Sāpīte

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ar vīru bieži sanāk strīdi tieši tā dēļ, kurš pirmais piekāpsies un kurš attiecībās būs noteicējs. Bieži izjūtu viņa vēlmi pabāzt mani zem tupeles, jo redz vīrietis ir ģimenes galva. Mani tas pagalam neapmierina, tāpēc strīdos pretī un cīnos par savu vietu zem saules. :D Parasti tas beidzās ar stipru kašķi. Es viņam nevaru ieskaidrot to, ka attiecībās abiem jābūt līdzvērtīgiem (nu un ka es tagad esmu bērna kopšanas atvaļinājumā). Jā, man ir niķis paturēt pēdējo vārdu. Taču ir tik grūti pārkāpt sev pāri un paklusēt īstajā brīdi! Kā jums šķiet, kā jūs rīkotos, vai piekāptos mīļā miera labad, pārkāptu sev pāri? Tādos brīžos man šķiet, ka es sevi laužu.
Lūdzu, par šķiršanos nerunāt. Visādi citādi attiecībās vis ir labi - esam viens otram gan labākie draugi, gan mīļotie cilvēki. :)
24.10.2012 14:32 |

Reitings 3376
Tāpēc arī bieži tāda attieksme - KĀ, NAV ĒDIENA?

Jā, man līdzīgi - "Tad mēs šodien neēdīsim?" :D
24.10.2012 14:58 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es arī tāpat, kā bellakilla ieteiktu Tev painteresēties par vēdiskajiem attiecību principiem.
Nebūs nemaz jātaisa šādas diskusijas.

Vispār šajā forumā atkristu liela daļa problēmudiskusiju :D
24.10.2012 14:58 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Lietas jāprot pasniegt tā, lai viņš beigās domā, ka pats ir šo lēmumu pieņēmis
Man gan visādas tādas manipulēšanas nepatīk. Nevarētu sadzīvot ar cilvēku, ja būtu vajadzīgas visādas mahinācijas un viltības. Laikam jau man ir paveicies, ka manējais necenšas tā uzkundzēties.
24.10.2012 14:59 |

Reitings 844
Reģ: 29.01.2009
Ja sieviete karos ar vīrieti, viņa NEKAD nebūs laimīga. Protams, ka jāpakļaujas. Caur to viņa baro vīrieti. Un tad vīrietim ir spēks, motivācija un jauda nest mājās visādus labumus, ko kopā baudīt. Un tāpēc jau arī ir tik svarīgi izvēlēties pareizo vīrieti, viskvalitatīvāko tēviņu visās iespējamās nozīmēs, lai nebūtu vilšanās un velēšanās pāraudzināt. Vīrietim ir jātic un jāuzticas, lai varētu viņam sekot - viņa idejām, lēmumiem, padomiem. Tāpēc jau aplidošanas procesā vīrietis demonstrē savas kvalitates, nevis sieviete un vīrieti izvēlas sieviete. Ja izvēlējusies nepareizo, tādu, kam negribas sekot un pakļauties, nu tad pati vainīga. Pati esmu ļoti apdedzinājusies, līdz nonācu līdz šai it kā vienkāršajai atziņai. Tāpēc mans vislielakais ieteikums savai meitai, piemēram, būs - lai, tiekoties un vērtējot vīrieti, viņa tur visas savas maņas atvērtas, lai atbildētu uz vissvarīgāko jautajumu - vai viņš ir tā vērts, lai viņam sekotu. Citādi problēmas ir garantētas - lielākas vai mazākas, agrāk vai vēlāk.
24.10.2012 15:09 |

Reitings 42
Reģ: 10.08.2012
Varbūt kāda var ieteikt kādu konkrētu grāmatu vai autoru, ko palasīt un pamācīties, kā grozīt to galvu? :D
24.10.2012 15:10 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
lanas_3853 komentārs - absolūti trāpīgs!!
24.10.2012 15:14 |

Reitings 844
ZG, es varbūt izklausīšos galīgi crazy, bet es ieteikšu Bībeli. Nekad tā īsti neesmu lasījusi un jūtu, ka šobrīd ir laiks, jo tā tiešām ir gramata, kurā ir atbildes uz visiem pasaules jautājumiem. Arī par vīrieša un sievietes attiecībām, par šīs mijiedarbības milzīgo spēku - kā postošo, ta ceļošo - un ka šis spēks ir viens un tas pats. Ķēniņš Zālamans, piemēram - kā viņa sieva viņam kā sieviete pakļāvās, bet bija arī draugs un atbalsts un kā viņš pateicībā viņu apbalvoja ar visiem pasaules dārgumiem.
24.10.2012 15:17 |

Reitings 8272
nu par ēdienu ir tā, ka, ja man ir laiks es pagatvoju ēst uz to laiku, kad vīrietis ir mājās. nu, ja vēl nav gatavs, un taisās, tad brēku neceļ, bet noteikti nav tā, ka tikai tad, kad atnācis, sākšu mizot kartupeļus :D
24.10.2012 15:17 |

Reitings 4775
Viņš ir galva, bet tu esi kakls. Gudra sieviete māk izkārtot visu pa savam, bet radot iespaidu, ka visa iniciators ir vīrietis. Izskatās, ka viņš nav pārliecināts par sevi, ceļ savu pašapziņu uz tā rēķina, ka mēģina tevi nostādīt zemāk. iespējams, tieši tāpēc grib būt lielais pelnītājs un visa noteicējs, ka audzis sieviešu ģimenē, kā pati teici. Es noteikti piekāptos mīļā miera labad, ja vien viņš reizēm piekāpjas arī tev un tavām interesēm.
24.10.2012 16:50 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
PirmāSieviete, es Tevi pilnīgi saprotu!
Es arī saprotu, ka labāk būtu paklusēt, bet nē- man vajag pierādīt savu, un, ja vīrietis man iemestu acīs, ka ir vienīgais pelnītājs, es dusmās tā apcirstos, ka nu tikai! :D
Tas ir briesmīgi, bet šādos karstajos brīžos nespēju sevi apturēt.
Ar šo visu vien gribēju Tev izteikt līdzjūtību, un, ja uzzini līdzekli pret strīdēšanos pretī-pasaki man! :D
24.10.2012 16:59 |

Reitings 3376
Sarunāts! :D
24.10.2012 18:04 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
lana, bet, ko darit, ja virietis ir izmainijies? Js agrak gribejas sekot, bet tagad vairs nav del kaa sekot
24.10.2012 18:20 |

Reitings 844
Drostala. Atkarīgs no tā, vai viņš Tev vēl vajadzīgs. Vienīgais, ko mēs varam darīt - kaut ko mainīt sevī, lai ietekmētu situāciju. Pārsvarā jau vīrieši necieš "spēka valodu", sievietes vienigie ieroči ir maigums, klusums, pasivitate,uzticēšanās, reizēm arī glaimi, apbrīna, beznosacījuma pārākuma atzīšana utt. (Bet ir tādi, kas saprot TIKAI spēka valodu, no tiem pa gabalu).Izkausēt vīrieti, lai viņš būtu gatavs uz visu, lai šis burvīgais radījums vienmēr būtu ar viņu - ja vajag, kļūt par prezidentu, ja vajag, lasīt gramatas, ja vajag - visu pasauli uz lāpstiņām nolikt. Jo viņš gribēs būt pats pats labakais, pats pats stiprākais. Bet varbūt esi izaugusi no šī attiecībam un Tev gribas sekot lielākiem zvēriem un šim konkretajam vienkārši nav attiecīgā kapacitāte. Es biju tieši tādā pašā situācijā, un sapratu, ka viņš vienkārši nav spējīgs iet tādus ceļus, pa kuriem man arī gribēsies staigāt. Tu vari ietekmēt to, kā vīrietis iet uz mērķi, bet viņa ideoloģiju neizmainīsi. Ir jāmēģina redzēt, kā viņš dzīvo, kā domā, kā jūt, kādus ceļus, kādas pieturvietas un kādus galamērķus viņš izvēlas. Ja nav pa ceļam, tad meklē stiprāku. Un meklē - tas nozīmē - lolo sievieti sevī. Ja gribi stipru - attīsti paļāvību, ja gudru - spēju saprast un iedziļināties, ja labsirdīgu - spēju dot un pieņemt. Kādas mēs pašas, tādus vīriešuz izvēlamies. Veiksmi Tev un veiksmi man arī!
24.10.2012 20:39 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ļoti patīk lana_3853 viedoklis.
24.10.2012 20:42 |

