fluors ir tā viela, kas aizsargā zobus no baktērijām, kav izraisa kariesu ;) es uzticos aptiekās nopērkamām zobu pastām (ko man arī ieteica darīt zobārsts)
Sarunā ar zobārstu noskaidroju, ka fluors nepieciešams visiem. Parasti tas ir ūdenī, tikai pie mums tur ir ļoti maza koncentrācija un tādēļ nepieciešams to uzņemt ar zobupastu vai tabletēm, kā te jau tika minēts. Zobārstu komentāri attiecībā uz jautājumu, kāpēc cilvēkiem ir tik slikti zobi...zems floura līmenis ūdenī un tas, ka vienkārši netīra zobus :) Fluors nosaka zobu cietību un no tā ir atkarīga emaljas kvaliāte...tad nu jautājums vai kvalitatīva emalja nepieciešama tikai bērniem vai arī pieaugušajiem :) katrs izvēlās pats :)
Pati lietoju Amway kosmētiku, un arī zobu pasta un birste ir tajā skaitā, vairs nepieņemu nevienu citu zobu birsti... )))) Visa ģimene apmierināta. Un lietojot Amway zobu pastu varu tikai pateikt ka colgate un citus lētus sūdus vairs neuzdrošinos bāzt mutē..
Esmu pirkusi Glister (ļoti patīk pasta kā tāda) pie 4 dažādām izplatītājām, vienmēŗ lielo iepakojumu, vienreiz maksāju 5Ls, otrreiz 5,10Ls, trešo reizi pa 3,80, ceturto pa 4,50Ls. Jāpamēģina nākamreiz vēl kādu atrast :D
Man pirmais šoks bija, kad ieraudzīju sastāvu visādi PEG-8, Sodium Lauryl Sulfate, Methylparaben, Propylparaben - kuriem es parasti eju ar līkumu .. nopirku Glister zobu pastu.. un nevarēju saprast vai vispār viņu bāzt mutē.. :D .. nu labi - mazgāju jau teju mēnesi.. efekts.. baigo nejūtu.. trīs dienas biju atgriezusies pie savas vecās mīļās zobu pastas.. un jau atkal sailgojos pēc viņas :D :D :D .. bet nē.. gribu redzēt GLISTERa maģiju...
Kas tur TĀDS ir tajā pastā? Es tīrot laikam esmu kaut ko palaidusi garām...