vai dabīgās lietas ir labākas...

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Daudz un dikti no visām pusēm tiek kritizētas dažādas kosmētikas nedabīgās sastāvdaļas, rakstītas n-tās lietas, ko tās nodara sliktu ķermenim.
Bet vai nodara tikai sliktu?
Tas nav līdzīgi, kā pateikt, ka kaut kādas zāles ir sliktas, jo tām ir sīkas blakusparādības (un ignorēt to, ka to nestais labums ir lielāks, nekā sliktums)?
Jautāju tāpēc, ka pati "aizraujos" ar kaut cik dabīgu līdzekļu lietošanu kopjošajā kosmētikā. Viss tik skaisti aprakstīts, apstāstīts, kādas tikai šausmīgas sastāvdaļas tur iekšā nav. BET problēma ir tā, ka, piemēram, kad es lietoju dekoratīvo kosmētiku (kas ir nedabīga par kopjošo), man noiet visādas draņķības nost no sejas. Sākumā domāju, ka tam iemesls tāds, ka tad arī kārtīgāk seju tīru (lai to kosmētiku dabūtu nost), taču tagad tīru vienādi - neatkarīgi no tā, vai esmu krāsojusies, vai nē. Un tik un tā - kad krāsojos, sejas āda paliek feināka.
Kāpēc tā?
Sāku jau šaubīties - varbūt visi tie šausmoņi, ar ko "ekoloģiskie", "zaļi domājošie", "dabīgie" uzņēmumi pircējus biedē citu firmu produktos, patiesībā tomēr ādai nāk vairāk par labu, nekā par sliktu?
07.11.2012 17:35 |

Reitings 227
Reģ: 08.11.2012
Varu spriest tikai par to, ko esmu uz sevis pārbaudījusi - kad atteicos no tonālajiem un pat aptieku produkcijas ādai (t.i Bioderma u.c, ko dermatologi man ieteica) - ādas stāvoklis ļoti uzlabojās + sāku lietot MÁDARA līdzekļus sejai (palūdzu to sastāvu palasīt pāris cilvēkiem, kas saprot, kas ir kas). Un varu teikt, ka dabīgāks ir labāks. Kopš mans kosmētikas plaukts sastāv no 6 lietām, ko zieķēju uz sejas (attīrošās putas, toniks, dienas krēms, acu krēms, skropstu tuša un uz svētkiem tonējošais fluīds) varu teikt, ka tik gluda un starojoša āda nav bijusi.
11.12.2012 10:05 |

Reitings 4343
Paris, Tu savos argumentos lieto apvainojošas daļas, - "taču loģiski!" - ir apvainojums visiem, kas varētu domāt savādāk. Tā darīt nav zolīdi.
Arī dabīgās lietas var nodarīt lielu ļaunumu.
womankind, bet tā arī ir viena putra. Ne vienmēr tas, kā uz organismu iedarbojas dabīgas lietas, ir labāk, nekā tas, kā iedarbosies tādas, ko sauc par nedabīgām (vispār man nepatīk šie termini, jo viss, kas pastāv, ir dabīgs). Kas tad ir kosmētika, kas - ārstnieciskā kosmētika? Kāda tad ir tā atšķirība, kāpēc lai šajos gadījumos dabas likumi darbotos atšķirīgi?
11.12.2012 10:10 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
zaptesburka - laikam esi ārkārtīgi jūtīga.
Par tēmu - psoriāze ir medicīniska saslimšana, tātad vai mēs spriežam par homeopātiju un tradicionālo medicīnu?
11.12.2012 10:12 |

Reitings 4343
_paris - jūtīga vai ne jūtīga, var jau būt, ka reaģēju asi, tomēr es nepiekrītu, ka Tevis teiktais būtu loģiski. Iespējams, ka Tev ir taisnība, tomēr arguments nav labs, un man nepatīk, ka pasakot lietu, kas nav loģiski pamatota, Tu tajā pat laikā centies apvainot loģikas trūkumā tos, kas varētu Tev nepiekrist
Es runāju par to, ka pie dažādām ādas problēmām dažos gadījumos tieši nedabīgās lietas palīdz labāk. Tā, kā dabīgās nekad nevarētu palīdzēt. Un arī tādas lietas, kas ir ierastākas (neveselīga izskata āda, izsitumi utt) ir ādas problēmas.
11.12.2012 10:17 |

Reitings 13796
Es domāju, ka jau tēmas sākumā vajadzēja ķerties pie lietas, jo tev aktuāli ir medicīnska tipa jautājumi, ko risina dermatologi un kopjošā kosmētika šeit neiederās, tāpēc vairums komentāru tev nav derīgi. Domāju, ka psoriāzes un šāda veida slimību gadījumā ir jālieto tas, kas palīdz, neizslēdzot iespēju, ka homeopātija var palīdzēt, bet nu tas noteikti prasa laiku, ar ķīmiskajiem krēmiem tu uzzied un ir(vismaz ar hormonālajiem).
11.12.2012 10:23 |

Reitings 4343
Es nezinu, kā ir ar tām kosmētikas lietām. Jā, pēdējā laikā ir modē ņemties ar tām eko lietām, bet es pieļauju iespēju, ka tas lielā mērā ir reklāmas triks.
Vispār mana āda ir ļoti cimperlīga, nu un nevaru tikt skaidrībā, kas viņai patīk un kas - nē. Un šķiet, ka tad, kad nekrāsojos, tad āda jūtas sliktāk (nu var jau būt, ka tas saistīts ar sejas attīrīšanu).
11.12.2012 10:23 |

Reitings 4343
Nē, tas ne ar psoriāzi (tā man ir minimāli, un ne uz sejas, tā tiešām nav lieta, kas man traucētu), tas bija tikai piemērs.
Bet domāju, ka arī pie ikdienišķākām ādas nebūšanām varētu darboties tie paši "likumi". Un tāpēc ne obligāti visām nedabīgajām lietām būtu jābūt sliktām.
11.12.2012 10:28 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Dzīvoju, ticot, ka manā kuņģī inde dara lielāku kaitējumu, ja salīdzina ar maniem matiem. Otra pārliecība ir tāda, ka tad, ja eko, tas nenozīmē vietējo. Pirmais ir tād,s ka es daudz vairāk uzmanības pievēršu pārtikai, ko izvēlos, tās sastāvam, izcelsmei, normas robežās, ne slimīgi grābju visu, kur ir "eko" uzraksts virsū. Ķirbjus veikalā pērku pirmos, ko pamanu, jo arī tad, ja pēkšņi kāds ko būtu lējis no ķīmijas klāt, tas mizā paliktu pārsvarā. Tad kāpēc man veikalā jāpērk kāds īpašais ķirbis? Tāpat ir ar saldētām ogām veikalā. Šis gan nav stāsts par eko, bet tās ir s*ds (tāpat kā citi saldētie produkti), kuru nepirkšu arī tad, ja kāds man stāstīs par to nekaitīgumu. Mati var paciest arī šampūnu ar parabēniem. Otrais par eko, kuru man nevajag vietējo, ir vairāk saistīts ar kosmētiku, apģērbu, kuru paši ražotāji LV ir padarījuši nesasniedzamu, tāpēc es izvēlos ne sliktāku produktu ārzemēs.
11.12.2012 10:41 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Lietoju gan dabīgo kosmētiku, gan ķīmisko. Pārsvarā visa kosētika ir dabīgā izņemot to kosmētiku no kuras es nevaru, negribu, slinkums meklēt alternatīvu starp dabīgajiem...

Pārtiku lietoju labu un ne vienmēr tā ir eko. Pārsvarā gatavoju mājās no svarīgiem produktiem, bet saldētavā ir arī pelmeņi... Varu arī paēst maķī vai kebabos...

Ar šo visu gribu teikt, kad abās frontēs ir labas lietas un es esmu pa vidu.
11.12.2012 10:44 |

Reitings 13796
Gribēju teikt par vietējo produktu - man atkal nozīmīga ir produkta kvalitāte un tikai pēc tam ražotājvalsts, esmu ievērojusi, ka garšas ziņā daži LV produkti neiztur kritiku. Un diemžēl, diemžēl visnepatīkamāk ir domāt, ka pērc vietējo, bet izrādās to ved no Polijas..
11.12.2012 10:52 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Varu pateikt, ka Madaras tonējošais fluīds bija vienīgā lieta, no kuras man sākās alerģija grūtniecības laikā.
Es domāju, ka svarīgāk ir skatīties, kas ādai labāk patīk un pie tā arī pieturēties.
11.12.2012 14:46 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
kādus dabīgus matu kopšanas produktus varat ieteikt? bez iherb, bbfactory.
11.12.2012 14:56 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Es kādos ~ 4 gados pakāpeniski esmu pārgājusi uz dabīgo kopjošo kosmētiku un no saviem novērojumiem saku, ka sākotnēji gan āda, gan mati it kā pretojas izmaiņām. Mati kļuva smagi, ātrāk taukojās, bet pēc kādiem 4-6 mēnešiem mati ir ļoti spīdīgi, vijīgi un tiešām mitrināti, nevis tikai ar silikonu piesūcināti un IT KĀ veselīgi. Lēnām ataudzēju matus un, lietojot eļļas un eko šampūnus/maskas mati tā nešķeļas un pēc izmazgāšanas nereti pat balzams nav nepieciešams, kas iepriekš nebija iespējams, jo mati pēc ne-eko šampūna lietošanas palika cieti, sausi, pūkaini.

Arī sejas kopšanai man viss ir tikai no eko - sākumā (arī ~6mēn.) bija sausi pleķīši uz sejas un likās, ka ādai nepietiek ar eko krēmiem, bet tagad arī nereti uz nakti tikai ziedūdeni uzsmidzinu un āda nav ne sausa, ne speķaina (man ir kombinēta āda ar taukainu T zonu). Ar dabīgo kosmētiku vajag ilgāk paeksperimentēt un būt pacietīgām - rezultāts ir redzams ~4-6 mēnešu laikā, nevis uzreiz. Tāpat arī ir jāmeklē, kas ir tās firmas un produkti, kas ir piemērotāki katrai - ne viss, kam ir sertifikāts ir automātiski super labs priekš visiem.

Un kopš aktīvi sekoju līdzi iherb.com speciālajiem piedāvājumiem un Biotēkās skatos akcijas - visu kosmētiku pērku par tādu pašu cenu kā senāk Drogās/Kollonās visu to poļu drazu.
11.12.2012 15:03 |

Reitings 2728
Protams, pastāv teorija, ka dabīgās sastāvdaļas (piem., ēteriskās eļļas) ir lielāks alergēns nekā tas pat SLS, bet, manuprāt, tā ir tikai lētuču ražotāju reklāma. Ja nu kādam rodas alerģijas no kāda atsevišķa produkta (kā Lauvēns minētajā gadījumā), tad jāpapēta sastāvs un jāizvairās no līdzīga sastāva un jāpamēģina kas cits.
11.12.2012 15:07 |

Reitings 787
skaya,to pašu produktu es biju pirms tam lietojusi vairāk kā pus gadu un viss bija ok, bet pēkšņi parādījās alerģija un viss. Ar Madaras sejas produktiem vairs eksperimentēt nevēlos, jo, kad tā alerģija ir ir šausmīgas mocības un grūti tikt no tās vaļā.
11.12.2012 15:12 |

Reitings 2728
lauvens, droši vien alerģija parādījās grūtniecības dēļ - hormoni dara savu :)
Bet es no Madaras jau kādu gadu esmu atteikusies - esmu atradusi pat nedaudz labākas un krietni lētākas 'zaļās' alternatīvas iherbā un tur varu atļauties paeksperimentēt, nebaidoties galīgi finansiāli izputēt :)
11.12.2012 15:20 |

Reitings 428
Reģ: 01.12.2012
Studēju organisko ķīmiju, zinu kosmētikas sastāvdaļas un kāds kurai efekts, bet, iegādājoties kosmētiku, nespiežu uz dabīgo, jo tā tagad ir tikai modes lieta, un ražotāji to izmanto. Tāpat nav atšķirības starp dārgo zīmolu produktiem un lētā gala produktiem Drogās - sastāvs +/- ir tāds pats. Ja produkts manai ādai tiešām patīk, parabēni tā sastāvā mani neatturēs, jo nu nav viņi tik traki kaitīgi, kā tagad tiek visur borēts. Personīgi man no vārdiem "eko-bio" jau metas nelabi.
Vispār, daudz kas atkarīgs no uztura - ja gribi labu ādu un matus, ir jāēd veselīgi, jo āda tiek pabarota caur asinsriti, kas tai piegādā "uzturvielas". No ārienes ādu var tikai attīrīt, bet veselai ādai būtu jāattīrās pašai. Mana pieredze - sāku mazgāties tikai ar tīru ūdeni, bez ziepēm un dušas želejām, no kurām pastāvīgi āda kļuva sausa un papildus bija jāsmērē ar losjonu. Šad tad noberzos ar sūklīti. Pēc kādiem 3 mēnešiem mana āda pierada pie jaunā režīma, un tagad ir ideālā stāvoklī, sausums vairs nav problēma.

Nu bet tas tā, katrai ir savs viedoklis :)
11.12.2012 15:22 |

Reitings 787
skaya, tur jau tā problēma, ka pat pēc grūtniecības man šī alerģija ir saglabājusies. :(
11.12.2012 15:27 |

Reitings 670
Reģ: 03.10.2010
principā, tie uzraksti, ka šampūnā nav parabēnu ir aplams, jo reti kuros šampūnos liks parabēnus, ņemot vērā, ka tie slikti šķīst!
un jā tā ir, ka pie eko kosmētikas āda lēnāk pierod un rezultāts nav uzreiz, lai kā gribētos!
11.12.2012 16:17 |

Reitings 227
Reģ: 08.11.2012
lauvens man atkal tieši grūtniecības laikā madara kosmētika bija vienīgais, kas derēja un tagad pēc bērna turpinu un āda ideāla, tā kā katram individuāli.
11.12.2012 16:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits