Skopulis?

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Dažas nedēļas atpakaļ bijām izbraukuši ar draugu un viņa draugiem/paziņām ballēties. Starp viņiem bija arī mana puiša labākais draugs. Skatījos uz viņu savstarpējām attiecībām un sapratu, ka man tā džeku draudzība ir mīkla. It kā - stiprāka par visu. Meiteni nevar sadalīt - štrunts, gan jau kaut kā sadzīvosim, aizmirsīsim un tā tālāk. Bet, kad sākas darīšanas ar naudu... skatos un brīnos.

Nezinu, kā jums, bet man ar draudzenēm ir brīvais režīms. Neskaitu, cik reizes es uzsaucu viņām pusdienas vai ballītes un cik viņas man. Es no tādām attiecībām gūstu prieku. Man daudz svarīgāka ir kompānija, garīgais baudījums, ko sniedz komunicēšana ar draugiem.

Tad nu es tā sēdēju mašīnā, klausījos kā abi strīdējās, kurš kuram cik ir parādā, kurš lējis benzīnu un kurš pircis alkoholu, un brīnījos. Zinu, ka mana vīrieša labākais draugs nav no tiem dāsnajiem, ko gan nevaru teikt par savu draugu. Viņš nav no kapeiku skaitītājiem, kaut gan mēdz iziet uz principiem, ja es nogāžu podus, kuru labošanai nepieciešama nauda. Bet tur viņi abi sakasījās par kaut kādiem 8 Ls, ko manējais it kā esot palicis parādā un tagad viņam par tiem 8 Ls esot jālej benzīns. Lieki teikt, ka nevienam no mums nebūtu ne mazāko problēmu ieliet tam čalim to benzīnu, bet nē - mans sāk kasīties par to, ka viņš redz tad un tad alko uzlicis, es esot arī kaut ko pirkusi kaut kādam baļļukam (par ko es vispār biju jau aizmirsusi) un tā tālāk. Es jau nejaucos, jo tās ir viņu savstarpējās darīšanas, bet mani izbrīnīja tāds attiecību modelis.
Tad nu jautājums - kā ar jūsu draugiem? Ir gadījies novērot šādas "skaidrošanās" viņu un viņu draugu starpā vai mans puisis tomēr ir skopulis pēc jūsu domām?
P.S. Es, personīgi šajā situācijā mana drauga vietā būtu ielējusi viņam to benzīnu tikai tāpēc, lai šis aizverās, bet manējais, kad viņam to pateicu, man uzbrēca, ka neesot nevienam neko parādā, tad nu es klusēju par šo lietu.
30.10.2012 18:05 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
man jau skiet,ka es atkal esmu taa kapeiku skaitiitaaja,bet ir reizes ,ka cilveeki paliek paaraak nekauniigi man tas vnk riebjas ja es tev 1x 2x 3x uzsaucu nu tad jau man saak pieriebties....aizejam kaut kur un kaa vnm plikskina acis un maajiens skaidrs..riebjas cilveeki kuri dziivo uz citu reekina utt...tiesham kaitina....katrs perk savu utt..ok ir reizes kad tu noprec to es to un pie kajas vai tur dazzus latus iztereju vairak vai mazak...tas nekaitina,bet man ir tikai 2 tadas draudzenes kuram naudu neskaitu parejas vnk zb!
30.10.2012 20:29 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Manam ir otrādāk - pārāk laba sirds un uzsauc visiem. Un tas mani padara ļoti dusmīgu!
30.10.2012 20:31 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tomeer pateiksu savas dzimsanas dienas sviniibu summu-nespeeju notureeties...600$!Interesantaakais veel bija tas,ka es teicu,lai vini izveelas to restoraanu,lai tas man buutu paarsteigums!Bija arii...visaa!!!:D
30.10.2012 20:42 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Emmanuelle, tur skatās šķībi, ja, piemēram, katrs (vai arī katrs pāris) maksā par sevi? obligāti vienmēr ir kāds kas uzsauc?
30.10.2012 20:46 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
ja uzsauc,tad tas nav jauztver ka parads,kuru jaatdod.
ir jasak aizdomaties,ja parak biezi kads prasa pats,lai uzsauc,izmaksa.
ja izmaksa un pec tam parmet-es tev izmaksaju,tad es ari justos aizvainota, dusmiga,jo ja neko neprasiju ,lai izmaksa,pats uzplijas, teloja dasno un peksni,kaut ko sak parmest. man ari nebutu problemas izmaksat otram, bet lai nav tas pasniegts-tu man esi parada.
30.10.2012 20:50 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Demoiselle-toreiz vienkaarsi bija taa,ka tas paaris to domaaja ,kaa daavanu man...!:DPeec tam tas atkaartojaas arii Hawaii-tikai taa summa bija mazaaka-toreiz taa bija mana viira dzimsanas diena!Esmu mineejusi ,ka daavanas mums nepatiik-parasti izveelamies kaadu celojumu, restoraanu ...!
Es vairaak neeju ar siem cilveekiem uz restoraaniem-maaciiba loti laba!:D
Es arii domaaju,ja summa liela,tad var samesties kopaa uttEs uzsveru "samesties kopaa"-vini to ignoreeja abas reizes!
Vispaar ir pienemts taa -maksaa tas ,kurs aicina,bet tas nav taads ,kaa likums,varbuut pieklaibas etikete!:)
30.10.2012 21:04 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
njaa, neslikta daavana, par kuru jubilaarei pashai jaamaksaa. ja nespeej atljauties, lai tad aicina uz vienkaarshaaku restoraanu. galvenais jau ir pats zests, nevis veertiiba galu galaa.
31.10.2012 00:15 |

Reitings 133
Reģ: 14.10.2012
Manam draugam ar labāko draugu ar nekad nav bijusi naudas dalīšana, parasti nekad viens no otra neņem naudu, kad vajag kautkur aizvest vai tur aliņu nopirkt utt. Tas liekas tikai normāli, taču ja viens visu laiku izmaksātu un otrs skaitītu kapeikas tad drošvien gan strīdētos :D
31.10.2012 00:35 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
foršs pārsteigums tev sanācis :D
31.10.2012 01:42 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Bija man jaunībā tādi draugi, kas šitā naudu skaitīja .. nu nafig .. man tā tracināja šīs te kapeiku pišanas lietas!!! Tagadējie toties vispār nekad par naudām jautajums nerodas, jo katrs uz pasākumiem ņem kaut ko no sevis līdzi un vai arī sametam visu kopējā grozā, ja braucieni lielāki, un tad arī to visu kopā notērējam un neviens vispār ne vārda nepasaka par to, ka kāds cits ko vairāk vai mazāk paņēmis/iztērējis.

Citiem vārdiem - atkarīgs no pašiem cilvēkiem .. domāju te nav īsti korekti attiecināt uz dzimumu.
31.10.2012 09:37 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu tad lai uz priekšu katrs sev visu pērk un viss. mums ir tā, ka, ja braucam tusēt, pajautājam, ko vajaga paķert veikalā vai arī, ja visi ejam, tad kko mēs nopērkam un kko viņi
31.10.2012 14:10 |

Reitings 160
Reģ: 06.10.2011
Atkarīgs no cilvēka. Paziņām, vienkārši draugiem tā randomā neko neuzsaucu un aizdodu tikai iepriekš izsverot, apsverot.

Toties ar labāko draudzeni, viena man tāda, vislabākā, mums iet bez rēķināšanas. Ir nauda man - es uzsaucu. Ir viņai - viņa man. Un nerēķinam, zinu, ka varu uz viņu paļauties ja man škrobe & vice versa. Nav žēl.

Bija viena cita draudzene, arī ļoti tuva un arī nebija žēl, bet tas ievilkās uz kādu gadu, kad praktiski tikai es uzsaucu visu laiku kaut ko. Tad gan pieriebās un pārstāju; pateicu, ka nu tā man nepatīk un nav smuki.
31.10.2012 14:24 |

Reitings 160
Reģ: 06.10.2011
Arī attiecībās nekad nav bijis žēl. Pēdējais draugs gan bija tāds piekasīgs un konkrētas summas neatprasīja, bet vienmēr atcerējās, ja ir kaut ko izmaksājis man un deva mājienus, ka tagad ir mana kārta. Itkā jau nav problēmu, bet tomēr nepatika tā attieksme.
31.10.2012 14:28 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Es neesmu kapeiku skaitītāja, bet nemetu arī naudu pa labi pa kreisi. Ar draugiem vienmēr darbojies tāds es tev izmaksāju šo, tu man kaut ko citu princips, tā vienmēr sanāk vienlīdzīgi. Bet, ja runa ir par aizdošanu, tad gan es skaitu naudu un izsveru, vai es varu un vai gribu aizdot.
Par šo situāciju piekritīšu tām, kuras teica, ka visdrīzāk ir tā piekasīšanās lieta, ja reiz viņš piekasījās par 8Ls, tad tavs vīrietis brauca pretī ar tādu pat sīkumu (saku- sīkumu- jo, cik saprotu, nav knapināšanās ar naudu). Labākā aizsardzība ir uzbrukums, tā laikam varētu šeit teikt. Runājot par to, ka teici, ka drauga vietā tu ielietu to benzīnu, es gan tā nedarītu, ja zinātu, ka viņam nav taisnība. Ja viņam būtu taisnība un es tiešām būtu parādā, tad ielietu gan, bet nu.. Ja kāds kādam izmaksā, tā ir viņa brīva griba, to tā īsti par palikšanu parādā, manurpāt, nevar uzskatīt.
31.10.2012 14:34 |

Reitings 349
Reģ: 28.04.2012
Manējais tieši otrādi- vienmēr gatavs visiem uzsaukt, par visiem samaksāt un aizmirst!Saprotu, ka saprāta robežās tas ir tikai apsveicami, bet reizēm mani tas sāk kaitināt- kāpēc nauda, ko tu nopelni, ir jāmet pa kreisi un pa labi, pie kam tā visbiežāk ir "Spēle vienos vārtos"
31.10.2012 14:40 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Manējais ir no tiem,kas atdos pēdējās apenes, bet kad viņam vajag naudu (kad līdz agai kāds brīdis jāgaida, bet nauda stedzīgi vajadzīga) tad nav neviena,kam pajautāt.
Draugs zin,ko es par ši visu domāju, tāpēc pasācis aizdot pa kluso..
31.10.2012 14:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)