ironija, ASV varbūt arī resno cilvēku uzturēšanai aiziet milzu līdzekļi no veselības budžeta (cik nu no budžeta, jo, ja pareizi atceros, tad ASV veselības aprūpe ir vai nu tikai no apdrošināšanas līdzekļiem vai personīgajiem līdzekļiem), bet ne jau LV. Mums nav tādas resno cilvēku ārstēšanas kā tajā pašā ASV, kur tur cilvēkus mēnešiem klīnikā, speciālas diētas, vingrojumi, privāta apkope utt., tāpēc runāt par to, ka mēs ļoti subsidējam kādus ar aptaukošanās problēmām, ir nevietā. Un tos dažus, kuri patiešām kaut kādu palīdzību no valsts veselības budžeta saņem...nu te ir runa tikai un vienīgi par solidaritātes principu - lai notiktu ienākumu pārdale. Tikpat labi es varētu pateikt, ka es vispār nevēlos, lai manus nodokļu maksājumus novirza kopīgajā medicīnas budžetā, jo es 100% gadījumu apmeklēju privātos ārstus (maksāju pati pilnā apmērā vai to sedz apdrošināšana). Protams, ka šāda situācija ir muļķīga, bet tikpat muļķīga kā tā, ka apaļīgie, smēķētāji vai vienkārši cilvēki, kuriem ir pasīvs dzīvesveids, būtu spiesti maksāt vairāk.