marihuāna

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/443437-latvija_joprojam_daudz_jauniesu_lieto_marihuanu

22% pusaudžu ir lietojuši marihuānu. šausmas. tas tak nav normāli. un gan jau ka lielāka daļa nezina ka tas ir bīstams halucinogēns.
16.11.2012 08:52 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Pati labi pateici - lieto katru dienu. Un cilvēks, kas lieto alkoholu katru dienu, ir alkoholiķis. Un ar ko tas ir labāk? Es runāju par vienlīdzību, iespēju izvēlēties! Tie, kuriem tāpat ir noslieces uz atkarībām, lieto bez visas dekriminalizācijas. Es pati zaļo nelietoju, jo man gluži vienkārši nepatīk pats pīpēšanas process un arī alkohola " trakais" lietošanas posms ir var teikt pagājis, bet labprāt iemalkoju gardu vīnu vai kādu kokteili piektdienas vakarā, tieši tāpat kā kāds cits, kam patīk smēķēšanas process varētu uzvilkt kāsi 5dienas vakarā...
16.11.2012 14:47 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Nedaudz ieprauksos ar savu komentaaru..

Paaris faktu par marihuaanu..
1)Pasaulee ir vairaak kaa 70 dazhaadu sugu lapinjas(kaa es to saucu). Taas sastopamas Indijaa, Afganistaanaa, Amerikaa, Eiropaa, visur. Un visur taa gadu simtenjus ir bijis kultuuraugs.
2)Ir tikai triis augi, kuri gadsimtus ir izmantoti un no kuriem var pagatavot gandriiz visu- kokvilna, lini un kanjepe. No kanjepeem var taisiit apgjeerbu, virves, eedienu. Un, protams, tas ticis izmantits arii mediciinaa un visaadiem rituaaliem. Arii kaa anesteezijas liidzeklis.
Es pilniibaa esmu paarliecinaats, ka slavenaa indiaanju "miera piipe" arii ir kaut kas ljoti tuvs lapinjai.

3) 2000 gadu laikaa nav fikseets NEVIENS(atkaartoju- NEVIENS) tieshi saistiits naaves gadiijums. Lai nomirtu no lapinjas, ir nepiecieshams izpiipeet 70!!! reizhu lielaaku devu kaa nepiecieshams, lai ieguutu kaifu, vai kaa nu kursh to sauc.
Ir, nenoliedzami, bijushi nesaistiiti gadiijumi, piemeeram, aizrijoties ar eedienu(shausmiiga apetiite biezhi vien ir normaala blakusparaadiiba) peec piipeeshanas, vai, pakluupot, smejoties un lauzhot kaklu. Bet tie ir tik reti, ka nav veerts piemineet. Tikpat reti kaa iespeeja, ka Tev kjiegelis Riigas centraa uz galvas uzlidos no kaadas maajas jumta- kas, nenoliedzami, arii ir iespeejams.
Tai pat laikaa Eiropaa katru gadu 200 000 cilveeku mirst smeekjeeshanas izraisiitu slimiibu deelj. Pieljauju, ka alkohola izraiisiitaas nelaimes buutu reizinaamas veel ar 5- autoavaarijas, naaves, sirds slimiibas, nosistas gjimenes agresijas leekmees, utt, utt..
4) Marihuaanu pirmo reizi saaka aizliegt apmeeram pirms 100 gadiem ieksh ASV- un nevis taapeec,ka kaads atklaaja taas negativo ietekmi, bet taapeec,ka taa reaali trauceeja alkohola un tabakas lobijam. Pieziimeeshu, ka alkohols un tabaka vienmeer ir bijushas miljardiem veertas biznesa nozares, bet lapinju katrs var izaudzeet pats savaa daarzinjaa.

un visbeidzot- viss, atkaartoju, itin viss, ko dara par daudz, ir kaitiigs- vai, lai tas buutu citronu eeshana, matu balinaashana, straadaashana, (ie)dzershana- jaa, arii zaaliites piipeeshana..

Ak jaa.. un taa kaa es itin daudz zinu par sho teemu un man bija tas gods pasham izaudzeet ar vienu lielu staadinju gjeneraalprokuroram kaiminjos, tad informeeju, ka ir divu veidu lapinjas- indica un salvica. Indica paarsvaraa ir Eiropaa sastopama- augumaa maza lapinja, kas velk uz chilu. Iepiipeejot, visa pasaule liekas tik lieliska- nu tik lieliska!! Un, klausoties kaut kaadu debilu muuziku, taa liekas vissssuperiigaakaa dziesma/muuzika pasaulee..
Un ir Salvica- taas ir paarsvaraa lielaas lapinjas, kas aug Afganistaanaa, piemeram(arii mana, savulaik izaudzeetaa)- taas ir taas, kuru rezultaataa var uztreneet presiiti kaadas paaris stundas smejoties par mazaa pirkstinja kustiibaam. Vai "piemiedz aci rokturis".. :D

Var arii cept cepuminjus.. :P Man sanaaca lieliski.. :D Iipashi, ja Tu nekad neesi piedaliijies kaadaa filmaa, tad Tev ir iespeeja to izbaudiit.. :D

Piebildiishu, ka alkoholu jaukt ar lapinju nevajag- ne reaalajaa dziivee, ne pat saliidzinot efektus. Tas ir kaut kas pilniigi savaadaaks. Ja ir lapinjas vakars- alkohols, lai paliek veikalaa, bet, ja ir izieshana tautaas, tad var arii kaadu glaazi.. :P
16.11.2012 14:47 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Viens man zināms čalis pīpēja katru dienu
- un Tu tāpat teiktu par čali, kas dzēra katru dienu? Tur jau arī ir tā sāls, ka cilvēki lieto pārmēru daudz.
Jā, es arī balsotu par to, ka nelietotu nekādas kaitīgas vielas. Uzņemtu pietiekami daudz vitamīnu, vienmēr pietiekami izgulētos, nodarbotos ar sportu un vispār dzīvotu veselīgi. Bet, ja nē, tad man šķiet nepamatoti, kādēļ alkohols (kura ietekmē cilvēki dara pāri ne tikai sev, bet arī apkārtējiem) ir legāls, bet marihuāna - nē.
16.11.2012 14:48 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
zaptesburka, tevis teiktais ir visai pašsaprotams, bet es vienalga uzskatu, ka tad ir jāsmēķē ļoti daudz. Jābūt jau īstam stoneram un šai smēķēšanai jākļūst par dzīvesveidu, bet ja te kādu uztrauc (piemēram WaRRior), ka pēkšņi tad gals klāt tiem, kas sevi nekontrolēs, tad tas ir smieklīgi, jo...tie, kas tik ļoti gribēja smēķēt zāli, sen jau to darīja. Tāpat kā jauniešiem zem 18 nav nekādu problēmu dzert alkoholu, kaut tas arī ir aizliegts. Runa manuprāt, nudien ir vairāk par to, lai tas nenotiek kaut kādās apšaubāmās vietās un lai netiktu lietota apšaubāma zāle. Un protams, manis pašas skatījumā, arī tādēļ, ka nepatīk par kādu ļaunumu sabiedrības acīs tiek padarīta marihuāna, ja alkohols ir kā minimums tikpat liels ļaunums. Es jau teicu piecas reizes un atkārtošos - ja aizliedz vienu, tad jāaizliedz arī otru.
16.11.2012 14:49 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Saku, ka neviens vairs neapspriež versiju, kad cilvēks var nelietot neko.

Tas nevienam nav jāapspriež, padomāsim, ja zālīti legalizētu, samazinātos ļevās iegāde, mazāks risks iegūt kļavu lapas.

Mazākais ļaunums? Fucking serious? Viens man zināms čalis pīpēja katru dienu, kamēr sāka staigāt kā zombijs.

Tu stāvēji viņam katru dienu klāt? redzēji VISU, ko viņš lietoja? Lūk, tur arī slēpjas problēma, cilvēks PATS nejūt robežu un aiziet nebūtībā, VAINĪGS IR VIŅŠ PATS, NEVIS ZĀLĪTE. Tā bija VIŅA izvēle, tā pat kā tā ir katra alkoholiķa izvēle lietot alkoholu un atteikties no palīdzības vai kļūt savādākam.
Tu vari sevi kontrolēt? Apsveicu. Bet tu uzņemsies atbildību par tiem, kas to nemāk darīt? Nē. Jo tev pie dirsas.

Nosauc man kaut vienu iemeslu, kādēļ kādam būtu jāuzņemas atbildība par cilvēku, kurš neprot sevi savaldīt? Vai tu uzņemies atbildību par katru bezpajumtnieku, kurš nodzerās? Vai tu uzņemies atbildību par katru no mājas izmestu dzīvnieku? Nē, jo tevi tas neskar.
Kāpēc legalizēt kaut ko, kas var kaut pastiprināt cilvēka tieksmi uz atkarībām?

Tad kādēļ alkohols, cigaretes ir legālas?!
16.11.2012 14:49 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es arī nesaprotu, atkal jau, kas jūsuprāt (to, kas ir pret) notiek tajās valstīs vai piemēram, ASV štatos, kur zāle ir legalizēta? Visi ir degradējušies, nojūgušies un tā joprojām? :) Man tā īsti nešķiet, vismaz fakti neko tādu neapstiprina.
16.11.2012 14:51 |

10 gadi
Reitings 2547
Tad kādēļ alkohols, cigaretes ir legālas?!

Jo kādam tas ir izdevīgi ;)
16.11.2012 14:53 |

Reitings 7497
16.11.2012 14:53 |

Reitings 7497
p.s. filma krievu valodā
16.11.2012 14:54 |

Reitings 217
Reģ: 15.11.2012
Nomierinamies un ejam labāk uzpīpēt zāli! :D :D :D
Kur vispār var nopirkt to "īsto" zāli? LV gan jau tikai kļavu lapas ar piemaisījumiem :D Man zināšanas mazas šajā jomā :(
16.11.2012 14:54 |

Reitings 2295
+ WaRRior

Nesaprotu, priekš kam vispār kas tāds jālieto. Un tas, vai mūsu bērni lietos vai nē, tas jau arī no mums pašiem atkarīgs - kā mēs viņus audzināsim un kas par cilvēkiem viņi izveidosies mūsu ģimenē.
16.11.2012 14:55 |

10 gadi
Reitings 8191
Ernestīne, nekur tu LV nedabūsi tīru zāli, un ja var dabūt, tad neviens tev neteiks. :D

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Mīļās meitenes, jūs jau nevarat galvot, kurš būs tas, kurš kontrolēs to lietošanu un kurš nē, jo par alkoholiķi jau principā nepiedzimst, ja atmetam visu to pārmantojamības faktu. Kā jūs varat galvot, ka jūsu foršais kaimiņš nesāks pīpēt katru dienu un jaukt ar kaut ko citu kopā? Jā, mani tas uztrauc, es esmu PAR to, lai cilvēki lietotu pēc iespējas mazāk, vienalga tas ir kāsis, alkohols vai cigaretes. Smēķēšanu atmetu, esmu ceļā uz to, lai alkohols manā dzīvē palēnām izzustu, ja nu vienīgi simboliski viena glāze šampanieša. Šādas diskusijas uztveru jūtīgi, atvainojos, ja jums tas liek sašust un gribas man iemest ar akmeni.

Reitings 217
Winterra,
tad jau neko. :( Palikšu tā arī nemēģinājusi zāli, jācer uz legalizāciju, jo kļavu lapas pati varu salasīt un avīzē ietīt.. :D
16.11.2012 14:57 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Winterra
+++++

Zāle nav kaitīgāka par alkoholu. Kāpēc tad saistībā ar alkoholu visiem šķiet pašsaprotami, ka tā ir katra paša atbildība - lietot to vai nē? Bet par marihuānu, redz, jāuzņemas atbildība, ja kāds cits salietosies par daudz? Tā joprojām ir katra paša atbildība, tāpat, kā lietot vai nelietot veselīgu uzturu, vai pietiekami izgulēties katru dienu utt. Tā ir katra paša veselība.
Bet, diemžēl, ar alkoholu ir tā, ka to lietojoši cilvēki nereti nodara ļaunumu ne tikai sev, bet arī apkārtējiem. Tā pati kaušanās, nelaimes gadījumi utt.
Tad kāpēc skaitās tik ļoti šausmīgi legalizēt vielu, kas cilvēkus padara miegainus un liek uz visu skatīties ar humoru (un pat, ja pārmērīga lietošana rada negatīvas sekas), ja alkohols, kura pārmērīga lietošana tieši tāpat ir bīstama cilvēka veselībai, vēl papildus rada apdraudējumu pārējai sabiedrībai, kas nav izvēlējusies to lietot?
Smēķējot zāli, cilvēks kaitē sev, lietojot alkoholu bieži vien kļūst agresīvs un kaitē apkārtējiem,
16.11.2012 14:58 |

10 gadi
Reitings 8191
Warrior, kādēļ lai mums būtu jāuztraucas par kaimiņu un jāseko līdzi tam, cik daudz viņš lietos? Nevienam nav pienākums auklēties ar citiem, ja vajadzētu palīdzību, tad padomātu, bet ne jau iet un veikt kaut kādas aptaujas bez maz, vai mājā, kurā dzīvo, kāds lieto zāli, alkoholu vai cigaretes! Tas būtu absurdi, nevienu neizglābsi. Atkārtošu vēlreiz, ne jau prece vainīga, bet gan patērētājs!
16.11.2012 14:58 |

10 gadi
Reitings 5929
Pietiekoši daudz gadījumu zinu diemžēl, kur ir lieliski, inteliģenti, kārtīgi vecāki un viens no bērniem ir aizgājis pa pieskari, kamēr otrs ir normāls. Neesmu blakus stāvējusi audzināšanai, tomēr pastāv diemžēl arī blakusfaktori, kas ietekmē, ko, kas un kā lieto.
16.11.2012 14:59 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Meitenes, kāda vispār var man pateikt, kāpēc tik cītīgi tiek aizstāvēta marihuānas smēķēsana? Kāpēc vispār tiek salīdzināts ar alkoholu un cigaretēm? Protams, ir skaidra lieta, ka visi 3 rada kaitējumu veselībai, bet palasot Jūsu komentārus kāds, piemēram, 16 gadīgs tīnis, kurš uzskatīja, ka zālīte ir slita padarīšana, tagad sāks to pīpēt, jo, balstoties uz Jūsu komentāriem, principā tas nenodara nekādu kaitējumu veselībai un pīpēt zālīti vispār ir tīri forši. :D
16.11.2012 14:59 |

10 gadi
Reitings 5929
Acīmredzot RedHead neko no rakstītā nav sapratusi. :(
16.11.2012 15:01 |

Reitings 217
Mazliet ne par tēmu: re kā Šveicē darbinieki savas darba spējas paaugstina ar narkotikām: http://www.db.lv/pasaule/arste-es-nekad-neesmu-redzejusi-tiru-treideri-373051
16.11.2012 15:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits