Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

grūtniecība.attiecības ar vecākiem. utml.

Reitings 6
Reģ: 12.11.2012
Sveiki visām :)
Izvēlējos likt šo tēmu pie attiecību sadaļas,jo,manuprāt,tēma ir vairāk par savstarpējām attiecībām,bet ok,tas nav tik svarīgi..Piereģistrējos ,jo gribēju tikai dzirdēt citu viedokļus,pieredzi.

Tātad man ir 19 gadi.Pirms divām dienām uzzināju,ka esmu stāvoklī.Mazliet izbrīns un šoks,bet uzreiz sapratu,ka gribu mazo paturēt.Tāds prieks uzreiz pārņēma,bet kad iedomājos,ka man tas būs jāpasaka mātei,tad asaras acīs un gribas vienkārši bēgt pati nezinu uz kurieni,jo viņa vispār ir ļoti stingra pret to,ka ir intīmas attiecības pirms kāzām utml.Nu saprotat - nekādu attiecību,nekādas seksuālās attiecības.Daudzas reizes man ir teikusi,ka ja paliktu stāvoklī,tad viņa mani neatbalstītu ne materiāli ne morāli,ka viņai tas nebūtu mazbērns. Tād vēl mani nomāc tas,ka NEKAD dzīvē man nav bijusi saskarsme ar mazuļiem.Es tak NEKO nemācētu.NEKO.
Pašlaik man darbs ir ar nedaudz mazāk kā minimālo algu,draugs ir ,arī strādā.Dzīvoklis arī ir,bet bail no citu attieksmes- no tā kā nosodīs. "Vot redz,19 gadi,stāvoklī jau".
Galvā tik daudz,daudz domu.
12.11.2012 12:18 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
esmu gandrīz tavā vecumā. man šajās dienās jābūt mēnešreizēm, bet nekas par to vēl neliecina. :o :/ :D
12.11.2012 12:20 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Nu tad tā arī viņai pasaki, ka esi jau gana pieaugusi, ka paši tiksiet galā u.t.t. Tu viņu vienkārši informē par tādu faktu, ka būs mazulis un no viņas pret pašas gribu neko negaidi.
Parasti jau tādām mātēm no sākuma būs šoks, bet ar laiku apradīs ar šo domu un pašas gribēs gan auklēt, gan ucināsies, gan visādas lietas gādās. :)
12.11.2012 12:25 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Čau, Amanda!

Apsveicu ar gaidāmo bēbīti! :)

Ko tavs draugs saka par šiem jaunumiem?

Cik saprotu, tu neesi finansiāli atkarīga no mammas un nedzīvo ar viņu kopā, vai ne?
12.11.2012 12:26 |

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
Manai draudzenei bija tāda pati situācija - mamma teica, ka nē un vēlreiz nē. Tagad viņai ir 19 gadi un jau divi bērni, dzīvo pie mammas, bet, nu, es jau nezinu kā Tev mamma, vai viņa tiešām to saka patiesi, vai arī lai pasargātu Tevi agrās grūtniecības (no kā pasargāt tomēr neizdevās). Ko saka drauga mamma?
12.11.2012 12:26 |

Reitings 147
un es domāju, ka par šo tēmu - par apkārtējo nosodījumu, ka agri paliec stāvoklī, vari droši griezties pie cosmo meitenes Ances! Ar viņu parunājot, esmu pilnīgi pārliecināta, ka uzklausot viņu, Tavas visas bailes, par šo lietu pazudīs! :) :) :)
12.11.2012 12:28 |

Reitings 6
Mans draugs to vēl nezin.Rīt grasos pateikt.Tik bail.
Mamma arī minimāli palīdz,bet domāju,ka ja atteiktos atbalstīt,tad izdzīvotu tāpat,bet tāpat ienīstu to viņas nostāju.Viņa ir diezgan neprognozējama un šķiet,ka to visu saka nopietni vienmēr.
12.11.2012 12:29 |

Reitings 147
Es domāju, ka labāk pirmkārt pakonsultējies ar darugu, jo aizmirsu pieminēt, ka šī mana draudzene ir bez tēviem abiem bērniem. (Tēvs katram bērnam savs).
12.11.2012 12:32 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Vot kā Jums tik ātri sanāk tikt pie bēbjiem, lasu un brīnos :D
12.11.2012 12:33 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Parasti jau tādām mātēm no sākuma būs šoks, bet ar laiku apradīs ar šo domu un pašas gribēs gan auklēt, gan ucināsies, gan visādas lietas gādās.

Piekrītu šim! Es domāju, ka vispirms pasaki draugam, aprunājieties paši par šo visu un tikai tad saki mammai. Viņa nav pirmā, kam šie jaunumi jāuzzina. Nostādi viņu fakta priekšā un viss. Sākumā noteikti būs šokā, bet gan jau apradīs ar šo domu - galu galā viņa taču tāpat neko nevar izmainīt.
Tas ir jūsu abu - tavs un drauga - mazulis un jūs paši tiksiet galā. Ja mamma tā arī pateiks, ka nevēlas iesaistīties, jebkurā gadījumā viņa būs zaudētāja šajā situācijā. Cilvēki jau ir dažādi, bet negribas ticēt, ka mamma tiešām pavisam novērsīsies, ja redzēs, ka jūs ar draugu paši tiekat ar visu galā :)

Par citu cilvēku domām vispār neuztraucies! 19 gadi taču nav 16 un arī, ja mazais piedzimst 16 gadu vecumā, tas vēl nenozīmē, ka meitene būs slikta mamma... Tā nav neviena cita darīšana! Kā saka, kaķenei vienalga, ko par viņu domā žurkas ;)

Viss beigās noteikti būs labāk nekā vari iedomāties! :)
12.11.2012 12:39 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Manuprāt, ir tā - ja jauna meitene ir atkarīga no mātes finansiāli, ja māte palīdz ar naudu vai ja vispār dzīvo kopā ar vecākiem, tad palikt stāvoklī un gribēt paturēt bērnu, kaut māte to nevēlas, ir bezatbildīgi un bezkaunīgi, jo reāli par šo bērnu (vismaz finansiāli) rūpēsies māte. Taču ja jūs esat paši nostājušies uz savām kājām, ja dzīvo atsevišķi, paši sevi uzturat - tad mātei lielas daļas par tavu bērnu nav. Vienkārši informē un viss, ja slikti noreaģēs - kādu brīdi nekontaktējies, ja viņa pati to nevēlēsies, gan jau vēlāk salabsiet. Es tavā vietā drīzāk uztrauktos par sarunu ar draugu, tas, manuprāt, šajā situācijā ir krietni svarīgāk. Bet katrā ziņā 19 gadi nav maz, lai apkārtējie nosodītu. Veiksmi!
12.11.2012 12:42 |

10 gadi
Reitings 246
neuztraucies un izstāsti mammai. Sākumā gan jau dusmosies, bet pēc tam noteikti palīdzēs. Pati redzēsi, ka mamma gribēs savu mazbērniņu ne mazāk kā tu pati.
Par izdevumiem, tā tikai šķiet, ka bērnu uzturēt ir ļoti dārgi. Nav tik traki. Pie visa pierod un pieradīsi, ka savi izdevumi ir arī mazajam. Un tie tiešām nav lieli, daudz ko noteikti var iedot radi, draugi, daudz mazuļu drēbes atdot par velti ss.lv, calis.lv utt.
12.11.2012 12:45 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Un vēl jau no 1. janvāra tiks palielinātu pabalsti. :)
12.11.2012 12:49 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Domāju, ka 19 nav tas trakākais vecums, kad tikt pie mazuļa.
Pasaki mammai, ka esi stāvoklī, bet negaidi uz viņas materiālo vai morālo atbalstu, jo zini viņas nostāju. Domāju, ja izrunāsies ar viņu no sirds, pateiksi visu kā jūties, sliktākajā gadījumā viņa ar tevi kādu laiku nesarunāsies. Piekrītu tam, kad mazulis būs piedzimis, viņa nespēs bērniņu neauklēt un nemīlēt. Piekrītu Pievakarei - saruna ar bērna tēvu šobrīd ir svarīgāka. Un vēl, manuprāt, svarīgi ir vispirms aprunāties tieši ar draugu un tikai pēc tam ar mammu. Vēl labāk, ja jūs iesiet to darīt abi kopā. Ja saruna ar draugu būs pozitīva, paplānojiet savu nākotni un par šiem nākotnes plāniem informējiet arī tavu mammu.
Jebkurā gadījumā, lai veicas! Un malacis, ka paturēsi mazo. Bērniņi ir tik superīgi! :)
12.11.2012 12:51 |

Reitings 253
Reģ: 01.02.2012
Es tavā vietā kārtīgi apdomātu visu, jo šāds solis tavu dzīvi mainīs līdz nepazīšanai!Pārdomā vai jums ir pietiekams finansiālais stāvoklis, lai rūpētos par sīci. Un ja sēdēsi mājās pirmos 2gadus reāli, tad naudu pelnīs tikai puisis! Un ja nu gadījumā viņš atteiksies no bērna? ko tad? jo mamma cik saprotu neatbalstīs tevi!Tad raudāsi gaužas asaras!Un nesanāk nemaz tik lēti tas mazais..ok, kamēr sapērc visu sākumā, vēl ok, bet bērns augs, un būs tev vēl 18 gadus.. Un prasības bērnam augs, jaunas drēbes, jauns telefons, planšetdators utt! Un ja tu to nedosi, tad sīcis būs nelaimīgs un dusmīgs uz tevi! Labāk izskolojies kārtīgi, dabū kārtīgu darbu no kā pietiek vismaz divām galvām! Un aizmirsti ar domu, ka-draugs vienmēr būs, un ka vnm var uz viņu paļauties! Vari domāt ilgi labi labi, un tad pēkšņi viss savādāk! un tad jautājumi-kā tā, sākumā biji savādāks, teici, ka vnm man palīdzēsi, nelaimē neatstāsi! Bet vnm, lai arī cik laba ir otra pusīte ir jāpaļaujas vairāk uz sevi, jo sev tu būsi vienmēr!
Ceru, ka saprati..
12.11.2012 13:07 |

Reitings 3966
jāpaļaujas vairāk uz sevi

+
kā reaģēs tavs puisis, to neviens vēl pagaidām nezin.
12.11.2012 13:16 |

Reitings 2336
Pēc kkarameles teiktā jāsaprot, ka nafig vispār bērnus, jo viņiem kaut kas ir jāpērk. :D
12.11.2012 13:21 |

Reitings 2336
Noteikti paturi bērnu, jo tavas mātes stulbie, vecmodīgie stereotipi nav tā vērti, lai taisītu abortu.
12.11.2012 13:23 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
es Lāsmas draudzenes mammas vietā dusmotos pamatīgi, ja manai 19 gadus vecajai meitai būtu divi bērni , katrs no sava tēva pietam. man būtu kauns par tādu bērnu
12.11.2012 13:28 |

Reitings 7743
Pēc kkarameles teiktā jāsaprot, ka nafig vispār bērnus, jo viņiem kaut kas ir jāpērk.
:D :D :D

Bet par tēmu- tiešām, vispirms parunā ar bērniņa tēti :)
12.11.2012 13:29 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
hmm...man ir zināma meitene,kam pieteicās mazulis 14 gados..Un māte par to uzzināja nedeļu pirms bērns pedzima. (Priekšlaicīgi gan..) Ļoti pareiza māte un tikpat pareizi audzināta meita. jūs varat tikai iedomāties,kādus uguņus māte spļaudīja :D
Uzzināja un nākamajā nedēļā bērniņš piedzima. Tgad māte mīl to bērniņu vairāk par visu..
12.11.2012 13:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!