Etiķete, nē, gaļa nav absolūti nepieciešama organismam. Nenoliedzami, ka gaļa satur daudz vērtīgu vielu, taču tās visas var uzņemt arī ar citiem produktiem (pie tam izvairoties no kaitīgajām vielām, kas gaļā ir).
Tajā pašā laikā pie pilnvērtīga veģetāra uztura ir jāpiedomā vairāk - vismaz sākumā, tas aizņem vairāk laika un arī naudas, lai nopirktu sbalansētu veģetāru uzturu (jo sevišķi, ja cilvēks atsakās ne tikai no gaļas, bet arī citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem). Pilnībā piekrītu julenok teiktajam, ka "Es uzskatu, ka ja cilveekam pietiek smadzenju in naudas, Lai aizstatu galju ar augiem - tas ir labi, bet muusu cilveeki reti sabalanseeti eed..."
Pie tam gaļa nav ne vienīgā kaitīgā, ne arī cilvēka organismam pati nevēlamākā pārtikas preču veikalos nopērkamā lieta.
Tādēļ es uzskatu, ka - cilvēkiem vajadzētu apzināties to, ka ir iespējamas veselīgākas alternatīvas gaļas ēšanai, taču tas, vai viņi tās izmanto, vai nē - tā paliek viņu darīšana.
Sceptid, tieši Tu pats pieļauj loģisku kļūdu, nesaraujami sasaistot dzīvnieku audzēšanu patērēšanas nolūkiem ar to, ka tie tiek audzēti, turēti un nokauti nepiemērotos apstākļos. Tieši Tu apskaties pašreiz esošo situāciju (vienu ķirsi no koka) un nepieļauj iespēju, ka būtu iespējami citi modeļi.
Līdzīgi, kā sieviete, kas bijusi precējusies ar vardarbīgu vīru, kas viņu sitis, pēc šķiršanās vairs nesatiktos ne ar kādiem vīriešiem, jo nespētu noticēt, ka citi spētu būt savādāki.
Par Tevis teikto "daži personāži mēģina agresīvi uzspiest savu viedokli, ka dzīvnieku patērēšanai jābūt katra brīvai izvēlei, bet pamatojumu tam nesniedz" - pamatojums vajadzīgs brīvību ierobežošanai, nevis pašām brīvībām. Un vismaz par sevi uzskatu, ka esmu pamatojusi savu viedokli.
Vispār negribu apbēdināt, bet Tu ar savu attieksmi dzīvniekiem palīdzi mazāk, nekā varētu, ja atbalstītu mazāk radikālu nostāju. Tu prasi pārāk daudz, un bez ierunām. Un koncentrējies nevis uz patieso problēmu (apstākļiem fermās), bet uz ko citu, kas vienkārši ir saistīts ar to (gaļas lietošanu uzturā). Starp citu, cik Tu vecs esi (ja nav pārāk personīgs jautājums)?
julenok, par kosmētiku - testi uz dzīvniekiem ir briesmīgi, tā kosmētika viņiem tiek sagāzta virsū šausmīgos daudzumos (ne jau tik, cik Tu no rīta krēmu uz sejas uzsmērē), un vispār tas ir tikai lētākais veids, kā pārbaudīt kosmētisko līdzekli. Ja kosmētika nav testēta uz dzīvniekiem, tas nenozīmē, ka tā vispār nav pārbaudīta. Neesmu pārliecināta, vai tagad nekļūdos, laikam tā filma bija "Earthlings", kur tika rādītas arī šīs nejaucības, bet varbūt arī jaucu ar ko citu. Katrā ziņā iesaku paskatīties, vai kaut vai petatv.com, tur noteikti ir video, kā notiek testi uz dzīvniekiem. Ja noskatīsies, ļoti iespējams, ka mainīsi domas par šo tēmu.
Selene - par "šīs divas puses, tie, kas ēd gaļu un tie, kas neēd gaļu, būs mūžīgi nesamierināmas" - es gaļu neēdu :D bet šajā diskusijā villojos ar abām pusēm.