@Helele
Es diezgan daudz esmu studējusi šo tēmu - ēšana, tievēšana, veselīgs dzīvesveids. Mana krustmāte ir izgājusi Svara Vērotāju kursu. Un principā ir pāris pamatlietas, ko derētu ievērot, ja vēlas notievēt. Un tas ir ļoti vienkārši (un strādā + nebojā veselību):
1) badojoties nevar notievēt. Nu OK, varbūt sākumā var, bet kādā noteiktā brīdī, kad organisms ir iedzīts pilnīgā stresā un badā, sākas visa apēstā uzkrāšana tauku veidā.
2) ir jāēd regulāri - ideālais variants 3 lielas ēdienreizes + 2 mazas (auglis, jogurts).
3) jāuzņem visas produktu grupas, lai piegādātu organismam vajadzīgās minerālvielas un vitamīnus: graudaugi, olbaltumvielas (gaļa, zivis, olas), piena produkti, augļi/dārzeņi, tauki (labie tauki).
4) Lai notievētu, obligāti jāuzņem LABIE TAUKI (omega taukskābes), jo tās piedalās tavā organismā esošo tauku sašķelšanā. Šo daudzas svara vērotāju meitenes neievēroja, līdz ar to viņām svars nekritās.
5) Izrādās, ka notievēšanai sevišķi vajadzīgs kalcijs (2 piena/kefīra glāzes dienā). Tur arī bija bioloģiski ķīmisks izskaidrojums, bet sīkāk nepateikšu.
6) jādzer vismaz 8 glāzes ūdens dienā.
7) jāatsakās no trekniem ēdieniem, saldumiem, neveselīgajiem taukiem. Protams, ka gabaliņš šokolādes neskādēs.
Ar šo es negribēju lasīt morāli, bet gan padalīties, jo tiešām, ja šo visu ievēro plus vēl daži individuāli knifiņi, svars krītas un tu pati jūties ideāli ;) Protams, sports šo procesu paātrina divtik ātrāku! Un arī šeit - lai sportotu, vajadzīga enerģija, tātad uzturs!
Es personīgi neesmu pret badošanos - var taisīt nedēļu ilgu kūri reizi gadā ar sulām utt. vai atslodzes dienas, kad mainās mēness fāzes. Bet ikdienā tomēr ir jāēd.
Lai tev veicas! ;)