medus kūka

 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
tātad no iepriekšējās diskusijas, pirmo reiz taisīju medus kūku, acīm redzami būs jāmet ārā. receptes ir tik daudz un dažādas, ka nezinu pēc kuras taisīt. pastāstiet kā jums izdodas tik smukus tos biskvītiņus ( vai kā viņus sauc ) uzcept? mani sanāca grumbuļaiņi un cieti, itkā cepu kā norādīts receptē. kā labāk to medu utt jaukt uzreiz kopā vai kā atsevišķi?

un tai krējuma masai labāk pielikt saldo krējumu vēl?
27.10.2012 22:46 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
svaigā siera kūka, ar cepumiem un svaigo sieru, saldo krējumu. paskaties netā svaigā siera kūka :) nekas nav jācep un sanāk tāda namma. :)
27.10.2012 23:05 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Nu jā, tur jau pat mascarpone nav. :|
27.10.2012 23:05 |
 
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Ja Tu runā par manu recepti- tad tā vietā tiek lietots kāruma svaigais siers, kas vienkārši nav tik trekns!
27.10.2012 23:07 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
Queen, nu kā nav? svaigais siers pēc izvēles - mascarpone, kārums vai vēl kāds.
27.10.2012 23:07 |
 
Reitings 11
Reģ: 21.10.2012
Es pirmo reizi mūžā taisīju medus kūku un sanāca tiešām laba, sulīga un gardum garda meduskūka pēc šīs receptes-----> http://www.receptes.lv/receptes/mana-garda-medus-kukas-recepte/
27.10.2012 23:24 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
es jau labu laiku skatos uz vienu kūku, es padalīšos ar tās medus kūkas recepti. Pirmkārt kūka liekas ļoti viegli pagatavojam un liekas arī dikti garda.
Sastāvdaļas:
320 g medus (250 ml – 1 glāze)
240 g baltā cukura (250 ml – 1 glāze)
3 olas
520 g augstākā labuma kviešu miltu (875 ml – 3 1/2 glāzes)
2 tējk. sodas
krēmam:
700 ml skābā krējuma, 25%
1 ēd.k. vaniļas cukura vai vaniļas ekstrakta
200 g „Laima” marmelādes – dzeltenas, sarkanas un zaļas, smalki sagrieztas
Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
Bļodā sajauc visas medus mīklas sastāvdaļas. Uz vairākiem cepamajiem papīriem uzzīmē 25 cm lielu apli. Tas ir tavas kūkas izmērs. Uz aci apmēram sadali mīklu sešās daļās.
Paņem 2–3 lielas ēdamkarotes mīklas un uzliec uz apļa vidus. Iemērc karoti karstā ūdenī, izņem ārā un ar apakšu smērē mīklu uz visām pusēm, lai ar to pārklājas viss aplis, ļaujot kūkai mīklai izsmērēties ārpus robežām (tas, kas būs ārpus šī apļa, tiks nogriezts un kalpos kūkas drupačām). Karotes iemērkšana jāveic vairākas reizes.
Kad mīkla izsmērēta, liec to krāsns vidū un cep kādas 10–13 minūtes, līdz biskvīts ir zeltains. Izņem ārā un tikai ar cepamo papīru – bez pannas – liec dzesēties uz režģa. Tā atkārto ar 6 apļiem.
Cep katru riņķi 10 minūtes.
Atdzesē visus mīklas apļus, līdz tie pilnībā atdzisuši. Tad saliec visus vienā kaudzē un aplīdzini maliņas. Vai arī vari uz katra apļa uzlikt apaļu kūkas formas pamatni un apgriezt apkārt. Dari, kā tev ērtāk.
Gatavo krēmu. Ar miksera palīdzību saputo krējumu un cukuru, kādas 3 minūtes. Pievieno marmelādes gabaliņus un samaisi.
Uz trauka, kurā pasniegsi kūku, liec pirmo biskvīta kārtu un smērē virsū krējumu. Uzliec otru kārtu un smērē atkal. Tā turpini, līdz piecas kārtas ir saliktas. Uz pēdējās arī uzsmērē krējumu. Ar krējumu nosmērē arī kūkas malas.
Gaļas mašīnā samal sesto kūkas kārtu un visus atgriezumus. Ar tiem pārber virsu un sānus, lai pilnībā viss ir pārklāts.
Liec kūku ledusskapī uz vismaz 12 h, bet var arī 24 h. Pasniedz vēsu.
28.10.2012 12:13 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)