Es tikai pirms apmēram gada uzzināju, ka tāda slimība vispār ir, tiek saukta kādā vārdā un apzīmēta. Patiesībā nezinu, tādas divējādas domas par šo, vienu laiku ļoti populāro diagnozi. No vienas puses es arī esmu bieži vien pārgurusi, daudz darba, pēc darba papildus darbs, lai piepelnītos, sestdienā skola, svētdienās arī bieži piestrādāju, kaut kad māja jātīra, jāmācās, jāsatiekas ar draugiem un tad atjēdzies,ka skrien kā traks un neesi gulējis. Pēc kāda laiciņa pamanīju, ka man mati krīt ārā, nagi lūzt, acs raustās, kāds muskulis raustās, it kā bez iemesla, vaigi deg, drausmīgs nogurums, miegs, bet,kad aizmiegu,tad pamostos un nevaru vairs pagulēt, bailes,ka kaut ko neesmu paspējusi, stress nenormāls, aizkaitina katrs sīkums. Man nav ne jausmas, vai tā ir VD vai nav, bet, man liekas, ka lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju tāds stāvoklis ir norma, kuri tāpat kā es, par šīm problēmām atļaujas sūkstēties tikai draugiem vai radiem, bet nedomā pat iet pie ārsta un teikt,ka man nāk miegs un raustās acs. Lai gan, nebūt nesaku, ka tā vajadzētu darīt. Liekas, ka tagad šai diagnozei ir tāda neliela modes piegarša, jo visas "slavenības" ar šo slimo un ir svarīgi to pateikt. Tāpēc bieži vien, pēdējā laikā, redzu cilvēkus, kuri vnk ir slikti un kuriem gribas,lai viņus žēlo un tāpēc izdomā, ka viņiem ir tieši šī diagnoze. Kas zina, vispār vienmēr esmu gribējusi painteresēties par šo plašāk, bet kaut kā nav sanācis laika.