izstāštīšu savu stāstu.
Pēc vidusskolas zināju ko vēlos, bet nepietika finanses tai skolai, nu neko.. gāju strādāt.nākamajā gadā kaut kā atkal ne tā varēju tur tikt. domāju ka nav lemts. nu vairs negribēju gaidīt, sapratu ka kaut kas ir jāstudē. negribēju iespringt un daudz maksāt par to kas mani īsti neinteresē, un izvēlējos visvienkāršāko -uzņēmējdarbību. (manuprāt lielākais bulšits ko var iet mācīties)
nomācījos 1.kursu + vēl strādāju pilnas slodzes darbu. augusta beigās izdomāju ka mēģināsu tomēr uz to sapņu profesijas skolu tikt. nevienam neteicu, ne mammai, ne māsai. darbā samelojos ka slima un aizskrēju aiznest dokumentus, tad uzrakstīju iestājeksamenu un ...wolaa... pēc nedēļas paziņo ka esmu tikusi veiksmīgi skolā. Pametu darbu, nodevos intensīvām mācībām, bet protams jautājums bij ko iesākt ar augstskolu kas jau ir viens kurss nomācīts?! tā kā skola bij viegla, tad mammas maciņu cienot, mācijos abās skolās reizē, viena pa dienu, otra vakarā. un tā es dabūju savu mīļo profesiju divos gados ausgtāko izglītību 4,5 gados. protams tagad strādāju pa savu profesiju, bet jūtu ka gribu padziļināt medicīnu , bet tas nozīme atakal lielas finanses un gadi kas jāpavada skolā. un tagad nožēloju ka turpināju mācīties to augstāko kaut kādu nevajadzīgu uzņēmējdarbu :( diploms jau kabata, bet jēgas jau nav, jo vajadzīgs man ir tikai profesijas diploms. man ir mācība-nekad nemācīties to kas nepatīk. arī tu pēc beigšanas drīz vien sapratīsi ka esi aizmirsusi to ko mācijies, jo tas tevi neinteresē un nepatīk, bet ja ir maksāts kredits tad vienīgais kas tev atgādinās par to ka mācījies ir tavs kredīts.
izrunajies ar vecākiem.varbut viī ar mieru ka maini skolas.vari ņemt ārā dokumentus kamer nav sācies jauns semestris,lai neskaita naudiņu par semestri. ar nākamo gadu stājies jaunā skolā,kas tev patiks.
kā zināt kas patīk? izej galvā cauri dažādām profesijām kur tu sevi vari iztēloties, kāda apmēram būtu tava darba ikdiena, pienākumi, ienakumu iespējas, vai patīk ar cilvekiem? vai patīk cipari un formulas? varbūt patīk medicīna? saraksti uz lapiņas to -ko tu tiešām negribētu dzīve darīt. (es piemērams evi nevaru iedomāties skolā, ofisā(jau izmēģināju).
nu kaut kā tā vedini savas domas uz kaut ko :) nevar būt tā ka nekas neinteresē.