Reitings 844
Paldies,DIO, manas simpātijas arī Tevis paustajam!
24.10.2012 20:51 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Lana, lasu Tavus komentārus vairākas reizes un tik māju ar galvu. Vēl precīzāk un patiesāk uzrakstīt būtu grūti :)

Man gribas ticēt, ka dzīve nav cīņa un arī attiecības nav cīņa. Tas ir ilgs un pamatīgs darbs ar sevi - savu domāšanu. Nav viegli būt vienmēr labam, gaišam, izstarot mīlestību, pateicību un pozitīvu enerģiju, taču daudz, daudz grūtāk ir sadzīvot ar sekām, ko rada slikta, nenovīdīga attieksme pret sevi, citiem un pasauli kopumā. Ko sēsi, to pļausi, tāpēc ļoti rūpīgi jāizvērtē tas, ko dodam, jo to pašu saņemsim atpakaļ.
24.10.2012 20:53 |

Reitings 1531
lana_3853, TIK labi pateikts

Ja nav pa ceļam, tad meklē stiprāku. Un meklē - tas nozīmē - lolo sievieti sevī. Ja gribi stipru - attīsti paļāvību, ja gudru - spēju saprast un iedziļināties, ja labsirdīgu - spēju dot un pieņemt. Kādas mēs pašas, tādus vīriešuz izvēlamies.

Es tur piekrītu par visiem 100%
24.10.2012 20:55 |

Reitings 844
ā, tieši par tēmu. Biju uz filmu pirms pāris dienām - 360. Un tur viena no līnijām sekojoša - dzīvo sieviete ar vīrieti - krievu, tātad klasisku veci jau startā. Viņai viņš noriebies un ir samīlējusies citā, it kā var saprast - vīrs nodarbojas ar ne gluži baltām lietām, ar sievu neguļ un pat īsti sarunāties negrib. Viņa grib šķirties, viņš nereaģē, nogaida, varbūt viss būs labi...iepazīstas ar jaunu skuķi, kurš viņā saskata visu to jaukāko, uzticas, paļaujas. Viena sekunde un čalis atsakās no netīrajām lietām un aizbrauc ar meiteni saulainajā tālē.
24.10.2012 21:01 |

Reitings 844
Paldies, Deco. Es jau pati vēl ĻOTI mācos un daudz klūpu. Esmu šausmīgi kaislīga, šausmīgi neatkarīga, un par to arī dabūnu:D Bet par to būšanu vienmēr labam - mana visjaunākā atklāsme ir tāda, ka tas labais un ļaunais nav nemaz tik skaidri definējams. Ta robeža ir tikai un vienīgi sirdsapziņā. Reizēm mīlestība dara postu, bet zobs pret zobu atbrīvo un sakārto, jo tam cilvekam vai situācijai vajag ko citu. Kad labsirdība ir izsmalcināts egoisms vai patmīla, bet dusmas, kā teica Vīlma, svētas.
24.10.2012 21:09 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Es laikam būšu vienīgā, kura lana_3853 komentāram nepiekrīt. Tava versija par attiecībām ir derīga tajos laikos, kad sievietes neieguva izglītību, vienīgie pienākumi bija rūpēties par ģimenes pavardu un audzināt bērnus. Piedod, bet mūsdienās sievietes ir līdzvērtīgas vīrietim - viņas iegūst izglītību, ieņem labus amatus, cīnās un domā ar savu galvu. Un uzskatu, ka vīrietim viennozīmīgi vieglāk, kad viņam ir blakus līdzvērtīga sieviete un spēj sasniegt daudz vairāk. Man arī attiecībās esot ir savs viedoklis, savas domas un savi principi, man nav vajadzīgs nekāds vīrietis vadonis, man ir vajadzīgs man līdzvērtīgs partneris, ar kuru kopīgiem spēkiem varam pieņemt vislabāko lēmumu mūsu ģimenes labklājībai.
24.10.2012 21:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits