Majiguma sajuta

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Sveikas!
Skatoties vienu filmu sovakar, es aizdomajos. Par to ka citam sievietem izdodas radit tadu majigu un siltu noskanu majas. Tadu sajutu, ka nepartraukti gribas tur atrasties, jo ir tik patikami.
Mana bijusa drauga mamma ir tada. Vienalga kur vina atrodas vina rada tadu ipasu atmosferu, pat ikdienisku filmas skatisanos vina mak parverst par kaut ko ipasu, ierusinas spilvenos un pledinos, smarzo ipasas tejas, ir cepumini un citi saldumi.
Vina ir precejusies jau 30 gadus un vinas virs vinu dievina. Vienmer vina ir optimistiska un smaidiga, vina mak sarikot istus svetkus. Visiem patik ciemoties pie viniem, jo ir ta ipasa atmosfera. Un visi gimenes labprat pavada laiku majas.
Turpreti domajot par sevi, es esmu salidzinosi "auksta", lai ka es gribetu man kaut ka neizdodas radit to majigo sajutu. Esmu mazliet perfekcioniste, patik minimalisms, necentsos sevi ipasi apgrutinat.
Domaju, ka tas spele lomu ari attiecibas ar viriesiem. Vini noteikti ari to jut.
hmmm to laikam nevar iemacities vai maksligi radit? Vai nu tas izdodas dabiski, vai ne.
Ka jums skiet?
07.10.2012 23:05 |

10 gadi
Reitings 3700
Reģ: 29.01.2009
+1 par siltumu.

Nezinu, vai man izdodas radīt mājīguma sajūtu savās mājās, un to pašlaik nemaz apzināti nemēģinu darīt, jo mājās pavadu ļoti maz laika.
Bet, ja tā padomā, tad pēc manas pieredzes tā vien izskatās, ka viss slēpjas dīvānā :D Man draudzenes nereti ir teikušas, ka pie manis nevar pasēdēt pie manis, jo, atnākot un sākot sēdēt manos dīvānos (gan vecajā, gan jaunajā dzīvoklī), negribas vairs nekur iet, bet paliktu turpat.
08.10.2012 00:07 |

Reitings 1613
Spotorno aha aukstums brrr, tas ir visbriesmigak, man ir viens draugs un vinam ir milzigs 2 stavu dzivoklis, bet tur vienmer ir tik auksti un nemajigi, reali vins dzivo 2 istabas un tas parejas tadas neapdzivotas. Vienmer nepatikama sajuta.
Mans dzivoklis diezgan biezi smird pec cigaretem, lai gan loti centsos dedzinat sveces un virakus.
08.10.2012 00:09 |

10 gadi
Reitings 3700
+1 par cigarešu smaku.

Lai arī pati pīpēju bieži, nekad to nedaru iekštelpās vai mašīnā.
08.10.2012 00:10 |

Reitings 5119
man ir teikts, ka man tada majas ir. Ir teikts gan,ka jauka aura, gan ka kkada patikama smarza (bet ta nav bijusi ne ediena, ne kada maksligi radita).
nezinu, pagaidam neko neesmu dizi centusies darit.
Driz parvaksos pavisam jauna, pasu veidota dzivokli, tad ari saksu vairak pie ta piedomat! :) Ak, tik patikams satraukums aizvien mani parnemis domajot par savas nakotnes majas iekartosanu!
08.10.2012 01:14 |

Reitings 701
Loti daudz ko, protams, dod pats cieminu uznemsanas veids. Piemeram, citam patik uztaisit teju, piedavat ko garsigu un visadi "apcubinat" savus cieminus, bet citas atkal, no serijas, "Gribi teju? Tur skapi stav. Parocies ledusskapi, varbut kko atradisi":D Tuvakajiem draugiem un radiem, iespejams sada pasapkalposanas patik, bet citiem tomer ir neerti iet rakties svesa ledusskapi.
Otrs faktors, manuprat, ir interjers. Ir cilveki, kuriem ir krutie tepiki un divani, un kad kads atnak, tad var redzet, ka saimnieks uztraucas, katik kads kko nenosmere.:D Ari cieminiem nav erti sadas majas.
Ja un, ka jau meitenes mineja, svarigi ir lai maja butu silts.
08.10.2012 01:37 |

Reitings 8272
ne visiem vīriešiem iet pie sirds šis mājīgums. ja tev tāda nav, nevajag to radīt mākslīgi. varbūt ar laiku pats radīsies. un atradīsies vīrietis, kuram tu būsi vajadzīga ar to mājīgumu vai bez
08.10.2012 10:35 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
ne visiem vīriešiem iet pie sirds šis mājīgums.

neesmu redzējusi nevienu vīrieti,kam nepatiktu justies mājīgi. Pat kaķiem patīk mājības sajūta.
08.10.2012 10:40 |

Reitings 7497
man liekas, ka mājīgums sāk vīrieti tracināt tad, kad viņam pāriet jūtas pret sievieti...
08.10.2012 10:43 |

Reitings 2295
Man arī ar to mājīguma sajūtas radīšanu ir kā ir... Kad ciemiņus uzņemu, tad, jā, viss ir perfekts, mājīgs un tā, viņiem patīk pie manis.
Bet kā to sajūtu radīt ikdienā? Būs man jāpamācās te no guru meitenēm :)
Negriba atvērt Cosmo skolu? :) un tad katru rītu pa virtuālai nodarbībai/padomam :)
08.10.2012 11:19 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ja mājīgumu var mērī pēc tā, ka ciemiņiem patīk aizsēdēties un regulāri nākt ciemos, bieži vien bez uzaicinājuma, lai tikai pagaršotu tēju un svaigi izceptos smilšu cepumus, tad esmu ar trekno burtu tās radītāja. Tas nav pārmantojams, tas piemīt vairākumā tādiem cilvēkiem, kas ir paši silti pēc savas būības, runīgi, bet ne uzbāzīgi, viegli, bet ne vulgāri. Manā ģimenē tas ir piemitis ne tikai seivietēm, bet arī vīriešiem, visu savu bērnību atminos tās ballītes, vakarus pie TV, svētdienas īpašās brokastis un vēl citus miljons interesantās tradīcijas un notikumus.
Pašai ikdienā šī sajūta ir, arī cilvēki, kas mani pazīst, vienmēr man atgādina, pie Tevis ir tik laba sajūta, gribas uzkavēties ilgāk. Kā to var panākt? Ar mīlestību uz cilvēkiem un sevi.
08.10.2012 11:30 |

Reitings 5709
Manās otrajās mājās nu vienmēr, vienmēr ir ciemiņi, kā rezultātā man ir radusies izteikta nepatika kādu aicināt pie sevis... Manas mājas ir manas mājas un tikai paši, paši tuvākie laiku pa laikam šeit ir. Vecmammai, piemēram, to "tuvāko" ir vairāk kā 100.. Manuprāt, nav nekas speciāli jārada, galvenais, lai īstajiem cilvēkiem tur ir labi. :)
08.10.2012 11:34 |

Reitings 2494
jāsaka, ka dīvānā ar ir liels noslēpums.. mums izdevies nopirkt lielisku dīvānu (ādas), bet tik ērtu un mīkstu .. ka visi ieraguot saka apmēram tā.. nu man neko vairāk nevajaga - reku ir dīvāns :D

Bet, lai radītu ma'jīgumu - nevajag nemaz visus pieklusina'tos toņus, maigās gleznas. mums dzīvoklis ir modernisma (minimālisma) stilā iekārtots.. un ļoti mājīgs... mājīgumu rada tādi sīkumi kā sveces, mīkstās rotaļlietas .. ģitāra ... kartes un globuss... tas mājīgums īstenībā ir tā atmosfēra mājā, kas stāsta par tās iemītniekiem .. tāda kā vizītkarte .. tākā mēs esam ceļotāji.. tad par mums stāsta tādas lietas kā lielais atlants, globuss kartes pei sienas...

Protams, lietām ir jābūt saskaņotām.. mēs mēbeles un aksesuārus izvēlamies tādus, lai telpa būtu saskaņota.. sīkumiņi neuzkrītoši, bet patīkami.. tā lai pašiem omulīgi... lai vienmēr tīrs un kārtīgs.. lai svecītes .. ziedi...

par siltumu/aukstumu mājā.. lai gan mums šobrīd nav dikti silts... bet to jau mūsu apsaimniekotājs nosaka... diemžēl... nāks apkures sezona - būs arī silti :D
08.10.2012 11:55 |

Reitings 1613
Murr Murr... " reku ir divans!" :D
Man tik loti gribas to sajutu, vairak pasai prieks sevis, neka prieks citiem.
Esmu slima un atnaca viens draugs ciemos, uztaisiju kafiju un piedavaju saldumus, bet ta sajuta tada (sapulces :D) nav tada briva atmosfera. Neticu, ka otru reizi vins naks vairs ciemoties :D
08.10.2012 12:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits