Kā atbrīvoties no stalkera?

Reitings 895
Reģ: 29.01.2009
Pirms uj-cik-sen gadiem internetā iepazinos ar kaut kādu čali. Īpaši nebiju ieinteresēta viņā, tāpēc izpalika tikšanās. Vispār biju pat aizmirsusi par tādu cilvēku. Pagājušogad ap šo laiku šis cilvēks atkal uzradās. Atrada mani draugos. Tā kā tolaik biju viena, nedomāju, ka kaut kas slikts būtu ar džeku sarakstīties. Neko īpašu jau arī nerunājām, tiesa gan ātri sapratu, ka cilvēks ir uzbāzīgs - pēc tā, ko viņš man rakstīja. Radās neomulīga sajūta, ka viņš visu jau plāno uz priekšu - un tā arī izrādās, ka bija - jo no viņa nāca teksti: "tad, kad mēs būsim kopā mīļi" vai "sapartīšu, ja pirmajā reizē tiekoties negribēsi ar mani seksu" aptuveni stundu pēc tam, kad bijām sākuši sarakstīties. Mūžīgais: "Viss būs mīļī, jauki" vai "mēs būsim mīļi jauki"... jau pēc divām dienām sapratu, ka man reāli bail ar tādu tikties. Kādu laiku neatbildēju uz viņa meiliem un čātā, jo cerēju, ka viņš aizmirsīs. Bet nekā. Tad cilvēcīgi paskaidroju, ka mani biedē tāda uzbāzība, bet nekas nemainījās. Sākās teksti: "es taču esmu labs" un "es gribu, lai mums viss būtu mīļi". Es biju ļaunā. Tad es sagāju kopā ar savu draugu, bet arī tas viņam netraucēja. Nācās nobloķēt visos sociālajos tīklos. Bet viņš tik un tā atrod veidus man uzrakstīti - tviterī DM, meilu e-pastā (kaut gan neesmu viņam to devusi), taisa jaunus profilus, sūta uzaicinājumus draugos kā garas vēstules, jo šī cilvēka dēļ, man esmu izķeksējusi iespēju ar mani sazināties cilvēkiem ārpus draugu loka...
Esmu izmēģinājusi visu - ignorēšanu, lūgšanos, apalēšanu pie veselā saprāta, esmu pasūtījusi d!rst, sūtījusi tiešām aizskarošas vēstules, tikai lai tas cilvēks liktu man mieru, bet nekas nemainās!
Un es pat neesmu redzējusi šo cilvēku nevienu reizi savā dzīvē!
Vai ir iespējams vērsties pret šo cilvēku tiesā? Man vienkārši trūkst līdzekļu un izdomas, lai atrisinātu šo situāciju un mans draugs par to tikai ņirdz, lohs.
10.10.2012 01:15 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
*cerība
11.10.2012 10:24 |

Reitings 468
Man arī bija viens. Bija ievācis visu info par manu ģimeni, kur katrs dzīvo, ar ko nodarbojas...Izsekoja mani un pēc tam rakstīja un stāstīja kā to darījis... Sēdēja pie maniem logiem un sūtīja sms, ka ir pie mājas un skatās maniem logiem...
Biju pamatīgi pārbijusies... 2 draugiem biju aizsūtījusi viņa foto ar vārdu uzvārdu, lai ja gadījumā kaut kas ar mani notiek, zina kur meklēt vainīgo...
Bet brīnumainā kārtā cilvēks saprata un pārstāja...Kārtīgi paveicās man ar tik saprotošu stalkeri :D Skatos, ka meitenēm gadās arī daudz neatlaidīgāki...
Tagad jau varu par to pasmaidīt, bet ja godīgi, dažreiz tā par neomolīgi jūtos....
p.s. arī internetā sāka rakstīt, bet dzīvo netālu no manas pilsētas...
11.10.2012 10:42 |

Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
man šķiet ka policija mums ir tikai ķeksīša un nosaukuma pēc, bet reāli neko nedara kamēr nav letāls iznākums
11.10.2012 11:27 |

Reitings 7497
L_M_K, jā.
Man tā arī pateica:" Jūs taču esat dzīva, ko Jūs no mums gribas?!"
11.10.2012 11:29 |

Reitings 895
Jā, šķit, ka jāgaida, kamēr izvaros vai nositīs... Bāc, baigi baisi - man ir bērns. Pirms tam par to tā neuztraucos, bet tagad...
Par ignorēšanu. Esmu to darījusi ilgi, principā ignorēju 99% viņa vēstuļu, bet brīžiem viņš uzraksta kaut ko tādu, ka šermuļi pār kauliem un gribas ne tikai uzbraukt, bet pat atrast un sist un sist un sist... Tās, kuras tika stalkotas - cik ilgi tas vilkās?
11.10.2012 12:40 |

Reitings 1052
man arī pirms kādiem 3 gadiem šitāds viens bija. gan ne tik trakā formā, bet vienalga neomolīgi. bija izkapājis par mani un maniem tuviniekiem internetā visvisādu informāciju, nepārtraukti rakstīja, sūtīja visas tās stulbās sms dāvanas un ko tik tur vēl nē, skandinādams, ka tādi labi cilvēki kā es jau apkārt nemētājas un, ka viņš ar mani šausmīgi gribot tikties. es izdzēsos no dažiem portāliem, citos viņu nobloķēju un pēc tam bija miers.

tiesa gan mani vēl joprojām vajā draugos visādi viltus profili, lai arī man nemaz mans uzvārds tur nav norādīts. nezinu kas aiz tiem viltus profiliem slēpjas, jo tik pat liela iespējamība, ka draudziņa bijušā, kas lai gan neraksta man vēstules, bet profilu terorizēja līdz nobloķēju viņu jau kādu 5.reizi, jo šamā pamanās vislaik izveidot sev jaunu profilu. murgs.
11.10.2012 12:41 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Lancaster, starp citu, kad mana drauga labāko draugu uz ielas aplaupīja un piekāva tā, ka viņš slimnīcā gulēja, policija arī paraustīja plecus. Pateica, ka viņš taču ir izdzīvojis, kur esot problēma un tas, ka viņš apzagts - žēl, žēl. Pretīga attieksme vispār.
11.10.2012 12:44 |

Reitings 7497
Ance, man nācās bērnudārzā gan vadītāju, gan audzinātājas pabrīdināt, lai tomēr labāk viņas seko līdzi mazā gaitām un nekur neatstāj vienu.

Heartkiller, man jau saka: "mums arī bez jums ir daudz darba, ko jūs te mums traucējat strādāt". Agrāk nebiju saskārusies ar policiju, tagad esmu ļoti vīlusies. tiešām ļoti.
11.10.2012 12:48 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Tas taču svešs cilvēks, ignorē un viss. Viņš tevi uz ielas pat neatpazītu, ja jau neesat tikušies.
11.10.2012 12:50 |

Reitings 895
maybe, es tāpat domāju, līdz brīdim, kad šis man sāka rakstīt, ka esmu bijusi tur, tur un tur. un es tiešām tajās vietās BIJU.
11.10.2012 13:10 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
man arī ir viens tāds jau 6 gadus... nezinu pilnīgi neko par to cilvēku, ne vārdu, ne vecumu, ne dzīvesvietu... katru reizi uzrodas, kā cita persona. agrāk rakstīja bieži, tagad reti. pēdējo reizi saņēmu ziņu no viņa pirms apmēram gada...
dīvaini, bet ir dienas, kad iedomājos par viņu
11.10.2012 14:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits