Negācijas internetā

Reitings 108
Reģ: 28.12.2011
Sveikas meitenes :)

tikko izgāju cauri pāris diskusijām un man radās 1 jautājums, kuru vēlētos jums uzdot, lai radītu mazu diskusiju :)

Esmu ievērojusi, ka Latvijas internetā (salīdzinu ar ārzemju forumiem) ir ļoti daudz negatīvo komentāru par jebkādām tēmām, nozarēm, utt. Cosmo forums šājā ziņā nav paraugs, jo vairums diskusiju ir konstruktīvas un nav aizskarošas, tomēr vairākumā LV portālu ir pilns ar cieņu, godu, dajebko aizskarošiem komentāriem.

Personīgi man nav skaidri motīvi, kad cilvēki raksta naidpilnus komentārus.

Kāpēc jūsuprāt tā notiek. Šoreiz es gribētu apspriest, piemēram, kad cilvēks lūdz padomu un viņš saņem komentārus - tu esi muļķis/e, tā tev vajag, es tev tā un šitā.. Cerams, ka izsakos skaidri :)
25.10.2012 11:30 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Man pat ne tik tie komentāri uzkurina, cik tas, cik nabadzīga ir latviešu valodā pieejamā informācija caur google.lv meklētāju! Tāda sajūta, ka search pie mums ir tikai ienākšanas stadijā. Wikipēdijā knapi daži teikumi, normālu informāciju par slimībām atrast nevar, par izglītības, zinātniskiem jautājumiem arī informācijas nav (izmet ārā google translate briesmīgos savirknējumus), bezmaksas vērtīgas grāmatas lasīt nevar. Mums ir vecais Atlants.lv, kur, protams viss ir par maksu, bet bezmaksas informatīvo resursu nav.
Nu briesmīgi, cik skopa ir tauta. Uz dajebkā gatavai biznesu taisīt, lai tikai maksā viņiem, bet elementāri sniegt vispārzināmu informāciju latviešu valodā negrib. Un tad brīnās, kāpēc latviešu valodu negrib mācīties.
25.10.2012 12:17 |

Reitings 108
Meitenes, maza piezīmīte - savā ievadā minēju, ka cosmo forums manā uztverē ir veidots konstruktīvi :) gribēju parunāt par LV forumiem kopumā.

Cosmo forumā, manuprāt, ir samērā augsta cieņas pakāpe 1 pret otru (arī viedokļiem).

ko es domāju ar negācijām (kopēts no delfi raksta par LV meitenēm modelēm):

edgars
01.10.2012 14:56tik sud..as vel neesmu redzejis
d
30.09.2012 15:42paņem mutē kuce. :))) hehe vinjas nekad shos varrdus nav dzirdejushas
melone
30.09.2012 03:06Māra ārpus Latvijas nevienam nav vajadzīga, tāpēc arī nebrauc.
Ļoti tendenciozs raksts.
25.10.2012 12:23 |

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Un vēl ir tādi, kas līdz kapa malai atcerās, ka kāds viņam kaut kad izteica pārmetumu un tikko pārmetējs kaut ko ieraksta tā metas viņam virsū pēc pilnas programmas kaut stāsts vairs nav par to tēmu. Starpcitu, ļoti daudziem raksturīgi. :D
25.10.2012 12:23 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Ā, nu es runāju tikai par cosmo komentāriem uz kādu jautājumu, padomu lūgšanu.
Man jau liekas, ka delfi un tvnet komentāri ir pavisam cits temats, man pat negribas iedziļināties kāpēc tā notiek..
25.10.2012 12:27 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Tā ir, ka cilvēkiem citu darīt nav ko .. vienīgais ko var piebilst ..

Tāpēc mēs vismaz vairosim pozitīvismu un smaidīsim platiem smaidiem :D Haters gonna hate enyway :D
25.10.2012 12:31 |

Reitings 108
^^ yappp :D :D :D
25.10.2012 12:32 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Visu cilvēku dzīves vada personīgā nozīmīguma sajūta.Cilvēkam ir ļoti svarīgi pierādīt sevi dzīvē,lai viņu atzīst pārējie.Ja viņš to nespēj dzīvē,kurā viņš izgāžas,tad viņš aiziet fantāzijās zīmē savu svarīgumu ceļ uz citu rēķina saucot visus par muļķiem,idiotiem,mācot visus dzīvot.Šinīs fantāzijās viņš sev iestāsta,ka viņš ir svarīgs,jo ir pārāks par tiem muļķiem internetā.Tā ir šo cilvēku vienīgā iespēja būt nozīmīgam.Izjūtu vienīgi dziļu līdzjūtību pret šādiem cilvēkiem.
25.10.2012 12:32 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Par tēmu runājot - kādreiz jau bija līdzīga diskusija, kur arī jau biju izteikusies, ka vaina šādos neiecietīgos un rupjos komentāros nav tikai komentētājos, bet gan arī raksta autoriem.
Rakstus var iedalīt divās daļās - pozitīvi informatīvie un provokacionālie.
1. Pozitīvi informatīvie arī var būt divu veidu - vai nu raksta autors pastāsta sabiedrībai par kādu cilvēku, viņa talantiem, dzīvi, uzskatiem, vai nu raksta autors kārtējo reizi publicē nopirktu PIAR par kādu wannabe speciālistu, profesionālu utt.
Un šeit arī parādās divu veidu komentāri - pirmajiem rakstiem parasti lielākoties ir pozitīvi komentāri, tādēļ ka sabiedrībai ir interesanti palasīt par sievieti/vīrieti/puisi/meiteni vai ģimeni, kuri kaut ko rada, dara. Vai, piemēram, ka kāds izglābis dzīvnieku vai cilvēku.
Otra raksta komentāros jau var sastapt krietni daudz vairāk naidīgus komentārus, JO sabiedrībai nepatīk, kad raksta par pseido zvaigznēs, kuras NAV pelnījušas to, ka par viņām raksta un cel uz pjedestāla.

2. Provokacionālie raksti, kuri jau no sākta gala ir uzrakstīti ar mērķi kurināt "slēpto" naidu sabiedrībā. Fascinē TVNET tagad redzamais uzraksts zem komentāriem
"Domā, ko raksti! Par Krimināllikuma pārkāpumiem draud kriminālatbildība.
Par Krimināllikuma 71.pantu (aicinājums uz genocīdu utt.), 78.pantu (nacionālā, etniskā, rasu naida izraisīšana, provocēšana utt.), 74.pantu (genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošana) u.c. pārkāpumiem draud kriminālatbildība."

Rodas liela pretruna, jo bieži vien it sevišķi politisko vēlēšanu vai kādu citu politisko ažiotāžu periodos tajā pašā TVNET parādās naidu kurinoši raksti, kuri aizskar gan cilvēku nacionālo piederību, gan veicina neaticību sabiedrībā.
25.10.2012 12:39 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Es rakstu to ko gribu rakstīt. Arī dzīvē saku to,ko gribu! Mans uzdevums ir pateikt savas domas tas,kā to uztver citi ir viņu problēma. Nedz dzīvē,nedz forumā es neluncināšos un neteikšu skaistus vārdus ķeksīša pēc,lai nepiesārņotu vidi.
25.10.2012 12:39 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Labrīt :D
Brokastīm laba tēma.
Piekrītu nazīc rakstītajam.
Kars izsaka savu viedokli savādāk. Esmu ļoti sarkastiska, ciniska, skarba un tieša. Bieži manus jokus nesaprot un cilvēki mēdz uz mani apvainoties. Kādam pielišķēties man sagādā milzu problēmas un rodas pat neliels stresiņš.
25.10.2012 12:48 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
nezināju, ka pieklājīgi atbildēt, ir kādam pielīst.
25.10.2012 12:56 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
beauty_guru - tu manus komentārus ievēroji kopš tā brīža,kad es izteicu savas domas par latvju pelēkajām:D un es neuzskatu,ka tas bija kaut kas aizskarošs,ko es uzrakstīju,jo pēcāk pamatoju,ka es nevienu konkrēti nenoliku vien izteicu savu viedokli.
Citus komentārus tu nemaz nevarēji pamanīt.
25.10.2012 13:12 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Man tā šķiet, ka negācijas rodas no stereotipiem, kuru mūsu sabiedrībā ir ļoti daudz. Nerunāju šoreiz par forumiem, bet vispār, par interneta rakstiem, kur ir atļauta komentēšana. Piemēram, normāls raksts par kādu sabiedrībā zināmu sievieti, kas dzemdējusi ceturto bērnu, komentāros noteikti parādīsies frāze "tā jau ar apakšgalu vien domā"; ja kāda jauna, skaista meitene ko sasniegusi - "gan jau kādam pagūlās apakšā vai viņai biezie senči", Dzintars Čīča aizgājis uz randiņu - "lai meitene pārbauda, vai maks vēl ir!" un tamlīdzīgi, nenāk prātā vēl spilgtāki piemēri, bet domu gan jau sapratāt....
25.10.2012 13:15 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Haaaaa...tas par Čīču bija labs - aizskaroši jā, bet labs :D
25.10.2012 13:46 |

Reitings 49
Reģ: 31.07.2012
Atzīšos, ka pilnīgi visus komentārus neizlasīju,bet apmēram pusi. Tāpēc, ceru, ka neatkārtošos.

Cilvēki ir dažādi. Ja pavēro kā divi dažādi cilvēki reaģē uz vienu un to pašu situāciju- var saprast, arī par interneta komentāriem. Arī ikdienā viens stāsta mūžīgos glaimus, otrs ceļ traci vienmēr- labi es gan minēju pašas galējās situācijas.

Mazais salidzinājums: latvieši un amerikāņi. Pirmais, kas ienāca prātā ir mūzikas industrija, šeit gan nav sakara ar iedzīvotāju daudzumu valstī. Pavērojiet amerikāņus- kā viņi jūsmo, fano, dievina, mīl savus elkus- dažkārt pārlieku, kas aprobežojas ar prātā jukšanu. Bet viņiem ir daudz kvalitatīvas mūzikas un skatuves "zvaigznes". Paskatoties uz latviešiem- cik no mums patiešām tā fanos par kādu, domāju, ka tādu ir ļoti, ļoti maz, lai neteiktu, ka neviens.
Un šeit pat nav runa par naudas un labklājības līmeni valsti (tiešā veidā), bet gan ar to, ko cilvēkam nākas saskarties ikdienā, kādā vidē augt. Arī visi, kas ir dzimuši līdz deviņdesmitiem gadiem ir pilnīgi savādāk domājoši, nekā pēc tam. Nav runa par jaunnības maksimālismu, bet par vērtībām, rīcību un citām lietām. No tā savukārt secinu, ka PSRS joprojām uz mums ir atstājusi "mantojumu"un katrai valstij un nācijai ir savs "stāsts", kas veido arī tajā vietā dzīvojošo attieksmi.
Būtu jau vēl daudz ko minēt, bet tas bija pirmais kas ienāca prātā.

Ar to vēlējos teikt, ka viss tas veido izpratni par savstarpēju cieņu ikdienā gan interneta vidū. Jo šobrīd internets ir vieta, kur katrs var kļūt par jebko ko vēlas, izvēloties izteikt savu viedokli. Iespējams kāds ikdienā runā deminatīvos, bet, kad pāriet mājās , atver interneta lapu un sāk "bliest" ar negācijām visos virzienos.
25.10.2012 13:55 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Es uzskatu, ka visus tos ne-pozitīvos komentārus var iedalīt divās grupās- tie, kuri vienkārši neucinās un ir skarbi pateikti patiesi vārdi un ir tie, kuri ir vienkārši rupji, bezjēdzīgi teikumi.
Tos pirmos vēl var pieciest, tomēr cilvēkiem, lai cik liela būtu vārda brīvība un lai cik spēcīgi darbotos tas "kā gribu, tā saku", ir jāatcerās par elementāru pieklājību un ētikas normām. Pie tam, daudzos šada veida komentāros dominē arī nepareiza vārda izvēle, piemēram, debīls, idiots utml. Savas domas var izteikt cik un kā grib, bet tikai tik tālu, lai tas neaizskar otru cilvēku!
Bet tie otrie komentāru veidi ir vispār pilnīgs sviests un lielisks pierādījums cilvēces degradācijai. Tā jau ir, ka skauž- man neiet, man slikti, tad tev arī būt slikti. Izšpļaut kaut kādu muļķīgus teikumus ar rupjiem lamuvārdiem, dziļi aizskarošos gan pret personu konkrēti, gan pret viņa ģimeni.. Interneta vidē valda tāda visatļautība, ka katrs, kurš māk uzspiest pogu "comment", var rakstīt jebko, kas vien prātā ienāk. Un, kas lielākā bēda- neviens netiek sodīts par to, lai gan mums likumos ir pantu pantim par cilvēku morālo aizskaršanu internetā. Varbūt, ja likumi nestāvētu noputējušā mapē, bet tiešām reāli tiktu izpildīti, varbūt tad nāktu kāda sajēga par to, ko drīkst un ko nedrīkst rakstīt.
25.10.2012 15:12 |

Reitings 108
Lolita, īstenībā es ievēroju tevis ielikto bildi - kura bija adresēta kādai no meitenēm, tur bija rakstīts - you are stupid vai kaut kas tamlīdzīgs..
25.10.2012 16:20 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Mani cilveki tadi nav un tas ir pats svarigakais. :)
25.10.2012 16:24 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Sportono Tu perfekti līdzīga tai vienai no manas mīļākās filmas.Tur bija kaķis bazzillio un lapsa,kuri aptīrija vienu goda cilvēku,ar naudas vienu iestādīšanas shēmu.Un tu esi izlieta tā lapsa:D
25.10.2012 16:35 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man liekas,ka tiem negatīvajiem komentāriem ir daudz dažādi iemesli. Vienkāršākais un visizplatītākais iemesls ir cilvēku stulbums. Es pat reāli nevaru un negribu iedomāties, kas sēž otrpus ekrānam, un raksta tās muļķības un glumības.

Vēl,pavērojiet, ko raksta ziņu medīji. Vai nu top raksti par ''slavenībām'' (ziedojiet Brikouskas pupiem un aplūkojiet pliko Kombulieni), vai arī kaut kas negatīvs. Kā arī mediju kvalitāte, rakstības stils, saturs ir visai zemā līmenī. Mūsu valstī reāli nekas tāds nenotiek, tāpēc visi vārās savā pelēcībā un grūtsirdībā.

Vispār izvairos lasīt/rakstīt jebkādus komentārus masu medijos, tomēr vakardien bija tvnet raksts par ''jaunāko pētījumu, kas liecina, ka aizbraucēji mājās neatgriezīsies''. Pats raksts bija stulbuma kalngals, bet tie komentāri, tie komentāri! Pēkšņi sāk krievvalodīgos visi noriet, tad, kā izrādās, visi ir patrioti un aizbrauceji ir valsts nodevēji - vieglas dzīves tīkotāji.

Labāk pataupīt nervu un smadzeņu šūnas, un mest tam visam lielu līkumu.
25.10.2012 17:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits