētu mācīt par cilvēka uzbūvi, fizioloģiju u.c. procesiem organismā nevis zīdītājiem, amēbām utml...
16.11.2012 15:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits