resnuļu nodoklis

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
kā jūs domājat Latvijā vajadzētu resnu cilvēku nodokli? proti, ja cilvēks ir ar lieko svaru vai aptaukojies, tad jāmaksā nodoklis atbilstoši svaram, jo lielāks jo variāk.
05.10.2012 20:47 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
esnee - daudzas pielauj lielu kljuudu gruutnieciibas laikaa, kad domaa, ka jaaeed pa 2, vai ka organismam vajag pilniibaa it visu , ko sagribaas. tad luuk arii viss beidzaas ar pamatiigu svara pieaugumu plus veel var vielumainja mainiities. gruutnieciibas laikaa patiesiibaa 2x vairaak jaaskataas ko eed.
06.10.2012 16:26 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Nu, ja iedomājas, ka rešņi ir rešņi, jo daudz ēd - tātad VIŅI JAU MAKSĀ VAIRĀK NODOKĻOS (konkrēti - PVN), ar to vien, ka iegādājas vairāk pārtikas!!!
06.10.2012 16:29 |

Reitings 1202
Reģ: 29.01.2009
Bieži vien viņi iegādājas nevis vairāk, bet gan draņķīgāku pārtiku, kas parasti arī maksā lētāk.
06.10.2012 16:31 |

Reitings 4343
Domāju, ka pašreizējos LV apstākļos stipri liela daļa iedzīvotāju iegādājas draņķīgu un lētu pārtiku :( Un tādā gadījumā būtu muļķīgi uzlikt vēl nodokli cilvēkiem, kas sačakarējuši sev vielmaiņu ar to, ka neko labāku par kartupeļiem vai Optima Līnija makaroniem nevar atļauties sev nopirkt
06.10.2012 16:34 |

Reitings 1202
Bet no tiem optimas makaroniem nebūs 150 kīlo svars! Draņķīga pārtika nav attaisnojums, lai uzaudzētu sev tik nenormālu speķi. Atgādināšu, ka mēs te nerunājam par cilvēkiem, kas vnk ir resni, bet gan tādiem, kas neietilpst vienā autobusa/teātra/lidmašīnas sēdvietā. Ja kaut cik seko sev līdzi, nu neizplūdīs TIK traki.
06.10.2012 16:41 |

Reitings 9169
man pazinju lokaa ir divas taadas. breec pilna laidaa abas , ka tip vairogdziedzeris. kaa atver rokassominju, izskataas, ka buutu aplaupiijushas saldumu veikalu. neesmu vinjas ilgaak pa 20 minuuteem redzeejusi kko negrauzot. vienai vienu vakaru gadu atpakalj izskaloju smadzenes pa riktiigo, tagad ir uz 90kg robezjas un ljoti prieciiga, ka pati var daudz ko izdariit.
06.10.2012 16:44 |

Reitings 4343
Dažiem būs arī no tiem makaroniem tas svars.
Pie tam neviens fiziski normāls cilvēks arī nenobarosies līdz tiem 150 kg...
No malas jau viegli teikt - nav, ko rīt kā cūkai. Bet reāli tiem cilvēkiem 1) varbūt ir briesmīga atkarība no ēdiena. Jūs taču nevarat salīdzināt to, kā gribas jums ēst, ar to, kā varbūt tas ir citam. Un ir taču tās slimības, ka cilvēks izjūt bada sajūtu gandrīz visu laiku. Nav godīgi pateikt, ka jātur sevi stingrākos grožos, ja nezini, kādas ciešanas tas sagādā.
Ir daudzas lietas, kas cilvēkiem sačakarē vielmaiņu - sākot ar vides piesārņojumu, beidzot ar pārtikai SPECIĀLI pievienotām piedevām, kas veicina izsalkuma sajūtu (lai tad, kad esi nopircis un apēdis vienu hotdogu, gribētos vēl vienu).
Un 2) arī tā pati pārtika, ko apēdam - ja viens varbūt var ik pa laikam atļauties ne tikai to pašu veselīgāko pārtiku, bet reizi nedēļā arī tos frī kartupeļus vai picu apēst, un viņa organisms ittin viegli tiek galā, tad citam katrs mazākais nieks nāk klāt svaram.
06.10.2012 16:55 |

Reitings 4343
http://www.youtube.com/watch?v=QQCkoBAd__g
man ļoti, ļoti patīk šis džeks
06.10.2012 17:13 |

Reitings 187
ko tik neizdoma aprobezoti cilveki!
06.10.2012 21:12 |

Reitings 9169
zaptesburka - heroiinatkariigajam arii ir gruuti nelietot un dzeeraajam nedzert, tik diez kaapeec vinus nezeelo.
06.10.2012 21:19 |

Reitings 772
Izlasīju/pārlasīju visu vēlreiz un mani secinājumi, jeb kopsavilkums:
Protams, neatbalstāms ir fakts --> nodokli resnajiem, taču tas, ka ir jāseko līdz tam, ko ēd (jeb bieži vien precīzāk jāsaka "rij"), tas viennozīmīgi, jo tā ir cilvēka bezatbildība pret sevi un, jā, tādiem būtu nepieciešams likt maksāt par papildus vietu sabiedriskajā transportā, teātrī, vai ieviest atsevišķas speciālas sēdvietas (kā tas bija senāk, ka bija sabiedriskajā transportā uzlīmes, kuras norādīja, ka vietas paredzētas cilvēkiem invalīdiem, cilvēkiem ar bērniem u.tml.) utt...vai tamlīdzīgi, turklāt, jāpiekrīt, ka cilvēki, kuri tādi ir veselības problēmu dēļ, neizskatās tā kā tie, kas ir vienkārši norijušies (Krista parādīja uzskatāmi) un jebkurā gadījumā ir dažādi veidi kā diferencēt tauku blāķus no veselības problēmām.
Un, ja runājam par nodokļiem, tad protams Latvijā būtu jāskatās citos virzienos - piemēram, vēl nopietnāku nekustamā īpašuma nodokļu dalīšanu, piemēram, tiem, kas dzīvo ekskluzīvās privātmājās, ekskluzīvos rajonos (un, tas viss arī ir izvērtējams - vai tantiņai vienkārši tā mājiņa ir jau otro gadu simtu mantojumā, bet Jūrmalā, vai arī ir uzbūvēta milzīga savrupmāja ar 5 stāviem virs zemes un tikpat - zem zemes, un nobruģētu ceļu uz jūru)... Un, ja tas cilvēks var atļauties dzīvot tādās savrupmājās, viņš var atļauties maksāt lielāku nodokli. (Un tiem, kas iebilstu - jā bet viņš to ir savā dzīvē nopelnījis smagi strādājot, licis kapeiku pie kapeikas utt... Būsim reāli - dodu 99%, ka arī tas cilvēks savā dzīvē ir apgājis nodokļu sistēmu). Jā neveselīgai un ekskluzīvai pārtikai un precēm arī var uzlikt augstāku nodokli, augstāku nodokli ekskluzīvām automašīnām, u.tt. jomas, kur meklēt papildus ienākumus budžetā, ir un var atrast vēl un vēl...
06.10.2012 21:21 |

Reitings 779
Reģ: 02.09.2009
Izklausās pēc diskriminācijas tā tava fantāzija par to resnuļu nodokli:D
06.10.2012 21:22 |

Reitings 4343
krista - jā, heroīnatkarīgos un alkoholiķus nežēlo, jo 1) narkomāni ir bīstami un šo vielu ietekmē apdraud sabiedrības drošību, par resniem cilvēkiem nevar teikt to pašu; 2) ir iespējams nekad pat nepamēģināt heroīnu vai alkoholu, tomēr būtu diezgan grūti nekad nepamēģināt pārtiku, tur taču Tu piekritīsi, vai ne?, un 3) gadījumi, kad kāds jau piedzimst ar pārspīlētu vēlmi pēc alkohola vai narkotikām, arī nebūs pārāk bieži.
Pie tam es īpaši nežēloju arī resnus cilvēkus, tikai arī nenosodu un neiedomājos, ka es nu gan viņu vietā spētu dzīvot labāk. Jo es to nezinu. Man ir paveicies, ka es jūtos labi un ka man ir ķermenis, kas pašai patīk (un ceru, ka tas tā arī paliks). Un vairumam ir tāpat paveicies, ka viņi neizjūt nepārtrauktu bada sajūtu, un ka katra kaut nedaudz mazāk veselīgā apēstā lieta pa taisno nenonāk kādā jaunā tauku krokā.
06.10.2012 21:49 |

Reitings 4343
(Par papildus vietām sabiedriskajā transportā, teātrī un taml. vietās gan piekrītu, ka šis jautājums būtu jārisina, jo citiem cilvēkiem nevajadzētu ciest un tikt ierobežotiem dēļ tā, ka viņiem blakus apsēžas resnulis, kas neietilpst vienā sēdvietā)...
06.10.2012 21:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits