mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 49
Reģ: 31.07.2012
zaptesburka lai kāds nebūtu pircējs (pērkot to sev vai draugam)- vai tiešām 900 euro atdotu tāpat vien, neprasot nekādu pirkšanas un pārdošanas dokumentu?

Tādu krāpnieku ir daudz- iesaku visiem, pirms iegādāties sunīti, uzzināt kā notiek pārdošana un pirkšana, kas jāņem vērā.

Tas gan neattiecas un konkrēto gadījumu, bet domāju, ka lielākā cilvēku kļūda ir nepārdomāti iegādāts sunītis. (Tie, kas nekad nav paši personīgi nav pirkuši dzīvniekus, teikšu tā: tas ir līdzīgi kā veikalā nopirkt kleitu, aiziet mājās un saprast, ka kleita īsti neder vai nepiestāv. Ja nebūs čeks- neviens veikalā neko nemainīs un ja pat būs, ne vienmēr to veikalā dara.)
31.10.2012 13:30 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
manu mīļumu sākumā krievu biezie nopirka - mazu dalmācieti bērniem kā rotaļlietu, jo saskatījās multenes. protams, netika galā, jo dalmācieši ir ļoti aktīvi. izmeta ārā. suns klaiņoja un viņu pieņēma labāki cilvēki, tikai viņiem pašiem nebija daudz ienākumu, tāpēc devās uz Angliju peļņā. to izdzirdot, es uzreiz sapratu, ka man viņš jāpieņem, jo mans vecais bija aizgājis uz labākiem medību laukiem. tā nu suņuks nonāca pie manis. un nekad ne par ko viņu nevienam neatdotu, jo zinu, ka viņš ir laimīgs, viņam ir māja, dārzs, kur izskrieties. arī viņš slimo, ir alerģijas, bet tas nekad nebūtu iemesls, lai viņu kādam atdotu. jau 4. gadu dzīvo labi un man ir ļoti pieķēries. padomā labi par to ko pieņem un uzņemies atbildību. nauda ir tikai nauda.
31.10.2012 13:39 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Lotnija - piekrītu, ka šajā gadījumā pirkums izdarīts neapdomīgi. Bet pārdevēja ir izmantojusi cilvēku naivumu un uzticēšanos un piekrāpusi viņus. Nav pārāk godājama rīcība.
31.10.2012 13:40 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
nevaru iedomāties kā rīkotos šādā situācijā, jo ir visai nepatīkama situācija... lai neteiktu vairāk. Mani vecāki, kad pirka Bernes Ganu aitas suni, pirmkārt runāja ar mūsu bijušā suņa vetārstu, kas ir viens no labākajiem Latvijā vetārstiem, kurš ieteica doties uz klubu, kas vispār palīdzēja ar informāciju. Klubā savukārt deva informāciju, pie kuriem audzētājiem var stāties rindā. Jo normāli ir jāgaida rindā. Kad kucēni piedzima , manējie devās uz izvēli, vecākiem ir superīgs suns ar visiem ciltsrakstiem, skaists suns, tagad staigā pa izstādēm (klubs aicina vienā laidā, kur vecāku mīlule tiekas ar brāļiem un māsām un konkurē :D ), ņem augstākos vērtējumus, ir kolosāls raksturs, ko nosaka pēc vecākiem un metienā kā paši audzētāji atzina, labākā no metiena. Un ir tā, ka protams suns ir mīlulis pirmkārt, bet ir ļoti sērīgi, ja esi par suni atdevis tādu bargu naudu, ziniet, nu gribas būt drošam, ka suns ir īsts pēc solītā, un tur varbūt ne tik ļoti svarīgi ir papīri, bet rakstura īpatnības sugām, iedzimtības, lauru plūkšana, pārošana un visādi citādi.. ir no svara. Papīrus jau par šo sunīti Tu vairs nedabūsi, vienīgi varbūt vari cīnīties, lai naudu dabūtu atpakaļ, lai gan sērīga tā situācija...
31.10.2012 13:46 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Lotnija,nu ja un ta nu tagad vini visas reize ari par.Man ir tris kuces,vienai kucei varetu dzimt videji 7 kuceni.Visas meklejas reize.Stadies prieks,ka visas 3 vienlaikus aizvest pie puisa,ja pienemam,ka kadai tas puisis varetu but teiksim Vacija dzivojos,pec tam pienemt dzemdibas 3 kucem,kas visas vienlaikus dzemde,tad tikt gala ar 21 kucenu,kas visi bizo apkart pa maju,grauz,cura un kaka,un tad vel atrast LABAS majas 21 sunim.Neviens neparo visas savas kuces vienlaikus,jo tas nav iespejams!Ne nu citadi,protams visadas kucenu razotnes,kur suns uz vietas,aplec vienu,ielaiz pie otras,tad pie tresa,ceturta un piektas.Tad kuces samet buros 2x diena pamet kaut kadu samazgu blodu un pec tam atdod par 900eur slimus,nepotetus skirnei lidzigus sunus.Kamer bus aitas bus cirpeji.Temas autores draugs bija si aita,nu tad nocirpa ari, un loti izdevigi nocirpa.Tam audzetajam jadod medalis par speju TAAA apcakaret cilvekus.Nedod dies tadu deputata kresla,prastu mus visus te apcakaret ta,ka pat nepamanitu.
31.10.2012 14:15 |

Reitings 49
3 kuces ir mazs daudzums. Man pazīstamiem ir 10 kuces, bet par visiem viņi rūpējas. Tā kā tie ir ļoti ekskluzīvi suņi, tad vienmēr tiek vesti uz ārzemēm, jo Latvijā tādu suņu nav vēl. Bet tā kā viņas ir daudz, tad vienā piegājienā parasti arī kādas 3 pāro.
31.10.2012 15:40 |

Reitings 49
Harmony ir cilvēki, kuri sava naivuma dēļ ir bijuši piemānīti. Citi saprot to uzreiz un nākošo reizi rīkojas apdomīgāk. Ir cilvēki, kas nemainās un turpina būt tik pat naivi- tādiem, diemžēl, nekas nepalīdzēs. Jo, ja Tevi piemāna, tad pats jau vien esi to pieļāvis, tas, ka otrs ir izmantojis izdevību- tā jau ir viņa veiksme.
31.10.2012 15:42 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Lotnija, tur jau tā lieta, ka mēs to sunīti, var teikt kucēnu pieņēmām, kad viņam bija tikai pusgads. Diemžēl mazais ir pavisam neadekvāts... actiņas mīļas tikai tad, kad viņam ir labi, bet tiklīdz viņš nav garstāvoklī (un tas notikt var ikmirkli), tad nu, protams, žēl, ka uz savu galvu audzinam čūskulēnu...
31.10.2012 15:43 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Spotorno, tādu mazu sunīti jau var ielikt padusē un aizstiept, kur vajag. Manējo nekur nevar aizstiept, tikai ar ceļamkrānu pārlikt no vienas vietas uz otru. Vēl drausmīgāk, ja ieslēdzas tā stūrgalvība, kad viņai par visu varu kaut ko vajag. Man gan nav toiterjers, protams. Bet skatoties uz tiem cilvēkiem, kas netiek galā ar saviem mazajiem suņiem, es nezinu, ko viņi darītu ar manu. :D
31.10.2012 15:50 |

Reitings 1602
WaRRior, nu mans žurks ir pielīdzināms lielajiem. Varu te pastāstīt savu negatīvo pieredzi. Ir viņam kaut kas ar psihi nepareizi. Vārdu sakot jau kopš pirmajām dienām pie mums, viņš ir ļoti agresīvs. Un tu nevari iedomāties, cik nepatīkami ir tad, kad tāds sīkais kvekšķis (man nav gluži tāds mini, bet velk uz mini takša izmēru, somas izmēra tojterjers, M izmērs laikam) sāk ne tikai riet, atņirgt zobus, bet arī naturāli mesties saimniekam virsū un kost kājās un pirkstos! Viņš ir tik lecīgs, ka man iekoda pat vēderā, kad biju stāvus pozīcijā līdz asinīm. Tas ir mazais dēmons, briesmīgs skats un patiesi paliek bail. Bet tad, kad tu pārvari baildes un saķer viņu aiz skausta, lai aizvilktu uz citu istabu, viņš sakož visas rokas tā, ka pēcāk dažas dienas ir kā narkomānam...

Ar viņu nav iespējams spēlēties, sāc spēlēties, it kā viss ir labi, bet pēkšņi viņam kaut kas ienāk, viņš atkal paliek agresīvs, gatavs klupt klupt bez maz vai kaklā un nograuzt.
Ārā viņu izvest šādā laikā arī nav iespējams. Kur nu vēl uzģērbt ziemā kādu kurtku. Samīļot arī nevar, jo viņš sāk arī palikt agresīvs, kad viņu piespiež pie sevis.

Vārdu sakot vļipli po polnoj.... Lai mans aizgājušais lielais pūdelis tā darītu??? Nu nekad!
31.10.2012 16:00 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Spotorno, jums nav vēlams plānot ģimenes pieaugumu, ja ir tāds suns :D
Domāju, ka man arī paliktu bail no tāda. Ne jau vienmēr dresūra palīdz, tas tiesa, zinu 1 suni, kas ir sakodis visu ģimeni, lai gan ir izgājis pilnu suņu skolas programmu. Viņam nedrīkst pieskarties nevietā un nedrīkst ātri pārvietoties un klaigāt. Kad aizbraucu ciemos, tam sunim eju garām ar nedrošību. Un nav jau nekāds maziņais klēpju sunītis. Baisi. Manējais atkal ir dikti mīļš, ar šādu suni var iepazīstināt visus, kam no šiem dzīvniekiem bail, jo atstāj bezgala pozitīvu iespaidu.
31.10.2012 16:04 |

Reitings 1602
WaRRior, nu tas labi, ka viņš dzīvo Rīgā vecāku un māsas mājā, es jau tagad esmu atdalījusies. Un es pilnīgi saprotu, kāpēc viņa iepriekšējie saimnieki atteicās pēc pusgada viņu turēt, jo viņiem kā reiz piedzima mazulis, laikam patiesi bija bail, ka nograuzīs.
Bet nu... ja pieradināji, tātad jāatbild, tāpēc manējie viņu tur un audzina, cenšas izpatikt, cik nu iespējams.
31.10.2012 16:09 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Sportorno - tāda sajūta,ka tu runā par manu kaķi. Es vēl ne reizi neesmu savu kaķi samīļojusi,jo viņš uzvedas,kā Sātans.
31.10.2012 16:10 |

Reitings 1602
Lolita, njā, tādās situācijās patiesi sāc aizdomāties, ka nelabais var iemitināties dzīvā radībā...
31.10.2012 16:11 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
jā, ir mājas kaķi, kuri ir mazi sātanēni. vismaz tie, kurus esmu sastapusi. reāli viņi kož un skrāpē visiem ciemiņiem. pat saimniecei neļauj sevi paglaudīt, samīļot ;D
31.10.2012 16:13 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
manas dzīvokļa biedres kaķis, kad ievācos arī neatļāva sevi pat paglaudīt, koda uzreiz, ne tikai man bet pašai saimniecei. tā nu katru dienu es viņu cieši samīļoju pret paša gribu :D un tgd viņa vairs nekož un ļaujas. pati saimniece ar saka, ka daudz mīļāka palikusi.
31.10.2012 16:18 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
es ļoti atvainojos, bet visi agresīvie suņi ir jālikvidē..
īpaši tie, kas kož pat saviem ģimenes locekļiem. un vēl jo vairāk, ja lielais šķirnes pārstāvis!!

tieši šie ir apsvērumi, kāpēc pārot drīkst tikai izvērtējot atbilstību, lai maksimāli izveidotu labu suni, tātad ar atbilstošu raksturu.
un protams + treniņi un apmācības!
31.10.2012 16:27 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Es par šo audzinātāju noteikti sūdzētos visos forumos (it sevišķi, visos suņu forumos), arī blogos utt.
Sunīti neatdotu, ja viņš tiešam ir mīļš. Cīnitos tikai ar audzinātāju. Un, man šķiet, es arī kādus sadiskus metodus apdomātu.

Par pekinesa un hina kopmīlestības produktiem varu teikt tikai to labāko, jo viņi ir veselīgāki par šķirnes pekinesiem. Parasti pekinesiem ir sirdskaites, kas var neietekmēt dzīvilgumu, bet ietekmē aktivitāti (it sevišķi vecumdienās). Bet reti kuram pekihinam ir tādas sirdskaites.

Novēlu veiksmi :)
31.10.2012 16:53 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Uzas,suns,kas koz pats savam saimniekam.Man neskiet,ka tur vaina suna psihe,bet suns vienkarsi ir domimnats un nav pie vietas nekad nolikts un nezin ka normalos baros notiek audzinasana.Nonaktu tads mezonis pie manis jau pec paris dienam butu milsunitis.Esmu vienreiz ar savu taksi izkavusies.Tiesam izkavusies!Vedu radit un aizradit par to,ka sagrauzis manu kurpi,bet vina man roka iekoda.Sedeju virsu sunim,kas ka nenormals ardas,nelaba balsi kerc un tai pasa laika metas otradi un megina man iekost.5 minutes sadi pacinijamies,lidz suns man padevas(atslaba) un man ir klepju taksis,kas klausa uz varda.Sim te monstram visticamak vajag vienkarsi kartigi biete sadot un nekas,ka mazins.Vins ta pat ir suns un ari vins ir no vilka celies.Vienkarsi sausmigi izlaists un dominants suns,ja puika olas ar steigu nost jagriez,ari mierigaks paliks.
Nez kapec visi doma,ka ja mazins,tad nav jaaudzina un lamat tadu ari nevar,kur nu vel speku pieliekot.Un tad vazajas pa ielam visadi siki,neaudzinati monstri,kas klup visiem kajas,nak izkauties ar citu suniem un saimneices tikmer neko nedara,jo vins tacu mazins.Bistami pasam sunim ar savu galvu nedraudzeties.Ir cilveki,kas uz izmeriem neskatoties sper ta,ka lido un tadi,kas staiga apkart ar gaisa pistolem tiesi sadiem gadijumiem.
31.10.2012 19:54 |

Reitings 12
Reģ: 29.01.2009
Es sovasar ari nopirku trushu taksha kuceenu,arii ar domu pavadaat pa izstaadeem utt..
Es gan dabuuju visus papiirus un viss ir ok, tikai tagad kad sunitis paaugaas, izraadaas ka vinjai ir mazinjs izskata defekts, un liidz ar to vinja neienjem nekaadas veertigas vietas izstaades..

arii sanaak ka iegraabos,bet suns man ir kluvis tik miiiljs,labaakais draudzinjs tagad, ka man pat neienaak doma galvaa vinju kadam atdot (hug)
31.10.2012 20:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits