Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ģimenē kā svešinieks.

Reitings 64
Reģ: 28.07.2012
Vakar vecvecāki strīdējās, to pat par strīdēšanos nevar nosaukt, lamājās un bļāva pilnā rīklē. Viens otru vaino, vecmamma: "tu nopīpē visu naudu, nospēlē visu naudu" un tādus lamu vārdus bļāva, kurus es no savas mutes neizlaistu. "Alkohola kr***i tu!" Viņš viņai pretīm to pašu, kaut gan viņa mūžam dzērusi nav. Tad es iejaucos un sacīju: "Paklausoties jūs vemt gribās, tiešām neprotat komunicēt kā cilvēki vai mežoņi esat? Man citreiz kauns no savas ģimenes, vectēv, saprotu ka vecmamma ir tāda idiote kas bļaustās bet viņai ir iemesls, tu nekad neesi padomājis par mums, kad teicām, lai neej uz automātiem un mazāk pīpē, lai naudiņa ietaupās." viņš sāka bļaut:"man viņa jau zbala! labi neiešu vairs spēlēt!" es: "bet tava attieksme man jau apnikusi, ka tu nedomā par mums, tikai par sevi!" "Jūs abi labi, cik viens gudrs tik otrs, kāpēc tad nešķiraties? Kad mazu piedzēries mani un vecmammu dzini 5 no rīta ārā no mājas, domā es neatceros? Tu nepiedalījies vispār bērnu audzināšanā, tā ka paklusējis būtu tādus vārdus uz vecmamma sacīt." Un tad vecmamma sāka raudāt. Tomēr šodien es iegāju pie viņas istabā un sāku jautāt, kāpēc viņa kā vientuļā māte jaunībā nemeklēja izeju un nešķīrās no viņa, viņa gultā gulēja, iespēra man un teica lai eju prom. Zinu, ok, man nav tiesību viņai morāli lasīt, tomēr es gribu atbildes uz daudziem jautājumiem. Teicu: "Kāpēc tu man sper? Nemāki kā normāls cilvēks pastāstīt man un atbildēt?" viņa: "man izejas nebija, aj tu neko nesaproti, tev dzīvē vispār neies, man kārtīs rāda ka tev nekā laba dzīvē nebūs, to es tev pasaku, piemini manus vārdus!" starpcitu viņa kārtis zīlē. Un tas mani biedē, jo es tā negribēju uzbrukt viņai, bet man bail, ka man liktenis neatspēlējas ko es viņai pateicu.. Man nebija tiesību.. Bet ko jūs iesāktu manā situācijā?
14.10.2012 11:31 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Neiejauktos vispaar jau no pasha saakuma un murgam par kaartiim neticeetu.
14.10.2012 11:45 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Lai man cik zēl nebūtu, es laikam nemaisītos, jo kā pati redzi, viņa nevēlas, lai kāds maisītos un atbalstītu, un vispār nevēlas par to runāt.
Par to, ka tev dzīvē neies, tas iespējams bija dusmu brīdī izspļauts. Katrs pats jau savas laimes kalējs, un es uz to neieciklētos. Man pašai arī ir teikts viskautkas, bet nu pa to, ko es tiešām nevēlējos, tas nav piepildījies.
14.10.2012 11:45 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es tavā vietā vnk meklētu iespējas, kā tikt no viņiem prom.
14.10.2012 11:46 |

Reitings 781
Reģ: 11.02.2010
neņem galvā, tu pati esi savas dzīves noteicēja un nav obligāti jāpiepildās tam, ko viņa tajās kārtīs redzējusi. Pati esmu bijusi pie kāršu licējas, man nekas no tā nav piepildījies. Un arī es darīju lai tā nenotiktu kā tā kāršu licēja paredzēja. Tā kā - viss ir tavās rokās.
Saprotu, ka jūties slikti, tie tomēr ir tavi vecvecāki.. žēl tevis. Turies!
14.10.2012 11:46 |

