viss par literatūru

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
cik daudzas no Jums ir liela mērā saistītas ar literatūru? Pašas raksta vai ļoti daudz lasa?
Gribētu parunāt par grāmatām, kādas ir Jūsu autoritātes? Kādas bija attiecības vidusskolā ar obligāto literatūru? Kā domājat, kas ir LABA literatūra (pēc kādiem principiem Jūs to nosakat)?
Ceru uz patīkamām sarunām:)
05.11.2012 12:36 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Mācījos, pabeidzu tur bakalauru. Kāpēc tāds jautājums? :)
06.11.2012 21:55 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Ebe,

tāpat :) Domāju, moš vēl mācies.
06.11.2012 22:09 |

Reitings 2715
Roze,

tu mācies LU filologos? :)
06.11.2012 23:05 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Man ļoti patīk lasit un tāpat kā Ariadne,mani nevar laist tuvumā grāmatnīcām,es tur pazūdu uz dienām. :D

Jautājums te visām grāmatu mīlēm..
Personigi man grāmata ir GRĀMATA,kaut kas īpašs savā ziņā. Tā sajūta,kad paņem rokās vēl nelasītu grāmatu,ieritinies segās,blakus karstas šokolādes krūze... tā sajūta nelīdzinās nekam.
Bet... arvien biežāk sāku domāt,par vienu no e-lasītājiem iegādi,Kindle, naudas,vietas taupīšanas nolūkos, bet man liekas,ka tas nav tas. Ka tā nav grāmata,ka nav tā sajūta,bet kaut kas pliks,nedzīvs,nav tā grāmatas noskaņa.
Kā jūs skataties uz šo,vai jums lasāmviela paliek lasāmviela,papīrs vai elektronika?
07.11.2012 12:02 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Ebe,

baltu filologos maģistratūrā.
07.11.2012 12:07 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Literatūra ir viena no manām lielākajām kaislībām.
Sāku lasīt jau no bērības (paldies mammai, kas mani uz to ievirzīja), tagad škiet, ka jaunieši nelasa vispār un, manuprāt, nepārspīlējot tas ir šausmīgi, jo literatūra ir tā, kas ne tikai spēj paplašināt redzesloku, bet arī liek cilvēkam reāli domāt, trennēt smadzenes, nevis vnk eksistēt.
No man pazīstamajiem cilvēkiem, tikai viena draudzene lasa, tāpēc dažreiz žēl, ka nav ar ko no sava vecuma cilvēkiem parunāt par literatūru.
Lasu gan klasiķus (no tiem tuvākie ir Remarks un Dostojevskis-"Idiots" mans mīļākais literatūraas personāžs)), gan mūsdienu prozu, šad tad arī lubenes(nekaunos par to, dažreiz arī lasot gribas īpaši neiespringt).
Ļoti daudz lasu pozitīvās domāšanas literatūru, tas jau ir kļuvis par mau dzīvesveidu, katru dienu cenšos to palasīt.
No klasikas nāk prātā "Meistars un Margarita" -man škiet vnk neaptverami, ka var uzrakstīt kaut ko tik ģeniālu. Vārdu sakot, par literatūru varu runāt bezgalīgi.:D
No latviešu prozas Inga Ābele ļoti patīk, viņa pati man kā cilvēks liekas nereāla(labā nozīmē)))
Pēdējā grāmata, ko izlasīju un kas atstāja uz mani iespaidu ir Džonatana Safrāna Foera"Neticami skaļi un ļoti klusu"-ļoti emocionāla,sen nebiju tā raudājusi,iesaku visiem.

Hip.bone- man ir elektroniskā grāmata-tas, protams, ir ļoti ērti- var vienlaikus "iekačāt" simtiem grāmatu, plus nav jāpērk(es daudz lasu krievu valodā-un tajā var atrast gandrīz jebkuru grāmatu elektroniskā formātā), tomēr, ja godīgi, man labāk patīk turēt rokās īstu grāmatu, tā ir pavisam cita sajūta.
09.11.2012 23:21 |

Reitings 2715
*Roze*, es arī iesāku maģistrantūru pagājušajā gadā, bet ātri pametu. Kuru moduli mācies - valodniecību, literatūrzinātni vai ko citu?
20.11.2012 22:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits