es apcepu, pēc tam lieku bļodiņā, tad ar ķiplokiem vai ķiploku sāli apkaisu un uzlieku bļodiņai kaut ko pa virsu..nu, tādā veidā nesanāk cietie, bet tie mīkstie grauzdiņi. :) Man liekas, ka "ķieģelītis" jau ir vispiemērotākais, bet esmu ar dažādām maizēm mēģinājusi.
kā tas ir -uzliec bļodiņai kaut ko pa virsu? Es, kad esmu cepusi, uzcepu un apēdu, un ir mīksti. :D
Es ļoti gribu uztaisīt tādus kā Lāču tomātu grauzdiņus, tikai man ir saldās paprikas pulveris un eļļas nav, ir tikai sviests. Īsta rupjmaize vai pat ķieģelis te arī nav pieejams. Nez vai tur kas prātīgs sanāks. :| :D
Vienmēr izvēlos ķieģelīti. Vislabāk, ja nav pavisam, pavisam svaigs.
Apcepu palielā eļļas daudzumā uz diezgan karstas uguns, vairākkārtīgi apgrozot.
Pēctam ierīvēju ar ķiploku - tā kā garoziņa ir cieta, tas ērti ir izdarāms.
ķieģelīti parasto. ātrāk būs gatavi, ja ķieģelītis būs biku pastāvējis. es parasti jau ņemu sagrieztu-mazāk problēmu.eļļu vajadzēs daudz. es viņu cepu, uzberot vienā kārtā uz pannas, lai viņi visi vienmērīgi apgrauzdējas. es necepu uz pārāk lielas uguns, lai viņi nepieder , bet ir kraukšķīgi
man vislabāk patīk ar kārtīga rudzu maizi, apgrauzdētu ķiploku sviestā, nav obligāti uz pannas, var arī cepeškrāsnī likt grauzdēties, pat labāk sanāks, pats svarīgākais ir ķiploku sviests.
Es aizvakar pagatavoju pēc ņam ņam metodes (man bija no krēmzupas palikušas pāri šauras garozu maliņas, kuras īsti pēc apcepšanas nevarētu ierīvēt pa manai metodei)
Sanāca ārkārtīgi maigi. Tik ļoti, ka draugs pat pajautāja vai vispār ķiploku esmu likusi klāt.
Ķiploka garša nepielipa klāt necik.