Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Alerģija no glutēna

 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Sveikas, meitenes! :)
Jau šo 7dien pie manis un drauga ir gaidāmi ciemiņi uz pusdienām. Tā nu šodien nejauši caur saraksti ar manu draudzeni uzzināju, ka viņas māsai ir alerģija no glutēna. Nekad iepriekš neesmu ar šo saskārusies, tāpēc vēršos pie Jums pēc palīdzības un idejām. Sēžu tagad darbā un ik pa mirklim cenšos pasērfot internetā no telefona, kurš man ir nu dīiiikti lēns.
Es jau prasīju draudzenei, lai pasaka priekšā man kādu recepti, bet viņa atsakās teikt, jo baidās mani apgrūtināt. Savukārt es jūtos mazliet draņķīgi, jo gribu viesus uzņemt patīkami, lai visi jūtas brīvi un labi.
Vai kāda, kurai internets mazliet ātrāks jeb arī zināšanu vairāk šīs alerģijas sakarā, varētu padalīties, lūdzu, ar receptēm, kas nesatur glutēnu?

Mīļš paldies jau iepriekš! :)
25.10.2012 13:13 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Dikti garšīga izskatās -
Gaisīgā biskvītkūka ar āboliem un ābolu krēma (bez glutēna)
http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=42978
25.10.2012 13:17 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Lasis folijā
200 g laša filejas, 8 mazi kartupelīši, 2 nelieli burkāni, sasmalcinātas dilles, 1 ēdamkarote citrona sulas, daž?du piparu maisījums un sāls.
Laša fileju sadala 2 gabaliņos apslaka ar citronu sulu, ietin folijā un liek cepties cepeškrāsnī ~30 minūtes 200C grādu temperatūrā. Tikmēr nomizo kartupeļus un burkānus (sagriež lielās rip?s vai stienīšos) un novāra sālsūdenī. Pirms pasniegšanas lasi pārkaisa ar sāli un pipariem, kartupeļus un burkānus ar dillēm. Klāt var pagatavot salātus no spinātiem un ?irštom?ti?iem.
25.10.2012 13:17 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Apelsīnu kūka ar mandeļu miltiem
Jau pirms gada biju izdrukājusi šo apelsīnu kūkas recepti. Vienīgā lieta, kas mani aizkavēja, bija mandeļu milti, kuru parastos veikalos nav un mans blenderis nav tik jaudīgs, lai cīnītos ar riekstiem. Beidzot nopirku šos miltus, un izmēģināju recepti.
Protams, kūka nav tāda, kā no miltiem, mazliet atgādina marcipānu, bet garša ir jauka.

Recepte:

divi apelsīni
trīs olas
215 grami pūdercukura
300 grami mandeļu miltu
tējkarote cepamā pulvera
Apelsīnu sīrupam:

apelsīns
155 grami pūdercukura
Apelsīnus liek katliņā, aplej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Vāra aptuveni 15 minūtes, kamēr apelsīni mīksti.



Apelsīnus izķeksē no katla, ūdeni izlej, pārlej ar aukstu ūdeni, atkal uzvāra un vāra vēl 15 minūtes.

Apelsīnus noskalo ar aukstu ūdeni un atdzesē.



Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.

Apelsīnus sagriež mazākos gabalos, atbrīvojas no sēklām.



Sablendē.



Saputo olas ar pūdercukuru.



Iemaisa apelsīnu biezeni, mandeļu miltus un cepamo pulveri.



Mīklu liek apaļā kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Man bija panna 20 cm diametrā un sanāca visai bieza kūka. Receptē bija ieteikta 22 cm diametra panna.



Cep aptuveni vienu stundu līdz gatava – kad kūkā iedurtais irbulītis ir sauss.



Kad kūka gatavojas gatavībai, pagatavo apelsīnu sīrupu. Apelsīnam nogriež plānas miziņas.



Katliņā uzvāra ūdeni, iemet miziņas un pavāra aptuveni piecas minūtes.



Tikmēr no atlikušā apelsīna ķermenīša izspiež sulu.



Mizas izķeksē no ūdens un nosusina.



Sagriež plānās sloksnītēs.



Sulu lej katliņā, pievieno pūdercukuru un dažas minūtas pavāra.



Pievieno oranžās sloksnītes. Lai sīrups nepārietu pāri katliņa malām, visu laiku jāuzmana un ik pa brīdim jāapmaisa.



Kad kūka gatava, to pārceļ uz šķīvja un pārlaista ar apelsīnu sīrupu.



Tas arī viss – pacenšas sagaidīt, kad kūka atdziest, un griež gabalos.
25.10.2012 13:19 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
25.10.2012 13:19 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Mandeļu kūka bez glutēna

8 porcijas

Sastāvdaļas
200 g mandeļu
4 olas
200 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ēd. kar. rīvētu citrona miziņu
1 tējk. sasmalcināta rozmarīna
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Formas ietaukošanai
margarīns vai sviests

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
strēmelēs sagriezta citrona miziņa

Mandeles apgrauzdē, noberž mizu un sasmalcina. Saputo olas ar cukuru vieglās putās. Pievieno pārējās sastāvdaļas. Ielej mīklu 20 x 30 cm lielā, ar taukvielām iesmērētā formā un cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un citrona miziņu.
25.10.2012 13:21 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Vesels recepšu blogs par dzīvi bez glutēna (ar receptēm)
http://gardibezglutena.blogspot.com/
25.10.2012 13:24 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Ir tāds veikals Rīsiņš uz Nometņu ielas, kur var nopirkt dažādus produktus, kas nesatur glutēnu.
25.10.2012 13:24 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Cik forši no Jūsu puses! Paldies, meitenes! :)
Diemžēl, Jūsu ieliktos linkus man neielādē, jo internets par lēnu, bet to aplūkošu noteikti mājās pirms gulētiešanas, kad būšu no darba atgriezusies. Bet vismaz tagad jau, pateicoties Jums, būs neliela skaidrība un vismaz kāda ideja :)

PirmāSieviete, lai cik ļoti labi lasis folijā iederētos, kopš esmu gaidībās, es nespēju pat paskatīties uz zivju klāstiem. :(
25.10.2012 13:28 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Priori, es nedzīvoju Latvijā. Kad beidzu darbu, visi veikali ir jau slēgti, tāpēc būs jāsūta draugs iepirkt produktus.
25.10.2012 13:30 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Apsveicu ar mazulīti! :) Cik tālu esi?
25.10.2012 13:36 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Paldies, paldies! :)
Mums ir 13. nedēļa tikai, bet bikses vēderā sāk jau mazliet spiest, blūzes varu aizmirst, pogas krūšu daļā nevaru aiztaisīt, bet vispār svarā esmu pat nokritusies :)
25.10.2012 13:41 |
 
Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Alerģija pret glutēnu nav tik traka, kā izklausās. Principā, vari gatavot visu to pašu, ko parasti, tikai jānopērk glutēnu nesaturoši produkti. Mēs mājās gatavojam tās pašas receptes, jo visu var nopirkt, maizi, miltus, makaronus, cepumus utt. :)
25.10.2012 13:43 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Tad jau pats sākums. :) Man pat patika kādam aprises man izveidojās grūtniecības sākumā, īpaši krūšu daļā. :D
25.10.2012 13:59 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits