Nedaudz ieprauksos ar savu komentaaru..
Paaris faktu par marihuaanu..
1)Pasaulee ir vairaak kaa 70 dazhaadu sugu lapinjas(kaa es to saucu). Taas sastopamas Indijaa, Afganistaanaa, Amerikaa, Eiropaa, visur. Un visur taa gadu simtenjus ir bijis kultuuraugs.
2)Ir tikai triis augi, kuri gadsimtus ir izmantoti un no kuriem var pagatavot gandriiz visu- kokvilna, lini un kanjepe. No kanjepeem var taisiit apgjeerbu, virves, eedienu. Un, protams, tas ticis izmantits arii mediciinaa un visaadiem rituaaliem. Arii kaa anesteezijas liidzeklis.
Es pilniibaa esmu paarliecinaats, ka slavenaa indiaanju "miera piipe" arii ir kaut kas ljoti tuvs lapinjai.
3) 2000 gadu laikaa nav fikseets NEVIENS(atkaartoju- NEVIENS) tieshi saistiits naaves gadiijums. Lai nomirtu no lapinjas, ir nepiecieshams izpiipeet 70!!! reizhu lielaaku devu kaa nepiecieshams, lai ieguutu kaifu, vai kaa nu kursh to sauc.
Ir, nenoliedzami, bijushi nesaistiiti gadiijumi, piemeeram, aizrijoties ar eedienu(shausmiiga apetiite biezhi vien ir normaala blakusparaadiiba) peec piipeeshanas, vai, pakluupot, smejoties un lauzhot kaklu. Bet tie ir tik reti, ka nav veerts piemineet. Tikpat reti kaa iespeeja, ka Tev kjiegelis Riigas centraa uz galvas uzlidos no kaadas maajas jumta- kas, nenoliedzami, arii ir iespeejams.
Tai pat laikaa Eiropaa katru gadu 200 000 cilveeku mirst smeekjeeshanas izraisiitu slimiibu deelj. Pieljauju, ka alkohola izraiisiitaas nelaimes buutu reizinaamas veel ar 5- autoavaarijas, naaves, sirds slimiibas, nosistas gjimenes agresijas leekmees, utt, utt..
4) Marihuaanu pirmo reizi saaka aizliegt apmeeram pirms 100 gadiem ieksh ASV- un nevis taapeec,ka kaads atklaaja taas negativo ietekmi, bet taapeec,ka taa reaali trauceeja alkohola un tabakas lobijam. Pieziimeeshu, ka alkohols un tabaka vienmeer ir bijushas miljardiem veertas biznesa nozares, bet lapinju katrs var izaudzeet pats savaa daarzinjaa.
un visbeidzot- viss, atkaartoju, itin viss, ko dara par daudz, ir kaitiigs- vai, lai tas buutu citronu eeshana, matu balinaashana, straadaashana, (ie)dzershana- jaa, arii zaaliites piipeeshana..
Ak jaa.. un taa kaa es itin daudz zinu par sho teemu un man bija tas gods pasham izaudzeet ar vienu lielu staadinju gjeneraalprokuroram kaiminjos, tad informeeju, ka ir divu veidu lapinjas- indica un salvica. Indica paarsvaraa ir Eiropaa sastopama- augumaa maza lapinja, kas velk uz chilu. Iepiipeejot, visa pasaule liekas tik lieliska- nu tik lieliska!! Un, klausoties kaut kaadu debilu muuziku, taa liekas vissssuperiigaakaa dziesma/muuzika pasaulee..
Un ir Salvica- taas ir paarsvaraa lielaas lapinjas, kas aug Afganistaanaa, piemeram(arii mana, savulaik izaudzeetaa)- taas ir taas, kuru rezultaataa var uztreneet presiiti kaadas paaris stundas smejoties par mazaa pirkstinja kustiibaam. Vai "piemiedz aci rokturis".. :D
Var arii cept cepuminjus.. :P Man sanaaca lieliski.. :D Iipashi, ja Tu nekad neesi piedaliijies kaadaa filmaa, tad Tev ir iespeeja to izbaudiit.. :D
Piebildiishu, ka alkoholu jaukt ar lapinju nevajag- ne reaalajaa dziivee, ne pat saliidzinot efektus. Tas ir kaut kas pilniigi savaadaaks. Ja ir lapinjas vakars- alkohols, lai paliek veikalaa, bet, ja ir izieshana tautaas, tad var arii kaadu glaazi.. :P