Reitings 64
Viņai teicu šādu teikumu: "Katrs savu dzīvi plāno kā vēlas, un es zinu, ka man ies grūti, bet es dzīvošu tā lai izdzīvotu" Viņa: "nu tu vari domāt kā tu gribi, ka tik nenonāc tajā pašā maisā kur šitais idiots un tava māte, ai cik tu esi duma"... Un ar to arī saruna praktiski beidzās, jo ne pie kādas normālas sarunas mēs nenonākam, nekur viņa man nepiekrīt, kaut gan es viņu saprotu.
14.10.2012 11:48 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Bāc, un kāda tad ir viņa un vai pati nav tajā bedrē, kurā arī tevi grib ievilkt? :@
14.10.2012 11:50 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Tev nav tiesību neko pārmest nevienam no viņiem un vecmammai arī nekādi paskaidrojumi tev nav jādod, ja pati to nevēlās. Kā arī tev vajadzētu novērtēt, ko viņi tavā labā ir darījuši, nevis par mežoņiem un idiotiem saukt, kkādai cieņai pret cilvēkiem, kas tevi audzina un par tevi rūpējas, ir jābūt! Ja nepatīk, ej strādāt un dzīvo atsevišķi.
14.10.2012 11:53 |

Reitings 64
Es pateicos viņiem par visu ko manā labā darījuši, bet ja ir katru dienu kaut kādas ķildas jāklausās par naudu, un tad viens liels skandāls jādzird, kamēr es mācos, tas diezko patīkami nav. Tiesību man nav, labi, tad viņai tiesības ir man jau noteikt kāda dzīve būs?
14.10.2012 11:55 |

Reitings 1323
Haha, nu dura. Viņai nav iespējas noteikt kāda dzīve tev būs, ar tiesībām tur nav nekāda sakara. Katrs pats savas laimes kalējs, kā mēdz teikt.
14.10.2012 12:00 |

Reitings 64
Labi, paldies par padomu!
14.10.2012 12:04 |

Reitings 1323
Es arī nāku no pusjukušas ģimenes, savā ziņā. Manā ģimenē neviens nesarunājas, bet sabļaustās. Arī vienmēr ir tādas un šitādas, naudas un citas problēmas. Vecāki viens otru ciest nevar, bet dzīo kopā joprojām. Gribēju sev citādu dzīvi - jau trīs gadus dzīvoju ārvalstīs, mācos, strādāju, par visu maksāju pati, mājās šajā laikā esmu bijusi 4 reizes tikai. Atkal aizbraukšu uz Ziemassvētkiem, bet būs gads pagājis kopš tur biju pēdējo reizi. Ar to tikai gribu pateikt, ka nav nekādas nolemtības. Jāiet un jādara.
14.10.2012 12:10 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Izskatās, ka visa ģimene tādi... Ja šie strīdās, tev ar pa vidu jālec... Un pēc vecmāmiņas teiktā izskatas, ka arī tavi vecāki neatpaliek. Tas nav apvainojums, tas ir novērojums.
Un uzskatu, ka nebija pareizi līst iekšā kašķī, tāpēc vien, ka viņiem tas nav pirmais un droši vien ne pēdējais. Un viņi ir kopā. Pamēģini atsaukt atmiņā - vai tad viņiem nav arī labās dienas, kad abi sēž kā saticīgi baloži? Turklāt mūsu vecmāminu laikā šķiršanās nebija opcija. Don't throw it away, if it's broken. Fix it"
14.10.2012 12:12 |

Reitings 64
Man vēl ir māte, kurai parādu ir pilna pakaļa, vecvecāki tikko pāri tūkstotim samaksāja kredītu viņas bankā. Viņai pašlaik darba nav, pameta mani mazu, sāka dzert Rīgā, atrada savu piedzīvotāju tur un katru 3. gadu vedām mājās sasitu, bet tik un tā aizskrien atpakaļ. Un man padodas valodas, tāpēc mērķēju uz UK, bet draugu man nav kas tur dzīvotu, līdzbraucēju arī ne, tad ir jābrauc vienai, bet vecmamma saka, lai braucu pie mātes un tā veča. Tad atradīšot es darbu un varēšot neko nesakot aiziet projām no viņiem. Doma ir laba, tomēr es arī ar māti neesmu labās attiecībās, visu laiku uznirst apvainojumi un strīdi. Bail, ka tas vecis nesāks dzert. Augstskolā nevaru iet, man nav tādu līdzekļu. Diemžēl. Tev ir patiesi skaidrs skats uz dzīvi, cik noprotu, lai veicās tev un izdodās! Patiešām!
14.10.2012 12:17 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Bet ko jūs iesāktu manā situācijā?

Kravātu koferus un meklētu citas iespējas.
14.10.2012 12:29 |

Reitings 1323
Kad izdomāju aizbraukt pēc vidusskolas pabeigšanas, nebija man ne draugu, ne radu valstī uz kuru devos. Arī naudas nebija. Bet ir jāgrib un jādara, lai sanāktu un izdotos. Nekas nav neiespējams!

Bet pie mātes un viņas drauga gan nebrauktu, jo tev visu dzīvi par to pēc tam būs jāklausās, ka viņi tevi pieņēma, bet tu paņem un aizlaidies pie pirmās izdevības. Un pēc tam vēl uzskatīs, ka viņai ir tiesības uz kādu daļu tavu ienākumu, jo viņa taču tev arī palīdzēja. Ar tādiem labāk nekādās attiecībās neielaisties..
14.10.2012 12:35 |

Reitings 1323
Cik ilgi tev skolā vēl jāiet?
14.10.2012 12:37 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Izklausies sakarīga, jauna sieviete. Bēdīgi, ka ar ģimeni tā, bet nu dzīvē gadās. Nāksies vien pievienoties viedoklim, ka kravātu koferus un uzsāktu patstāvīgu dzīvi. Protams, grūti sākumā ietu, bet šķiet, ka ar pelēko vielu Tev viss ir kārtībā, spēku un apņemšanos Tev un viss izdosies!

Par kārtīm un zīlēšanu - es arī varu kkādu bulšitu sazīlēt :D Neticētu nevienam vārdam par tēmu! Un vispār .. kā kaut ko tādu var jaunam cilvēkam teikt??? Galīgi nesmuki ..
14.10.2012 12:38 |

Reitings 64
Hippie Chick- par to maksāšanu pinīgi piekrītu, esmu pārdomājusi arī par to, ka man pārmetīs ka atļāva dzīvot bezmaksas kamēr es bez darba... Lidz skolas beigšanai vēl pietiekoši daudz laika, gan jau izdomāšu kaut ko. Izteicu piedāvājumu vecvecākiem nemaksāt šeit dzīvojot par mājas pakalpojumiem, bet strādājot pārtiku, higiēnas preces un vēl šo to pati pirkšu jo par minimālo algu es iekrāt nevarēšu, viņi piekrita, jo tad būs man iespēja aizbraukt un ceļa izdevumus segt pašai. Vecmamma gan saka: "Es tev naudu iedošu" Bet es negribu būt parādā par tādām lietām, kas man pašai būtu kā pieugušai meitenei jāsedz.
14.10.2012 12:39 |

Reitings 64
Man pēdējais gads- 12. klase.
14.10.2012 12:40 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Pozitīvi šajā visā ir tas, ka tu apzinies to, ko tu dari nepareizi un gribi to izlabot! :)
Tiešām izklausies pēc sakarīga cilvēka.

Es ieteiktu vēl nogaidīt mazliet, viņu dzīves tik un tā tu neizmainīsi, tāpat arī savu vecāku ne, tikai tavēja ir vienīgā, ko tu vari mainīt, un, ja tu to gribi, tad tu to vari! Bet tas nav tāds ātrais variants, tagad ņemšu un aiziešu prom. Apsver visus variantus, ko un kā tu varētu darīt, galvenais, neaizmirsti pašus sliktākos un rezerves variantus, jo labākais reti kad notiek, lai cik skarbi tas arī neizklausītos..
14.10.2012 14:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits