Naids, no nepazīstamu cilvēku puses.

Reitings 44
Reģ: 15.10.2012
Čau meitenes, :)

Man šodien ir ļoti nepatīkama problēma, un šī problēma mani sagrauj, pazemo un atkal izsper uz nepareizā ceļa.
Cik man tas ir apnicis, un kā es ievelku elpu, jo viss itkā būtu pagājis - vēsture atkārtojās man, pašā negaidītākajā brīdi. Es ceru uz jūsu atsaucību, jo situācija kas man salikusies , ir tikai un vienīgi nesapratne starp sievietiem, divām un vairāk. Domāju, ka vismaz daļai būs kas sakāms.

Līdz 9. klasei pirmajā skolā, jau nācās rēķināties ar drastisku, nežēlīgu atieksmi no vecāku, jaunāku un mana vecuma meiteņu puses. Pilnīgi nepazīstamu, vienā skolā mācamies, bet ne es zinu kas tās ir, ne mani interesē. Nekad neiesaistījos intrigās, bet vienmēr kļuvu par intrigu nepamatotu, upuri. Man nepatīk sevi dēvēt par upuri, es tāda arī neesmu, jo esmu apņēmusi cīnīties.
Varu galvu likt, zvērēt, ka nekad neesmu apzināti mēģinājusi pievērst apkārtējo uzmanību, un vispār, jau no mazajām klasēm, vairāk uzturējos savā, nelielajā draugu lokā. Skolu vienmēr esmu uztvērusi kā iestādi kur iet mācīties, bet apstākļi man nav ļāvuši pilnvērtigi mācīties. Mani patstāvīgi trenkā, par ārišķībām, par īpašībām. Sievietes.
Meklēju problēmu sevī. Tiktālu, ka izmocījos līdz anoreksijai.
Esmu vidusskolā, pēdējā klasē uz doto brīdi. Skolu pēc 9, klases mainīju, ar domu, ka viss mainīsies. Jā, sacerējos. Vairāk es sevi negrasos vainot. Jo neredzu iemeslus kā es būtu kādam sagandējusi dzīvi. Bet tagat situācija ir nopietna, meitene mani neieredz, vārdu es viņai uzzināju nesen, par viņas asajiem vārdiem uzzināju no apkārtējiem, jo nekad nemanīju viņu vispār. Iemesls riebumam pret mani sekojošs, man ir uzpūstas lūpas un briesmīgs paskats un vsipār es esmu baigā kuce. Tagat ir sakūdītas arī viņas draudzenes, kuras mani meklē rokā katru dienu, pat tagat, kad esmu mājās. Katru reizi kā satieku, tieku nomelnota, viņa man izsaka draudus.
Domāju, kur man vērsties, jo es vēlos lai tādus cilvēkus sauc pie atbildības. Vai likums, vai arī pārrunas ar psihologu un pedagogiem.
Tikai es nespēju izlemt, ka man rīkoties labāk. Atklāti sakot, man ir bailes, par to, ka viņa atriebsies divkārši, ja panakšu to, ka viņu no skolas izslēdz, bet sadzīvot ar to veselu gadu, es nevēlos. Ko jūs man varat ieteikt?
15.10.2012 14:32 |

Reitings 633
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, es atvainojos, bet ar kuru galu jūs domāja, iesakot autorei savai pāri darītājai "sadot pa muti"?!? Pirmkārt, nekas tā netiks atrisināts, visticamāk, tā, kam tiks sadots pa muti nākamajā dienā atriebsies, piemēram, sagaidot autori pēc skolas ar savu draudzeņu bariņu un piekaujot viņu. Otrkārt, autori pašu var izslēgt no skolas par šādu uzbrukšanu skolasbiedrenei.

Es ignorētu kaut kādus uzbraucienus un naidīgas piezīmes. Ja mani tieši uzrunātu, piemēram, sakot "tev ir pretīgas kājas", atbildētu "nu un?" un dotos tālāk savās gaitās. Ja man izteiktu draudus, tādus, kā "dabūsi pa muti" vai "pēc stundām tu norausies", ietu par to pastāstīt klases audzinātājai vai sociālajam pedagogam. (Neredzu citu variantu - ir stulbi gaidīt, kad tev kāds uzbruks un no runāšanas ar šādiem cilvēkiem parasti nav jēgas). Drošības labad nav slikti, ka esi nodrošinājusies ar gāzes baloniņu.
Iesaku neņemt vērā, ka viņa grib atrast tevi interneta vidē. Nu, atradīs viņa tevi draugos, uzrakstīs nejauku vēstuli - izdzēs vēstuli, nobloķē meitenes profilu.

Situācija visnotaļ stulba, jo šādi cilvēki ir neprognozējami, tu nevari zināt, kāda rīcība izraisīs viņā vēl lielākas dusmas un aizkaitinājumu... Tāpēc nav zināms, kurš ieteikums varētu būt labs un kurš ne.

Piedod, bet advokāta iesaistīšana man šķiet dīvaina un lieka.
15.10.2012 16:47 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Tātad mans viedoklis šajā visā- 1-Terora meitenei ir lielas personības problēmas, droši vien izskata kompleksi, kas viņai ļauj citus, kam ir skaistāks izskats vai ķermeņa daļas- izsmiet, lai sevi kkādā veidā piepildītu.?. 2- Nebaidīties, bet drosmīgi skatīties bailēm acīs un uzvarēt! 3-Es sadraudzētos ar līdzīgām meitenēm, kam iespējams šīs arī nedod mieru un cīnīties pretī, ja vajag, tad arī fiziski (būsiet izplūkājušās un miers) . 4- Droši vien meklētu caur draugiem, paziņām trakas skuķenes, kas varētu palīdzēt. Īsāk sakot ar labiem novirzieniem cīnīties nav iespējams.
Un vēl, viņa jūtas kruta, kad ir barā? Vai arī kad ir viena Tevi aiztiek?...Jo ja Tev arī būs vienlīdz normāls bariņš meiteņu, kas ir drosmīgākas būs vieglāk un drošāk.
15.10.2012 16:49 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
oij nerunā jaunatne mūsdienās ir kauna traips
15.10.2012 16:49 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
No savas pieredzes-pamatskolā bija man draudzenes, bet tad 8. klasē viņas pēkšņi mainījās un es negribēju mainīties līdz, tāpēc kļuvu par viņu apsmieklu objektu.. iesaistot arī manu ģimeni.. pat vidusskolā zvanīja pa nakti uz mājām, traucējot maniem vecākiem nakts mieru, sūtīja draugos stulbas vēstules, kur ņirgājās par manu mirušo omīti u.t.t... :@

bet vispār, mani šī lieta biedē nākotnē, kad mani bērni ies skolā. Biedē tas, ka mans bērns var būt tas apsmiekla objekts un tādēļ viņš var izdarīt muļķības par kurām diez gan bieži raksta ziņās.. Vai arī tas, ka viņš var būt tas ''krutais'', kurš ņirgājas par citiem.. Biedē tas, ka nevar tai skolas dzīvei izsekot līdzi, jo ne visas lietas bērns stāsta vecākiem. Un kā lai zin par kādiem cilvēkiem kļust viņa draugi un vai mans bērns negribēs darīt tā pat u.t.t....
15.10.2012 17:04 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
kad gāju pamatskolā, tad vienai meitenei gāja diezgan plāni, viņa tika regulāri terorizēta no visām paralēlklasēm. viņai bija vārds tāds veclaicīgs un nedaudz šķībi zobi, bet visā visumā viņa jauna skaista meitene. un tie zobi bija gandrīz nepamanāmi, bet daudzi tā smējās par viņu. bet viņa nebija tāda, kas turēja muti ciet un citreiz pat pati izprovocēja. arī man ar viņu nebija labas attiecības, jo tajā laikā centos līdzināties citām krutajām un tad nu apsmēju līdz. stulbi jau bija, bet to saprot tikai tagad. viņai tas viss aizgāja tik tālu, ka viņu kādas PĀRIS (!) reizes piekāva, kādas 2vas laikam pat gulēja slimnīcā, jo tajā laikā kauties bija kruti. nu vispār vāks. bija arī puisis, kam bija diabēts, un viņu par cukurgailīti saukāja utt, nu riktīgi kacināja. vienreiz viņš bija tā nokaitināts, ka cirkuli iedūra kājā vienai meitenei. lūk kāda ir mūsdienu jaunatne, un tas vēl bija , kad es gāju pamatskolā. tagad skolu jau kādu laiku esmu pabeigusi, bet jaunatne ir vēl nežēlīgāka, tagad pat sīkie, rupji sakot dirš virsū. nedo dievs kādam kko aizrādīsi. vismaz es esmu dabūjusi 3stāvīgus vārdus atpakaļ.
15.10.2012 17:36 |

Reitings 8272
autore mani nepareizi saprata.. kāds vēl advokāts? principā šajā lietā, ko tu vari dabūt no viņas? tu viņu tiesā iesūdzēsi ? diez vai... kur tev advokātam tāda nauda, lai tu varētu apmaksāt viņa pakalpojumus.. pie tam vēl advokāta, nevis jurista... un es tevi brīdini, ka pat ja tā, tu vnk izmetīsi naudu vējā. tu neko nepanāksi. latvijā šī lieta gandrīz vsp nedarbojas, izņemot varbūt uz kādu konkrētu iestāžu darbiniekiem.
bieži vien šādas lietas atrisina skolā skolas psihologs vai klases audzinātāja. bieži vien arī ne, bet pats ļaunākais ir tava klusēšana. tas, ko tu te saki forumā, neko nemainīs. nopietni, daudz ko esmu redzējusi un pati piedzīvojusi, un ne vnm ir tā, ka skolotāji nenāk pretī.
vēl kas- ir starpība, vai gāzes baloniņa saturu izpūš, lai kāds paākstītos vai arī aizstāvībai. ja vēlas izslēgt skolēnu, kas to ir darījis izstāvējoties, tad ar vecākiem vajag griezties kādā tiesību aizsargājošā iestādē. domājams, ka tā būtu pašvaldības iestādē, piemērma, izglītības pārvalde, ja uzreiz mauc, tad jau var arī uz izglītības ministriju, un šis jautājums tiks risināts ātri un konstruktīvi. paralēli vajadzētu aiziet uz policiju un pateikt, ka tev bail, ka tev draud uttt, un nedod dievs, ja tev kas notiktu, tad jau viņiem būtu vismaz info. bet tas tiešām tad, ja jūties apdraudēta, ka tevi pēc skolas sitīts utt.. padomā labi, pirms ko dari. un nesmīdini cilvēkus ar savu šantāžu par to, vai būs saruna ar advokātu vai viņa tev atvainosies. vēl kas-paziņo arī par to arī vecākiem. vet dari to visu ar apdomu, nevis ar domu atriebties par kādu sliktu vārdu, savādāk vari iebraukt konkrētās auzās, un tad tevi necienīs ne tikai šīs meitenes, bet arī daudz vairāk tavu vienaudžu
15.10.2012 17:45 |

Reitings 313
Reģ: 07.10.2010
Savā laikā skolas solā arī tiku apsmieta stila dēļ, jo nebiju tāda, kādi bija visi. Ar mani negribēja strādāt grupā, uzskatīja par briesmoni, taču ne visi. :) Daudzi bija labās domās par mani un bija pietiekami draugu, tāpēc nebija tik grūti.
bet nu reiz puisis, kas bija mazliet vecāks par mani, man ļoti ''brauca''virsū, ejot garām vislaik dzirdēju ''fūuu, emo, gote'' ( jeb aprobežotiem cilvēkiem viss, kas ir atšķirīgs, ir emo vai goti) vai kaut kādus tādus izsaucienus. Reiz braucu autobusā un skatos-reku mans mīļumiņš sēž autobusā un katrā pieturā skatās, vai es nekāpju ārā. Skatījos uz viņu un smaidīju un pat redzēju bailes viņa acīs un sanāca, ka viņš kāpa tajā pašā pieturā, kur es. Apsēdos viņam pretī un teicu-čau zaķīt, kā iet?
viņš neatbildēja. Tad izšpļāvu laukā kaut ko tādu-skolā tik varens, a tagad ar mani vairs nerunāsi? :(
tas noteica ātru ''nē!'' un kāpjot ārā, skatījās, vai es viņam nesekoju un kopš tās reizes vairs neviena apvainojuma. :D Tā arī ir-jāsaķer šitos pa vienam un tad jārunā.
15.10.2012 18:06 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
sadraudzējies ar skolas būdīgāko čali vai meiteni
15.10.2012 19:11 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Bet taču ir jābūt kaut kādam iemeslam tā rīkoties???Kurš normāls cilvēks 12 klasē tā uzvestos?
15.10.2012 19:21 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Es saprotu vēl pamatskolā un sākumskolā, visi prātiņā bijām pastulbāki :D Bet 12. klasē? Meitenes, kas kaujās? wtf? Viņas ir tās, kas skaitās krutās, vai arī vienkārši tādas prastās ciema kausles, jo nu es nevaru iedomāties, ka 12. klasē foršie ir tie kas kaujas O_o
15.10.2012 19:29 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tak ir jau arī pamatskola.
Es protams esmu sazinajusies ar advokātu un viņas pārkapumi starpcitu, nav diezko mazi.
Cilvēka goda un pašcieņas aizskaršana ir viens, cilvēka izsekošana jeb brīvības apspiešana ir divi un draudēšana ir trīs. Par to, es skaidri zinu ka var būt nepatikšanas.

Te tak to var lasīt. Kads advokats, kāda izsekošana? Skolas gaiteņos, draugos? Tak smieklīgi.
15.10.2012 19:34 |

Reitings 7743
Man pašai vsk. bija ne tās labākās attiecības ar paralēlklases meitenēm, tieši 12. bija vistrakāk, katru reizi dzirdēju piezīmes ejot garām, galvenais, ka es pilnīgi neko nebiju viņām darījusi, biju pavisam no citas pilsētas un viņas neko par mani nezināja, bet tas netraucēja izdomāt stāstiņus :D Ignorēju, netaisījos nolaisties tik zemu, lai atbildētu ;)
15.10.2012 19:36 |

Reitings 44
Kubiete

Smiešanos es izlaižu, jo es pilnīgi noteikti zinu, ka gribu lai esmu drošībā, jo tieši sievietes mēdz būt tik aukstasinīgas. Ja laicīgi nenovērš iespējamās sekas, tas var biegties ar vardarbību. Skolas gaiteņos, vai pie Rimi kasēm, kāda starpība, ka Tevi meklē rokās cilvēki, ar kuriem Tev nekāda sakara nav, un Tu itnekā neesi viņiem parāda, vēljovairāk, nedomāju ka šī meitene ir 100% pieskaitāma, ja viņa tā spēj cilvēkus bez iemesla pazemot un mētāties ar draudiem, kā es varu zināt kas var pēc tam sekot? Un starp citu, ja ir labi pazīstams advokāts, kas ar Tevi pakonsultēsies viekārši bez samaksas kāpēc neizmantot izdevību un nenoskaidrot sev pašam par labu, kā iesniegumu sastādīt, kā noformulēt, un uz ko paļauties un nepaļauties, situācijā, ja kaut kas tiešām progresē uz slikto pusi.
Ja Tava izvēle ir ar paša ieročiem, jeb ''izdragāt redeli'' tad es tikai pieklājīgi pateikšos par piedāvājumu un atteikšos. Gribās bez huligānisma appieties, tomēr 18 gadīgām studentēm, kaut kā nepiestāv pusaudžu puišu metodes pašaizsardzībā, ja ir stipri labākas iespējas risināt. :)
15.10.2012 19:55 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Man likās, ka vidusskolā jau, nu, noteikti beidzas dalīšanās atstumtajos un "krutajos". Vismaz pēc pieredzes saku. Pati mācos 12. klasē, ir klasē viens klusais, kurš parasti viens pats sēž, bet, protams, reizēm parunā ar citiem, es pati bieži esmu viena (drīzāk pagājšgad, šogad jau labāk), jo vienkārši nav man baigie draugi klasesbiedri, bet neviens baigi tur kādu nenoliek, neatstumj.
Šausmas. Tām princesēm nedaudz jāpaaugas.
Nenoliegšu, ka īpaši mazākajās klasītēs biju intrigu vērpēja utt, un tagad arī gadās pa kādam cilvēkam, kas man vienkārši nepatīk, bet, nu, tagad es jau vairs neiešu draudēt un riktīgi apsmiet, ir svarīgākas lietas.
Jājautā, kas tev tās par skolām, kur tādi cilvēki??
15.10.2012 20:00 |

Reitings 44
Ideja protams paliek viena.
Bet nu par ''princesēm'' vai ''cacām'' šeit runa neiet, un tāda dalīšana kategorijās, tas nebūtu tas iemesls. Nevaru pieskaitīt viņu ne pie viena no stereotipiem.
Vienkārši atsevišķi bariņi, skola liela, kompānijas dažādas, noteikti zinu, ka viņu/viņas nekad nebīju manījusi. Tikai tagat, kad pārmetumi pārvērtās par terrorismu.
Ārēji neatšķiršos ar neglītībām vai glītībām, mani uzskati paliek pie manis, nebija nepieciešamības vai vēlmes izpaust kādam savas ''atšķirīgās domas''. Tāpēc arī baidos, par dzīvību :D, ka uz līdzenas vietas nepatīku, atsevišķam bariņam meiteņu - pat ignorējot, vai mēģinot noskaidrot, kas radījis šo ārprātīgo trauksmi.
Negribās atstāt to visu neizrunātu divu iemeslu dēļ :

1) Es vienkārši nezinu, ko sagaidīt, no draudīga, rupja, intriganta/stalkera, kā arī netaisos pieciest sevis pazemošanu.

2) Es ciest nevaru meitenes, kas pazemo meitenes, kurām nav nekādas ārējas vainas vai tml. tikai, dēļ kaut kādām vinu antipātijām nezināmām, pēc tam tie bērni/meitenes/sievietes meklē sevī vainu, iegrimst depresijā, dara galus un vēl un vēl.
Lai uzņemas atbildību, lielās runātājas. Viss principā.

Un mans jautājums bija, vai būtu pareizāk vērsties pie pedagogiem/direktores sākumā, vai griezties uz policiju, vai vēl kāds variants.
Bet esmu atbildi radusi, tāpēc paldies!
15.10.2012 20:11 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ko Tu rakstīsi iesniegumā? Ka vina tevi skatāas draugos un feisbukā? Ka atrodaties vienā skola un staigājat pa vieniem gaiteņiem? Nu ko?

Es ciest nevaru meitenes, kas pazemo meitenes, kurām nav nekādas ārējas vainas vai tml. tikai, dēļ kaut kādām vinu antipātijām nezināmām,

Tu pati saprati ko pateici? Tātad ja būtu ārājka vaina, invalīde vai nesmuka piedzimusi,vai īpatnēja tad var pazemot?
15.10.2012 20:17 |

Reitings 220
Reģ: 28.10.2011
Jā, jā, tā notiek arī vidusskolā!
Mums arī bija viens lielisks piemērs - populāra meitene, daudz draugu un sekotāju, vecāki bagāti, izskats labs, puiši skrien pakaļ, varētu teikt, dzīvē nekā netrūkst, bet vot redz, indīga kā čūska. Es personīgi šai meitenei zināju tikai vārdu, taisni vai brīnums, kā viņa zināja manējo, bet bija tādas dienas, kad viņa mani pamanīja un citu priekšā centās kādu indīgu piezīmi pateikt. Nezinu, kas nebija pa prātam, jo ar viņu vispār nekontaktējos. Brīnos vēl tagad, kā ko tādu var atļauties cilvēks 18 gados - nu tīri vai pieaugusi sieviete!
Nezinu, kā ar to cīnīties, pati nedariju neko - nodūru galvu, noriju aizvainojumu un gāju tālāk. Zināju, ja celšu drāmu, tā būs vēl sliktāk. Ceru, ka tā meitene ir sapratusi tagad savas kļūdas, lai gan mans aizvainojums paliks vienmēr rūgtā atmiņā!
15.10.2012 20:18 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Es pat nezinu, ko tu vari darīt. Mūsdienās ir tāda visatļautība, skolēni dara, ko grib. Aiziesi pie kāda skolotāja vai sociālā pedagoga, tās meitenes padomās - nu, un? - ja, ne vēl sliktāk būs vēlāk. Bet tiešām, ko reāli var izdarīt kaut kāda skolotāja? Sabārt? Nevienu tas vairs īpaši neaizķer. Nu, sabāra, sabāra. Pateiks vēl, ka izdomāji. Pārciest šo gadu. Reti kura "kuce", kas rej, arī kož. Aizstāvi sevi, pasaki kaut kādu piezīmi - žēl, ka jums nav savas dzīves, ka lienat manā - ar tādu whatewer seju, un aizej.
15.10.2012 20:18 |

Reitings 44
Kubiete :DDD

Man tā parasti uzjautrina Mindfucker'i , bet šoreiz man negribās atbildēt uz pilnīgu idiotismu, jo esmu visu skaidri un gaiši uzrakstījusi, kā var uzdot kaut kādus pašsaprotamus nejedzīgus jautājumus? JĀ PROTAMS INVALĪDUS UN CILVĒKUS AR MENTĀLIEM TRAUCĒJUMIEM IR JĀIZSMEJ, TIKAI FORŠOS UN JAUKOS LAI LIEK MIERĀ. :D Ceru, ka tas ir tas ko gribēji dzirdēt!
15.10.2012 20:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
briinos, ka te dazas uzskata, ka obligaati ir jaabuut iemeslam un ka 12.klase ir vienmeer pieaugusi. dazas klases augstaak par mani gaaja dazi pasisti cilveecinji un vinjiem nevajadzeeja iemeslu, lai uzmestos kaadam virsuu. vinji to dariija garlaiciibas deelj. beidzaas viss ar to, ka skolaa saaka dezuureet vairaaki policisti ik dienas, jo dazas random piekaushanas beidzaas beediigi. arii seerijveida slepkavaam un izvarotaajiem tad vareetu mekleet iemeslu, kaapeec riebiigais upuris vinjus nabadzinjus taa izprovoceeja. liekaas, ka taas meitenes, kuras tik ljoti meegina diskusijas autorei pieshuut kaadu vainu, pashas skolaa nesmuki izdariijaas savulaik.
autorei iesaku pamainiit skolu, ja ir iespeeja. pat ja vinnees tajaa karaa, laba sajuuta skolaa nebuus un tas viss var trauceet peec tam koncentreeties maaciibaam un eksaameniem.
15.10.2012 20:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!